PDA

Prikaži potpunu verziju : Volan da nema boljeg?

Dusan Maksimovic
15.11.2006, 23:28
koji volan ima uz njega sve sto je ikada potrebno:
pedale (gas, kocnica, kvacilo), menjac i rucnu? i koliko kosta? :icon_scra

Rocker
16.11.2006, 0:33
Za kvačilo još nisam čuo da ima neki model a uloga ručne se valjda dodeljuje nekom od tastera.

A M G
16.11.2006, 1:14
Mislim da ne postoji kvacilo, a za rucnu sam siguran da postoji, video sam par puta na slici, deluje isto kao i ona na pravom automobilu samo manja i od plastike je. Jedino mi nije jasno kako se pricvrscuje rucna i za sta, da li stoji na podu ili na stolu ili to zavisi od modela do modela?:confused:
Anyway, ja bih uzeo neki Logitechov model, pogotovu one sa momo volanima iz F1.

dzonihsv
16.11.2006, 10:58
Postiji i kvacilo.Ja mislim neki novi logitech volan.Ali je kvacilo blizu gasa pa kad hoces da ga pritisnes ti pritisnes oba.Video sam taj volan na
motorstv-u.pozz

Chivan
16.11.2006, 12:11
koji volan ima uz njega sve sto je ikada potrebno:
pedale (gas, kocnica, kvacilo), menjac i rucnu? i koliko kosta? :icon_scra Za sve koji su ti odgovorili da ne postoji - POSTOJI. U pitanju je Logitech G25 Racing Wheel. A evo i slika da ilustruje (slika je sa Logitechove konferencije u Budimpešti na kojoj sam bio). Ručna je prilično uobičajena pojava na volanima, a ovaj ima i kvačilo, ali i menjač sa šest brzina (eno ga sa desne strane), svaka od brzina ima svoje ležište, kao na pravim kolima. Pokušaću da dođem do ovog volana kako bismo ga isprobali u nekom od narednih brojeva.

Dusan Maksimovic
20.11.2006, 18:57
Pokušaću da dođem do ovog volana kako bismo ga isprobali u nekom od narednih brojeva.

vidi to cudo. ovo je bolest. mora da kosta ko jedan Yugo. vidi der to nabavi, al da nam kazes kako je bilo. podeli srecu sa drugima!!! :D

dzonihsv
20.11.2006, 21:57
Za sve koji su ti odgovorili da ne postoji - POSTOJI. U pitanju je Logitech G25 Racing Wheel. A evo i slika da ilustruje (slika je sa Logitechove konferencije u Budimpešti na kojoj sam bio). Ručna je prilično uobičajena pojava na volanima, a ovaj ima i kvačilo, ali i menjač sa šest brzina (eno ga sa desne strane), svaka od brzina ima svoje ležište, kao na pravim kolima. Pokušaću da dođem do ovog volana kako bismo ga isprobali u nekom od narednih brojeva.

Sta sam rekao.Postoji i kvacilo.

Beagle
21.11.2006, 17:35
U Srbiji, po nekoj razumnoj ceni, najbolji je izbor LOGITECH MOMO RACING. ova slikica je cisto izivljavanje, al mi se svidja:D ...

Zooo
22.11.2006, 1:44
Kakva perverzija! Mislim na ono čudo gore. Ali da se vratimo realnom životu, mislim da će ti bilo koji Logitechov volan završiti posao. Ja imam Logitech Driving Force USB, preporučujem ti ga kako po kvalitetu tako i po funkcionalnosti - može se koristiti i na Sony ps-u, ima one leptire za menjanje brzina, postolje ako se igraš iz fotelje i kompletnu garnituru dugmića sa Game pada. Ne znam samo koliko je dostupan baš ovaj model trenutno, ali sigurno ima i novijih sličnih ovom - na Logitechov sajt pa biraj!

Beagle
22.11.2006, 11:22
@Zooo

Ne sumnjam da je volan dobar, ali MOMO je bolji. ima menjac i formula-like izgled volana i komandi na njemu.

Chivan
22.11.2006, 11:40
Ne sumnjam da je volan dobar, ali MOMO je bolji. ima menjac i formula-like izgled volana i komandi na njemu. A onaj čiju sam sliku stavio je još bolji.

U prevodu, nije samo pitanje koji je bolji, nego koliko koji košta i šta nudi za te pare. A i sve to opet, nema nikakve veze sa prvim pitanjem u ovoj temi.

marko3581
22.11.2006, 21:32
Sjajno!!!!
Dugo sam cekao ovakav model volana sa kvacilom.Nadam se da ce se pojaviti i kod nas.Koliko kosta,nek kosta,jer je volan "za sve pare".

Flavio
23.11.2006, 0:07
Nadjoh na netu G25 za 290 USD !:a_whistli

http://www.playfeed.com/index.php/playfeed/article/logitech-g25-racing-wheel-05100150/

Zooo
23.11.2006, 1:01
@Zooo

Ne sumnjam da je volan dobar, ali MOMO je bolji. ima menjac i formula-like izgled volana i komandi na njemu.

Nisam ni rekao da je bolji, ali nije ni duplo lošiji iako je duplo jeftiniji. Momo je stvarno odličan, ali pre bih dodatnih 50-60 e uložio
u neku bolju grafičku...

Zooo
23.11.2006, 1:11
A onaj čiju sam sliku stavio je još bolji.

U prevodu, nije samo pitanje koji je bolji, nego koliko koji košta i šta nudi za te pare. A i sve to opet, nema nikakve veze sa prvim pitanjem u ovoj temi.

Stvarno... lepo reče čovek da hoće najbolji, izgleda da je to G25

Beagle
23.11.2006, 13:33
Nisam ni rekao da je bolji, ali nije ni duplo lošiji iako je duplo jeftiniji. Momo je stvarno odličan, ali pre bih dodatnih 50-60 e uložio
u neku bolju grafičku...

To bi ti uradio (i ja bih), ali covek ne trazi prosek, vec najbolje...

Beagle
23.11.2006, 13:36
Nadjoh na netu G25 za 290 USD !:a_whistli

http://www.playfeed.com/index.php/playfeed/article/logitech-g25-racing-wheel-05100150/
Znaci 350 e ako dodje do srbije. Pre bih kupio Yuga...

Master Neo
23.11.2006, 14:13
Kad malo bolje pogledam, ovaj ima kvalitetnije materijale od Yuga!:rofl: Bolja pedala za gas, kvacilo, kocnicu, volan lepsi, menjac mnogo bolji i precizniji... Sta vise reci, vredi svaku paru!

Beagle
23.11.2006, 17:38
@Master
Ali ovaj auto te nece nikud odvesti. Jugo mozda i uspe :rofl: :rofl: ...

Zooo
24.11.2006, 1:19
Ko ga kupi (svaka mu čast) obavezno nek javi utiske

Бане
30.11.2006, 8:07
Ima ga i u Srbiji! U Pakomu kosta nesto ispod 285€ ;)
Strava je! Ima i selektor za automatski ili 6-to stepeni manuelni menjac, pedale kvacila kocnice i gasa su od nerdjajuceg celika, dupli motor za force na volanu, 900 stepeni!!! rotacija volana... Ma cudo!!! :eek:

A evo i ekskluzivnih fotki volana na sajtu:
http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=106094

:nov_explo

Chivan
30.11.2006, 12:49
A evo i ekskluzivnih fotki volana na sajtu:
http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=106094 Pa teško da su ekskluzivne, kada ga ima u Srbiji, a što je još bolje, ima ga i u redakciji. :a_whistli Za sve koje zanima, test G25 će ići u januarskom broju SK-a.

Бане
2.12.2006, 7:32
Pa teško da su ekskluzivne...

Pa za neke od nas jos uvek jesu, a mozda ce i ostati, eks :D

VelisQ
2.12.2006, 13:41
Neko je prodavao taj volan na Benchmarku za oko 21000 din. sto i nije mnogo manje nego uobicajena cena kod nas.
Taj volan sam video (na zalost nisam probao) i ima nekih funkcija koje su po meni bespotrebne.
npr. ko da 300€ za volan, dao je zato sto igra prave simulacije i zeli da se priblizi realnosti maximalno.
Tako da funkcija tiptronic menjaca je po meni nepotrebna, a sigurno povecava cenu.
Inace kvalitet i izgled su zaista vrhunski i ko moze da prezali pare i zna da uziva u simulacijama sigurno nece pogresiti.
Dupli force feedback se sigurno prvi put pojavljuje na ovom volanu i verujem da mnogo vise doprinosi krajnjem utisku od prethodnih generacija.
I konacno svi oni koji su sanjali Momo kao neprikosnoveni volan sada ce im snovi biti 2x tezi :) jer treba izdvojiti 2x vise para.

su27killer
4.12.2006, 0:28
Taj na Benchu prodaje stvari za 10 era skuplje nego u Monitoru (ZverBre - najskuplji taxi u gradu :) ), znaci ima ga za oko 250 + jos malo jer je ero pao na 78,5.

Velis ne znam na kakav tiptronic mislis ako je to sekvenijalni mod biranja brzina to NIJE tiptronic ali se kod nas tako krsti kao i dzip (Jeep). A sekvencijala se koristi u dosta trkackih automobila jos uvijek a ne samo paddles.

Rocker
4.12.2006, 0:55
Velis ne znam na kakav tiptronic mislis ako je to sekvenijalni mod biranja brzina to NIJE tiptronic ali se kod nas tako krsti kao i dzip (Jeep). A sekvencijala se koristi u dosta trkackih automobila jos uvijek a ne samo paddles.
Sekvencijalni menjač je keva! Obožavam ga! Ne igram simulacije vožnje, ali sam se sad ozbiljno zamislio da li da počnem. Ima li neki drugi Logi-jev volan sa menjačem a da je jeftiniji od ove zverine?

su27killer
4.12.2006, 1:04
Driving Force Pro se mozda moze naci polovan za 80 u pristojnom stanju.

Rocker
4.12.2006, 1:06
Driving Force Pro se mozda moze naci polovan za 80 u pristojnom stanju.
Neću polovan, ali hvala u svakom slučaju. ;) Možda se i strpim par meseci pa kupim ovaj G25. Ionako ne znam šta ću sledeće da budžim na kompu!:to_care:

Master Neo
4.12.2006, 1:13
Sekvencijalni menjač je keva! Obožavam ga! Ne igram simulacije vožnje, ali sam se sad ozbiljno zamislio da li počnem. Ima li neki drugi Logi-jev volan sa menjačem a da je jeftiniji od ove zverine?
Prodacu ti ja moj. U dobrom je stanju. Samo sto sam mu slomio gas, i volan malo sheta, ali dobro...:D Kilometraza... Vozen je samo na trkama, po celom svetu... Jedno vreme bio i u formuli 1. Bio prvak relija, 2 godine, prvak Formule 1, osvojio brdo gradova, izmedju ostalih: San Andreas, Vice City, i druge...:D Uspesno se nosio sa zverima iz prvog i drugog Podzemlja(citaj: underground:) ), Bio Najtrazeniji jedno vreme(citaj: Most wanted), takodje vozen cak i u legendarnim Porshe-ima... Moze zamena za Logitech G25, registrovan dok ne kupim drugi:D

su27killer
4.12.2006, 1:23
Auh ako si vozio NFS s njim ne bih ti dao ni 10 era za njega :)

Rocker
4.12.2006, 1:27
Prodacu ti ja moj. U dobrom je stanju. Samo sto sam mu slomio gas, i volan malo sheta, ali dobro...:D Kilometraza... Vozen je samo na trkama, po celom svetu... Jedno vreme bio i u formuli 1. Bio prvak relija, 2 godine, prvak Formule 1, osvojio brdo gradova, izmedju ostalih: San Andreas, Vice City, i druge...:D Uspesno se nosio sa zverima iz prvog i drugog Podzemlja(citaj: underground:) ), Bio Najtrazeniji jedno vreme(citaj: Most wanted), takodje vozen cak i u legendarnim Porshe-ima... Moze zamena za Logitech G25, registrovan dok ne kupim drugi:D
Ne znam da li bih se snašao sa takvim asom, ipak, ja sam samo prosečan vozač i natprosečan pilot!:to_care: Anyway, imaš reputaciju!:aplauz:

jonathan
8.12.2006, 1:49
Oni koji traze malo bolji volan i i koji ima kvacilo, jedan od naj boljih je Logitech G25 koji pruza - papučicu gasa, kočnicu i kvačilo uz sekvencialni H menjač i naznaka mu je da je volan za fanatike.
http://pcforum.hu/site.pc/text/quicknews/10195/logitech-g25-1.jpg http://pcforum.hu/site.pc/text/quicknews/10195/logitech-g25-2.jpg http://www.cdr.cz/picture_/27698/small

Za one koji daju puno paznje i zele naj bolji ugodjaj pri voznji simulacija, postoji Home Pro Racing Simulator koja mu je cijena sa 4499$ spustena na 3999$. Radi se o stolici koja je opremljena papučicama gasa, kvačila i kočnice. Ova stolica posjeduje subwoofe i pet satelita koji pruzaju ugodjaj 5.1 zvuka. Posjeduje takodjer postolje za 42 inčni plazma ili LCD ekran koji naravno morate sami nabavit, znaci ne ide u standardni paket nego kao dodatna oprema. Sva spomenuta oprema se moze prikljucit na PC, XBOX i PS ali samo PS2 posto PS3 jos nije kopatibilna za ovaj model. Proizvodjaci garantuju 112 decibela zvuka.
http://outhouserag.typepad.com/gizmos/images/homepro

P.S. Nisam komplet komentare procitao pa ako je neko spominjao ova dva modela, nadam se da mi necete zamjerit.
Poz

Master Neo
8.12.2006, 1:54
Oni koji traze malo bolji volan i i koji ima kvacilo, jedan od naj boljih je Logitech G25 koji pruza - papučicu gasa, kočnicu i kvačilo uz sekvencialni H menjač i naznaka mu je da je volan za fanatike.
http://pcforum.hu/site.pc/text/quicknews/10195/logitech-g25-1.jpg http://pcforum.hu/site.pc/text/quicknews/10195/logitech-g25-2.jpg http://www.cdr.cz/picture_/27698/small

P.S. Nisam komplet komentare procitao pa ako je neko spominjao ova dva modela, nadam se da mi necete zamjerit.
Poz
Trebao si da procitas celu temu, jer se skoro cela odnosi na G25. Ali zato dobro dodje ovo shtivo o gore opisanom setu.

jonathan
8.12.2006, 2:08
Trebao si da procitas celu temu, jer se skoro cela odnosi na G25. Ali zato dobro dodje ovo shtivo o gore opisanom setu.

E jeb. sad sam video, ma nisam pratio temu nego sam slucajno ugledao da ima tema Volan da nema boljeg i kliknuo na zadnju stranicu.. jeb.. sorry
poz

Flavio
9.12.2006, 20:28
Ovaj G25 mi izgleda kao skupa ali extra naprava,a Home Pro Simulator ... ma to je preterivanje:icon_roll !
Pozz!