Prikaži potpunu verziju : Prevelike voltaze
worldwideweb
2.6.2015, 16:20
Ljudi pisah dole dole da mi je crkla kartica,sumnjao sam da je do napajanja jer su mi voltaze bile za trecinu vece od propisanih. Tako je PC radio godinu dana sa povremeni bsod sifra 124. Mislio sam da do pregrevanja dolazi zbog tih napona pa reko' sad posto je verovatno zbog toga riknula kartica da zamenim napajanje pre nego sto kupim drugu karticu. Kupio sam LC power 500w montirao sve,ukljucim PC pokrenem AIDU kad ono isti naponi,za trecinu veci. Skinem HW monitor nadajuci se da je program pobrljavio kad ono potpuno iste vrednosti i desi se opet bsod sifra 124,inace sada sam na integrisanoj grafickoj. Ima li neko ideju sta se kog djavola desava??? Grana +3.3 daje 3.280,grana +5 daje nesto vise od 8v,grana +12 daje 17.5 v
Softverska očitavanja napona ne znače ništa, niti obično pokazuju stvarne vrednosti. Jedino da izmeš unimer i direktno izmeriš napone. Da je stvarno 17V na +12V grani taj se kompjuter ne bi ni palio.
worldwideweb
2.6.2015, 16:35
A ako se nema nista osim srafcigera? ;) Znaci dzabe kupih napajanje. :( Odakle onda ta gasenja,ako su temperature normalne i napajanje ok?
Luka Filipovic
2.6.2015, 18:26
Sta kazu ocitavanja u samom biosu?
worldwideweb
2.6.2015, 20:00
Precesljah ceo bios i nigde nema
Luka Filipovic
2.6.2015, 20:28
To su sigurno losa ocitavanja, jer da nisu, kompjuter ne bi ni radio pod tim naponima. Ako poznajes nekog ko ima unimer, iscimaj ga pa proverite tacne napone.
Sto se tice bsoda, moze svasta da bude (hard, optika, drajveri, ploca...)
Najbolje bi bilo da podjes sistemom eliminacija pa redom proveravas svaki deo.
worldwideweb
2.6.2015, 20:45
Verovatno da nisu tacna jer kao sto rekoh danas sam kupio drugo napajanje (ispostavilo se bezveze),,softver pokazuje ista ocitavanja. Sad ser malo plasim da kupim drugu graficku zbog ove 124 sifre koja se najcesce vezuje za temperature procesora i graficke,sada kada graficke nema ne znnam sta je,procesor je zaista po nekad vreo bio pre medjutim u posledje vreme mogu normalno da ga pipnem i ocitavanja su od 40 do 60C medjutim opet famozna 124 tako da pojma nemam sta da uradim :) mem test je pokazivao da je ram ispravan,a hdd ima jeda los sektor :)
water wizard
2.6.2015, 22:00
Ja rekoh da probaš a ne da kupuješ napajanje..
Matična ECS i nije baš neka marka, ono i na ove bolje se često žale nije ni to sve savršeno
worldwideweb
3.6.2015, 9:11
Ma nisam imao gde da probam jbg. Izgleda da ce raditi ovako dok mu ne dodje njegovo vreme.
worldwideweb
7.6.2015, 10:29
Mozda sam nasao problem (bar se nadam),ako nekog zanima. Kad se isljuci zbog sifre 124 ispipam ceo PC,svida je ok osim North Bridge,on je vreo.
North bridge je po pravilu vreo, ni na većini drugih AMD matičnih nije ništa bolje.
worldwideweb
9.6.2015, 23:21
cudna stvar je da se nikada,ali nikada nije "pokvario" kada su igrane igricie,nebitno kakve su,mogle su da rade po ceo Boziji dan i sve je ok,diablo 3,starcraft 2,rome 2,itd...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.