PDA

Prikaži potpunu verziju : Komp se gasi sam od sebe

INSANE
25.6.2015, 12:41
Zdravo,

Imam problem sa komjuterom, gasi se posle 15ak minuta od trenutka kada ga upalim. Samo se ugasi, sam od sebe (na pojavljuje se BSOD). Sumnjam da je napajanje.

Kompjuter je star oko 3 godine, malo je koriscen. Ako neko ima ideju sta moze da bude uzrok gasenja, molim da javi.

Konfiguracija je:
CPU FM1 AMD Athlon II X4 Quad-Core 631
maticna - msi a55 p33
4 GB ram
500 GB hard disk
graficka radeon 6670 (sapphire ako se dobro secam)

Pozdrav,

mare037
25.6.2015, 12:56
Može biti napajanje, a moguće je i pregrevanje procesora. Tako da proveri ima li prašine na kuleru a i ne bi bilo loše da pogledaš temperature sa AMD OverDrive-om. Možda je vreme i za zamenu termalne paste.

INSANE
25.6.2015, 13:20
Može biti napajanje, a moguće je i pregrevanje procesora. Tako da proveri ima li prašine na kuleru a i ne bi bilo loše da pogledaš temperature sa AMD OverDrive-om. Možda je vreme i za zamenu termalne paste.

Mislim da sam pratio temperature, ne prelaze 50 C (oko 47 ako se dobro secam), to je normalno, koliko znam.
Ja nesto sumnjam na napajanje, probacu sto pre da nadjem neko drugo pa da isprobam.

Kompjuter bukvalno nije paljen dve godine, do tada je radio sasvim normalno a nije mnogo koriscen. Skoro da je nov, pa me zacudio ovaj problem.