Prikaži potpunu verziju : 720p to 480p converter?
Dakle, treba da konvertujem video iz 720p ili 1080p, nije bitno, u 480p, to jest na rezoluciju 854x480. Skinuo sam Any video converter koji ima 1000000 opcija, sta god da probam ili fajl bude duplo veci nego sto je bio ili kvalitet unisti totalno! Znaci gledam da izvucem sto bolji kvalitet a da video bude sto manje megabajta, format nije toliko bitan. Zna li iko kakva podesavanja su mi potrebna na ovom konverteru ili moram da skidam neki drugi?
Hvala.
https://vidcoder.codeplex.com/
Pokusao sam preko njega da konvertujem film ali tezi je oko 200mb od originala. Verovatno nisam podesio Encoding kako treba? :icon_scra Samo sam stavio da bude 854 rezolucija...
Veličina fajla zavisi od dužine trajanja filma i bitrejta:
Veličina = trajanje filma u sekundama * bitrejt
Primer: Film traje 105 minuta, prosečan bitrejt videa je 900kbs a zvuka je 128kbs.
Veličina u MB = ((105 *60) * (900 + 128)) / (8 * 1024) = 790,58MB + koji megabajt za overhead prilikom pakovanja zvuka i slike u kontejner (AVI, MKV, MP4 itd).
8 pretvara kilobitove u kilobajtove a 1024 kilobajtove u megabajtove.
U VidCoder-u možeš da odabareš prosečan bitrejt ili ukupnu veličinu fajla. Moj ti je savet da odabereš ukupnu veličinu fajla i ne brineš o raspodeli bitova između zvuka i slike.
P.S. Uvek čekiraj 2-pass kompresiju da bi izvukao maksimalni kvalitet za zadatu veličinu fajla ili zadati bitrejt. Turbo first pass takođe možeš da čekiraš jer ne gubiš ništa na kvalitetu ali značajno štediš vreme ako koristiš sporija podešavanja.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.