PDA

Prikaži potpunu verziju : PCI-E Ekstenderi

MitraljezaC
27.5.2015, 21:35
Da nije slucajno neko koristio ili jos koristi ovakav neki ekstender?Potreban mi je jedan savet/pomoc da li moguce ili nije to sto hocu da uradim.

http://www.amazon.com/PCI-E-Express-Extender-Flexible-Extension/dp/B008BZBFTG

Naime ocu da napravim Wall Mount PC tacnije da izvucem sve komponente i to okacim na zid razdvojeno.I sad dolazim do problema oko ovog ekstendera
.Svi ekstenderi koje sam nasao su duzine od 15 do 20 cm a meni bi trebalo bar 30-35.

Pa mene zanima da li je moguce povezati npr. ova kabla i tako ih produzim, a da naravno ne bude nekih problema itd.

Hvala unapred.

Rocker
27.5.2015, 21:57
Generalno, što signal duže putuje to ima više šanse da dođe do eventualnih smetnji/problema. Extenderi su naročito podložni tome, pošto su znatno duži od vodova na štampanoj ploči, koji su pri tom u nekoj meri i elektromagntno izolovani. Hoće li biti problema u tvom slučaju - to ne možeš da znaš dok ne probaš.

MitraljezaC
27.5.2015, 22:09
Jurio sam neke clanke o tome kolika je razlika kad je direktno nakacena i sa ektenderima.

Prema tim clancima razlika je veoma mala skoro zanemarljiva.Meni je bitno da kad nakacim jedan u drugi ekstender to ne bude problem.
Posto kod nas nigde nema da se nadju kvalitetniji i duzi ekstenderi svi su kao ovi sa amazona koji mi bas ne ulivaju mnogo poverenja.

makiem
28.5.2015, 9:07
Mislim da sam gledao jedan klip na YT gde je lik odradio upravo to sto ti hoces i koristio je ,,oklopljene" risere , upravo zbog potencijanih problema sa EM interferencijom...

MitraljezaC
28.5.2015, 17:33
Da video sam te zasticene i znam koja ih firma pravi ali mogu da se nabave iskljucivo u Americi i nigde drugde ih nema.

Jedina mogucnost za ove gore navedene ekstendere je obavijanje folijom ali koliko sam vide mahom se problemi javljaju sa ometanjem kad postoje 2 graficke pa kablovi moraju jedan preko drugog da idu.

Takodje sam iskopao informaciju da je moguce povezati 2 ekstendera bez problema.

Sto se tice kasnjenja i slicnog prema testu sa drugog foruma (iz benchmark-a) rezultati su isti znaci kasnjenja nema cak sa ovim obavijenim kablovima su rezultati bolji nego kad je grafika na proci direktno.:kreza: