PDA

Prikaži potpunu verziju : Kakvo je stanje ?

Dzidza98
9.4.2015, 15:01
Interesuje me jel moze da se zivi lepo ako se bavis photoshop-om ili 3d modelovanjem na zapadu ?

Pitam posto zaista volim da radim u photoshop-u ,a razmisljao sam da krenem i neki 3d program da ucim , tako da mozete i neki program (koji je najvise trazen ) da mi preporucite :D

LoneWolf
10.4.2015, 1:31
1. Gdje na zapadu?
2. Šta podrazumjevaš pod bavljenjem Photoshopom: obradu tuđih fotografija, izolovanje predmeta za kataloge, slicing web stranica i Wordpress tema iz PSD-a ili retuširanje/radove po narudžbi, umjetničke radove? Šta god da je, moraš imati znanje i klijente.
Svi bi htjeli mali posao za velike pare, ali klijenti traže obrnuto. Ako radiš sam, sajtovi ili "dizajn studiji" će ti uzimati debelu "pikslu" da te povežu sa klijentima od kojih možeš da ubodeš par stotina dolara mjesečno, dok ne počneš praviti portfolio i raditi sam. U suprotnom - čabar. Od 3D programa tražen je Cinema 4D, 3DsMax, Maya i Blender, malo zastupljenija je arhitektura kroz Autocad i Archicad, ali dok to sve naučiš osijedićeš + tehnologije se mijenjaju svakog dana pa već sutra to što danas naučiš relativno lako i brzo bude prevaziđeno. Ne nužno u 100% slučajeva, ali ipak ima i toga.