tema: [Mobilni telefon] HTC Wildfire
Prikaz jedne poruke
Stara 25.11.2010, 11:10   #2
Dekip
V.I.P. Recenzent

Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 779
Zahvaljeno 1.042 puta na 580 poruka
Određen forumom Re: HTC Wildfire

Слабо коментаришете... Није ваљда да никоме овај телефон није интересантан?

У претходном посту сам описао карактеристике и спољашност телефона, а сада ћу завирити под хаубу.

И овај телефон долази са SENSE UI (кориснички интерфејс) у комбинацији са Андроидом, као и на претходним моделима. Упутство за употребу постоји на апарату у пдф формату али то није довољно шта и колико овај телефон може.

За почетак, по паљењу телефона, долази се до homescreen-а, а скринова има чак седам. Да кажем да је централни (главни) скрин, лево су мејл скрин, скрин за поруке и скрин за време и временску прогнозу. Десно су фаворити, вести и један скрин који је празан и чека да се употреби по потреби. На почетном скрину, горњи део екрана заузима део са сатом, датумом, тренутном температуром и још пар информација. Да напоменем да се време и температуре помало разликују од стварности пошто телефон податке вуче са интернета, али су углавном тачни. На дну екрана су три поља за основни приступ телефону. Лево отварање главног менија телефона, десно додавање разних иконица, виџета, пречица хоумскрину, док је средишњи за приступ основној намени телефона - телефонирању. Именик, листе позива и сл. Средина телефона је резервисана за виџете. Заправо, пречице, иконице као на компјутеру.

Да напоменем да комбинација има толико, тема на нтернету, додатака... да је могуће направити да не буду два иста телефона на свету.

Телефонирање је упрошћено. Екраном доминира "тастатура" а у помоћ прискаче "паметно бирање". При куцању првих пар слова нечијег имена телефон ће понудити најчешће позиване контакте. Што је веома корисно. Да би се неки контакт пребацио у фаворите и тамо додала слика потребно је наравно да број буде меморисан на телефону. На фаворит скрину можете направити колекцију пријатеља са све малом сликом, и информацијама о рођенданима (а телефон ће вас на то подсетити ), профилима на социјалним мрежама (и ту ћете добијати обавештења), итд...

За сурф интернетом може се користити неколико начина. Ја сам користио само HSDPA. Апарат има свој претраживач, али ми је Опера Мини (скинута са нета) много боља. Када се повеже на 7,2 мbs, сурфовање постаје веома лако и интуитивно. И брзо.
Постоји посебна Youtube апликација за гледање видеа, али нажалост не постоји подршка за флеш.

За трошење интернет сати ту је још и MAPS апликација. У једном програму спакована навигација, google earth, и још доста тога. Мапа има неколико лејера и у зависности шта се гледа/тражи може понудити много. Прецизност лоцирања је око 2-3000 метара.

О социјалним мрежама нећу трошити речи пошто дотичне не користим али су подржане.

Ту је и Footprints па коме је много досадно, не може рећи да неће наћи ништа занимљиво на овом телефону.

Камера. Можете снимати слике, можете видео. Слике су добре, за телефон одличне. За снимке у мраку ту је блиц. Од подешавања ту су стандардне алатке. А за квлитет слике оцену дајте сами:

И успут, ко зна шта је ово и где је сликано? Ја знам одговор само на једно.

Настављамо после реклама...

Poslednja ispravka: Dekip (25.11.2010 u 11:29)
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Dekip na korisnoj poruci:
A M G (20.12.2010), Luciffer (26.11.2010)