Prikaži potpunu verziju : R9 270
INSTANT MI DOSLO DA JE KUPIM... Koliko je para ovo, vidim da se razlikuju cene za neke modele?? Potrosac nije veliki>???
Treba ti jedan 6-pinski za napajanje.Mozda je bolje ici na 270x koji trazi 2x 6-pin ali nije znacajna razlika u ceni a jaca je.
INSTANT MI DOSLO DA JE KUPIM... Koliko je para ovo, vidim da se razlikuju cene za neke modele?? Potrosac nije veliki>???
I klokuj tog athlona do maksimuma.....Bice usko grlo za tu karticu...Provereno ti kazem...
Imam LC power 500...
SAd ova Grafička kartica AMD Radeon R9 270X MSI GAMING 2G GDDR5, DVI/HDMI/DP/256bit/R9 270X GAMING 2G je 23.999 din..
Dok je Grafička kartica AMD Radeon R9 270 Powercolor TurboDuo 2GB, DVI/HDMI/AXR9 270 2GBD5-TDHE/OC 18.999 din. ?!?!
Imam LC power 500...
SAd ova Grafička kartica AMD Radeon R9 270X MSI GAMING 2G GDDR5, DVI/HDMI/DP/256bit/R9 270X GAMING 2G je 23.999 din..
Dok je Grafička kartica AMD Radeon R9 270 Powercolor TurboDuo 2GB, DVI/HDMI/AXR9 270 2GBD5-TDHE/OC 18.999 din. ?!?!
Pa nije toliko jaca koliko je skuplja,ali je jaca..Samo to nije nimalo naivna kartica...Zverka je i trazi procesor dobar...Ne kazem da je tvoj los,ali nije bas dostojan te graficke...Gejmerski gledano imao sam jaci cpu od tebe i sa 7870 osetio sam poprilicni boljitak kada sam presao na i5 ...Daleko od toga da neces biti zadovoljan i da ti igre nece raditi kako treba,ali ako hoces maksimalnu moc te kartice,onda klokuj procesor ili uzmi neki jaci...
To u buducnosti ce se desiti sigurno, ali sad osecam da mojoj 7770 malo fali da odradjuje maksimalno ove nove igre... A necu vise kompromise u grafici da pravim ;)
water wizard
21.5.2015, 22:44
270 925Mhz/5600vram 24 Ampera na 12v
270X ~1050Mhz/5600vram 27A na 12v
Definitivno AMD Radeon R9 270 (bez x), znaci do je to ...oko 18k! Valjda ce ovaj LC power je izdrzati
Na granici je ali bi trebalo da izgura (270 bez x). Nemoj nista da klokujes!
Prodavci racunaju da LC500H-12 moze da izgura 23A na 12V (bez obzira sto na kutiji pise 2 x 15A). Prvo koje bi to sigurno teralo je LC600H-12, sve ispod toga se ne preporucuje za kartice 150W+. Gledaj sto pre da promenis napajanje.
KratkoCebe
22.5.2015, 9:12
Imao sam ja tu powercolor i sto se tice performasni bila je odlicna. Ali je imala problem sa budjenjem iz sleepa . Pa je otisla na reklamaciju. Sad imam HD7870 i nikakvih problema sa njom. Malo vise trosi struje al je isto zver od grafe.
Ima PowerColor 270 za 17k.
Imao sam ja tu powercolor i sto se tice performasni bila je odlicna. Ali je imala problem sa budjenjem iz sleepa . Pa je otisla na reklamaciju. Sad imam HD7870 i nikakvih problema sa njom. Malo vise trosi struje al je isto zver od grafe.
Pa jeste samo je i tebi procesor zesce usko grlo za tu graficku...
Inace kad smo vec kod napajanja evo moje iskustvo.Corsair cx 430- 28A na grani od + 12 v....Pa kaze ovako r 7870 gpu klokovan za 100 mhz,memorija za 250 mhz,i5 procesor,2 hard diska ,coler masterov kuler,ventilator veliki koji izduvava vazduh i sve to radi tip top.Istina je da se napajanje greje vise i to sam vec pominjao u jednoj od tema,ali gura,radi i nema problema,barem za sada....Pazite ljudi moja graficka bez ovih silnih klokova koje sam nabacio trosi 190 w ..
Nemoj u isti kos da stavljas tvoj Corsair i LC500H. Ako se taj CX430 greje (on moze da ispostuje svih 28A sigurno), kako ce tek raditi LC500H ako se uzme u obzir da je to low-budzet ponuda LC Power-a, gde cesto ono sto stoji na nalepnici nije blisko realnom stanju. Quad-core + HD 7870/R9 270x traze barem LC600H-12, sve ispod toga je kockanje (ne kazem da nece raditi, ali pitanje je kako i koliko dugo).
water wizard
22.5.2015, 15:09
to mu dođe otprilike isto po specifikacijama e sad kvalitet cors je deklarisan da radi pod tim opterećenjem, mada videli smo u jednoj temi da lik tera 270X na MSIndustrial od 16A valjda će da radi mada bih se ja lično malo brinuo i stalno bih gledao kako se greje napajanje.. Ja imam 270X na čiftek od 500W 2x20A od zimus za sad se drži mada sad nešto i ne pržim igrice, ali to je valjda već dovoljno 2x20A
to mu dođe otprilike isto po specifikacijama e sad kvalitet cors je deklarisan da radi pod tim opterećenjem, mada videli smo u jednoj temi da lik tera 270X na MSIndustrial od 16A valjda će da radi mada bih se ja lično malo brinuo i stalno bih gledao kako se greje napajanje.. Ja imam 270X na čiftek od 500W 2x20A od zimus za sad se drži mada sad nešto i ne pržim igrice, ali to je valjda već dovoljno 2x20A
To je vise nego dovoljno sto se tice amperaze (koliko ce raditi zavisi od kvaliteta njegovih komponenti i uslova u kojima ga przis). Problem je sto LC500H ima teoretski 2x15A, dok kombinovano tesko da moze da istera i 25A a da ostane u granicama ATX specifikacija (na jednom stranom sajtu stoji "Power Capabilities 23A" za 12V granu, i verujem da je to realno). Taj LC jeste mnogo bolji izbor u odnosu na KME, Zito, Spire... ali ne treba ocekivati da na duze staze gura karte kao sto je 270X (ako nece da przi zahtevnije igre, moze da posluzi dok ne uzme jace napajanje).
Hvala na komentarima, igre igram 1h dnevno - pa kontam da cistu R9 270 ce izgurati... Ja se oslonio na LC power nalepnici gde pise da je proizvedeno u nemackoj- pa kontao da oni nesmeju da lazu za cifre - ako u realnom radu to nece ispostovati...Jbg videcemo... Kako da proveravam jel ima problema?
Piše "proizvedeno u Nemačkoj"? Daj molim te slikaj to.
Tacnije pise...ZEMLJA POREKLA - na uredjaju! Zemlja uvoza Nemacka 2013 i ko je uvoznik...
To je samo birokratska fora, LC je kinez, nema ni D od Dojčland inženjeringa.;)
Johnny-24
22.5.2015, 17:23
Kad smo vec kod napajanja uzmi ThermalTake SMART SE SPS-530W i bices miran mozes i R9 280 da turis na to napajanje ja imam R9 270X na tom napajanju i radi kao sat. Ima 41A na 12v grani.
ja sam nekada davno imao jedan stari lc sa 17 a na +12 v i na njega stavio r 5770 i mogu reci da je neko vreme za test radilo...
Imam LC power 500...
Ako je LC500H-12 V2.2 (http://www.lc-power.com/en/product/netzteile/standard/lc500h-12-v22/) moze bez problema, ortak ga ima sa tom kartom i phenom 955
Ako je LC500H-12 V2.2 (http://www.lc-power.com/en/product/netzteile/standard/lc500h-12-v22/) moze bez problema, ortak ga ima sa tom kartom i phenom 955
Bas to napajanje
Bas to napajanje
Ma i ja mislim da ce raditi,al ajd sad necu da kazem 100 procenata pa da me neko pominje posle u losem kontekstu...Sad da me iko pita i za moje napajanje dal moze ovo sve sto mu ja radim ne bi preporucio iako kod mene radi...Znam da moze,ali opet moj je komp pa mogu kako hocu,a da drugom nekom kazem 100 procenata ce raditi pa da posle ispadne nesto to necu...
Kontam da nemam neke potrosace, SSD...procesor takodje...Znam sigurno da moze raditi, samo je pitanje koliko kvalitetno! Jer ortak fura najgoreg kineza na 'modernoj' masini...
Ja sam prezadovoljan svojom MSI R9 270, nećeš mnogo izgubiti ako uzmeš nju umesto 270X, ali ćeš uštedeti koju hiljadu :)
Već godinu i 2 meseca je imam i ne kajem se i ne planiram da je menjam... :)
Ja sam prezadovoljan svojom MSI R9 270, nećeš mnogo izgubiti ako uzmeš nju umesto 270X, ali ćeš uštedeti koju hiljadu :)
Već godinu i 2 meseca je imam i ne kajem se i ne planiram da je menjam... :)
Pa sta ima da je menjas ...Mirani si sigurno jos 2 godine..Zvercina od graficke ..Klokni je samo,steta da bude na leru,i nju i procesor.
To je to...mislim da sam sacekao pravi trenutak za R9 270 POWERCOLOR po ceni od 16.999 ( hvala PICARD) Stize u utorak, pa neka se pripremi W3 i napajanje :p Kad bolje razmislim - proizvodjaci hardvera bi vise trebali ulagati u IGRE.. Evo ja sam primer da nikada ne bih menjao 7770 da nije izasao ovaj RPG...
P.S. Ajaoj koliko je 'debela', ako je i 3mm deblja od 7770 - necu moci zvucnu da stavim s njom :icon_scra Da li neko zna dimeznije pve marke???
Nasao sam dimenzije (198x112x38mm)...koliko sam sad izmerio 7770 je siroka oko 30mm - tako da cu ladno da otkazem grafu :( Necu da vadim XONAR DG...
To je to...mislim da sam sacekao pravi trenutak za R9 270 POWERCOLOR po ceni od 16.999 ( hvala PICARD) Stize u utorak, pa neka se pripremi W3 i napajanje :p Kad bolje razmislim - proizvodjaci hardvera bi vise trebali ulagati u IGRE.. Evo ja sam primer da nikada ne bih menjao 7770 da nije izasao ovaj RPG...
P.S. Ajaoj koliko je 'debela', ako je i 3mm deblja od 7770 - necu moci zvucnu da stavim s njom :icon_scra Da li neko zna dimeznije pve marke???
Nasao sam dimenzije (198x112x38mm)...koliko sam sad izmerio 7770 je siroka oko 30mm - tako da cu ladno da otkazem grafu :( Necu da vadim XONAR DG...
Uzmi neku usb zvucnu.Ne bi ja otkazao 270 zbog dg zvucne.Nije vredna toga..
Vadi taj Xonar, jedino ako ga koristis za snimanje, inace kvalitet zvuka neces osetiti sem ako nemas neki High End sistem zvucnika.
Izgleda da sam samo cekao razlog da zadrzim 7770, GTAV npr odlicno radi.. Na W3 mi bukvalno fali 4FPS (imam 23- 24 na ULTRA TEKSTURE i jos mnogo toga ULTRA - jer ne utice na perfomanse - valjda) A u zvuku vise uzivam nego u grafici...racunica je jasna.. IMAM drvene kutije AR18 sa FISHER pojacalom i zvuk je fantazija...
Izgleda da sam samo cekao razlog da zadrzim 7770, GTAV npr odlicno radi.. Na W3 mi bukvalno fali 4FPS (imam 23- 24 na ULTRA TEKSTURE i jos mnogo toga ULTRA - jer ne utice na perfomanse - valjda) A u zvuku vise uzivam nego u grafici...racunica je jasna.. IMAM drvene kutije AR18 sa FISHER pojacalom i zvuk je fantazija...
Kupi neki dekic ;) .
Pa sta ima da je menjas ...Mirani si sigurno jos 2 godine..Zvercina od graficke ..Klokni je samo,steta da bude na leru,i nju i procesor.
Čim uzmem neki CPU kuler :)
Čim uzmem neki CPU kuler :)
Bolje prodaj taj cpu i plocu i uzmi polovan fx 6300....Greota da takvu graficku drzis na tom procesoru..Daleko od toga da je los,ali kazem ti da moze jos puno bolje ona.
Bolje prodaj taj cpu i plocu i uzmi polovan fx 6300....Greota da takvu graficku drzis na tom procesoru..Daleko od toga da je los,ali kazem ti da moze jos puno bolje ona.
Za sada mi je i više nego odličan, planiram da uzmem CM HM 212 EVO i da ga klokujem pa da izvučem maksimum iz njega. Po mojoj proceni još jedno godinu dana će služiti... Posle njega planiram ipak na Intel da pređem, ali videćemo...
↑ Baci pogled i na LC Power CC-120 koji je 10tak evra jeftiniji a završiće ti posao. Ploča ti je ograničavajući faktor je dolazi sa tek 4+2 faze i bez hlađenja napojne, tako da bi sve preko ~20€ za kuler bilo bacanje para.
↑ Baci pogled i na LC Power CC-120 koji je 10tak evra jeftiniji a završiće ti posao. Ploča ti je ograničavajući faktor je dolazi sa tek 4+2 faze i bez hlađenja napojne, tako da bi sve preko ~20€ za kuler bilo bacanje para.
Hvala na predlogu, ma ima tu dosta grešaka u celoj konfiguraciji... ali držaće još godinicu... :)
Za sada mi je i više nego odličan, planiram da uzmem CM HM 212 EVO i da ga klokujem pa da izvučem maksimum iz njega. Po mojoj proceni još jedno godinu dana će služiti... Posle njega planiram ipak na Intel da pređem, ali videćemo...
Odlican je taj procesor za gaming , ortak ga ima sa radeonom 7850 nema igre koja je stucnula na max settings.
Sto se tiche cooler_a preporucio bih ti LC power cosmo cool 120 (http://www.gigatronshop.com/hladnjaci_i_oprema/lc-power_cosmo_cool_cpu_cooler_-_lc-cc-120-37725) bolje ladi od evo 212 (imam ih oba) pritom je maltene duplo jeftiniji i dosta tishi
oba coolera su odlican izbor ali preporuka definitivno za LC
Imao i ja xonar dg i izvadio. Nema razlike u zvuku, jedino ako nataknes sluske i imas super sluh.
OWERKLOKER
29.5.2015, 15:57
Odlican je taj procesor za gaming , ortak ga ima sa radeonom 7850 nema igre koja je stucnula na max settings.
Sto se tiche cooler_a preporucio bih ti LC power cosmo cool 120 (http://www.gigatronshop.com/hladnjaci_i_oprema/lc-power_cosmo_cool_cpu_cooler_-_lc-cc-120-37725) bolje ladi od evo 212 (imam ih oba) pritom je maltene duplo jeftiniji i dosta tishi
oba coolera su odlican izbor ali preporuka definitivno za LC
Ljudi, budite malo realni kada je u pitanju igranje na maksu. 7850 ne moze da gura na maks u full hd rezoluciji kako treba gomilu igara.
Ljudi, budite malo realni kada je u pitanju igranje na maksu. 7850 ne moze da gura na maks u full hd rezoluciji kako treba gomilu igara.
Reci mi jednu igru koja bi eventualno zaseckala na 7850? Pricamo o 1080p gamingu ne 4k
draganca10
29.5.2015, 20:12
Nema takve igre, sem ovim novih neoptimizovanih.
Zavisi ko kakve standarde igranja ima.
OWERKLOKER
29.5.2015, 23:03
Reci mi jednu igru koja bi eventualno zaseckala na 7850? Pricamo o 1080p gamingu ne 4k
Crysis svaki, GTA, Grid 2, Witcher, Battlefield, Batman. Treba jos?
draganca10
29.5.2015, 23:44
Hvala na predlogu, ma ima tu dosta grešaka u celoj konfiguraciji... ali držaće još godinicu... :)
Samo ubaci jos 4gb ram i miran jos koju godinicu. Konfiiguracija je odlicna.
Zavisi ko kakve standarde igranja ima.
O kakvim standardima pricamo? Da igra lepo radi to tj nesecka na max podesavanjima ili o orgazmu na borojeve koji nista neznace ko ima vishe fps?
Crysis svaki, GTA, Grid 2, Witcher, Battlefield, Batman. Treba jos?
Sta lupash ako meni na 260x nijedna od navedenih nije stucnula jedino nisam igrao batman teshko da ce ista secnuti na 7850
Pričamo o tome da nekome nije dovoljno 25 FPS da bi to nazvao neseckanjem.
Da se prikljucim i ja. Imam u planu da u narednih par meseci uzmem novu grafiku.
Prva opcija je bila 270x, ali posto imam vga monitor, citao sam da bi moglo da bude problema sa flickeringom. Da li neko ima iskustva sa tim?
water wizard
30.5.2015, 9:56
ja ne primećujem nikakav flickering na viewsonic va2231wa kad mi je uključen v-sync
Koliko sam ja shvatio, to se desava u 2d modu. Negde pominju kao belicaste horizontalne linije, a negde pak kazu da se desava da se celi sadrzaj ekrana ,,cimne" na dole ili gore na delic sekunde.
Pominjano je flesovanje biosa grafe kao resenje...
Znaci, generalno, ove grafe rade ok sa vga monitorima?
OWERKLOKER
30.5.2015, 10:48
O kakvim standardima pricamo? Da igra lepo radi to tj nesecka na max podesavanjima ili o orgazmu na borojeve koji nista neznace ko ima vishe fps?
Sta lupash ako meni na 260x nijedna od navedenih nije stucnula jedino nisam igrao batman teshko da ce ista secnuti na 7850
Onda ti je kriterijum dosta nizak. A reci da Crysis ne secka na 7850 je glupost epskih razmera.
water wizard
30.5.2015, 11:16
Koliko sam ja shvatio, to se desava u 2d modu. Negde pominju kao belicaste horizontalne linije, a negde pak kazu da se desava da se celi sadrzaj ekrana ,,cimne" na dole ili gore na delic sekunde.
Pominjano je flesovanje biosa grafe kao resenje...
Znaci, generalno, ove grafe rade ok sa vga monitorima?
Ja se ne žalim ali neki se žale
Nije da se baš toliko razumem, ali s obzirom da je 7850 prethodnica R9 270, čisto sumnjam da GTA 5 "secka" na njoj, za ostale igre ne znam.
Nije da se baš toliko razumem, ali s obzirom da je 7850 prethodnica R9 270, čisto sumnjam da GTA 5 "secka" na njoj, za ostale igre ne znam.
GTA ide na 60+ fps na uglavnom visokim podesavanjima. Uostalom imas na YT dosta r9 270/x snimaka od gta i drugih igara.
Recimo, Crysis 3 fps ne pada ispod 30/35 na ultra bez AA i drugih opcija koje jedu performanse. Razume se, rezolucija je 1080p.
Onda ti je kriterijum dosta nizak. A reci da Crysis ne secka na 7850 je glupost epskih razmera.
Ljudi verovatno misle na takozvani "custom ultra" preset. U sustini, na takvim presetima je kvalitet slike minimalno pogorsan, dok je zahtevnost znacajno smanjena, ali da, slazem se, ne moze se to nazvati igranjem na "ultra", iako je razlika minimalna.
P.S. Meni Crysis na 1080p znao pasti i na 30 fps, very high preset, sa bednim FXAA. :D
Da se prikljucim i ja. Imam u planu da u narednih par meseci uzmem novu grafiku.
Prva opcija je bila 270x, ali posto imam vga monitor, citao sam da bi moglo da bude problema sa flickeringom. Da li neko ima iskustva sa tim?
Ja sam imao tih problema kad sam kupio 7850 na mom Benq2220hda vga monitoru. Flicker se javlja u vidu horizontalnih linija po sredini slike i mogu da budu prilicno dosadne. Problem sam resio hdmi to VGA adapterom koji sam imao da bi igrao PS3 na gorepomenutom VGA monitoru. Adapter ovako izgleda http://cdn.shopclues.net/images/thumbnails/93/320/320/aaaaaaa.jpg imas ga po oglasima za ~10e
Johnny-24
30.5.2015, 15:27
Ja imam taj problem, ali samo u igricama i to kada je vsync iskljucen. Najvise se vidi na tamnim mestima monitor je stari Samsung SyncMaster 720n, trenutno koristim DVI na VGA. Inace kada se udubite u igricu linije onda postanu nevidljive xaxa :D
OWERKLOKER
30.5.2015, 17:31
GTA ide na 60+ fps na uglavnom visokim podesavanjima. Uostalom imas na YT dosta r9 270/x snimaka od gta i drugih igara.
Recimo, Crysis 3 fps ne pada ispod 30/35 na ultra bez AA i drugih opcija koje jedu performanse. Razume se, rezolucija je 1080p.
Gta ne moze da ide na 60+ jer i na 280x zna da padne ispod 60.
Ja sam imao 280x i uvek na odredjeni interval se nekako zatresao ekran. Ima na yt gomila klipova kako to izgleda i jeste do biosa. Meni je smetalo i dok nisam skontao sta je morao sam da trpim.
A gta v zna da padne i na 970 ispod 60 nekad. Jbg nista nije savrseno.
Pričamo o tome da nekome nije dovoljno 25 FPS da bi to nazvao neseckanjem.
Dokle god minimalni fps nepada ispod tih 25 igra nesecka to bi trebalo da je kratko i jasno?
@buraz
Ne nego na *enthusiast* settings a sto se tiche AA ima samo on\off koliko ja znam ili ti mislish na Crysis 3? u tom slucaju very high settings (neznam koji je AA po default) al dobro to je i nebitno posto pricamo o 7850 koja je dosta bolja od moje 260x.
Uglavnom ko sto rece dacajak pun je YT klipova gde ljudi pokazuju settings i FPS
^Onda sam te krivo razumeo, ja sam mislio na Crysis 3. Sto se tice prvog dela, i ja sam ga igrao na maksimalnm detaljima na 6870, a kliko znam R9 260x je tu negde sa njom, mozda malo jaca, tako da to ne cudi.
A to da je sa 7850 moguce igrati na very high presetu C3, apsolutno odbijam da poverujem. Moguce je ako ti ne smetjau padovi 20 frejmova, jer kao sto rekoh, meni je na tom presetu padao fps na 30 ponekada (u borbi protiv Ceph Mindcarriera sam bio srecan i sa tim, jer su eksplozije bile na sve strane), prosecno je isao oko 40.
Meni je sve preko 30 prihvatljivo ako nema stutteringa, ali nije ugodno kao sto je na 50+. Izmedju 50 i 60 je razlika mizerna, ali je izmedju 30 i 50 ogromna. Odprilike kao da se vozis u A-cetvorci i Ferariju, Audi je odlican i vecina bi potpisala da ga ima, ali Ferari je Ferari....
A mecka je mecka...Nemojte vrteti praznu slamu...Ja sam crysis 3 igrao stabilno na sarolikim podesavanjima medium high na r7750 i i3 2100.Ne moze na maksikalni aa i ultra detalje izvuce ni moja konfiguracija,a da to bude sjajan fps,ali sta,jel vama bitno da na papiru pise da je to na maksimum?Sta fali grafici i na high u crysis 3 ?Savrsenstvo je ...7850 je sjajna graficka koja ima dosta sirove snage..
OWERKLOKER
31.5.2015, 11:57
Niko ne kaze da je grafika losa ali stoji da ne moze da gura na maks.
water wizard
31.5.2015, 12:18
ne može ni svako da plaća max, obično se prave kompromisi između želja i mogućnosti, ja sam svaku grafičku plaćao sve više i više, počeo sam sa 50, pa 100 i na kraju 150e, sad za 100e ima malo bolje nego pre 5g kad sam prošlu kupovao
ne može ni svako da plaća max, obično se prave kompromisi između želja i mogućnosti, ja sam svaku grafičku plaćao sve više i više, počeo sam sa 50, pa 100 i na kraju 150e, sad za 100e ima malo bolje nego pre 5g kad sam prošlu kupovao
Isti slucaj je i samnom...Prvo mi je bilo vazno da to pokrene i da ide,posle sve veci i veci zahtevi...Na kraju sam dogurao do ozbiljne graficke kartice.
. Ne moze na maksikalni aa i ultra detalje izvuce ni moja konfiguracija,a da to bude sjajan fps,ali sta,jel vama bitno da na papiru pise da je to na maksimum?Sta fali grafici i na high u crysis 3 ?Savrsenstvo je ...7850 je sjajna graficka koja ima dosta sirove snage..
Ovo je sustina. Kladim se da 90% onih koji se loze na maxed out ne mogu da provale razliku izmedju High i Ultra/Max (da im pokazes screenshot, ima da omanu svaki drugi :D). Razlika je velika izmedju low i high settings, dok prelaskom sa High na Utra sa nasviranim AA, AF i ostalim kerefekama ne dobijate ni 10% realnog vizuelnog poboljsanja, ali nekima je mnogo bitno da se kaze kako igraju na max settings, bas zbog cinjenice da svaka osrednja graficka moze da tera High, dok vam za maxed out treba konfa koja kosta kao polovan Golf 3.
Ovo je sustina. Kladim se da 90% onih koji se loze na maxed out ne mogu da provale razliku izmedju High i Ultra/Max (da im pokazes screenshot, ima da omanu svaki drugi :D). Razlika je velika izmedju low i high settings, dok prelaskom sa High na Utra sa nasviranim AA, AF i ostalim kerefekama ne dobijate ni 10% realnog vizuelnog poboljsanja, ali nekima je mnogo bitno da se kaze kako igraju na max settings, bas zbog cinjenice da svaka osrednja graficka moze da tera High, dok vam za maxed out treba konfa koja kosta kao polovan Golf 3.
Pa poenta je hvaliti se drugarima na forumu,ne uzivati u igrama.Ja prvi volim da testiram konfe,da podelim to na forumu,volim da prokomentarisem grafiku,ne bode mi oci kad je grafa losa,a nije zahtevna,iritira me zahtevnost koja nije opravdana pa cesto se nerviram zbog toga,ali igra kao igra mi je x puta bitnija...Samo kakvo bi to uzivanje bilo ako se malo ne pohvalis...
A ovo je da covek sam se bi produzi 10 godina zivot od smejanja..
http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=23054&game=Wolfenstein:%20The%20Old%20Blood
Toliko o gamedebate...Pogledaj minimalne zahteve i srednje...7750 jaca od 6870,a o procesorskim zahtevima da i ne pricam. :rofl:
water wizard
31.5.2015, 13:20
Isti slucaj je i samnom...Prvo mi je bilo vazno da to pokrene i da ide,posle sve veci i veci zahtevi...Na kraju sam dogurao do ozbiljne graficke kartice.
do sad sve bilo samo da može da pokrene, prošlu sam uzeo zbog dx11 samo da može da podržava da mogu da pokrenenm igricu, mada sam se i dosta naigrao, najbolje uloženih 100e :)
A sad je bilo kad već hoću da dam 100e ajd još malo za 2g vram, 256bit, 2 ventilatora.. jes da je malo prejaka kartica za q6600 ali to je bio jedini izbor i da ne plaćam kamete i slično ako uzmem na rate nego na čekove ili za keš.
Ovako da sam dao pare za grafičku koja ima isto memoriju kao moja prethodna stara 5g nije mi se baš ni davalo..
Sad samo da čekam DX12 pa da iscedim do kraja i ovaj moj procesor
do sad sve bilo samo da može da pokrene, prošlu sam uzeo zbog dx11 samo da može da podržava da mogu da pokrenenm igricu, mada sam se i dosta naigrao, najbolje uloženih 100e :)
A sad je bilo kad već hoću da dam 100e ajd još malo za 2g vram, 256bit, 2 ventilatora.. jes da je malo prejaka kartica za q6600 ali to je bio jedini izbor i da ne plaćam kamete i slično ako uzmem na rate nego na čekove ili za keš.
Ovako da sam dao pare za grafičku koja ima isto memoriju kao moja prethodna stara 5g nije mi se baš ni davalo..
Sad samo da čekam DX12 pa da iscedim do kraja i ovaj moj procesor
Pa tvoj cpu je itekako sposoban za danasnje naslove...Ja i drugar smo testirali q 6600 na crysis 3...Nije igra mogla ni blizu da ga na maks iskoristi...
water wizard
31.5.2015, 13:35
zavisi od igre gta4 mi je slabo radila :) a i skyrim mi pada u gradu na 30-40 fps, farcry4 kad vozim isto pada fps.. više gledam merač fps nego što igram sad :D
zavisi od igre gta4 mi je slabo radila :) a i skyrim mi pada u gradu na 30-40 fps, farcry4 kad vozim isto pada fps.. više gledam merač fps nego što igram sad :D
Nemoj da ti fc 4 bude merilo...Igra neverovatan problem sa teksturama ima...U voznji zakucava,secka,ocitava teksture konstantno...Svakom sece...Ljudi sa ssd i 290x imaju taj problem..Prosto je igra krs...
OWERKLOKER
31.5.2015, 14:39
Isto i ja radim otkad sam zamenio grafu. Samo gledam fps, ima li stutteringa itd. Nikako da uzivam skroz u igri. A i, ruku na srce, igre su bagovite zestoko. Ili pada fps ili stutter plus bagoviti drajveri i to je to.
Ja volim kad vidim "ultra" u podesavanjima - budimo realni, ko ne voli?
MEDJUTIM, posto sam pripadnik PCMR, spreman sam i voljan da trazim najbolji look/performance ratio, gde slika izgleda dobro uz najbolji moguci framerate.
Primera radi, u TW3, mi shadows i foliage strahovito obaraju fps. Medjutim, kad sam video da su mi te dve opcije skresale fps sa ~50 na 30-35, instant sam ih stavio na high umesto ultra. Zasto? Zato sto NISAM PRIMETIO RAZLIKU koja opravdava toliki performance hit, bez obzira sto je igra i dalje bila savrseno igriva, ali zasto sebi smanjiti fluidnost ako ne primecujes dodatne detalje? Poenta PC-a i jeste u tome da sebi sve mozes da prilagodis, otud i toliko modova za grafiku i slicne stvari.
Ovde se prica o tome da 7850 jednostavno NE moze da izgura ta podesavanja, a ne o tome da high izgleda skoro isto kao i ultra - sa cime se apsolutno slazem. Zbog toga ne treba ljudima govoriti "uzmes r9 270 i pikas gta sa svim na max uz 60+ fps". Za tako nesto se uzima SLI 970.
Ovde se prica o tome da 7850 jednostavno NE moze da izgura ta podesavanja, a ne o tome da high izgleda skoro isto kao i ultra - sa cime se apsolutno slazem. Zbog toga ne treba ljudima govoriti "uzmes r9 270 i pikas gta sa svim na max uz 60+ fps". Za tako nesto se uzima SLI 970.
To niko ne tvrdi. Problem je sto su neki poceli da pisu kako kartice tog ranga nisu dovoljne za normalno igranje (ne Max/Ultra), osim ako su kriterijumi niski...
Igrati na High bez nagruvanih AA i AF uopste nije nizak kriterijum, pre bih to nazvao umerenost. Ekstremno visok fps ima smisla juriti u multiplayer pucacinama kao sto je CS GO, Quake III, Battlefield 3/4 (da bi se lag sveo na minimum, pro gaming bla bla..), dok u 95% igara nema potrebe za vise od stabilnih 35-40 fps (bez dropova). U GTA V ne cekas snajperom nekog da izadje na plato ili na dugo A kao u CS 1.6, pa vristis ako ti padne fps. Zar je bitno da li si sa 50 ili 70 fps-a srusio banderu ili sutnuo nekome samar :opanachke.
Sad kad izadje nova generacija amd kartica odmah brze bolje kad ih kupite dodjite da prosipate toplu vodu kako je 7970 minimum,a 7850 prevazidjena.Alo ljudi,saberite se,koliko vas je doslo u kontakt sa tom grafickom karticom...Prilicno je jaka...Nece u naredne 3 godine biti igre sa kojom ona nece izaci na kraj da ne moze da se igra ljudski..Nemoj da pocne da pricam sad da ljudi sa r 5850 cepaju igre glatko....Pod uslovom da podrzava dx 11 r 4870 bi bez pardona mogla da vuce igre danasnje,a vi prozivate 7850 ..Pocinjem da se nekontrolisano smejem.
Meh, ja trenutno igram Titanfall na high, bez AA, i shadows na medium, 1680x1050. Znaci multiplayer pucacina sa konfom iz profila. Realno, desava se da padne fps, tj da secne, ali ne toliko da mi predstavlja problem u samoj igri, odnosno da zbog toga napravim gresku.
Mogu i jos da smanjim podesavanja, i bice jos bolji fps, ali mi ne smeta ni ovako, ali opet, imam zelju da ubacim jednu 270x, pa nek ide zivot:D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.