PDA

Prikaži potpunu verziju : Niskoprofilni CPU kuler

djosha
27.1.2015, 13:59
Da vas pitam drugari,koji cpu kuler je dobar a da moze da stane u klasicno kuciste?Nije za mene odmah da kazem,komsinici e8400 core-ovi 60C u idle-u
sto nije normalno.Pozeljno polovno nesto,al da ohladi taj proc na neku normalu.Jel ima neko neki predlog?

Jack™
27.1.2015, 14:07
Naunio se prasinom verovatno. Otvorite kuciste, ocistite sve lepo, skinite hladnjak sa procesora, ocistite staru pastu, stavite novu i namontirajte nazad sve. Odradice posao.

djosha
27.1.2015, 14:12
Ma kakvi,ociscen cakum-pakum.Kupila ga na limundu,sigurno je proc bio klokovan i neadekvatno hladjen,degradirao..bem li ga.Ali radi fino,zato pitam
da ga bar spusti na 40C bio bi ok.

Jack™
27.1.2015, 14:13
Jeste skidali hladnjak? Ako jeste mozda niste dobro vratili ili ste lose naneli pastu.

djosha
27.1.2015, 14:17
Skinuo sam sve ocistio da blista i kuler i ventilator,obrisao procesor..naneo titan nano-grease ,vratio sve nazad po PS-u ,radio sam to xxx puta.Usput,bio je na 80C pre toga
tako da nije do mene.

Jack™
27.1.2015, 14:23
Onda smo to eliminisali. Mislim da izbor niskoprofilnih hladnjaka nije veliki sto se tice novih a od polovnjaka gledas oglase pa na sta naletis. Mozda da probas da nadjes hladnjak od nekog kvad procesora za taj soket, trebalo bi da budu jaci, nadam se da ne gresim.

djosha
27.1.2015, 14:37
Ma polovno nesto,kakvi novo,de ide da stavi skuplji kuler od procesora:kreza:
Pre joj je isao u restart normalno 80C jos kad ga malo optereti:kreza:
Sad joj se ne restartuje,ali 60C je mnogo
Ako ima neko konkretan predlog...?