Prikaži potpunu verziju : Neobee ADSL gori od dial-upa
Molim Vas pogledajte screenshotove. Mislim da komentar nije potreban. Vec dva meseca koliko koristim 256/64 paket ADSL Neobee flat cupam kosu sa glave.:n-cc2: :n-cc2: :n-cc2:
I jos...:n-cc2: :n-cc2: :n-cc2:
A kako ti ide download kada ne koristis peer-2-peer klijente? Sasvim je moguce da je Neobee na neki nacin osakatio normalan download sa takvim programima.
Mozda bi bilo pametno da ih nazoves i pitas, samo ces tako biti siguran da li je to zbog restrikcije P2P ili neceg drugog.
A kako ti ide download kada ne koristis peer-2-peer klijente? Sasvim je moguce da je Neobee na neki nacin osakatio normalan download sa takvim programima.
Mozda bi bilo pametno da ih nazoves i pitas, samo ces tako biti siguran da li je to zbog restrikcije P2P ili neceg drugog.
Ma zvao sam ih i slao mailove vec mali milion puta. Uvek se opravdavaju kao - imate viruse, protok nije garantovan i slicno... A nece da kazu da su osakatili P2P. Inace i u Shareazi je jedna konstantna 0 i down i upload.
Kao sto vidis ni FTP nije bolji.:n-cc2: :n-cc2: :n-cc2:
sasha vukelic
13.11.2006, 19:11
kako ti ide d/l sa normalnih sajtova..?
kako ti ide d/l sa normalnih sajtova..?
Hmmm, sad koji je sajt normalan, a koji nenormalan ja stvarno nemam predstavu - mislim da je sajt gamershell.com sa koga sam pokusao da skinem demo Total War 2 savrseno normalan (pogledaj screenshot iznad).:n-cc2: :n-cc2:
Problem je verovatno do provajdera,kontaktiraj ih i zatrazi tehnicku podrsku!
Ovo je zaista jako mala brzina neta u odnosu na naziv paketa,kako uopste mozes da koristis to?
Problem je verovatno do provajdera,kontaktiraj ih i zatrazi tehnicku podrsku!
Ovo je zaista jako mala brzina neta u odnosu na naziv paketa,kako uopste mozes da koristis to?
Pa, jel sam vec napisao da sam do sada zvao telefonom i slao e-mailove x puta i nista. Cekam kraj meseca da raskinem ugovor i cekam na Telekom ADSL. U medjuvremenu cu koristiti dial-up.:n-cc2: :n-cc2:
sorry,
pa kako nece ni da odgovore ??? To je malo cudno za NEOBEE. Pametno resenje Telekom ADSL
sorry,
pa kako nece ni da odgovore ??? To je malo cudno za NEOBEE. Pametno resenje Telekom ADSL
Pazi, slao sam 5-6 e-mailova i odgovorili su samo na jedan. I po pravilu pokusavaju da dokazu da nije problem do njih!!:icon_evil Kao- virusi, Telekom i te fore.
Evo kopije e-maila koji sam dobio:
Postovani,
Brzina prenosa podataka koju p2p programi poput Azureusa ostvaruju zavisi od
velikog broja faktora (health samog torrenta, protok koji postoji sa i od
Vaseg racunara nezavisno od p2p klijenta, stanje linka u Vasoj centrali, broj
korisnika prikljucenih na Telekomov koncentrator, pa i sam ADSL modem koji
posedujete). Preporucujemo Vam da izmerite brzinu protoka uz pomoc nekog od
besplatnih bandwith metara (meraca protoka) - preporucujemo netlimiter ili
dunmeter, jer brzina koju prikazuje sam klijent ne mora biti tacna. Ako
brzina zaista nije zadovoljavajuca, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom
na 0700 012345, da pokusamo da resimo problem na obostrano zadovoljstvo.
A ja onda naravno posaljem ove screenshotove i njima i nista. Na podrsci je OK decko, ali sta to vredi kad i on i ja znamo da prevaranti sakate download a obojica smo sitne ribe da bismo na bilo sta uticali. Sta on moze decko nego da slegne ramenima. I sta ja mogu osim da cekam da istekne mesec pa do marta da gulim dial-up dok se Telekom ne smiluje (odgovorili su mi da me mogu prikljuciti u februaru-martu...).
TheProphecy
13.11.2006, 20:36
Probaj na nekom od ovih sajtova da izmeris protok.
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=7465
Kako ti radi surf uopste? A ping kakav je?
Surf mi je malo brzi nego na dial-up-u. Sporo, s vremena na vreme se javlja time-out.
Ping pogledajte u screenshotu ispod :boodala:
a merenje brzine nije uspelo. Inace sam ga merio i pre ali na nekom serveru u US tako da ga je prepoznao kao malo brzi dial-up.
Surf mi je malo brzi nego na dial-up-u. Sporo, s vremena na vreme se javlja time-out.
Ping pogledajte u screenshotu ispod :boodala:
a merenje brzine nije uspelo. Inace sam ga merio i pre ali na nekom serveru u US tako da ga je prepoznao kao malo brzi dial-up.
A dole u sys tray-u, jel ono ikonica "limited or no connectivity"? I za koju konekciju?
A dole u sys tray-u, jel ono ikonica "limited or no connectivity"? I za koju konekciju?
Jeste, tako je - za Neobee ADSL konekciju PPPoE.
Mislim da je to nevazno jer iako XP detektuje limited or no connectivity konektivnost definitivno postoji. Znaci nije problem u uspostavljanju konekcije, vec u njenom kvalitetu!:boodala: :n-hang:
Jeste, tako je - za Neobee ADSL konekciju PPPoE.
Mislim da je to nevazno jer iako XP detektuje limited or no connectivity konektivnost definitivno postoji. Znaci nije problem u uspostavljanju konekcije, vec u njenom kvalitetu!:boodala: :n-hang:
Auh, pa moze da bude bukvalno milijardu razloga.... Koji modem je u pitanju, jel USB ili UTP prikljucak?
Auh, pa moze da bude bukvalno milijardu razloga.... Koji modem je u pitanju, jel USB ili UTP prikljucak?
Rec je o US Robotics-u, UTP - prikljucak na Ethernet.
Hvala na pomoci :tapsh:
Da podvucem jos jednom - ima tu varijacija, ponekad FTP ide i do 10 kb/s, a Azureus 7-8 kb/s, ali 80% vremena je upravo onakvo stanje kao na screenshotovima.
a jesi iskljucio firewall dok skidas azreusom?
a jesi iskljucio firewall dok skidas azreusom?
Pa naravno - nisam ovca!!:n-cc2:
Ne koristim ruter.
madhatterYU
14.11.2006, 2:08
pa i da imas ukljucen firewall, azureus bi radio - proveri koja ti je telefonska centrala, da nema neko od mnogih ogranicenja.
pa i da imas ukljucen firewall, azureus bi radio - proveri koja ti je telefonska centrala, da nema neko od mnogih ogranicenja.
Ne bi mogao da ima ADSL da nije "čista" Linija. Pazi, ja imam isti paket kod istog provajdera i nikakve frke nema (koristim od 25. Avgusta). Možda je problem u modemu. Zašto ne koristiš onaj Actiontec koji si dobio od njih i koji se kači na USB. Možda ti taj US Robotic ne "sarađuje" lepo preko mrežne, možda te mrežna zeza...može da bude milion kombinacija. Preko USB-a je jednostavnije. Neobee ima prilično nizak stepen agregacije 1:16 za razliku od nekih drugih provajdera (npr. Eunet 1:40 a Flata 256 košta 1700 din.). Za početak, koristi njihov modem, pa ako to ne pomogne, možda je stvarno problem u pošti (ima mnogo ADSL korisnika na tvojoj centrali).
P.S. P2P provereno ne ograničavaju.. Meni Ares radi k'o zmaj!
Nebi mogao da ima ADSL da nije "čista" Linija. Pazi, ja imam isti paket kod istog provajdera i nikakve frke nema (koristim od 25. Avgusta). Možda je problem u modemu. Zašto ne koristiš onaj Actiontec koji si dobio od njih i koji se kači na USB. Možda ti taj US Robotic ne "sarađuje" lepo preko mrežne, možda te mrežna zeza...može da bude milion kombinacija. Preko USB-a je jednostavnije. Neobee ima prilično nizak stepen agregacije 1:16 za razliku od nekih drugih provajdera (npr. Eunet 1:40 a Flata 256 košta 1700 din.). Za početak, koristi njihov modem, pa ako to ne pomogne, možda je stvarno problem u pošti (ima mnogo ADSL korisnika na tvojoj centrali).
P.S. P2P provereno ne ograničavaju.. Meni Ares radi k'o zmaj!
Zdravo. Ja sam ovaj modem i dobio od Neobee-a. Reci mi, molim te, koliki ti imas protok u torrent klijentima u proseku i na kojoj si tel. centrali??:paranoia:
Ja zivim na 50 metara vazdusnom linijom od centrale u Gospodar Jovanovoj na Dorcolu. Hvala. Pozdrav
PS Mrezna karta ne moze da "zeza" ako je vec konekcija uspostavljena. Mislim da isto vazi za modem...:(
Zdravo. Ja sam ovaj modem i dobio od Neobee-a. Reci mi, molim te, koliki ti imas protok u torrent klijentima u proseku i na kojoj si tel. centrali??:paranoia:
Ja zivim na 50 metara vazdusnom linijom od centrale u Gospodar Jovanovoj na Dorcolu. Hvala. Pozdrav
PS Mrezna karta ne moze da "zeza" ako je vec konekcija uspostavljena. Mislim da isto vazi za modem...:(
Možda da ih pitaš da ti daju ovaj koji inače daju Actiontec home USB DSL modem. Torenti nikad nisu imali max protok i batalio sam da ih koristim. Više volim klasičan P2P i tu koristim Ares a koristio sam i eDonkey i Kazaa-u. Sve je radilo OK, mada zavisi i od brzine i broja ljudi koji UL fajl. Surfovanje i DL sa servera uvek idu punom brzinom (27.6KB). Jedino što modem ponekad zna da se zaglupi (ili je do njih) pa konekcija bude mrtva i jedino gašenje modema ili restart pomažu. Ovo se ne dešava često, tako da i nije neki problem. Ja sam na nekih 1Km od centrale (Voždovac, Kumodraška centrala)
Možda da ih pitaš da ti daju ovaj koji inače daju Actiontec home USB DSL modem. Torenti nikad nisu imali max protok i batalio sam da ih koristim. Više volim klasičan P2P i tu koristim Ares a koristio sam i eDonkey i Kazaa-u. Sve je radilo OK, mada zavisi i od brzine i broja ljudi koji UL fajl. Surfovanje i DL sa servera uvek idu punom brzinom (27.6KB). Jedino što modem ponekad zna da se zaglupi (ili je do njih) pa konekcija bude mrtva i jedino gašenje modema ili restart pomažu. Ovo se ne dešava često, tako da i nije neki problem. Ja sam na nekih 1Km od centrale (Voždovac, Kumodraška centrala)
OK, ali ja sam prevashodno zainteresovan za download torenta - tako da, molim te, navedi mi koliko je u proseku bio download torrent klijenta???:confused:
OK, ali ja sam prevashodno zainteresovan za download torenta - tako da, molim te, navedi mi koliko je u proseku bio download torrent klijenta???:confused:
Ja sam koristio samo uTorrent i neki (ali baš retki) su išli 10-15KB, ali najčešće 2-3KB. Sve što skidaš sa torenta može da se nađe i drugačije, pa ti razmisli. Torenti su definitivno najsporiji način, bar u ovoj situaciji.
Ja sam koristio samo uTorrent i neki (ali baš retki) su išli 10-15KB, ali najčešće 2-3KB. Sve što skidaš sa torenta može da se nađe i drugačije, pa ti razmisli. Torenti su definitivno najsporiji način, bar u ovoj situaciji.
Hmm, pa onda kvalitet moje veze i nije toliko losiji od tvoje!:confused:
Ne znam, ja mnogo toga nisam mogao da nadjem na klasicnom P2P - koristio sam Shareazu (koristim je jos za poneku pesmu) i E-mule, pa sam odustao i sada iskljucivo koristim torente. Na klasicnom P2P me nervira sto nekad moras da cekas i mesec dana da se pojavi neko pa da dovrsis download, a na torrentima em sto sam nalazio (skoro- 95%) stvari koje mi trebaju, em nema tolikog raskoraka i cekanja na seedere.
Secam se prva 2 dana kad sam dobio prikljucak isli su mi torrenti na 20-25 Kb/s!!! Ja se odusevio :to_care:
..biga, odmah posle toga agonija sve do sada uglavnom, brzina varira kao puls srcanog bolesnika, a smanjila se kao teritorija "Srbije" od 1992 do danas :rolleyes:
Evo ja ću ti potvrditi da neobee sigurno ne zakida na P2P/torrent transferu... Znači da jeste do tebe, kako god tebi to zvučalo!
Ja koristim BitLord 1.1 za skidanje Linux distribucija (od 700MB do 5+ GB) i protok je u proseku 6-20kbs preko dana, i 18-30kbs noću (stavio sam granicu na 30kbs da mi ne ode surf u q...)
E sad, ja sam u NS i imam ActionTec (Texas Instruments čip!)
A to što kažeš da si imao protok pre, a nemaš ga više, znači samo da ti je najverovatnije centrala preopterećena adsl userima, znači - moćno veličanstvo telekom opet pravi s...
Vidim, ima vas dosta ne Neobee-ju... Jel' se dešava još nekome da mu se veza "umrtvi" iz čista mira neki put. Znači ide DL i samo odjednom protok 0! Kad kliknem na disconnect, zaglavi se i jedino iz Task-a mogu da "ubijem" konekciju. Neki put uspe da se opet nakači a nekad moram da gasim modem ili restartujem komp. Ne dešava se ovo često, ali bih voleo da znam da li je problem do mene ili šta već.
Ok te Linux distribucije, FTP download i meni s vremena na vreme isto tako skida 6-20 Kb.
Ali meni ne trebaju Linux distribucije, vec filmovi, igre muzika itd. Jel se secate vi one reklame za Neobee kad tri crtana lika zamisljaju i balave: jedan slusa muziku, drugi izbecio oci da gleda filmove, a treci igra video igru. :o
E, zato sam ja, prijatelji moji i uzeo Neobee.
A ispade shipak - nista od onog sto je ta reklama obecavala!!:mad:
Zato su mi torenti najvaznija stvar po cijem downloadu procenjujem celokupan pristup.
A iskreni svi da budemo na Neobee-u je torrent protok JADAN i gotovo ISTOVETAN DIAL-UP-U!!!:mad:
Pa postoje i drugi načini da dođeš do toga što ti treba i to bez torenta i P2P-a. Proveri PP.:dzavo:
Shvati da torrent zaista zavisi od raspolozivosti ostalih ljudi koji imaju taj fajl. Nije do Neobee posto meni P2P i download sa sajtova (rapid,filefactory) uvek ide punom brzinom, dok torrenti idu sporije (5-15 KB/s)
Pa postoje i drugi načini da dođeš do toga što ti treba i to bez torenta i P2P-a. Proveri PP.:dzavo:
Hvala na pomoci Rockeru :D
Cenim to. Mada, evo i sa ovim tvojim "alternativnim" nacinom downloada ide samo 6 kb/s, mada imam ukljucen azureus. Probacu kasnije da ceo protok koristim samo za to.:qliranje:
Ok te Linux distribucije, FTP download i meni s vremena na vreme isto tako skida 6-20 Kb.
Ali meni ne trebaju Linux distribucije, vec filmovi, igre muzika itd. Jel se secate vi one reklame za Neobee kad tri crtana lika zamisljaju i balave: jedan slusa muziku, drugi izbecio oci da gleda filmove, a treci igra video igru. :o
E, zato sam ja, prijatelji moji i uzeo Neobee.
A ispade shipak - nista od onog sto je ta reklama obecavala!!:mad:
Zato su mi torenti najvaznija stvar po cijem downloadu procenjujem celokupan pristup.
A iskreni svi da budemo na Neobee-u je torrent protok JADAN i gotovo ISTOVETAN DIAL-UP-U!!!:mad:
E za filmove, muziku i igre tj. mass download, SBB neuporedivo bolje resenje od ADSL-a. Zbog lokala, naravno. Ako imas mogucnosti za SBB kabl, bez razmisljanja predji kod njih.
Sad sam se nesto setio - da li si dobro podesio konekciju u Azureusu? Upload speed ne stavljaj preko 3 KB/s jer ce ti uzasno usporiti sav saobracaj i download (kod ADSL upload usporava download).
Evo ja ću ti potvrditi da neobee sigurno ne zakida na P2P/torrent transferu... Znači da jeste do tebe, kako god tebi to zvučalo!
Ja koristim BitLord 1.1 za skidanje Linux distribucija (od 700MB do 5+ GB) i protok je u proseku 6-20kbs preko dana, i 18-30kbs noću (stavio sam granicu na 30kbs da mi ne ode surf u q...)
E sad, ja sam u NS i imam ActionTec (Texas Instruments čip!)
A to što kažeš da si imao protok pre, a nemaš ga više, znači samo da ti je najverovatnije centrala preopterećena adsl userima, znači - moćno veličanstvo telekom opet pravi s...
Covek je u pravu , sigurno ti je centrala preoterecena ili telekom pravi s... Isto sam dobio ActionTec modem ... Koristim BitComet i zaista preko dana ili nocu brzina mi se krece od 14-23kbs , a nocu i do 18-29kbs ... Sto ti je veci upload , download ti naglo opada ...
Sad sam se nesto setio - da li si dobro podesio konekciju u Azureusu? Upload speed ne stavljaj preko 3 KB/s jer ce ti uzasno usporiti sav saobracaj i download (kod ADSL upload usporava download).
Naravno da sam ogranicio upload na 1 kb/s.
Kazem jos jedanput, radi i meni ponekad solidno, ali moje najvece zamerke su da BRZINA VARIRA strahovito - a isti je odnos seedera i leechera, znaci ide od 1 pa do 15 kb/s. Vise bih voleo da imam konstantni dl od npr. 7-8 kb/s, a ne ovako...
Druga stvar koja mi smeta su predugi periodi kada download PADA BLIZU NULE - sto ste videli na pocetku ovog posta - najveci deo dana je tako - brzina oko 1-2 kb/s :n-cc2: :n-cc2:
Probao sam (posavetovan nekim individuama na forumu) rapid share i moram da kazem da sam razocaran. Brzina startuje sa 20 ili 15 kb/s, ali se za nekoliko minuta spusti na bukvalno 1 kb/s. Desilo mi se i da ostane na 5 kb/s ali se zamrzne i preostalo vreme vise ne protice, a i download linija stoji.
Odustao sam od ovakvog nacina DL i ostajem pri torrentima - pa nek ide kako ide. Btw, nocas se popravila situacija i azureus pici 4-7 Kb/s, a paralelno sam poceo da koristim uTorrent koji stvarno razbija - otprilike 1/3 vremena mu je 10-15 kb/s, 2ga trecina oko 5, a najsporija trecina 1-2.
Ne vredi. Imas gremline u racunaru i tu ti ne mozes nista da uradis...
E sad ozbiljno, neko ti je gore rekao da ides na SBB. Pre toga nadji nekog ko vec jeste da vidis kako to tamo radi. Kod mene je SBB na 256 Kbps skidao torrente oko 15-25. I radilo je super. Onda predjem na 512 Kbps i bude jos bolje. Ukupan DL mi je bio 55 najmanje. Medjutim, sve je to bilo tako dok tog meseca nisam nasvirao 15 GB download za nedelju dana. Onda je samo misteriozno poceo da gubi konekciju.
U mom slucaju SBB ima fantastican sistem vaspitavanja. Ako pocnem da skidam nesto - tras samar, nemam konekciju. Ako sutra kada mi vrate samo surfujem, sve je ok...
E da, i ja sam se prijavio za Telekom ADSL. Nadam se da oni imaju jacu infrastrukturu i da ce bar to da lici na nesto. Ako nista drugo, 768 kod njih mi je jeftinije nego 512 kod SBB.
Ne znam da li je razlog sto je uTorrent bolji od Azureusa ili su konacno Neobeeovci reagovali na moja zapomaganja, uglavnom pogledajte rezultat ispod.
E, ljudi provalio sam 1nu stvar vezano za Neobee ADSL. Ako ste u momentu kad vam istice uplata meseca nakaceni na net veza se NE prekida vec nastavlja sa prenosom podataka kao da se nista nije desilo. Prakticno mozete koristiti net dzabe sve dok ne pukne veza nakon cega se ne moze ulogovati. Eto besplatnog neta za dan-dva ;)
E, ljudi provalio sam 1nu stvar vezano za Neobee ADSL. Ako ste u momentu kad vam istice uplata meseca nakaceni na net veza se NE prekida vec nastavlja sa prenosom podataka kao da se nista nije desilo. Prakticno mozete koristiti net dzabe sve dok ne pukne veza nakon cega se ne moze ulogovati. Eto besplatnog neta za dan-dva ;)
Meni je stiglo obaveštenje mailom da imam 7 dana fore dok mi ne isključe vezu! Ne moram odmah sutra da uplaćujem.
E, ljudi provalio sam 1nu stvar vezano za Neobee ADSL. Ako Prakticno mozete koristiti net dzabe sve dok ne pukne veza nakon cega se ne moze ulogovati. Eto besplatnog neta za dan-dva ;)
A teoretski, pošto se nikad ne diskonektujem (jednom u mesec dana, radi redovnog restarta mašine) mogao bih i više od dan dva... kad ne bih platio produženje uvek dan ranije pre isteka...
A teoretski, pošto se nikad ne diskonektujem (jednom u mesec dana, radi redovnog restarta mašine) mogao bih i više od dan dva... kad ne bih platio produženje uvek dan ranije pre isteka...
Ma ne ložite se, prekinuće vam se veza isto kao na Dial-u. Imate nedelju dana fore da doplatite nalog ili vas gase. Nema tu neke mudrosti.
polarnimeda
2.12.2006, 1:08
A ja sam mislio da je neobee-jev dial up nesto najgore sto postoji! :boodala:
Teoretski možeš to da izvedeš jednom, možda dva puta, ali će onda da obrate pažnju na tebe i da ti prekinu signal čim vide šta radiš. To im je jedan klik na dugme :)
e kad smo kod sporih brzina, jel zna neko zasto mi je brzina dl-a na dc++ strasno skroz losa?
e da, neobee paket 256/64 paket pojeftinio sa 1500 na 1350
e kad smo kod sporih brzina, jel zna neko zasto mi je brzina dl-a na dc++ strasno skroz losa?
Slab upload ljudi koji dele taj fajl. Nema veze sa provajderom.
a jel moze da bude jos nesto u pitanju??
a jel moze da bude jos nesto u pitanju??
Može da bude bezbroj stvari, ali nije do provajdera. I ja sam mislio u početku, ali sam video da je problem u podešavanju programa (u mom slučaju). Sad, za ostale pojedinosti oko programa možemo u nekoj drugoj temi, ovde se priča o provajderu. Već sam bio opomenut za off i izmenjena mi je prethodna poruka...:ciao:
ja koristim adslhome256/128 i kada gledam veliki brat ili utakmice strasno prekida :n-cc2: :n-cc2: moj brat koristi sbb i slika ide normalno a probao sam da nakon isteka ovremena ostanem jos i uspeo sam 4 dana a onda odjednom nestane struja
ja koristim adslhome256/128
Ovo sigurno nemaš, imaš 256/64Kbps paket.;)
ja koristim adslhome256/128 i kada gledam veliki brat ili utakmice strasno prekida :n-cc2: :n-cc2: moj brat koristi sbb i slika ide normalno a probao sam da nakon isteka ovremena ostanem jos i uspeo sam 4 dana a onda odjednom nestane struja
Na kablovskom je lokalni saobraćaj utrostručen (znači 768Kbps) dok je na ADSL-u konstantan.
Ovo sigurno nemaš, imaš 256/64Kbps paket.;)
Na kablovskom je lokalni saobraćaj utrostručen (znači 768Kbps) dok je na ADSL-u konstantan.
Lokalni saobracaj je samo izmedju korisnika SBB-a. Adsl nema lokalni saobracaj. Njemu VB Streaming lepo radi jer koliko znam, SBB je oformio neki privremeni link sa Telekomom zbog VB.
ukoliko ti konstantno svetle ekrancici u tray-u, koristio ili ne koristio net ,a na "local area connection status" pod "activity" tu ima "recived/sent packets" ako konstantno raste broj pakta a ti nemozes nista da radis na netu bice da ti je konekciju "pojeo" naki maliciozni softver koji istu koristi za svoje potrebe i ne da ti nista ... najbolje resenje je FORMAT C: pa sve novo da stavis jer se ti aware-spyware crvi tesko lece kad udju u sistem ...
BigBadVuk
17.1.2007, 12:37
Nemora odma tolko radikalno (format C:) možeš da probaš sa ,recimo, Spybot Search&Destroy programom..Besplatan&sasvim korektan antispy&addware programčić...Googla naćićeš...
Ja sam imao Neobee do pre mesec dana i zakljucio sam da ono provereno ogranicavaju p2p u nekim vremenskim intervalima zbog preiskorescenosti linka. Preko azerusa sve ide super ok 54kb/s i onda od jednom presece na 7 kb/s bez ikakvog razloga. Picam sa njihovom podrskom i zalim im se i vidis samo dok ja pricam sa covekom kako mi skide ogranicenje i pocne da pici, to je bilo tako par puta a onda je bilo jbg nemoze preopterecen link sta ces i nema bolje moze samo da bude gore. I onda sam otkazao i resio da predjem na Telekom gde sam cekao mesec dana i dobio modem kao satro sve namesteno bez ikakvih daljih informacija. Ali sipak modem nista namesten a oni ma ti nemas pojma sve je namesteno posle nedelju dana smaranja sa podrskom koja je u stanju samo da da informacije kako da posaljes e-mail neiskusnim userima dodjem nekako do jednog od dva coveka koja rade stvarno adsl kod njih covek mi da nov user name i sad sve radi ok pici ko ludo vec dva dana mah 50-60 kb/s. Znaci put je bio naporan ali se za sada isplati.
Ja sam imao Neobee do pre mesec dana i zakljucio sam da ono provereno ogranicavaju p2p u nekim vremenskim intervalima zbog preiskorescenosti linka. Preko azerusa sve ide super ok 54kb/s i onda od jednom presece na 7 kb/s bez ikakvog razloga. Picam sa njihovom podrskom i zalim im se i vidis samo dok ja pricam sa covekom kako mi skide ogranicenje i pocne da pici, to je bilo tako par puta a onda je bilo jbg nemoze preopterecen link sta ces i nema bolje moze samo da bude gore. I onda sam otkazao i resio da predjem na Telekom gde sam cekao mesec dana i dobio modem kao satro sve namesteno bez ikakvih daljih informacija. Ali sipak modem nista namesten a oni ma ti nemas pojma sve je namesteno posle nedelju dana smaranja sa podrskom koja je u stanju samo da da informacije kako da posaljes e-mail neiskusnim userima dodjem nekako do jednog od dva coveka koja rade stvarno adsl kod njih covek mi da nov user name i sad sve radi ok pici ko ludo vec dva dana mah 50-60 kb/s. Znaci put
je bio naporan ali se za sada isplati.
A koji paket imas?:confused:
A koji paket imas?:confused:
Sada ima 512/128 ili ti kod mene 510/125 a isto i pre kod neobeea
Carl Jonson CJ
27.1.2007, 10:13
Још нешто (http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=133749) о Необее-у... Кузма јави се :)
Ping ne bi smeo da ti bude mnogo preko ovoga kad nista ne skidas. Ja koristim 768/128 i pogledaj ping. a Download preko ftp-a mi je oko 75-80k. Imao sam 256 Adsl i ne bi smeo ispod 25k. http://i132.photobucket.com/albums/q40/Meltedbucket/Slika2.jpg
To je slika mog pinga
to je neka patka sigurno.
ja imam od augusta kod njih i pici dobro. skinuo sam brdo fajlova i nista
(pu, pu, pu.. nadam se da ne ureknem sada :))
Ja sam isto kod njih i imam isti paket, ali za razliku od tebe meni sve ide normlno i vrlo sam zadovoljan njihovom uslugom. Skoro sve skida brzinom od 23kbs-25kbs, pa cak i torente.
Ja sam kod njih vec nekih 8-9 meseci. U pocetku sam imao 256, a od pre 2 meseca uzeo sam paket 512 i stvarno nisam imao nikakvih problema, a ako neko downloaduje onda sam to ja. Po njihovom brojacu, imam skinuto vise od 250Gb. Pocastio sam se ovih dana i rapidshare nalogom za sledeca 3 meseca. Napunio sam FlashGet linkovima i download varira od 52-57k, sto je sasvim ok.
Prijatno sam bio iznenadjen kada sam pre mesec dana presao na vistu, a modem koji sam dobio od njih nije imao drivere. Pozvao sam tehnicku podrsku, rekli su mi da dodjem da zamenim modem, sto sam i uradio istog trenutka. Otisao, i za 2 min dobio novi modem bez ikakve suvisne papirologije, potpisivanja i sl.
E sada, da nije sve tako sjajno, uvideh jutros. Budim se, nema neta. Ne mogu da se konektujem, izbacuje mi stalno 'Connecting through WAN mini port (PPPoE)...' i tako stoji 30-ak sekundi i onda izbaci neku glupavu gresku. Zovem teh.podrsku, lik mi kaze da se konektujem preko dial up-a i skinem drivere za PPPoE protokol. Zurio sam na posao, tako da sam na brzaka skinuo taj driver, pratio uputstvo, ali nisam uspeo da se konektujem. Nisam imao vise vremena da se bakcem i zovem ponovo teh. podrsku, tako da cu popodne da se zezam sa tim.
Je l' imao neko slicnih problema?
Nemoj da brzaš. Veze može da nema iz mnogo razloga, od kojih je najčešći gubitak veze u Telekomu ili pad nekog servera kod provajdera.
Ako ti je veza dan pre toga radila, a sada ne radi, nemoj čačkati drajvere nego se prvo raspitaj da li postoji neki drugi problem (ili samo sačekaj, za sada se nikad nije desilo da prekid bude duži od jednog dana).
Ne mogu da se konektujem, izbacuje mi stalno 'Connecting through WAN mini port (PPPoE)...' i tako stoji 30-ak sekundi i onda izbaci neku glupavu gresku. Zovem teh.podrsku, lik mi kaze da se konektujem preko dial up-a i skinem drivere za PPPoE protokol. Zurio sam na posao, tako da sam na brzaka skinuo taj driver, pratio uputstvo, ali nisam uspeo da se konektujem. Nisam imao vise vremena da se bakcem i zovem ponovo teh. podrsku, tako da cu popodne da se zezam sa tim.
Je l' imao neko slicnih problema?
Imam ja identičnih problema i to sve češće! Zvao sam i ja tehničku podršku nekoliko puta, rekli mi isto što i tebi. Čak ni Dial up nalog nije hteo da se konektuje (da je Telekom čačkao oko ADSL-a, radio bi bar dial up). Sve mi se čini da je neki problem do njih. I ja sam promenio modem, dali su mi U.S. Robotics LAN, ali situacija je ista. Ako ovako nastave, menjam provajdera. Jesu fini i korektni, ali ako imam već ADSL, onda hoću pristup 24h a ne kad se njihovom serveru navrne. :n-cc2:
P.S. Nikakvo čačkanje drajvera ti neće pomoći, pa ni ta glupost za koju su ti dali link (kao TCP/IP protokol u Win-u ima bug a oni su ga ispravili :rofl: ). Nema svrhe ni da isključuješ modem na "10-15 min." Jednostavno, proradiće kad serveru dune da prihvati tvoj login i to je to. :cool:
Da li neko ima problema sa P2P programima kod Neobee-ja? Meni poslednjih par dana Ares uopšte ne radi, kao ni bilo koji drugi P2P. Ništa nisam čačkao, sve je bilo u najboljem redu, ali sada nijedan program neće da se konektuje. Jel' znate nešto o ovome? Ako su počeli da filtriraju portove :ciao: , odo' ja kod drugog provajdera. Posle problema sa konektovanjem, samo mi je još filtriranje saobraćaja falilo! :n-cc2:
Ja kad sam vam pricao niste mi verovali. Eto vam ga sada.
Inace kod Neobee-a sam raskinuo ugovor kad mi je istekla novembarska uplata. Cekao sam Telekom, ali mi ne odgovara da potpisujem ugovor na godinu dana tako da je sada Verat moj izbor. ;) Pozz
evo ja koristim mesec dana paket na neobee 512/128 i down sa rapida ili bilo kog drugog sajta je 50 preko toga ne moze.Konekcija sa msn puca svakih nekoliko minuta,u jutranjim satima radi bolje.Torrenti da ne spominjem imam veliko iskustvo sa torentima i koristim router tp link 8840 i torenti krenu prvih 5. minuta 45 kb/s max,to mi drug pusti seed od 12 mbit-a u Kanadi.Slao mailove zvao itd sve isto bude,za 25 dana sam skinuo 105 gb,niko nije slao upozorenja,upload je ocajan na torentima 2-3 kb/s.Sad mene interesuje kakvih Vi imate iskustava sa paketom 768/192 na neobee koliko ide down i up? i koji provajder savetujete kao velikom potrosacu i nekom ko pravi ogroman trafic
Telekom,Neobee.net(da ostanem),Sezampro,Eunet(po prici ljudi salju preteca pisma)
Jedno pitanje u vezi neobee-vog ADSL, u stvari opreme.Da li je bolji Asus modem ili US Robotics.Tj. koji bolje funkcionise na njihovoj konekciji.
Jedno pitanje u vezi neobee-vog ADSL, u stvari opreme.Da li je bolji Asus modem ili US Robotics.Tj. koji bolje funkcionise na njihovoj konekciji.
Ne znam konkretno o kojim modelima govoris. Ali generalno gledajuci US Robotics i Asus ne mogu da se porede. USR je USR. :)
Asus vs USR,e ovako posto sam sa njima imao velikih problema zamenio USR za Asus,i ovako uopste gledano isto sr****:) drugo pakovanje,ako mislis da neki bolje radi ili je brzi DL grdno se varas sve je isto,sem sto je Asus veoma mali modem i onako sexy :D :dzavo: dok je USR bio glomazan,ali evo naisao je problem posto sam od pre nekoliko meseci instalirao SuSE 10.2(linux) sad mogu da se pozdravim sa netom,ovaj asus nema sanse da poteram na njemu,dok je USR radio odlicno samo se kofigurise konekcija i kraj.
Marko Ivanoic
19.4.2007, 9:11
Ja imam taj problem sa neobee-jem sto mi se cesto desava da kada neko digne slusalicu telefona veza sa internetom se prekine. Da li je to njih ili do nacina na koji je modem prikljucen sa zidom i telefonskim uredjajima ne znam:icon_scra , ali ako je neko imao ovakav problem...svaka rec je dobrodosla.
Srdjan889
20.5.2007, 16:57
ja od 15. ovog meseca sam na neobee adsl paketu 256
ne rade mi shareza, limwire, utorrent (skida 1-2kb/s desetak sekundi, pa prekine "error - acess denied) , probao sam da skidam modove za neke igrice sa sajtova tipa fileshack, fileplanet, itd. isto ne radi lepo (radi sa nekom smesnom brzinom za ovaj paket), probao sam da skinem neke osprey knjige sa #bookz na undernet serverima, isto smesna brzina (bolje je radilo na dial-up), takodje nece sa rapidshare nista da skida... probao sam da skidam nove pesme Hladnog Piva sa hitparada.com opet neka smesna brzina, probao sam sa drugom da igram bilijar P2P preko nekog sajta, meni ne radi dok njemu lepo ocita, kad probam da gledam neki snimak na youtube otvori stranicu sa nekim ogromnim tekstom..... dok neke ove da kazem obicne programe (google earth, msn, icq, winamp, nod32) skida normalno 25-27kb/s ..
ISP menjam u svakom slucaju, zanima me samo ako mozete da preporucite nekog ADSL provajdera. posedujem sopstveni modem (neki ActionTEC home dsl modem, kupio sam ga kod lokalnog neobee dilera), i bitno mi je da taj isp ne obavezuje ugovorom da koristim njihov adsl na neki duzi period (kao telekom na godinu dana) zato sto pocinjem da studiram i prelazim u bgd.
svako dobro
Ja sam vec preporucio provajdera - pogledaj moj post iznad. Po mom iskustvu 100% ne filtriraju portove! FTP je uvek iznad 20 KB do 30, MSN ponekad pukne ali nije strasno, multiplayer igre su 120 odziv, torrenti su vec diskutabilni ali brzina uvek varira od 1-2 do 25 KB tako da ni na tome ne zakidaju. Sve u svemu, POSTENO (u pitanju je naravno 256 paket).
Ja imam taj problem sa neobee-jem sto mi se cesto desava da kada neko digne slusalicu telefona veza sa internetom se prekine. Da li je to njih ili do nacina na koji je modem prikljucen sa zidom i telefonskim uredjajima ne znam:icon_scra , ali ako je neko imao ovakav problem...svaka rec je dobrodosla.
A jel imas ti spliter.
Evo ja sam se sada nasao u nekoj nedoumici:
naime, do recimo petka, download sa rapidshera mi je radio super (znaci brzina 25-26) i onda odjednom pocelo 12-13 kb/s download (koristeci Operu 9.2), a sa Firefoxom se nakane nekada i oko 18-19 kb/s, ista stvar i sa megauploadom....
Hteo sam juce da ih zovem, ali zbog obaveza nisam stigao, a danas ne rade... Pa me zanima ima li neko slicnih problema?
Ja imam kod Sezama 512/128, i sasvim sam zadovoljan download mi je od 54-60kb/s, nemam problema ni sa torrentima ni sa rapidshareom, ni sa klasicnim P2P programima tipa Emule i Ares, brzina je uvek izmedju 54-60 kb/s.
Ja imam kod Sezama 512/128, i sasvim sam zadovoljan download mi je od 54-60kb/s, nemam problema ni sa torrentima ni sa rapidshareom, ni sa klasicnim P2P programima tipa Emule i Ares, brzina je uvek izmedju 54-60 kb/s.
Ista stvar i sa Telekomom samo sto imam 256
To ne bi trebalo da bude vezano za provajdera, nego za samo rapidshare i za fajl koji skidaš. Popularnijim i dužim fajlovima daje se manja brzina skidanja za free korisnike.
To ne bi trebalo da bude vezano za provajdera, nego za samo rapidshare i za fajl koji skidaš. Popularnijim i dužim fajlovima daje se manja brzina skidanja za free korisnike.
Aako se to odnosi na mene, mislim da nisi u pravu.
ili mozda ja nisam dobro objasnio moju situcaiju. Naime, uglavnom skidam sa rapidshera, i skinuo sam dosta filmova koji su poznatiji i trazeniji na rapidu x puta, nego ovaj sto sada skidam (skidam neki dokumentarac). Uvek je brzina bila ekstra (25-26, katkad 24,23 u trenutcima zagusenja).
Sa megauploada sam skidao jednu epizodu Nadrealista, i skida odlicno 26 kb/s, a od sutradan sve ni 20 da predje, a sto je najgore, brzina varira do bola (nije recimo fiksno 15 kb/s nego cas 11, cas 12, cas 19, pa onda padne na 16...).
I tako manje vise sa svim serverima osim sa speedyshare (mada njega retko i koristim).
Ali kada koristim njihov proksi i rapid i megaupload rade kako valja...
Zovem vec 20 minuta teh. podrsku, ali su ''svi operateri trenutno zauzeti. molimo pokusajte sacekajte''
i ja sam uzeo neobee 256 ali sad vise nisam zadovoljan--prva 3 dana je sljakalo ekstra ali sad je uzas torenti ne prelaze 3 Kb a klasican download 15 Kb bilo sta da skidam a speed test pokazuje download od 90 kb a upload 50 kb i ping 200...zvao sam teh.podrsku kaze mi da je mozda zagusenja,pa da reset modem i sve tako me vrti u krug,nema odgovor i ne zna sta da mi kaze!
drug koji zivi blizu mene je ugradio 2 dana posle mene isto kod neobee-a i njemu sljaka extra--29-32 Kb mu je download vec ih je zvao da uzme 512!!
nije mi jasno ali izgleda da smo veliki baksuzi,mi sa sporim adsl-om tako da sam se pomirio sa cinjenicom da necu imati dobar i kvalitetan net jos par godina sigurno!!!
Vladimiros
22.5.2007, 14:23
Evo jos jednog nezadovoljnog korisnika Neobee-a.
Prvih 3 meseca je bilo super, onda je i na najvitalnijim torrentima download ocajan, ne prelazi 15 KB/s nikad.
Zatim VOIP je blagi uzas, po statistici u Skype-u procenat izgubljenih paketa se krece izmedju 30%-50% i nemoguce je sa nekim razgovarati. Zalio sam se 1000000x, i jeste veoma ljubazna teh. podrska, i sve je to lepo, ali nikada nisu mi odgovorili povodom toga a jos manje uradili.
I naravno kao kandirana tresnja na vrh kolaca, i Neobee je poceo sa praksom suspendovanja naloga i pretnjama trajnim ukidanjem i ostalim pravnim pretnjama za torrente, kao sto je svojevremenom to radio Sezampro, a koju je Kuzma navao "Bedni mali korisniče" (http://www.sk.co.yu/2005/12/siji01.html). pa sad vi vidite da li cete ostati kod njih.
Gospodin koji je navodno ogovoran za tu tematiku jeste se predstavio ali citiram "nema zvanicnu titulu". I po ugovoru, oni imaju diskreciono pravo da vam uskrate internet ako hoce ukoliko veruju na rec "stranoj organizaciji" koja se bori za intelektualna prava, a pri tome su jasno rekli da nisu gledali moj saobracaj.
Ja raskidam ugovor, definitivno, samo da nadjem pristojnog provajdera, najverovatnije Verat(koristio Dial-up kod njih ranije, prezadovoljan bio).
[edit]
Danas kada sam raskidao ugovor jesu bili fini i uljudni i rekli da pretnje kao takve ne postoje(predhodne pretnje su bile od strane abuse admin-a), i da oni to preventivno suspenduju nalog kako bi skrenuli paznju korisniku, a prijave dobijaju od tih organizacija za zastitu autorskih prava. Takodje tvrde da su svi licni podatci ostali poslovna tajna i da ih nisu dali nikome. Takodje kazu da svi veci ADSL ISP-ovi to rade.
Evo jos jednog nezadovoljnog korisnika Neobee-a.
Prvih 3 meseca je bilo super, onda je i na najvitalnijim torrentima download ocajan, ne prelazi 15 KB/s nikad.
Zatim VOIP je blagi uzas, po statistici u Skype-u procenat izgubljenih paketa se krece izmedju 30%-50% i nemoguce je sa nekim razgovarati. Zalio sam se 1000000x, i jeste veoma ljubazna teh. podrska, i sve je to lepo, ali nikada nisu mi odgovorili povodom toga a jos manje uradili.
I naravno kao kandirana tresnja na vrh kolaca, i Neobee je poceo sa praksom suspendovanja naloga i pretnjama trajnim ukidanjem i ostalim pravnim pretnjama za torrente, kao sto je svojevremenom to radio Sezampro, a koju je Kuzma navao "Bedni mali korisniče" (http://www.sk.co.yu/2005/12/siji01.html). pa sad vi vidite da li cete ostati kod njih.
Zato je telekom zakon nikad mi se nije desilo da torrenti nece da sljakaju i nikad mi se nije desilo da ne radi i nikad nisam dobio nikakav mail upozorenja a skinuo sam mnogo torrent fajlova.Jedino je svima problem ugovor i onaj clan po kom smeju da ti kontrolisu modem....ko da ce oni to stvarno da rade.:)
Evo od juce mi dl ponovo radi kako valja (pu, pu, da ne ureknem sada)...
U svakom slucaju, ja sam poprilicno zadovoljan - za ovih skoro godinu dana dobro su me sluzili... Mada torenti me nesto kidaju... Nekad ide 25-26, nekada 15-16, ali pretpostavljam da to zavisi i od samih torenata.
i meni sada radi ok ali ne smem torrente da skidam plasim se da ce opet slavine da zavrnu...cuti dobro je i ovako samo da sljaka pa makar i bez njih,ne smem ni da se setim kako je na dial up-u
i meni sada radi ok ali ne smem torrente da skidam plasim se da ce opet slavine da zavrnu...cuti dobro je i ovako samo da sljaka pa makar i bez njih,ne smem ni da se setim kako je na dial up-u
Tako ce vam i biti kad trpite. :mad: Kada bi svi korisnici kao ja na kraju meseca vratili modeme malo bi se zapitali, ali vec tada bi bilo kasno. Oni postoje zbog nas, ne mi zbog njih.
@noskich
to si u pravu ali ko sam ja jedan da bih menjao svet....a da svi hoce to da urade bilo bi dobro ali ii sam znas da je to nemoguce,jer bolje ista nego nista...a ne mogu da zamislim sada kako bih ziveo bez neta...mnogo sam se navukao,zavisnik sam i zato cutim i nadam se da ce doci bolja vremena! ;)
Vladimiros
24.5.2007, 0:59
to si u pravu ali ko sam ja jedan da bih menjao svet....a da svi hoce to da urade bilo bi dobro ali ii sam znas da je to nemoguce
Evo ja sam im vratio modem i vrlo lepo obrazlozio zasto i vrlo jasno naglasio koliko sam nezadovoljan njihovom uslugom. Moje verovanje je da samo pisustvo vise provajdera treba da podstakne konkurentnost. Prosto ukoliko nisam zadovoljan kod jednih idem kod drugih. Kao plavusa ;) (bez uvrede plavusama)
A ima drugih provajdera...
Evo ja sam im vratio modem i vrlo lepo obrazlozio zasto i vrlo jasno naglasio koliko sam nezadovoljan njihovom uslugom. Moje verovanje je da samo pisustvo vise provajdera treba da podstakne konkurentnost. Prosto ukoliko nisam zadovoljan kod jednih idem kod drugih. Kao plavusa ;) (bez uvrede plavusama)
A ima drugih provajdera...
Pa nazovem korisnicku podrsku, vidim sta je ikako je, moze li se resiti... Necu valjda odma' zbog downloada torrenta, koji se nekada ne penje iznad 15 kb/s da raskidam ugovor, pa dok nadjem drugog provajdera, pa dok docekam njegovu studiju o izvodljivosti, pa... Dzabe...
Btw, mislis li da njih boli uvo sta jedan korisnik misli? Ajde da se u jednom danu zali oko 100ak korisnika, mozda bi i stavili prst na celo, ali nema leba tu...
Vladimiros
24.5.2007, 15:23
Pa nazovem korisnicku podrsku, vidim sta je ikako je, moze li se resiti... Necu valjda odma' zbog downloada torrenta, koji se nekada ne penje iznad 15 kb/s da raskidam ugovor, pa dok nadjem drugog provajdera, pa dok docekam njegovu studiju o izvodljivosti, pa... Dzabe...
Btw, mislis li da njih boli uvo sta jedan korisnik misli? Ajde da se u jednom danu zali oko 100ak korisnika, mozda bi i stavili prst na celo, ali nema leba tu...
Naravno da neces odmah, ali ja sam ih zvao toliko puta da prepoznajem po glasu ko mi se javio iz teh. podrske. A necu da komentarisem bezobraluk abuse admin-a koji me je naknadno zvao na kucni tel. i prepirao se samnom posle mog protesta zbog suspenzije naloga, a jasno sam mu rekao da raskidam ugovor i da necu vise da imam nista sa njima (ostatak osoblja koji radi u podrsci je ipak malo lepse vaspitano).
I rekoh da mi se nikad ne penje preko 15KB/s, a prosek je oko 6-7 KB/s. I to je slucaj i sa vitalnim torrentima. Na primer 300 seedera i 70-ak peer-ova.
Istina ceka se dok dodje drugi provajder, ali mi se vise ne ceka da mi podrska nesto pozitivno ucini po pitanju kvaliteta veze. Mislim, uplatio sam oko 50 evra na Skype, a veza je toliko losa(po pitanju paketa koji se izgube u transferu) da je nemoguce koristiti Skype. Odem u komsiluk kod ortaka sa svojom masinom, i sve radi super. Ista centrala, drugi provajder. Donese on svoju masinu kod mene, krs veza. Znaci problem je kod njih a ne do moje masine.
Ja već treći dan nemam ADSL. Nije problem do njih, nego do glupog Telekoma, tj. do Voždovačke centrale. Jel' imate ideju koga da smorim da pogledaju moj ADSL priključak u centrali, jer ovi iz tehn. podrške uporno insisitiraju da je kod njih sve u redu i da je sa mojim nalogom sve u redu, u šta zaista ne sumnjam, jer se sad kačim preko njihovog Dial Up-a (dobija se za dž. full paket uz ADSL Flat). Ovo se u poslednje vreme dešavalo samo vikendom, ali sada modem neće da uspostavi vezu još od nedelje. S moje strane je sve u redu, jer ništa nisam čačkao a ovo se i ranije dešavalo, ali povremeno i na par sati. Any hints?! :n-cc2:
Ja već treći dan nemam ADSL. Nije problem do njih, nego do glupog Telekoma, tj. do Voždovačke centrale. Jel' imate ideju koga da smorim da pogledaju moj ADSL priključak u centrali, jer ovi iz tehn. podrške uporno insisitiraju da je kod njih sve u redu i da je sa mojim nalogom sve u redu, u šta zaista ne sumnjam, jer se sad kačim preko njihovog Dial Up-a (dobija se za dž. full paket uz ADSL Flat). Ovo se u poslednje vreme dešavalo samo vikendom, ali sada modem neće da uspostavi vezu još od nedelje. S moje strane je sve u redu, jer ništa nisam čačkao a ovo se i ranije dešavalo, ali povremeno i na par sati. Any hints?! :n-cc2:
Ja nisam mogao da se konektujem od subote (od kada je bila ona grmljavina).
Nazvao sam teh. podrsku i ljubazno su mi rekli da dodjem da zamenim modem, sto sam i ucinio.
Btw. Rocker, imas li ti problema sa njima oko P2P saobracaja?
meni je sad ok,bila mi je ocajna veza a o torrentima da ne pricam...posle protesta rekao mi je da ponovo instaliram modem(asus) ali ovaj put preko bridge opcije...posle je radilo super ali torrenti i dalje nista i na kraju provalim da nece kasperski da ih pusta tako da kad skidam sa torrenta onda gasim kasperskog inace sve je ok ostalo...
Btw. Rocker, imas li ti problema sa njima oko P2P saobracaja?
Nemam, mada ga zaista retko koristim i to isključivo Ares, torenti me smaraju a i ono što ja skidam uvek ima da se nađe na nekim file hosting serverima.
Ja sam zvao jutros tehn. i rekli su mi da je do Telekoma (u šta zaista ne sumnjam). Evo šta je problem: u petak uveče je Telekom počeo da izvodi neke radove i od tada ljudi imaju problema sa konekcijom ako koriste U.S. Robotics modem (moj slučaj). Ponudili su mi da odem do predstavništva i zamenim modem za onaj buđavi ActionTec USB (ne pada mi na pamet, radije ću da se kačim preko Dial Up-a) ili da sačekam. Čova je bio max ljubazan i rekao da su u stalnom kontaktu sa Telekomom, ali da ovi nemaju pojma zašto ovaj tip modema ne radi. Takođe je prijavio kvar i rekao da se javim sutra....videćemo... :a_whistli
Nemam, mada ga zaista retko koristim i to isključivo Ares, torenti me smaraju a i ono što ja skidam uvek ima da se nađe na nekim file hosting serverima.
Ja sam zvao jutros tehn. i rekli su mi da je do Telekoma (u šta zaista ne sumnjam). Evo šta je problem: u petak uveče je Telekom počeo da izvodi neke radove i od tada ljudi imaju problema sa konekcijom ako koriste U.S. Robotics modem (moj slučaj). Ponudili su mi da odem do predstavništva i zamenim modem za onaj buđavi ActionTec USB (ne pada mi na pamet, radije ću da se kačim preko Dial Up-a) ili da sačekam. Čova je bio max ljubazan i rekao da su u stalnom kontaktu sa Telekomom, ali da ovi nemaju pojma zašto ovaj tip modema ne radi. Takođe je prijavio kvar i rekao da se javim sutra....videćemo... :a_whistli
ja imam taj ActionTec USB :D
Samo jedan kvar u skoro godinu dana... nije bas toliko los :)
Problem je skoro 100% do Telekoma. Naime, u toku radova često se desi da već postojeće portove zeznu i korisnik jednostavno ujutru kad uključi računar ne može da uhvati link. U takvim slučajevima pomaže isključivo zvanje tehničke podrške odnosno provajdera i traženje da se ispita stvar.
Ja sam procvetao od kako sam presao kod Verat-a. Skinem dnevno sigurno oko 1 GB (torrenti), veza NIKAD nije pukla, jedino se modem 2 puta zaglupeo, ali restart i gotova stvar.
Inace, Verat je jedini nas provajder koji je u ugovorima i na sajtu (pogledajte) istakao da pruza NEOGRANICEN P2P. Plus najjeftiniji je od svih drugih (1256 din. za 256KB flat).:to_care:
To je već diskutabilno koliko je najbolji. Npr. ne nudi uslugu "parkiranja" naloga, što nekome može da zatreba. Opet, Beotel je jeftiniji za studente (1250din.), ali ne znam da li daje dial up full nalog uz ADSL (što imaju Neobee i Verat).
On topic: Zvao sam ponovo, rekli su mi da je za sada jedino što oni mogu da urade da mi daju drugi (već pomenuti ActionTec) modem, jer Telekom i dalje ne zna u čemu je problem sa U.S. Robotics-ima, mada će to morati da reše u svakom slučaju, samo je pitanje kada...:a_whistli
Taman sto sam ih pohvalio nakon 2 meseca koriscenja poslednja 3 dana oshtro filtriraju P2P.
Trenutno mi torrenti ne prelaze 3 kB/s.
Ima li neko savet na koji provajder sada da predjem?
Bio sam na Neobee, trenutno na Veratu, a razmishljam da predjem na Beotel.
On topic: Zvao sam ponovo, rekli su mi da je za sada jedino što oni mogu da urade da mi daju drugi (već pomenuti ActionTec) modem, jer Telekom i dalje ne zna u čemu je problem sa U.S. Robotics-ima, mada će to morati da reše u svakom slučaju, samo je pitanje kada...:a_whistli
Ma mozda je do njih, mozda do Telekoma to ne zna niko...
Ja sam imao isto USR koji je odlicno radio, i onda kad nesto se zezne kazu kao Telekom je kriv, a i kao USR kao ne radi na nasim centralama dobro :opanachke I onda sam ja imao tako jedan problem i rekli su mi da dodjem da zamenim modem i uzmem Asus idi ti pa uzmi asus nemoj actiontec ;)
I lepo onda sav srecan kad sam doneo kuci i prikacio i nadao se da ce mi net raditi prc, naravno nije radio.I onda sam ja zvao njih pricao sa onim pametnjakovicima u teh.podrsci(imaju IQ 30) :a_whistli:boodala:
Ja sam njima morao da kazem da zovnu Telekom da vide da nije nesto do njih, i onda je on mene kao smarao da mi nesto pokusamo da je to do mene(uvek je do mene ili do Telekoma nikad do njih) ja kazem daj zovnite Telekom i vidite.I onda na kraju razgovara kaze ipak cu morati da posaljem zahtev telekomu(o boze ko da salje rucno ili mora on da ode u Tanzaniju da posalje zahtev). I sutradan zove covek iz Telekoma i kaze neko je prijavio da nesto ne radi :boodala:, i onda su namestili oko porta ko zna sta je bilo...
Vladimiros
25.6.2007, 19:17
Pa kad tako krenu da jedu kaku, ti lepo raskines ugovor.
Prosto. Ukoliko to postane navika svima, znas kako ce da cuvaju korisnike.
A po pitanju podrske, jeste li primetili za kakve debile nas smatraju... Mislim ne samo Neobee kome je uvek kriv Telekom.Microsoft, mts, Telenor, itd. Svi vas smatraju za idiota.:mad:
Evo primera za Neobee
Znaci, ako vec kazem da furam USR zbog *ebenog ethernet-a da bi radio pod Linux-om(ovo treba da je nagovestaj da je korisnik koliko toliko teh. potkovan), lepo objasnim da sam lepo postavio sve mikro-filtere na kablovima koji idi ka telefonima a da direktan kabl bez filtera ide ka modem-u(znaci korisnik poznaje malo sistem telefonije i razume kako radi adsl), i koji kaze kako mu torrenti na racunaru idu extra lose, a kod komsije koji je na Sezampro-u idu extra dobro(masina prenesena, i obrnuto kako bi se ustanovilo gde je greska, a komsija je inace na istoj centrali kao i ja, i vidi cuda, kod telekoma), mogli su malo postovanja da pokazu, a ne da me akaju k'o mladog majmuna da ugasim modem na minut pa da probam ponovo.Mada jesu bili ljubazni... ali mislim...
Bilo je interesantno kad jednom nije radio net(opet Telekom kako rekose), i pitali koju poruku sa greskom dobijam, i ja im lepo izdiktira sta mi Fedora Core 6 rekla(da, rekao sam im da koristim Linux kad sam ih nazvao pa tek onda pricao o problemu), kad oni:"A imate li vi windows?" sve u cudu...:boodala:
Vladimiros, potpuno se slazem sa pricom o podrsci ciju funkciju ne mogu da razumem. U ovoj zemlji svako svaljuje problem na nekoga drugog, provajder na korisnika/cu ili Telekom, Telekom na provajdera ili korisnika/cu, a problem nije otklonjen. Kako bih voleo da se pojavi samo jedan provajder koji je posvecen korisnicima i shvata da on postoji zbog korisnika i njihovih potreba a ne obrnuto.
U savremenom menadzmentu je akcenat na kvalitetu usluge radi stvaranja dugorocne "life-time relationship with customers" jer je konkurencija toliko oshtra a prilike se tako brzo menjaju da je isplativije zadrzati stare musterije nego prosirivati ucesce na trzistu.
Osnovni problem je monopol telekoma i time nepostojanje stranog kapitala u ovoj oblasti. Da se pojavi samo jedan strani provajder sa direktnim linkom pevali bi oni drugaciju pricu...
PS Danas je nedotupna SMS usluga MTS - trebalo mi je 1 sat da dobijem podrsku (nakon jednog poziva 789 odbija narednih 5 do 6 poziva, a ako je sluzba preopterecena automatski prekida vezu, ne upucuje na cekanje) i osoba u podrsci nije dala nikakvo izvinjenje niti objasnjenje vec samo "pokusajte za sat vremena". Po njima je potpuno prihvatljivo da dodje do prekida u pruzanju usluge kao sto je i za sve druge, EPS na primer svaki dan iskljucuje struju oko 12h zbog klima uredjaja i izvoza struje.
Neophodno je zastititi potrosace: kada sam u jednoj prodavnici kupio cokoladu za koju se ispostavilo da je otopljena prodavci naravno nisu hteli da mi vrate novac kao da oni nisu odgovorni za odrzavanje ispravnosti robe...
Vladimiros
25.6.2007, 21:00
Noskich, na zalost, nije bas tako da se vodi racuna o potrosacima. Danas u doba CRM-a, svi vode brigu o troskovima vezanim za tu musteriju. Oni vode brigu o onima koji puno placaju a malo traze(ne zale se). Za ostale korisnike ih bas nije briga. I to znam jer to studiram i redovno idem na konferencije, sajmove i seminare. Kada vide da ste zahtevan korisnik prosto idete na dno totema... nema price o jednakoj usluzi za sve.
To forsiraju sve vece firme, na prim. Microsoft to otvoreno preporucuje za firme koje koriste MS dynamics.
Mada fala bogu, pa firma kao RedHat pri potpisivanju ugovora se obavezuje da ce resiti bilo koji nastali problem ako je greska do njih. Makar angazovali i glavni razvojni tim u americi zbog smrdljivog mail clijenta, ako treba, uradice.
E, zadiha se, a samo sam pisao, mozete li misliti kako bi bilo da sam ovo pricao naglas...:rolleyes:
Ali najbolje mi je kada me pitaju da li sam ukljucio kabl...
A ja im odgovorim da sam po formalnom obrazovanju elektrotehnicar racunara... (mada sam sve bitnije naucio van skole, ali ajde cisto onako...), a oni i dalje pitaju nebuloze tipa da li mi je ukljucen racunar...
Ne znam gde ti studiras, ali mene su na London School of Economics ucili drugacije (studirao sam Information Systems and Management - external programme)...:ciao:
Noskich, na zalost, nije bas tako da se vodi racuna o potrosacima. Danas u doba CRM-a, svi vode brigu o troskovima vezanim za tu musteriju. Oni vode brigu o onima koji puno placaju a malo traze(ne zale se). Za ostale korisnike ih bas nije briga. I to znam jer to studiram i redovno idem na konferencije, sajmove i seminare. Kada vide da ste zahtevan korisnik prosto idete na dno totema... nema price o jednakoj usluzi za sve.
To forsiraju sve vece firme, na prim. Microsoft to otvoreno preporucuje za firme koje koriste MS dynamics.
Mada fala bogu, pa firma kao RedHat pri potpisivanju ugovora se obavezuje da ce resiti bilo koji nastali problem ako je greska do njih. Makar angazovali i glavni razvojni tim u americi zbog smrdljivog mail clijenta, ako treba, uradice.
E, zadiha se, a samo sam pisao, mozete li misliti kako bi bilo da sam ovo pricao naglas...:rolleyes:
Ali najbolje mi je kada me pitaju da li sam ukljucio kabl...
A ja im odgovorim da sam po formalnom obrazovanju elektrotehnicar racunara... (mada sam sve bitnije naucio van skole, ali ajde cisto onako...), a oni i dalje pitaju nebuloze tipa da li mi je ukljucen racunar...
Vladimiros, pa razumes ti da u teh. podrsci rade sve neki koji znaju samo da se jave na telefon.
Kad sam imao problema sa modemom, zvao sam oko 5-6 puta i svaki put sam ja morao pojedinacno svakom ****** da objasnjavam u cemu je problem, i on meni kaze niste dobro instalirali drajvere i onda sam radio instalaciju drajvera jedno 10 puta i onda mi je pukao film i zadnjem sam rekao da necu da uradim i da zove Telekom. I lepo sam rekao vise nikad ne zovem :dzavo::mad:
E vidis hvala Bogu da ima jos nekog ko lepo zna da USR odlicno radi na lindzi, meni je xtra radio i bilo mi je zao sto uzimam ovaj asus.
Onda kad sam shvatio da nece moci na lindzu posaljem ja njima mail da li je ikako moguce da poteram ovaj asus na linuxu, a oni mrtvi ladni naravno da ne.
I posle 2 dana sam nasao resenje i poterao asus usb na Ubuntu :a_bleh:
Bre zao mi je sto ti sa IQ 30 zaposleni u podrsci, bre znam bolje od njih cas izuzecima.
I onda sam jedan dan sav iznerviran posto net nije radio i onda proradio ispisao celu bajku u mail-u i poslao lepo glavnom, i na kraju sam ovako napisao:
ne zelim da od vas kao odgovor dobijem jednu recenicu, vec da dobijem lepo i opsirno objasnjenje.
Naravno evo skoro 2 meseca odgovora nema...
Vazno je kad treba da se uplate pare za taj mesec, obavestavaju te ko ludi jos da im dam mobilni pa da me zovu da me obaveste i sve ce biti uredu.
A kad se nesto pokvari ili net umre onda nikom nista, nisu mogli da obaveste lepo...
Au bre ovo je Srbija i ja se nadam glupostima, svi zakopani u dial up dok u Hrvatskoj svi imaju 256, a da ne pricam za one vece brzine...
Vladimiros
26.6.2007, 0:19
@Noskich,
Pa niko mi na faksu to nije eksplicitno rekao(Megatrend Univerzited- Fakultet za Poslovne Studije, smer Kompjuterski Inzinjering), ali na primer, na konferenciji na palicu (e-trgovina) predstavnici MS-a su to eksplicitno rekli, pa zatim i gospoda grci koji su bili u poseti. Ako te interesuju prezentacije i predavanja pm-uj me, pa da ti ih prosledim na mail.
A i na mnogim drugim mestima mozes videti da se CRM koristi za identifikovanje "dobrih" musterija.
Takodje imam malo licnog iskustva na tom polju(malo sam se svercovao kod jednog prijatelja koji vrsi konsultativne usluge na tom polju). U praksi se koristi za pracenje troskova i eliminaciju musterija koje kostaju vise za servisiranje nego sto donose profit.
@Milan91
Eh, da... Kada se setim, od podrske nisam dobio mnogo podrske... :P zilion puta sam prijavio kako mi stuca i puca voip, i oni su to belezili, obavestavali admin-a itd.
Nista se nije popravilo, a ni jednom mi nisu uzvratili poziv, izuzev pomenutog slucaja sa abuse admin-om koji voli da se svadja i pravi neodredjene pretnje.
Taman sto sam ih pohvalio nakon 2 meseca koriscenja poslednja 3 dana oshtro filtriraju P2P.
Trenutno mi torrenti ne prelaze 3 kB/s.
Ima li neko savet na koji provajder sada da predjem?
Bio sam na Neobee, trenutno na Veratu, a razmishljam da predjem na Beotel.
A jesi li ti 100% siguran da je problem do provajdera?
I ja sam mislio da je problem do neobee.net-a, ali otkada sam upao na jedan privatni tracker (TorrentLeech) rapidshare nisam palio vec nedelju dana... Dl nikada ne pada ispod 21 kb/s
A jesi li ti 100% siguran da je problem do provajdera?
I ja sam mislio da je problem do neobee.net-a, ali otkada sam upao na jedan privatni tracker (TorrentLeech) rapidshare nisam palio vec nedelju dana... Dl nikada ne pada ispod 21 kb/s
Ako je sada brzina opala za 90% npr. na vitalnom torrentu od 40 seedera i 70 leechera gde je prosecna swarm brzina oko 15 kB/s, a meni vuce 1 kB/s ili ispod ne znam koga drugog da krivim osim provajdera.
Vladimiros
29.6.2007, 12:21
Ovako, imao sam neku ludu srecu da sam zbudzio SBB :to_care: , i tvrdim i ako treba potpisacu, da to sto su mi torrenti isli sporo i voip sto je stalno seckao bilo do Neobee-a!
Isti torrent mi sada leti, tj. zakucao se na oko 30KB/s, a isao mi je oko 3-4 KB/s ranije... (FC6 re-spin, vrlo vitalan torrent)
Skype mogu najzad da koristim i trosim kredit koji je odavno uplacen.
Toliko o tome.
O da, mi imamo i local hub. :p
O da, mi imamo i local hub. :p
Da budem precizniji - lokalni protok koji je nezavisan od Interneta. :D
E jel video neko ovu foru sa Neobee-jem, ovo sa bodovima?
Jel testirao neko vec?
Wanna exchange bodovi?
Ma yebo njihove bodove,jednom sam ovde pomenuo da su se extra iskvarili (neobee ofc) i post mi je bio brisan a ja masa popljuvan od strane mladog and poletnog admina :)
Elem,hocu da kazem da i dalje imam problem sa Neobee-jevim dialupom,nekad vise,nekad manje ali sve u svemu retko kada radi kako valja...
Ima li ko jos takav prob?
Danas dobih mail od njih sledeće sadržine :
DUPLIRANJE BRZINE SVIH ADSL PAKETA!
Od 1. septembra na svim ADSL paketima u ponudi Neobee.net-a, brzine će biti dvostruko veće! Tako će vlasnici paketa brzine 256 kbps automatski biti prebačeni na brzinu 512 kbps, paket od 512 kbps postaje 1024 kbps, dok će vlasnici paketa najveće brzine umesto dosadašnjih 768 kbps uživati u brzini od 1536 kbps!
Zaista za svaku pohvalu, konačno broadband pojeftinjuje i ubrzava! :to_care:
Meni jos EUnet nista nije poslao:(
Meni jos EUnet nista nije poslao:(
Reče mi jedan drugar da će to važiti za sve provajdere, jer je Telekom tako odredio. Brzina od 256k više ni neće postojati. Ono što prećutkuju, a što je veliki bezobrazluk je to što UP ostaje 64k. Telekom to namerno radi da ljudi ne bi mogli normalno da koriste Skype i ostale VOIP programe. doduše, rade oni solidno i na 64k, ali je onda upotreba kamere nemoguća. Ako i kablovski udvostruči brzinu a UP ostane 128k ili ga možda i povećaju, definitivno prelazim kod njih! :cool:
Steta sto ja ,evo dok pisem ovu poruku ,nisam znao da uzimam Neobee.net dok nisam podigao opremu. Glupo mi bilo stvarno da kazem ,"e necu sad da uzmem vi blokirate torrent-e". Ja mislio uzimam ControlPoint kad ono mucak NEOBEE!! . A torrenti su jedini nacin koji koristim za skidanje filmova,muzike,igara itd (pogotovu sto sam clan TL-a ,pa nije problem skidati ni megabitnim brzinama). U svakom slucaju modem je moj ,pa mogu uvek da promenim provajder.
P.S. Koji provajder provereno radi normalno sa torrentima ,posto mi samo zbog toga i treba brzi net. Za surf mogu i dialup da koristim:mad:
Steta sto ja ,evo dok pisem ovu poruku ,nisam znao da uzimam Neobee.net dok nisam podigao opremu. Glupo mi bilo stvarno da kazem ,"e necu sad da uzmem vi blokirate torrent-e". Ja mislio uzimam ControlPoint kad ono mucak NEOBEE!! . A torrenti su jedini nacin koji koristim za skidanje filmova,muzike,igara itd (pogotovu sto sam clan TL-a ,pa nije problem skidati ni megabitnim brzinama). U svakom slucaju modem je moj ,pa mogu uvek da promenim provajder.
P.S. Koji provajder provereno radi normalno sa torrentima ,posto mi samo zbog toga i treba brzi net. Za surf mogu i dialup da koristim:mad:
De si zemljak,
ja sam pokrenuo ovu temu jer sam bio ocajan prosle godine ADSL-om Neobee-a (koristio u Beogradu).
Od aprila sam kod Verat-a koji je u Uzicu ubedljivo najmasovniji provajder.
Iskreno da ti kazem ne mogu da garantujem da bilo koji provajder ne vrsi filtriranje portova na ovaj ili onaj nacin. Jedino sto mogu da ti potvrdim 100% je da dok sam koristio Neobee prosle godine ADSL bukvalno bio sporiji od dial-up-a.
Kad je rec o Verat-u OK je, ali se s vremena na vreme desi da nekoliko sati dodje do neobjasnjivog pada brzine i cesto do pada download-a na 0. Onda samo restartujes modem ili drzis stalno u pozadini neki ograniceni FTP download kao preventivu.
Sve u svemu nije lose, mada nisam potpuno zadovoljan.
Meni Neobee odlično radi, mada torente retko koristim, ali rade. Ares zato otkida a i njime je moguće skidati torente. Što se cene tiče, među najjeftinijima su kada je u pitanju 512/128 paket. Kod drugih je oko 2K ili više a kod Neobee-ja 1750din.. Razišljam da pređem na ovaj paket, jer će od 1. Sept. to biti 1Mbit/128Kbit. :aplauz:
Ja sam sad na tom 512/128 paketu , i nije to lose ...Mislim gledam YouTube video be seckanja ,brina je tu od 30-50kb/s ,uglavnom negde oko 40. Ja ne znam odakle mogu da skidam filmove i ostalo ,punom parom ,osim na torrentu...a da ne platim (rapidshare,USEnet itd) . Steta sto je kabal ovako skup ,inace bi ja ostao na njemu!
Tek jedan pun dan imam Neobee i vec pravi problem
http://i7.tinypic.com/5zh6gyt.jpg
Ne bi me zacudilo ,videli ljudi gusim im link sa torrent-om ,pa rekli daj da mu iskljucimo protok ,pa ce da razmili kad da ce da koristi P2P drugi put. A bas sam se obradovao ,video ide torrent preko 50kb/s konstantno. Samo je restart pomogao da vratim konekciju
Tek jedan pun dan imam Neobee i vec pravi problem
http://i7.tinypic.com/5zh6gyt.jpg
Ne bi me zacudilo ,videli ljudi gusim im link sa torrent-om ,pa rekli daj da mu iskljucimo protok ,pa ce da razmili kad da ce da koristi P2P drugi put. A bas sam se obradovao ,video ide torrent preko 50kb/s konstantno. Samo je restart pomogao da vratim konekciju
Tako je i meni Neobee pustao protok bukvalno samo prvi dan po preuzimanju modema i 2 dana pre sledece uplate. Nakon 2 meseca sam vratio modem sto i tebi preporucujem ako se to nastavi tokom meseca. Cuo sam da je Telekom ukinuo placanje prikljucka tako da ti njegov ADSL ne bi bio lose resenje. Ja ih nisam uzeo jer traze potpisivanje ugovora na godinu dana, zato sam na Verat-u.
Danas i meni pravi probleme, iako ne koristim p2p. Varira brzina a skida se sa rapidshare-a i to sa premium nalogom (koji garantuje max brzinu). Strpite se malo, možda je to zato što treba da budu duplirane brzine za malo više od jednog dana, pa nešto budže.
Nezvanicno, kod svih provajdera ce se konekcija stabilizovati 10-ak dana nakon dupliranja. Meni na Neobee radi dobro, mada ne vuce preko 45 (trebalo bi sada da mu je max 53 ili 54).
I meni varira brzina. Dan-dva radi full, a evo danas opet kilavi: od 1-35KB/s
duplirase mi nerviranje a ne brzinu!!!
Nezvanicno, kod svih provajdera ce se konekcija stabilizovati 10-ak dana nakon dupliranja. Meni na Neobee radi dobro, mada ne vuce preko 45 (trebalo bi sada da mu je max 53 ili 54).
Evo moj Neobee. Sve radi kako treba.
Evo moj Neobee. Sve radi kako treba.
Mozes da mi das link za taj program? Bas sam trazio neki takav program...
Ufff, download sa rapida mi je isti i malo gori nego pre "dupliranja" : 21-25 KB/s
pa ovo je stvarno sramota...
Mozes da mi das link za taj program? Bas sam trazio neki takav program...
Zove se Net Limiter. Odličan je, ali nije besplatan.
Ufff, download sa rapida mi je isti i malo gori nego pre "dupliranja" : 21-25 KB/s
I meni je tako iako imam premium nalog...valjad će da srede za koji dan. :a_whistli
Primetio sam da se maksimalna brzina postiže tek sa nekoliko paralelnih konekcija. Tj, kad skidam jedan fajl, ide kao i ranije, tek sa dva ili tri postigne tih 50-tak KB/s.
Primetio sam da se maksimalna brzina postiže tek sa nekoliko paralelnih konekcija. Tj, kad skidam jedan fajl, ide kao i ranije, tek sa dva ili tri postigne tih 50-tak KB/s.
I ja sam ovo primetio. Međutim, ovo se dešava samo preko dana kada je najviše korisnika online. Kasno noću i jedan fajl sa rapida ide max brzinom. Sumnjam da je u pitanju Rapidshare koji garantuje max brzinu kada se koristi premium nalog, pogotovo što su brzine kod nas smešne za njih i maximum se ostvaruje i sa free nalogom. Biće da je nešto do Neobee-ja, jer su i dalje povremeni prekidi u radu prilično česti. :cool:
Evo ima vec 10-ak dana kako sa Veratom imam isto iskustvo kao sa Neobeejem pre godinu dana. Ovo povecanje brzine za duplo je istu smanjilo trostruko. FTP download je u proseku 10 Kb/s a trebao bi 50, torrenti su na nuli iako je swarm 20 Kb/s, ping u multiplayeru je u proseku 300-400.
Trazim novog provajdera, mada pretpostavljam da su svi isti i zakidaju usluge korisniku.
Cujem da su mnogi zadovoljni svojim provajderima, ali ja to ne mogu biti ako kvalitet usluge u znacajnom vremenskom periodu pada na nulu.
Zanima me da cujem kakva su iskustva sa Beotelom posto mi je on jedini preostao od pogodnih ADSL provajdera (ne mogu da potpisujem ugovor na godinu dana)??
PS Na e-mule uopste ne mogu da se konektujem, a ima perioda kada po sat-2 ne mogu da surfujem.
Portovi su forwardovani i sve je podeseno OK.
PSS "Podrska" je nedostupna ceo dan do 23 sata kada se javlja operater koji je specijalizovan za dial-up usluga a ne za ADSL i upucuje vas da zovete sutradan kada je opet zauzeto.
GrimReaper
18.9.2007, 22:52
Hm, meni na SezamPro-u direct dl radi dobro (oko 53 kb/s), ali torrenti zezaju - nikad ne prelazi 30 kb/s. :/
Hm, meni na SezamPro-u direct dl radi dobro (oko 53 kb/s), ali torrenti zezaju - nikad ne prelazi 30 kb/s. :/
A jel ti se desava da torrenti budu na nuli i da ne mozes ni da updatujes antivirus kao meni?
Pokusavam da razumem zasto je ADSL usluga cesto ocajna. Mislio sam da to zavisi od provajdera, ali ne mislim vise. Pretpostavljam da svi imaju dogovor o sakacenju veze izuzev mozda Telekoma koji sakati samo VOIP.
PS Molim za neki savet sta da radim posto mi se ne daje 1250 dinara za polufunkcionalni pristup internetu. Ako mogu samo da surfujem platicu dial-up za 200-300 dinara. Kakva su iskustva sa Eunetovim ADSL-om? (Ponavljam ne mogu uzeti Telekomov).
Meni je juče tako pukao neobee da mi je komp izbacio BSoD, a onda posle restarta nisam mogao da se povežem satima (uz moje pokušaje da restartom popravim stvar) da bih uspeo tek 3 sata kasnije...
Veza je prvo "nestajala" - konektovan sam, ali se messengeri i flashget diskonektuju, onda počnu da izbacuju greške...
Par puta tako, i onda pomenuti BSoD, a kasnije, u 4 ujutro - sve proradi normalno... :n-cc2:
Pokusavam da razumem zasto je ADSL usluga cesto ocajna. Mislio sam da to zavisi od provajdera, ali ne mislim vise. Pretpostavljam da svi imaju dogovor o sakacenju veze izuzev mozda Telekoma koji sakati samo VOIP.
Batali te priče o teorijama zavere. Za sve postoji neko objašnjenje koje se tiče ili tehničkih problema na vezama ili loše podešenosti računara.
Inače, ako ti ADSL ne radi dobro, velika je verovatnoća da promena provajdera neće mnogo pomoći. Infrastruktura je ista - Telekomova pa ako ima problema na liniji (loš kabl, loši spojevi, velika udaljenost od centrale), to će preneti i kod drugog provajdera. Ne bi bilo loše da proveriš da li su ti spojevi svih telefonskih kablova dobri i čvrsti i da li ti spliter stoji kako treba, pre nego što išta preduzmeš.
Batali te priče o teorijama zavere. Za sve postoji neko objašnjenje koje se tiče ili tehničkih problema na vezama ili loše podešenosti računara.
Inače, ako ti ADSL ne radi dobro, velika je verovatnoća da promena provajdera neće mnogo pomoći. Infrastruktura je ista - Telekomova pa ako ima problema na liniji (loš kabl, loši spojevi, velika udaljenost od centrale), to će preneti i kod drugog provajdera. Ne bi bilo loše da proveriš da li su ti spojevi svih telefonskih kablova dobri i čvrsti i da li ti spliter stoji kako treba, pre nego što išta preduzmeš.
Sve je OK podeseno. Kod Verata sam od aprila i iako nije bilo savrseno radilo je solidno, ali ovo sada je ocaj. Znaci nije ni do infrastrukture niti do fizickog nivoa povezanosti vec do provajdera, ubedjen sam u to.
U slucaju mog bivseg provajdera Neobee-ja to je bilo neverovatno providno. Torrent na nuli ceo mesec, a 3 dana pred uplatu skoci na 20 Kb/s.
Ja drugo objasnjenje ne vidim.
PS Danas sam uspeo da preko sekretarice dobijem operatera koji tvrdi da je kriv Telekom tako sto je osakatio vezu prilikom povecanja brzine. Stara prica u zemlji Srbiji: obratite se onom, a onaj kaze obratite se ovom i u krug...
Ko ne veruje... ovo je moja Verat 512/64 veza :n-cc2::n-cc2::n-cc2:
Neobee.net koristim vise od 18 meseci i nikakvih problema nemam ... :alealeee:
Trenutno imam 1024 Kbps i koristim iskljucivo BitCommet , download dosad najveci isao mi je do 110kb/s , mada se uglavnom krece do 105 kb/s ... Nemam nikakvih osciliranja ... E sad , kad koristim BitTorrent ili µTorrent , mogu da se pozdravim sa skidanjem , jer nema teorije da mi predje vise od 15kb/s :n-cc2: :icon_scra
Kod druga koji ima isto Neobee.net doduse 512 Kbps i zivi na drugom delu grada, moze da koristi µTorrent savrseno mu radi, a BitCommet mu ne mrda vise od 5 kb/s ... Kako i zasto je tako , nisam ni hteo da ulazim u detalje niti da ispitujem , tako da pretpostavljam da donekle ima veze koji torrent koristis i na kojoj si centrali u gradu ---> mozda glup zakljucak ...
http://www.speedtest.net/result/186266292.png
Evo ga moj Neobee,sasvim solidno radi(skoro 100kb/s ako se ne varam). A torrent jos bolje ,tako da se nista ne zalim i bolje mi za sada i ne treba
Danas raskidam ugovor sa Verat-om i prelazim ili na Sezam ili na PTT, verovatno na PTT. Sacekacu da Telekom razmontira opremu u telefonskoj centrali i onda nanovo da se sve namesti. Znam da ce trebati mesec dana, ali nije mi hitno.
Hvala na zdusnim savetima, razumevanju i podrsci.
Slusaj, ja ne verujem da je tvoj problem do verata ,ili neobee-a ili bilo kog provajdera...Ti torrenti koje ti skidas su public(predpostavljam) sa troduplo vise leech nego seed...Nije ni cudo sto je sporo. Probaj da uletis na neki privatan tracker kao TL ,TB itd ,pa ces da vidis kako sve ide kako treba. Evo ja sam sa TL-a skinuo za dva dana dve sezone Prison Break (ukupno 16GB, 1024/128 konekcija) sto je idealno.
To ti je moj savet :ciao:
Ne mogu da zamislim koliko ti treba da odrzis ratio sa odnosom 8:1.
Komp seeduje 24h svaki dan?
a tek kada bude bilo 16:1
Ne mogu da zamislim koliko ti treba da odrzis ratio sa odnosom 8:1.
Komp seeduje 24h svaki dan?
Zapravo ,bas zbog ovog DL:UP odnosa koji je veoma los ,a bice i losiji ,ja sam prinudjen da koristim alternativne metode za odrzavanje ratia. Sad zavisno od trackera neki to redovno proveravaju neki ne. Na primer ja sam skinuo sa TorrentLeech-a oko pola terabajta za nekoliko godina ,a nisam uploadovao ni pravih 1GB (a opet ratio je veci od 1). Takoreci ,varam sistem a oni me nisu provalili . Naravno, znam da je to bezveze, al kad se mora mora se...Rado bih ja seed-ovao da imam bolji upload al sa 128kbps ,tesko da torrent moze normalno da funkcionise.
Kao sto si ti rekao ,ni ja sam ne mogu da zamislim koliko bi mi trebalo da na pr seedujem torrent od 8GB
a tek kada bude bilo 16:1
Otkud to? Jel' to najavljeno još neko udvostručavanje downstream-a?! :icon_scra Mislim da bi bilo suludo imati 1Mb/64Kb paket! :eek: Ja se nadam da će sledeći upgrade ADSL-a biti upstream, inače neće ličiti ni na šta! :n-cc2:
Najavljeno je da ce biti jos jedno "udvostrucenje" od telekoma do kraja godine.
Naravno, kao ni prvi put nije pomenuto kakvo "udvostrucenje".
po ovome preko 100kb/s ...
... evo i 100kb/s preko bitcommet-a ... max je 110 kb/s koliko sam primetio par puta ... neobee radi super u mom slucaju :)
Hmmm ,nesto cudno se desava... Do jutros je sve radilo kako treba ,a sad ne mogu da otvorim skoro nijedan torrent sajt,i privatne i javne (samo prijavljuje "Could not connect to remote server"). Uspeo je da otvori torrentleech ,ali ne mogu nista da skidam sa istog. Zar je moguce da su zabranili pristup takvim sajtovima? Sve ostalo radi normalno...
Edit: I sad sam provalio da kada mi je ukljucen njihov proxy ,svi ti sajtovi su dostupni...Takodje kada podesim proxy u Azureusu opet mogu normalno da skidam sa torrentleech-a?
PixelTerror
4.10.2007, 3:30
Nedavno sam počeo da živim ovde u Novom Sadu sa devojkom i od pre oko mesec dana smo počeli da koristimo Neobee ADSL 512 kbit paket, koji nažalost ima upload brzinu od samo 64 kbit-a (a kabovski od 256 kbit-a u Temerinu ima upload od 128 kbit-a :icon_scra), problem je u tome da manje torrente sa 15+ seed-a skida fino sa oko 50-55 KB/s a veće torrente sa isto 15+ seed-a jedva skida sa 5-15 KB/s, uTorrentu dole signalizuje da je Network OK sa onim zelenim znakom... a i stavio sam tamo Connection Type na 512 kbit i naknadno u Options/Preferances/Connection namestio Upload na 4 KB/s (64:8=8/2=>4) i Download na 64 KB/s
Sigurno ima vas više koji koriste Neobee ADSL ili nešto slično pa me interesuje kako da uTorrent namestim da optimalno radi na ovom paketu? Kod kuće kod roditelja sam na kablovskoj (256kbit) sve picikato namestio i uTorrent uvek piči sa maximalom od 29-30 KB/s, totalno sam zbunjen :confused:
Nedavno sam počeo da živim ovde u Novom Sadu sa devojkom i od pre oko mesec dana smo počeli da koristimo Neobee ADSL 512 kbit paket, koji nažalost ima upload brzinu od samo 64 kbit-a (a kabovski od 256 kbit-a u Temerinu ima upload od 128 kbit-a :icon_scra), problem je u tome da manje torrente sa 15+ seed-a skida fino sa oko 50-55 KB/s a veće torrente sa isto 15+ seed-a jedva skida sa 5-15 KB/s, uTorrentu dole signalizuje da je Network OK sa onim zelenim znakom... a i stavio sam tamo Connection Type na 512 kbit i naknadno u Options/Preferances/Connection namestio Upload na 4 KB/s (64:8=8/2=>4) i Download na 64 KB/s
Sigurno ima vas više koji koriste Neobee ADSL ili nešto slično pa me interesuje kako da uTorrent namestim da optimalno radi na ovom paketu? Kod kuće kod roditelja sam na kablovskoj (256kbit) sve picikato namestio i uTorrent uvek piči sa maximalom od 29-30 KB/s, totalno sam zbunjen :confused:Ne znam zašto si stavio za UL 4 KB/s - slobodno stavi 7 ili 8. Verovatno ti to pravi probleme.
PixelTerror
4.10.2007, 14:30
Ne znam zašto si stavio za UL 4 KB/s - slobodno stavi 7 ili 8. Verovatno ti to pravi probleme.
Zato što mi onda brzina download-a jako padne
evilgoldy
4.10.2007, 15:48
Evo kako je kod mene i super radi:
- u Options/Preferences/Connection sam stavio da mi je max upload 6kB/s;
- za svaki torrent koji skidam, uradim na njega desni klik/Bandwidth Allocation/Set Upload Limit i tu ogranicim na 1kB/s i onda skida bez problema.
Sigurno ima vas više koji koriste Neobee ADSL ili nešto slično pa me interesuje kako da uTorrent namestim da optimalno radi na ovom paketu? Kod kuće kod roditelja sam na kablovskoj (256kbit) sve picikato namestio i uTorrent uvek piči sa maximalom od 29-30 KB/s, totalno sam zbunjen :confused:
Nazalost, tako je kod svih provajdera zbog drazesnog Telekoma.
Neces (kod nas, za sada) nigde naci varijantu a da dl:ul odnos nije 8:1
Sramota! Pustili mi prvi mesec da radi kako treba ,a evo sad torrent otiso u ... Vec nedelju dana skida ocajno ,ne prelazi 15kb/s ! Iako mi Azureus kaze da je port otvoren ,imam onaj zuti health sto znaci da to oni tamo nesto mute. Stvarno steta ,mislio sam da sam ja neki izuzetak posto je meni radilo ekstra od kada ga imam
Mario Pavićević
19.11.2007, 9:26
Nazalost, tako je kod svih provajdera zbog drazesnog Telekoma.
Neces (kod nas, za sada) nigde naci varijantu a da dl:ul odnos nije 8:1
Eunet koliko znam nudi mogucnost da se doplati jos 64kbps uploada.
Sada sam saznao kod jednog lika (inace prodaje neobee internet) da ko kupi npr 1024/128 on ima tu vezu nekoliko dana dok se ne nakupi mb i posle ogranice download na 256kb
Sada sam saznao kod jednog lika (inace prodaje neobee internet) da ko kupi npr 1024/128 on ima tu vezu nekoliko dana dok se ne nakupi mb i posle ogranice download na 256kb
Nebuloza! Ja sam 2 meseca koristio taj paket (od kad je uveden pa do skoro) i 24/7 DL-ovao i uvek je brzina bila full. Sad sam se vratio na 512 jer nemam toliko vremena za komp pa mi ne treba, ali o ograničavanju brzine nema ni govora, to može da bude samo do Telekoma.
I meni je PRVA dva meseca radio u fulu, a posle toga bas nekako odgovara ovome sto je rekao MarkoZ,cak i gore... Jedino sto sam primetio je da negde od 1:00h do 9:00h radi normalno. Uostalom internet sad slabo i koristim,tako da mi nije ni preterano bitno... Jedino sto dolazim ovde na ovaj forum da odgovorim na koje pitanje po kvizovima :kreza:
:ciao:
Zavisi to od mnogo faktora, ne samo od provajdera. Svi znamo da je Telekom alfa & omega kad je net saobraćaj u pitanju. Činjenica je i da često "zavrću slavinu" drugim provajderima s vremena na vreme. Ipak, mislim da brzina varira pre svega od broja korisnika koji su prikačeni na jedan DSLAM u centrali, bez obzira koji je provajder u pitanju, a za to je naravno krivac Telekom. Ipak, za 1750din. koliko košta ovaj paket, nije strašno i da ne radi uvek full. Kod drugih provajdera, cifra koju treba izdvojiti za ovaj paket uvek prelazi 2K din.
Od čega god da zavisi, ovo je malo preterano:
http://www.speedtest.net/result/203872757.png (http://www.speedtest.net)
Danima imam loš internet, pa onda bude neko vreme OK, pa onda opet počne da "treperi"... Šta god probam da igram u multiplayeru, krene da učitava server i zaglavi, svaki osmi put uspem da se povežem, i molim boga da ne pukne veza baš tad...
Ma da mi kupimo nekoliko dvosmernih Sat linkova i da zaobidjemo Telekom $rbija u shirokom luku :)
Ipak, za 1750din. koliko košta ovaj paket, nije strašno i da ne radi uvek full. Kod drugih provajdera, cifra koju treba izdvojiti za ovaj paket uvek prelazi 2K din.
Da su jeftini vala jesu ali toliko kosta i ptt posle 6tog meseca zato sam i postavio pitanje koja je razlika izmedju telekoma i ptt. Mada ako se vec uzima bilo sta valjda bi trebalo da dobijes ono zasta si platio pa makar bilo jeftinije od drugih,a ako to ne valja dodas jos 250din i odes kod drugog provajdera.:)
Januar 2008. godine
Odlučili ste da postanete korisnik adsl usluge. U Novom Sadu postoji više provajdera koji vam to mogu omogućiti. Čuli ste sigurno i od ranije za provajdera Neobee, koji u zadnje vreme baš često reklamira svoje adsl usluge i odlučili ste se za njih. U tim reklamama čuli ste da se radi o paketu usluga koji podrazumeva sledeće:
- besplatan modem i setup
- rešavanje vašeg zahteva u najkraćem mogućem roku
- stalnu i sigurnu vezu
Dolazite veseli da preuzmete opremu, naravno oni vam daju neke papire da potpišete, uz to vam kažu da su to formalnosti i vi naravno ushićeni potpisujete sve to jer ipak oprema je skupa i morate garantovati za nju.
Nakon toga sledi:
- Naravno da dobijate modem na korišćenje koji morate vratiti po prestanku korišćenja usluge
- Taj modem nosite kući i sami se snalazite kako da ga prvo povežete sa telefonskom linijom i računarom (uz uputstvo na srpskom jeziku za više modela modema tako da nećete baš biti sigurni koji je vaš modem od ponuđenih)
- Naravno ako imate kratak kabel koji ide prema telefonskoj liniji, koji ste dobili od provajdera, i ako ne znate ništa o žicama - nećete moći sami da povežete modem
- Od vašeg zahteva da želite da koristite adsl uslugu, pa do realizacije mora da prođe bar 15 dana, naravno ukoliko vaš telefonski priključak ima tehničkih ulsova za to
- Ipak, naoružani strpljenjem, lemilicom, izolir trakom povezali ste se na internet i sve brige su sada iza vas...
Hm ... Da li je baš tako ?
Posle nekog vremena iskače prozor – diskonektovani ste sa interneta. Hm... Pa dobro šta sad i drugim provajderima se to dešava. Poučen ranijim, sličnim iskustvom kod drugog provajdera dovoljno je resetovati modem tj. izvući mu napajanje i ponovo ste na netu – ništa posebno. Hm... ništa se ne dešava... Probate još par puta, ali rezultat je isti. Sledeći korak, pretpostavljate je restartovanje računara. Dobro, restartovali ste računar, isto. Hm, da niste možda pogrešno restartovali modem? Pa, dobro nije problem restartovaćemo ponovo. Ništa...
Kao pravi iskusan korisnik kompjutera, restartujem računar ponovo i evo ga sad radi ?! A, dobro desilo se, šta sad ...
Kad posle 30 minuta ista priča i tako sam ja koristio usluge adsl-a pola meseca i na kraju sam odustao od silnog restartovanja računara, bojim se pozliće mu. Odlazim u Neobee da vratim iznajmljen modem bez ikakve ljutnje, šta sad ne radi, ne radi, vratiću nazad.
E tu nastaje najzanimljiviji deo priče:
Ne možete da vratite modem i opremu kad vi želite nego tek kad vas oni obaveste da ste usključeni. Dobro takva je procedura.
Ali, zabrinuto će Neobee devojka: „A kad ste vi postali korisnik naših usluga?“
na šta smireno odgovaram: „Pa od pre 15 dana, zbog čega me pitate?“
Neobee devojka: „Uh, pa postoji novina, Vi ste potpisali ugovor po kome ste dužni da morate da koristite adsl uslugu najmanje godinu dana“.
„Jesam potpisao 2-3 papira ali tamo nisam video da piše da sam u takvoj obavezi“, zajedno prelazimo ugovor i stvarno toga nema tamo.
Dolazi druga ADSL Neobee devojka, sasluša celu priču i kaže:
ADSL Neobee devojka: „ Pa, da nema u tom ugovoru reči o tome ali dok ste popunjavali formular na internetu bili ste obavešteni o tome“.
Pokušavam da se prisetim kako sam popunjavao formular pre mesec dana na internetu, ali ne sećam se tih detalja.
Na moje pitanje: „Pa dobro preko interneta je mogao da popuni bilo ko koje podatke, ali niko mi nije od vas ovde rekao kad sam potpisivao da postoji ta obaveza?“.
Odgovor je bio očekivan. ADSL Neobee devojka: „Ali na internetu ste bili upoznati“.
Pa dobro, pitam ja, a ko je popunjavao taj formular ? Kako znate da sam to baš ja ?
ADSL Neobee devojka: „Pa u formularu stoje vaši podatci“ - iako ja ne živim na toj adresi.
Dobro, pitam ja, „koga će te vi sad da tužite za 4000 dinara kazne prekida ugovora?“
ADSL Neobee devojka – naravno : „Pa Vas jer su Vaši podaci u formularu“.
Kako bi mi izašli u susret postojala je mogućnost da moj paket preuzme neko drugi i da on nastavi dalje 11 meseci. Međutim pokušavao sam da nađem nekog kome bih predao vruć krompir – pretpostavljate – nisam našao. Zatim sam došao na ideju da korisnika Neobee adsl-a koji od ranije koristi tu uslugu zamolim (pošto on nije u toj obavezi) da prekine sa korišćenjem svog paketa Neobeea bez posledica i da onda preuzme moj paket, ali nisam nikog hteo da zamaram sa tom pričom. Uglavnom na kraju su mi poslali opomenu koju moram da platim.
Nisam pravnik, ali ako nesto ne pise u ugovoru onda to ne postoji...bar ja ta ko mislim.
Nisam pravnik, ali ako nesto ne pise u ugovoru onda to ne postoji...bar ja ta ko mislim.
Potpuno si u pravu. Ne daj se zeznuti, sve shto nisi potpisao TI LICHNO i shto nije overeno, to te i ne obavezuje. Ako ce da te tuze.... let them have it, ionako ce da placaju sudske troshkove ;)
Kao alternativno resenje, kupi ruter. Sa njim ces neutralisati probleme koje ti pravi modem (i tvoj je, nezavisno od provajdera :)).
Inache, i ja koristim NeobeeADSL 512/64 sa tim shtrokavim Actiontec modemom, i za divno chudo mi nikad nije pravio probleme, chak radi i na Linuxu (posle manje budzevine).
PS Koga zanimaju cene Neobee paketa:
http://adsl.neobee.net/paketi.htm
Bryan Fury
28.1.2008, 11:23
To ne mora da bude rešenje. Može da kupi ruter i opet da mu ne radi. I ja sam svojevremeno koristio taj njihov bezvezni modem i radio je bez problema.
fingerprint
28.1.2008, 11:26
Ja sam imao slicna iskustva sa Beogridom :mad:
Radius Vektor me je 3 god zezao za kablovsku, dok ih nisam pitao "A koga ja da tuzim, ako vas nema za tih 15 dana?". Dosli su istog dana.
moram da platim i platio sam 4700 dinara kaznu.
na ugovoru koji sam potpisao stoji da sam upoznat sa drugim papirom koji mi nisu dali i nisu ga ni spomenuli. na njemu pise u 24 tacki da sam duzan da koristim godinu dana adsl. e toliko o njima ...
na ugovoru koji sam potpisao stoji da sam upoznat sa drugim papirom koji mi nisu dali i nisu ga ni spomenuli. na njemu pise u 24 tacki da sam duzan da koristim godinu dana adsl. ...U, bre, ovi su gori od "Telekoma". Kod "Big T" ti bar u ugovoru lepo piše da si "u'apšen" na godinu dana.
Uzgred, mene su u poslovnici "Telekoma" belo gledali kad sam po primanju ugovora, pre potpisivanja, zaseo i detaljno ga pročitao, ali mi zato ništa nije promaklo.
Profolirao se Neobee u poslednje vreme.....ranije nije bilo obavezujuće da mora da se koristi min. godinu dana, a i povisili su cenu 1024/128 paketa sa 1750din. na 2100! Jesu do sada bili najjeftiniji što se tog paketa tiče, ali stvarno je bzvz da ničim izazvano povećavaju cenu i to poprilično. :rolleyes:
Notorious B.I.G
1.2.2008, 10:18
Najgore je to sto u ugovoru sa Neobee-jom pise da ne smete da ih tuzite!!!!:mad:
Ja ne znam kako je kod vas ,ali kod mene je nemoguce koristiti internet od 15:00 do 1:00. Obicnu stranicu otvara po pola sata! A najgore je sto meni to do sada nije mnogo smetalo ,i sve sam to pravdao niskim cenama...I sad cu jos istu ocajnu uslugu da placam 400 dinara vise :n-cc2:!
Profolirao se Neobee u poslednje vreme.....ranije nije bilo obavezujuće da mora da se koristi min. godinu dana, a i povisili su cenu 1024/128 paketa sa 1750din. na 2100! Jesu do sada bili najjeftiniji što se tog paketa tiče, ali stvarno je bzvz da ničim izazvano povećavaju cenu i to poprilično. :rolleyes:Nisu (Neobee) povisili cenu tek tako: i ja plaćam 2100 dinara mesečno kod "Telekoma" za paket koji je uzet kao 512, a koji su (a da me niko nije pitao :mad:) "prekomandovali" u 1024 (to ja, onako laički, zaključujem, jer, kako je i normalno za "Big T", nikakvo obaveštenje nisam dobio) - bar po brzini downloada/uploada i ceni.
Po nekoj logici, "Telekom" bi, kao osnovni "dobavljač inernetnih usluga", trebalo da bude jeftiniji od "prekupaca" (u koje spada i Neobee).
Po nekoj logici, "Telekom" bi, kao osnovni "dobavljač inernetnih usluga", trebalo da bude jeftiniji od "prekupaca" (u koje spada i Neobee).
Şamo su previše gladni za profitom! A što se brzine tiče, 512 paket je zaista koštao toliko pre dupliranja.
Meni samo nije jasno zasto se toj bagri dozvoljava to ponasanje? :icon_scra
I to ne mislim na drzavu nego na korisnike!
Mene kada su drndali, izgubili su korisnika i dobili su lika koji je ama bukvalno svima iz imenika mobilnog telefona i email klijenta poslao poruku gde sam ispricao kakvi su likovi. :icon_evil
Inace, sledeci put, uvek procitajte sve pre nego sto potpisete!
I ako pise da ne smete da ih tuzite, nisam siguran da je tako. Svi imaju pravo na proces, tako da ako imate nekog prijatelja/rodjaka koji je advokat, napijte im se krvi, i pisite SK-u(Kuzmi specificno), pisite svoj dnevnoj stampi, televizijama i sl.
:Battered:
P.S.
Izvini covek, mislim da su zbog mene(makar delimicno) i mog zvocanja uveli tu polisu od godinu dana.
zato cu ja krajem ovog meseca preci na 512 (platio sam za 1 mb ali da mi nebi odmah prebacili a platio vishe ) i cuo sam da ce biti ponovo povecavanje brzina u martu i opet cu imati 1 mb ali sada jos jeftiniji :alealeee:
ae da ne otvaram novu temu !!
uzeo sam kod neobee.net adsl pre godinu dana i zanima me dali ja mogu od njih da trazim da mi zamene modem us roborics 9001 za HUAWEI MT882 ruter koji telekom daje sovjim korisnicima ??
uzeo sam kod neobee.net adsl pre godinu dana i zanima me dali ja mogu od njih da trazim da mi zamene modem us roborics 9001 za HUAWEI MT882 ruter koji telekom daje sovjim korisnicima ??
Telefon u ruku, okreneš 0800 012345 i ne brineš se, jer je poziv besplatan. Javiće ti se neko iz tehničke podrške Neobeeja, ko će sigurno znati mnogo bolje da ti odgovori nego bilo ko sa Foruma (osim ako nemamo nekoga iz tehničke podrške Neobeeja na forumu?).
ae da ne otvaram novu temu !!
Moguće da možeš da se dogovoriš da zameniš modem za ruter, ali sumnjam da možeš baš da menjaš model. Ne brini se, lako se nalaze na Netu uputstva i FAQ-ovi za maltene sve poznatije modele rutera.
Neobee je doskora poslovnim korisnicima davao Asusov model rutera.
Jeli ,kako vama radi ovaj Neobee? Cisto me zanima, posto meni vec 2 dana download ne prelazi 15kb/s (FlatHome 1024/128)... A stranice se stvarno otvaraju sporije nego da sam na dialup-u! Dosad nisam imao nikakvih problema ,radilo je sasvim normalno
fingerprint
25.6.2008, 13:50
Jeli ,kako vama radi ovaj Neobee? Cisto me zanima, posto meni vec 2 dana download ne prelazi 15kb/s (FlatHome 1024/128)... A stranice se stvarno otvaraju sporije nego da sam na dialup-u! Dosad nisam imao nikakvih problema ,radilo je sasvim normalno
Moja preporuka je da odmah zoves i dignes buku.
Ja sam dok sam bio na Beogrid-u bio ljubazan i cekao, i na kraju nisam imao net 2 meseca, dok nisam uzeo kablovsku.
Ne vredi ove klosarske firme u Srbiji nece da daju ni najbazicniju tehnicku podrsku korisniku!
A stranice se stvarno otvaraju sporije nego da sam na dialup-u!
Meni danas kilavi užasno. DL radi normalno, ali stranice otvara k'o na Dial up-u. :n-cc2:
Poslao sam mail danas ,i stvarno sam se zaprepastio brzinom odgovora ,mada to nije ni bitno...
Poštovani,
niste naveli koji modem koristite , ali pokušajte da problem otklonite sa upisom sledećih DNS adresa:
80.74.160.12
80.74.160.38
Kad god sam se zalio prva recenica u njihovom odgovoru je "niste naveli koji modem koristite" , a kad im odgovorim koji je modem posle iskuliraju :D.. Probaje vi ove adrese ,meni pomogle nisu
Poštovani,
trenutno se vrše radovi na sistemu , tako da se mogu javiti sporadični problemi sa protokom.
S poštovanjem,
Pa dooobro, ako je tako..:a_whistli
Evo šta piše na sajtu:
Problem na BRAS serverima
Obaveštavamo Vas da trenutno Telekom Srbija ima problema sa Radius-om za autorizaciju ADSL korisnika, što je prouzrokovalo znatno povećanje (skoro pa max.) CPU-a na BRAS serverima što se odrazilo na rad svih ADSL korisnika, kako Telekomovih tako i provajderskih.
* Trenutno ima problema u regijama Beograd, Jug (Niš) i Centar (Kragujevac). Regija Sever (Novi Sad) za sad nema problema.
Znači da je verovatno izlišno menjati DNS...neću ni da pokušavam.
Ja vise ovako ne mogu,sve gore od goreg. Ja ne znam ,jel oni misle da sam ja glup
Poštovani,
problem sa protokom može nastati usled nepotpuno postavljenog sistema zaštite na Vašem računaru ali najčešće nastaje kao odraz nepravilno podešenog p2p klijenta. Korišćenje p2p servisa dovodi do znatnog usporenja konekcije iz razloga po kojima funkcioniše sam p2p protokol. Ograničite protok Vašeg p2p klijenta.
S poštovanjem,
Ovo je bio odgovor na pitanje zasto je meni zakucan download na 70kb/s kad bi treba da ide oko 100, koliko je bilo ranije. Mislim kakav P2P i kojesta ,kakav firewall ,stalno isti glupi odgovor.
Zanima me jel jos neko ima ovakvih problema, vala vec duze vreme downlaod preko http-a ili bilo cega drugog ide otprilike ovako, (gledano od strane prve sekunde ,tj pocetka downloada pa nadalje). Ovako je posle njihovog odgovora tj jos gore, pre toga sam bar imao konstantnih 70kb/s
1. sekunda 0kb/s
2. sekunda 70kb/s
3. sekunda 0kb/s
4. sekunda 0kb/s
5. sekunda 60kb/s
6. sekunda 0kb/s ....... itd itd
Ako je stvarno do moje strane mozda neko zna ,kako da popravim ... Jer ce oni mene stvarno izgleda ubediti da sam ja kriv!
Edit: E ,i da ...Koji mi drugi provajder preporucujete, posto sam ja na ovom bio samo iz razloga sto su bili za 400+ din jeftiniji od drugih. Sad kad su i oni povecali cene bas i nemam opravdanje za ovako losu uslugu,tako da bih mogao i da se prebacim na neku drugu
Evo i slikovito kako to izgleda(obican download sa RSa):
Edit: E ,i da ...Koji mi drugi provajder preporucujete, posto sam ja na ovom bio samo iz razloga sto su bili za 400+ din jeftiniji od drugih. Sad kad su i oni povecali cene bas i nemam opravdanje za ovako losu uslugu,tako da bih mogao i da se prebacim na neku drugu
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=21023
Gordone, ja sam kod njih cirke godinu i po i mogu da ti kažem da često imaju tih zagušenja. Evo trenutno mi http download ne prelazi 35, a trebalo bi da bude 52 KB/s. :n-cc2:
'ajde 'leba ti, ako budeš menjao provajdera skoro, napiši kako je protekao proces sa ovim migracionim kodovima, pošto i ja planiram od avgusta da predjem na telekom.
Evo trenutno mi http download ne prelazi 35, a trebalo bi da bude 52 KB/s.
Pojam agregacije kod bilo kog provajdera može da objasni mnogo toga (koliko korisnika istovremeno deli isti link).
Vladimiros
6.7.2008, 14:04
Sto se p2p-a tice, tu definitivno zavrcu slavinu. Bar dok sam ja koristio njih(:n_klanja: SBB)...
Cak se jednom lik na teh. podrsci izlajao kako se ogranicava protok tu zbog ostalih korisnika.
Pojam agregacije kod bilo kog provajdera može da objasni mnogo toga (koliko korisnika istovremeno deli isti link).
Svestan sam ja toga. Kao što rekoh - zagušenje linka je česta pojava. Međutim, skoro cele nedelje, danonoćno, download ne prelazi 35 Kb/s, a to mi se već nije dešavalo.:icon_scra
Zvaću ih sutra da im dahćem.
Ja sam se (konachno) skinuo sa Neobeeja, koji mi je do skora pravio strashne probleme (pucanje downloada, veze i sl.). Oni me ubedjivali da nije do njih vec do moje linije. Vodjen onom starom "Mushterija je uvek u pravu" ja im dao otkaz i preshao na EUnet i problemi kao rukom odneseni! evo danima radi download bez prekida i sve je super-duper. Plus, dobio sam vrlo solidan TPLink jednoportni ruter (umesto neobijevog Actiontec modema, koji do relativno skoro nije mogao da radi - dukenukeme i sysctl, hvala vam za enlightement age :aplauz:), kojeg je Linux prepoznao sa tri klika.
dukenukeme
19.8.2008, 19:59
:alealeee:e ,pa čestitam na prelasku na ruter :alealeee:
hvala takođe što si nam poklonio poverenje u toku onog težeg razvojnog dela procesa ;)
sad možeš da ovo za rutere ,kreneš sa daljim proučavanjem (dyndns ,dns ,dhcp ,switch):aplauz:
@dukenukeme
Sve u svoje vreme, za sad sve lepo radi i ovako. Uskoro me cheka da nabacim josh jedan PC na taj ruter, tako da ce biti zabave :)
General advice: Koji god provajder bio u pitanju, sve je bolje od USB modema...provereno u praxi na bar 10 provajdera! :dedica:
Ok pokusavao sam da skontam da li Neobee blokira p2p pa sam fino otisao na http://www.hackerwhacker.com/freetools.php pokrenuo TracePort ukucao port koji koristi moj utorrent i dobio ovo:
...
...
...
14 ae1-0.bud-001-score-1.interoute.net (84.233.138.214) 105.766 ms 105.781 ms
Gi6-0-0.bud-001-access-300.interoute.net (84.233.147.94) 105.636 ms
15 Gi6-0-0.bud-001-access-300.interoute.net (84.233.147.94) 105.660 ms
84.233.170.166 (84.233.170.166) 117.760 ms
Gi6-0-0.bud-001-access-300.interoute.net (84.233.147.94) 105.639 ms
16 84.233.170.166 (84.233.170.166) 117.884 ms
212.200.227.225 (212.200.227.225) 119.149 ms
84.233.170.166 (84.233.170.166) 117.823 ms
17 212.200.232.42 (212.200.232.42) 119.061 ms
212.200.227.225 (212.200.227.225) 134.316 ms
212.200.232.42 (212.200.232.42) 120.411 ms
18 212.200.232.42 (212.200.232.42) 118.950 ms
212.200.232.138 (212.200.232.138) 119.074 ms 119.776 ms
19 212.200.232.138 (212.200.232.138) 119.198 ms
212.200.231.238 (212.200.231.238) 118.927 ms 118.777 ms
20 212.200.231.238 (212.200.231.238) 118.820 ms
passat.neobee.net (80.74.160.7) 119.092 ms
212.200.231.238 (212.200.231.238) 118.802 ms
21 passat.neobee.net (80.74.160.7) 119.216 ms
jib.neobee.net (80.74.160.125) 123.829 ms
passat.neobee.net (80.74.160.7) 119.167 ms
22 * * *
23 * * *
24 * * *
25 * * *
26 * * *
27 * * *
28 * * *
29 * * *
30 * * *
Notes:
If the test does not reach the ip address you attempted, that port is being blocked, the reasons noted as follows.
* * * This router is not responding at all. It could mean port is blocked one address PAST the last one listed however IF the trace continues and DOES reach your machine's ip address then the port is not blocked. The * * * means the router is not responding. * * * ALL THE WAY to your ip address means the port is blocked.
!A Port is blocked with notification back to you that it is blocked.
[CLOSED] Port is NOT BLOCKED by anyone but your machine does not have the port open listening. Make sure you are running the server software you are intending to test, and make sure it is configured to use the same port you are checking.
[OPEN] Port is NOT BLOCKED by anyone and your machine IS listening for connections on that port. This is of course good, or bad, depending on what you want.
If the test reaches the ip address you specified, the port you are checking is OPEN all the way to that address. If the machine itself says [closed] it just means that machine is not LISTENING on that port, but the port is not being blocked by anyone. If you see !A it means the port has been blocked, but the blocking entity is sending back a message telling your machine the port has been blocked. With this type of response, you know which ip address is blocking your connections. If you get * * * appearing, it means the port has been blocked and the blocking entity is just dropping your attempts without returning a message. With this type of response, you do NOT know the exact ip address of the entity blocking your connections, however, you know the last point where the connections were not blocked.
E sad mene zanima da li ovo znaci da me blokira Neobee ili neko drugi down the line? Ili da taj neko opet nije mozda neki od neobeejevih servera?
Btw koristim OpenDNS.
Stvarno mi zna ici na zivce, evo npr. Ironman skidam ima vec preko sedmicu dana (800mb) download je 0.1 do 4kbs. Dok sam neku mjuzu koja kao ima 100 puta manje seedera skinuo preko noci (1gb) oko 40-50kbs. Po svemu tome ispada da je do seedera, posto mi ostatak neta isto radi kako treba, ali jednostavno vise nisam siguran.
Anyone?
Tnx.
Ma sve je do rute i seedera, meni nekad ide i 120 a nekad neće ni 20... samo zavisi šta i od koga... ako ima webseed onda lepo vidiš da neobee ne brani ništa...
Meni Neobee ADSL vec dva-tri dana veoma lose radi u toku noci. Skidam sa RSa i trasfer padne na 0kb/s i download jednostavno prestane. Nisam imao problema sa tim ranije. Inace imam 512/64 paket.
Zanima me da li neko ima slicnih problema ovih dana?
Pregledaj temu! :icon_stud
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=555788&postcount=184
I meni juče i danas radi očajno, zvao sam podršku i rekli su mi da nisam ni konektovan, a ja online i u tom trenutku otvarao sajt. Ipak, mislim da nisu oni krivi, kad god padne dobra kiša, ADSL je totalno down, tako da mislim da je to Telekomovih linkova.
LOL, meni 90% vremena piše da nisam konektovan u Neobee panelu. Tad imam najbolju vezu. Kad sam konektovan onda sve usporeno :)
E, ima li neki korisnik neobee.net da nikom ne prosleđuje one bodove njihove, da mi pošalje malo ako ga ne mrzi, nedostaje mi još 200 za besplatan mesec 1mb neta... zapravo, to su 2 različita korisnika, ali shvatate poentu. Imam jednog druga koji mi šalje, ali čim napunim ovo, on bi se preorjentisao da šalje vama, a kad napunimo njemu, i ja bih slao vama... ono, ruka ruku mije i to... :)
Ako je neko zainteresovan, neka se javi na PM da organizujemo kružok.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.