Prikaži potpunu verziju : Računar se isključi sam od sebe
Pojavio mi se čudan problem za koji nemam objašnjenje. Dakle, u toku rada računar se jednostavno isključi... prođe možda par minuta od trenutka kada ga ponovo uključim da se isključi. Kada se bootuje, pojavi se ekran da nisam dobro zatvorio windows pa krenem dalje. Proveravao sam softverski deo, da nije nešto do windows-a, proveravao sam hard preko hd tune pro, ništa mi ne ukazuje i na najmanji problem... Jedino što se dešavalo pre isključivanja da je struja nestala par puta, al to se ionako često dešava. Vadio sam kablove od napajanja i vraćao nazad, slično sam uradio i sa još nekim kablovima, nemam predstavu šta dalje da radim. Da li je neko imao sličan problem, koji bi deo mogao ovo da prouzrokuje?
Da li si probao reinstall Windows-a? Ako vec nisi, testiraj RAM. Cujes li skljocanje harda kad se to desi? Moze svasta da bude, lose napajanje je cest uzrok gasenja (to je prvo sto treba proveriti, ako se racunar potpuno iskljuci). Proveri temperature komponenti, mozda se nesto pregreva.
Pinstripe
14.6.2015, 10:28
Meni to mirise il na napajanje (jer si i sam napisao da je nestajala struja pa je mozda otisao neki kondezator) ili je do temperature tj mozda ti je otisla sva termalna pasta sa procesora.
Evo, menjao sam napajanje, isto se dešava i sa drugim napajanjem al sad još gore. Dakle kada pritisnem dugme na kućištu, komp radi jedno 3 sekunde i isključi se (ostane da sija lampica na tastaturi, num lock). Hard ne škljoca. Procesor sam menjao pre 2 meseca, aj proveriću baš termalnu pastu...
Pinstripe
14.6.2015, 10:42
Meni sve vise lici to da je otisla termalna pasta jer je i meni tako bilo pre par godina. Kada si je poslednji put menjao?
Ima li uopste sanse da se pokrene racunar i preko nekog programa da proveris cpu temperaturu, ako ne makar u biosu?
Resetuj BIOS (CMOS), javi sta se desava.
Jeste pasta :) Stavio sam novi sloj, mučio procesor satima i nijednom se komp nije isključio. Hvala na komentarima, nikada ne bih pretpostavio da bi mogla biti pasta.
S obzirom da je verovatno nisi menjao od same kupovine kompjutera, nije ni čudo da je do nje. :)
Pinstripe
14.6.2015, 16:35
Meni je otisla nakon 3-4god od kupovine racunara. Radio je on normalno al temperatura cpu je bila nezdrava.
Ajd pa srecno sa daljim koriscenjem racunara. :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.