Prikaži potpunu verziju : Odabir napajanja?
Pozdrav, forumaši
Imao sam CoolerMaster napajanje 500w gx lite, riknulo je.
Sada sam ubacio bilo kakvo,samo da mi drži dok se ne sastavim. (Neko intex 400w 15a na 12v grani)
Koja je Vaša preporuka od sledećih napajanja i da li su vrijedna tih para?
-Seasonic SS430GB - 430w (20€ polovno,ali ozbiljan trgovac) - 34a 12v
-LCPower 600H-12 - 600w (40€ , 12mj garancija)
-Chieftec GPA-500S8 500w (40€, 12mj garancija)
Konfiguracija je nezahtjevna,samo mi je bitno da je napajanje stabilno,da ne bi riknulo i povuklo za sobom nove komponente.
G3220
8GB DDR3
HD 7750 1GB DDR5
HDD 250GB
pooooz
Svakako Seasonic, ako ima garanciju.
Mada ce ti bilo koje od ta 3 biti i vise nego dovoljno.
Da li se ko susretao sa CombatPower napajanjem?
CombatPower CP 650w.. 40€ 12mj garancija
Chieftec A8 serija, 500w .. 40€ 12mj.
OWERKLOKER
24.5.2015, 19:33
Seasonic. Nemas sta dalje da gledas.
Seasonic iako je bez garancije.
Hvala.
@Picard,drži se,rikne li.. hihihi :D
Da li se neko susreta sa napajanjem, ARGUS 720W (80 certifikitat) - 40€,novo ?
Antec TruePowerTrio 550w ?
Uzmi seasonic, sve je to macka u dzaku.
A Corsair VS350 ? 20€ novo..
Bojim se da mi i Seasonic bude mačak u džaku,jer je polovan.
Trazi da ti da radnu garanciju da se uveris da je ispravno, u glavnom kod kvalitetnih napajanja ili rade ili ne rade.
P.S. Ja sam pre neki dan uzeo polovan LC6560GP3 i nkakvih problema nemam, sto ne znaci da ce sve polovno da bude kao sto sam ja rekao, ali ako je bar malo ozbiljan prodavac verujem da neces nikakvih problema imati.
U pravu si. Ozbiljan je,jer surađujemo duže vrijeme.
Ipak znači Seasonic.
Imao sam taj Seasonic SS-430GB, teralo je bez problema OC-ovan i5-4690K @4.5GHz i GTX 760(koja zahteva 6-pin + 8-pin PCI-E).
Kvalitetno, tiho i hladno napajanje koje na +12V kombinovano može da isporuči konstantnih 360W.
Moj glas za Seasonic SS-430GB! :)
Zna li neko kakvo je napajanje Corsair VS450?
Partybreaker
29.5.2015, 0:58
Vrlo dobro, malko je jače od Seasonica, ali je OEM zapravo CWT koji je za stepenicu ispod SS. Ja sam ipak više za Seasonic, nevezano za ovu minimalnu prednost u snazi. To su stvarno jako kvalitetna napajanja koja mogu dosta dugo traju, pa treba imati i to na umu, ne samo brojke i specifikacije.
Vrlo dobro, malko je jače od Seasonica, ali je OEM zapravo CWT koji je za stepenicu ispod SS. Ja sam ipak više za Seasonic, nevezano za ovu minimalnu prednost u snazi. To su stvarno jako kvalitetna napajanja koja mogu dosta dugo traju, pa treba imati i to na umu, ne samo brojke i specifikacije.
Razumijem to,ali me plaši što je Seasonic polovan a svi su deklarisani.brojem radnih sati.. ako me razumiješ šta ti želim reći?
Imam i ponudu 30€ polovno,manje od.godinu korišteno, CM SilentPro M2 620w Ultra..
Partybreaker
29.5.2015, 13:22
A Corsair je nov?
To što je polovno u slučaju Seasonica ima manje mana jer, kao što rekoh, dugotrajna su, pa mogu bez problema da rade 10+ godina. Moje tera već 7.5 godina, ni da štucne.
Taj CM je ozbiljniji po snazi od oba pomenuta i na njemu bi mogao da tereš jače komponente... S obzirom da je <1 godinu dana star, ima li garanciju?
A Corsair je nov?
To što je polovno u slučaju Seasonica ima manje mana jer, kao što rekoh, dugotrajna su, pa mogu bez problema da rade 10+ godina. Moje tera već 7.5 godina, ni da štucne.
Taj CM je ozbiljniji po snazi od oba pomenuta i na njemu bi mogao da tereš jače komponente... S obzirom da je <1 godinu dana star, ima li garanciju?
Ima garanciju na ispravnost i to je to.
Imam opciju Corsair VS350 za 15€,novo. To bi bilo i najbolje možda, jer mi.je konfiguracija ultra nezahtjevna. Koji je tvoj prijedlog? CM, Corsair VS350, Seasonic 430GB 430W?
Partybreaker
30.5.2015, 12:59
Mnogo šaraš (od 350 do 620W :)), ne znam šta je cilj - da platiš manje, da zadovoljiš samo potrebe ove konfiguracije ili nešto treće. Da, VS350 će raditi posao, ali ako rešiš da upgradeuješ komp nekom komponentom koja iole više troši, ponovo ćeš morati da razmišljaš o napajanju.
Mnogo šaraš (od 350 do 620W :)), ne znam šta je cilj - da platiš manje, da zadovoljiš samo potrebe ove konfiguracije ili nešto treće. Da, VS350 će raditi posao, ali ako rešiš da upgradeuješ komp nekom komponentom koja iole više troši, ponovo ćeš morati da razmišljaš o napajanju.
Šaram jer su oni u sklopu budžeta. Ako se uklopi VS350 u budžet nov,što da ne, kad može da pogura.. a ako godinu star Silent Pro 620w uklapa u budžet,što da ne. :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.