Po svoj priči ovde uopšte nije problem u distroima već u korisnicima... Kako se brzo pokačite oko relativno nebitnih stvari to je čudo jedno, a svi ispuštate suštinu linuxa - sloboda. Svako je slobodan da upotrebljava, menja i koristi sistem kako misli da treba. Vi vidite distroe, a
pravi linux gurui vide kernel na koji su nabacani paketi sa nekim dodatnim rešenjima za administraciju.
Koristio sam Debian. Sad koristim Arch. Oba su stabilna, brza i interesantna onoliko koliko JA kao korisnik to želim. Mogu da namestim ultra stabilne servere ravne CentOS-u ili nekom druogm komercijalnom rešenju ili da ih obadva unakazim raznim alfa i beta paketima i nekontrolisanim kodom. Meni više odgovara kako Arch rešava baratanje sistemom, a Urketu odgovara kako to radi Debian. Šta sad treba? Da se svađam sa njim oko toga? Da ga smaram da pređe na Arch? (a nije da nisam probao

)
Ljudi, opustite se, pričajte o svojoj omiljenoj distribuciji i zašto je vi koristite, a ne zašto mislite da bi nekom drugom odgovarala, i uvek imajte na umu da smo u prednosti nad korisnicima drugih zatvorenih sistema upravo iz razloga slobode koju sam pomenuo...
Aj živeli...