Prikaz jedne poruke
Stara 5.2.2011, 1:23   #5278
caine
Deo inventara foruma
 
Član od: 24.2.2006.
Lokacija: Nis
Poruke: 3.038
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
Određen forumom Re: Pogodi avanturu

Back to the Future it is

Ime: Back to the Future: Episode 1 - It's About Time
Razvojni tim/Izdavač: Telltale Games
Godina: 2010.
Pogled/Izvođenje: TP/P&C
Tema: "family-friendly" putovanje kroz vreme
Tip grafike: kartunolika
Zvanični sajt: http://www.telltalegames.com/bttf
Radnja: Nekoliko meseci nakon događaja prikazanih u filmskoj trilogiji, glavni junak serijala (u tumačenju sjajnog Ej Džeja Lokaskija, glasovnog dvojnika Majkla Džej Foksa), Marti Mekflaj pada u očajanje - kao da nije bilo dovoljno to što je njegov najbolji prijatelj Dok Braun netragom nestao, već i vlasti malecnog Hil Velija, s namerom da zarade na Dokovim stvarima, održavaju javnu aukciju. Nakon kratkog bakćanja sa Bifom Tenenom, Marti začudo nailazi na famozni DeLorean, koji će ga po Dokovim uputstvima vratiti u prošlost "Brdovite Doline", u vreme kada su tompsoni i gangsteri vodili glavnu reč, a kada je prohibicija bila vest dana. Zašto baš u to doba? Zato što je trapavi doktor tamo završio u zatvoru, usput spalivši mafijašku točionicu alkohola u vlasništvu nikog drugog do (...wait for it...) Kida Tenera, Bifovog dede! Kako bi se postarao da Braun ne provede noć sa ribama/završi sa cementnim nogama, Marti će morati da, ne časeći ni časka, izbavi Doka iz ćuze, i to u saradnji sa njegovom nervoznom sedamnaestogodišnjom verzijom.
Opis: http://www.adventuregamers.com/article/id,1254
UHS link: nema
Zvanični walkthrough potkrepljen čitavim nizom slika: http://www.telltalegames.com/community/blogs/id-733
Za: solidan i obećavajući zaplet, dobra gluma glavnih likova, OK zagonetke (mada će nesumnjivo mnogima biti isuviše lagane)
Protiv: promašeni su gotovo svi likovi izuzev doce (kako oni već postojeći, koji su nedovoljno nalik svojim filmskim pandanima, tako i oni novi koji deluju kao da im nije mesto u Povratku u budućnost), sablasno prazne ulice Hil Velija (i to usred bela dana) znatno srozavaju atmosferičnost igre, trajanje avanture nije dovoljno dugačko da bi se pošteno osenčila lepo osmišljena sporedna priča o teenage Doku, rogobatno rešeno kretanje glavnog lika
Zaključak: Prva epizode novog Telltaleovog ciklusa počiva pre svega na ikonografiji i šmeku serijala Back to the Future, pretpostavljajući da je igrač već upoznat s materijom. Zbog toga je nedovoljna verodostojnost većine likova bitan problem. Kada se tome dodaju izuzetno laki problemi, dobija se avantura koju vredi odigrati isključivo zarad potencijalno zanimljivog time travel zapleta, koji ova epizoda nagoveštava.
Napomena 1: Tokom narednih nekoliko meseci očekuju se još četiri poglavlja, koja će zajedno s ovim činiti celinu.
Napomena 2: Retko ko se slaže sa mnom po pitanju autentičnosti likova.
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	Screen-shot-2010-12-24-at-9.37.58-PM-2.jpg
Viđeno:	24 puta
Veličina:	22,1 KB
ID:	38493   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	ss_preview_BackToTheFuture101_2011_01_11_13_31_28_40.jpg
Viđeno:	17 puta
Veličina:	22,2 KB
ID:	38494   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	5284289042_437e7a20ae_z.jpg
Viđeno:	18 puta
Veličina:	71,4 KB
ID:	38495  
caine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke