PDA

Prikaži potpunu verziju : Komentari na Blicu mi se ne objavljuju?

user928
8.2.2015, 21:55
Pozdrav, desava se da ostavim komentar na neki clanak na blicu (obicno u It delu samo njega i citam :) I posle par dana kao odem da vidim da li se neko slaze ili ne sa tim u 90% slucajeva nema mog komentara? Objavi se mozda svaki 7,8,9-ti put ?

To me je smorilo i vise i ne ostavljam komentare...

Ima li neko slicna iskustva?

p.s da probao sam i sa mob-a(android app, web browser) i sa kompa(pc)...

marko13
9.2.2015, 10:20
Svaki komentar mora da prodje odobrenje da bi bio objavljan. Generalno najvise se citaju politicke teme i one o pevaljkama i slicnim debilima. E sada to znaci da tu ima najvise komentara. Znaci tu su generalno admini zauzeti oko 80-90%
Te IT stvari koje ti citas i komentarises slabo ko cita i gleda. Prvo te sve clane oni samo prevedu i bace na sajt. Sto uglavnom urade traljavo. Verovatno i nemaju predstavu sta su preveli. Kada ga bace na sajt samo zaborave na njega i tako tvoji komentari ostaju negde u vazduhu.

DeCoy
9.2.2015, 11:54
Ako nisi bot, onda se komentari ne objavljuju. Realno, komentarisati IT teme na sajtu žute štampe je svrsishodno kao kad bi komentarisao operske arije u austrijskoj folkoteci.

unique93
9.2.2015, 12:31
U jednom broju su izasle moje drugarice, koje su prikazane u losem svetlu...i na sajtu pise da uvredljive komentare ne odobravaju...100% komentara je bilo uvredljivo, kada sam ja pokusao da napisem ono kako jeste, nisu objavili...pokusao sam par puta i nista...eto kako te novine funkcionisu. :mad:

Crytek
9.2.2015, 12:38
Kada bi malo vise paznje posvetili administriranju komentara, poseta portalu bi im visestruko porasla. Kao da nisu svesni kakav bi medijski uspeh postigli sa pravilnim uredjivanjem sekcije za komentare.
Ovako, bilo kakvo komentarisanje je potpuno besmisleno.

marko13
9.2.2015, 12:58
Gresis, ti, ja, mi ovde smo teska manjina.
Bitno je bre sta radi srBska majka, cije **** seva a cije zeva. Da li su deca kriminalaca bila na zurKi negde.
Na nasu zalost to dize citanost.
Ne krivim ja njih, oni ljudi nude ono sto se trazi.
IT sekcija je kao da na Beer Festu prodajes sladoled. Niko tu nije dosao zbog toga!

todos
9.2.2015, 14:48
Slazem se sa prethodnim komentarima, medjutim postoje i sajtovi gde se IT i te kako ceni i gde se objavljuju vrlo zanimljivi komentari poput mojih na primer.:D

Dzungla
9.2.2015, 15:51
Ufff, jedva dočekah da negde "pljucnem" po žutoj štampi ... hehe

Šalu na stranu, pored današnjeg copy/paste novinarstva koje je prepoznatljivo na žuto-orijenisanim-web-lokacijama, a omalovažava samu struku koju inače veoma cenim, ništa nije za čuđenje.

Pre svega jer se ne vodi računa ko se bavi kojim poslom, pa nije ni čudo šta se dešava ... (subjektivna selekcija itd).

Što se tiče komentara (da ne kažem baš "apro po" pa da mi ne objave komentar xD), zanima me da li je iko na našim portalima video regex "*****" cenzuru ?

Spawn BG
9.2.2015, 16:54
BLIC koji često kuka na "cenzuru" je šampion u cenzurisanju komentara... Ostavljam komentare na neke teme, ali izbegavam neprikladno izražavanje. Međutim, za njih je neprikladno i ako se ne uklapa u uređivačku politiku, pa ne objave.
unique93, da je i tvoj komentar bio "one su obične *****", bio bi objavljen, ali ako si ih branio, e, to ne može... Dok na jednoj strani kritikuju tzv. starlete, pevaljke, silikonke, turske i indijske serije... na naslovnu stranu i papirnog i online izdanja ne stavljaju naslove o pozorištima ili nečemu sličnom, već upravo o tim istim silikonkama... Licemeri.

marko13
9.2.2015, 17:01
Kao sto rekoh. To je samo posao. Prodaju ono sto se kupuje. Kao da sada otvoris kiosk sa hranom i znas da ako prodajes pljeskavise da ce prodaja ici dobro. A ako prodajes npr. kuvani kukuruz neces prodati ni 10% kao pljeke. Sta bi ti prodavao?

DeCoy
9.2.2015, 17:28
da ne kažem baš "apro po"

Grammar nazi cenzura, apropo se piše zajedno po srpskom pravopisu ili a propos u originalu ;)

Dzungla
9.2.2015, 18:00
Grammar nazi cenzura, apropo se piše zajedno po srpskom pravopisu ili a propos u originalu ;)

Navodnici, cenzura, komentari, kontekst ... Nema veze, pobeže mi misao ... :dedica:

... uređivačku politiku ...

Dve reči a odgovor na sve! :)

Još bih dodao da se sve to odnosilo na neki pređašnji Blic, od pre par godina (online), jer današnji je prepun smeća tipa: "Evo vam pare, objavite mi sliku i tekst od 250 karaktera" (tako da deo gde kritikuju tzv. starlete, pevaljke, silikonke, turske i nije više tačan).

M.C.
9.2.2015, 18:24
Komentari na tim "portalima" su još gori od onih sa YT, tako da nema potrebe zamlaćivati se sa tim, nema tu civilizovane diskusije.

Crytek
9.2.2015, 18:29
Da, Srbija deluje kao uzasno depresivno mesto kada citas Blic komentare. Ne kazem da nije, ali citajuci te ljude sta pisu pomislim da jedno 90% ima ozbiljne psihicke probleme.

todos
9.2.2015, 18:38
A zašto ne bi imali psihičke probleme kad je opšta nemaštinja u pitanju?!? Društvo koje gleda u Rusiju ali bi decu rado na zapad poslali nije na mestu.

perablenta
9.2.2015, 19:10
Kakva crna "opšta nemaštinja", (ja sam mislio da se piše neimaština, al možda si ipak u pravu, ja ipak ovu reč pišem prvi put u životu).

Koliko ljudi znaš koji jedu iz narodne kuhilje jednom dnevno i to je to? Koliko ljudi znaš koji nemaju novca decu da pošalju u osnovnu školu? Koliko znaš ljudi koji nemaju pristup čistoj vodi, struji i lekaru?

I u ovakvoj državi u kakvoj živimo bolje nam je nego MILIJARDAMA drugim.

Zato ne trošite vreme po blicu i ovde na diskusiju nego nešto pozitivno uradite sa tim vremenom. (i da, znam da ako ja imam vremena da ovo napišem ni ja ne radim ništa pozitivno sa mojim vremenom trenutno)

todos
9.2.2015, 19:30
Da ti ne kažem da lupaš. To sve i mnogo više smo imali i za vreme Tita samo su svi gledali preko plota a naročito su bili omraženi kapitalisti gastarbajteri kad radeći na nekoj traci ili šiveći odela doteraju mečku u svoj rodni kraj.

mvasic
9.2.2015, 20:12
... Doteraju mečku u svoj rodni kraj.

200 d

todos
9.2.2015, 20:13
Tako je, stara dobra neuništiva mečka zvana turčin.

Smrtonosna Šorka
9.2.2015, 21:50
200d je previše opšto, da preciziramo Mečka w123, a pre nje w115 :D
To što su 200d je stvar izbora.

Ja kada komentarišem na političkim temama, a one su naravno vrlo popularne, a msm da o toj temi mogu da pričam jer sam gubio vreme studirajući to, nikad mi ne objave, nemam pojma što, a trudim se biti racionalan.
A što se tiče ostalih ne znam kako ali valjda je to zajednička karakteristika svih ljudi ne samo kod nas, uvek haraju teoretičari zavera, likovi koji nešto pokupe bog zna odakle i odna prosipaju to isto ma kako nelogično bilo. A komentari na fb stranama raznih novina su najbolji za smejanje ili ako nekog ne mrzi kao stvoreni za trolovanje. Šta se tamo može pročitati to nema nigde.

Ne mogu da krivim ni ljude mnogo, jer ima mnogo takozvanih novinara i raznih sajtova koji lože narod svojim glupostima, još neverovatnije mi je da neko dobija platu da piše nešto u šta sam ne veruje, a tek oni što bukvalno prevode strane tekstove, pa daj da li može lakše da se zaradi plata.

nexexcalibur
9.2.2015, 22:05
Jos veci cesspit je portal blic zena. Ono treba Sarli Ebdovati...

user928
9.2.2015, 22:23
Hm moguce da admini nemaju vremena da obrade IT sekciju >_< a ima li neki nas sajt da objavljuje vesti iz IT.a i da ima rss feed, osim SK.a naravno :-)

Kidja
9.2.2015, 23:27
Pisem cesto tamo i uvek mi se objavljuju. Nekad odmah, nekad zna da bude i sutradan.

todos
9.2.2015, 23:40
Šta sam još primetio kod tih sajtova. Ako opleteš žestoko u momentu ne objave ali ako se nakupi mnogo postova onda provuku i tvoj, što reče prethodnik ume da potraje baš dugo.

galebns
10.2.2015, 3:40
Sto dalje od Blica, klasicno ispiranje mozga. Red politike (osecaj nepravde), red ubistava (strah), red du*eta (zadovoljstvo), pa onda neki srceparajuci clanak (tuga ili sreca), pa malo tupljenja starletama i starletanima (muuu)... Igraju se vasim emocijama i na kraju totalno otupite... Jos kad napisu naslov "Evo kako/zasto..." da nas prosvetle necim ili "Kupili su lubenicu a kada su je presekli nasli su nesto neverovatno!"....
95% komentara su partijski botovi (svejedno ciji). Ni ostali nisu bolji, jedino svetlo u tom mraku je "Politika", oni se jos uvek drze nekog nivoa ozbiljnosti a mogu se procitati lepe kolumne.