PDA

Prikaži potpunu verziju : Rok za postavljanje vijesti na sajt/sistem

Necro
8.3.2015, 19:47
Ubrzo bi trebalo da počnem da postavljam vijesti i materijale na elearning sistem jednog fakulteta. Moja nadređena, kojoj informatička pismenost nije jača strana, mi je rekla da to mora biti u roku od 20 minuta. Vijest i/ili materijal će mi poslati na mail a ja treba da ga objavim. Ja ću naravno gledati da to postavim u što kraćem vremenskom periodu ali zbog obima posla kojeg obavljam bojim se da neću fizički nekada uspijevati da to obavim za 20 minuta. Postoji li neko pravilo vezano za ovo u profesionalnom svijetu (novinarstvu)? Koliko vremena je dozvoljeno da protekne protekne od primanja vijesti na mail pa do objavljivanje te iste vijesti? Da li je to 24 h? Na jednom fakultetu znam da je postojalo pravilo prema kojem se smatra da je mail primljen 7h nakon slanja i da nakon toga je potrebno što prije odgovoriti na njega.

Iris
11.3.2015, 21:59
Ne vredi ti da pitaš nas, pitaj nadređene na fakultetu, ili kolege sa drugih fakulteta koji se istim bave. Na Filozofskom fakultetu u Beogradu, koliko ja znam, vesti se postavljaju čim ih kolege u Računarskom centru dobiju, dakle u toku radnog vremena istog dana.

doctor
12.3.2015, 2:22
Možda to može da se automatizuje, da sve mejlove koji stignu od nje/koga god, automatski skineš na komp, parsuješ sadržaj i aploaduješ gde god da treba.

Sada sve zavisi od toga u kojoj formi ti sadržaj stiže i u kojoj formi mora da se postavi na sajt i na kojoj platformi je taj sajt (neki poznati CMS ili custom CMS).

To što se zahteva od tebe je besmisleno i nebitno je da li si informatički pismen, nisi mašina koja 24/7 čeka novi e-mail i obrađuje informacije svetlosnom brzinom. Ja na to ne bih pristao i predložio bih rok od 24h.

Neutrino
12.3.2015, 2:58
Nemoj ni da pomišljaš da tako nešto radiš ručno. Veruj mi, šutiraćeš sebe u zadnji deo leđa gde ti leđima prestaje časno ime ako me ne poslušaš.

Ono što ti želiš je tzv. "post by email" sistem koji će automatski postovati sadržaj email inboxa koji se prati.

Princip je jednostavan. Ako koristiš gotovo rešenje tipa Wordpress samo potraži "post by email" plugin (imaš ih krš), podesi ga i prenesi Frau Profesorka kako da popunjava mail koji šalje. Čim pošalje mail, sistem koji recimo na svakih pet minuta pool-uje inbox na koji je poslat mail automatski preuzima primljeni mail obrađuje ga i postavlja na blog. Ti ni prstom da makneš ne moraš.

Ovako nešto možeš i sam da realizuješ ako koristiš neko custom rešenje (sam pišeš aplikaciju).