PDA

Prikaži potpunu verziju : CPU usage prevelik, potencijalni uzrok HDD

Srlandand
22.1.2015, 2:28
Kako sam dobio laptop, za računar ne sedam, ali ga brat koristi za faks/fejs/filmove/muziku. Poprilično je mator računar sa tri harda (ima u opisu kod mene). Dva su novija i na njima čuvam fajlove, ali ovaj gde je bio sistem radi već skoro deceniju, a još je i Maxtor užasni.

Kompjuter je do skoro normalno radio, odrađivao posao, i onda samo jedno jutro cpu usage ne ide ispod 70 posto, sve secka, klipovi npr neće normalno da rade. Malopre ga formatirao, reinstalirao sistem, instalirao drajvere i sve, ali i dalje je cpu oko 50 posto iako ništa živo nije pokrenuto, sad više ni muziku ne može da pusti normalno, čak mislim da i klipovi rade gore.

Zanima me da li je problem u hard disku ili može da bude nešto drugo? ATA diskovi su barem jeftini, tako da mi nije problem da uzmem drugi, nego samo da se ne cimam ako je nešto drugo u pitanju.

Sass Drake
22.1.2015, 2:52
Da li ste čistili prašinu u njemu?

Srlandand
22.1.2015, 11:56
Ja sam cistio, doduse ovlas, danas cu ga bukvalno rastaviti i ocistiti, ako je do toga roknucu se jer sam reinstalirao sistem :D

Srlandand
22.1.2015, 23:13
Da uzmem da ga usisam i sredim malo danas, kad odjednom radi komp super, pa rekoh bolje da ne diram na kraju :D

Burazer srecan, kevi eto Limunda, a ja se vratio laptopu i Witcheru :D