Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : "Gejmerske" tastature

2slow4me
22.12.2014, 23:01
Imam jedno pitanje: ima li nekih prednosti u kupovini ovih "gejmerskih" tastatura? Juce sam pratio stream na twitchu jednog lika, imao je neku Corsair tastaturu, cudo je kao light show. Meni iskreno estetika sekundarna, ne gledam u tastaturu kad igram (lepo je da mnogo dobro izgleda, ali opet), a sumnjam da ih uzimaju zbog estetike. Ima li neko mozda predstavu kolike su razlike izmedju onih najstandardnijih USB tastatura i ovih skupljih?

DiNDiNBrE
23.12.2014, 15:10
Jedina velika razlika je kvalitet izrade. Ali ako gledas one "bas skupe" onda dolazis do mehanickih tastatura. Neka ti neko drugi pojasni posto se slabo razumem u mehanicke tastature.

Aelos03
23.12.2014, 16:13
Imam jedno pitanje: ima li nekih prednosti u kupovini ovih "gejmerskih" tastatura? Juce sam pratio stream na twitchu jednog lika, imao je neku Corsair tastaturu, cudo je kao light show. Meni iskreno estetika sekundarna, ne gledam u tastaturu kad igram (lepo je da mnogo dobro izgleda, ali opet), a sumnjam da ih uzimaju zbog estetike. Ima li neko mozda predstavu kolike su razlike izmedju onih najstandardnijih USB tastatura i ovih skupljih?

Kao sto rece didinbre prvo kvalitet izrade a glavna razlika su mehanicki tasteri razlicitih tipova i uglavnom kada biras mehanicku tastaturu to gledas. Velikih prednosti nema ali razlika je kao i sa misevima neces da igras bolje ali komfor je tu.

Nikola16789
23.12.2014, 16:16
Meni se nije svideo osecaj na mehanickim tastaturama, a da su kvalitetne, jesu.

dacajak
23.12.2014, 16:25
To mora da je Corsair-ova K70 rgb mehanicka tastatura, brutalna je. Od svih mehanickih tastatura, meni corsair ima najlepsi smek.

Morca
24.12.2014, 0:53
Promenio sam brdo tastatura, među njima i "gejmerskih", i par mehaničkih, neke od njih još uvek imam...i najdraža mi je ova Microsoftova, plaćena 1600 din. pre nekoliko godina:

http://proline.pl/imgart/microsoft_comfort_curve_keyboard_2000_2.jpg

Pa vi vidite...

U suštini, skup5e tastature su generalno kvalitetnije (ne uvek!), mehaničke su najkvalitetnije ali i najskup5e...ali ima jeftinijih tastatura koje vredi uzeti pre nego neku od tih gejmerskih. Uopšte, pola tih "gaming" stvarčica, bilo da su tastature, miševi, slušalice (pogotovo slušalice, 90% gaming slušalice je bezveze), su grabež na konto omladine koja se loži na svetla i gaming tagove...

Neutrino
24.12.2014, 1:40
Ja godinama koristim ovu (http://www.logitech.com/en-us/product/wireless-keyboard-k350). Nikad bolju tastaturu u životu nisam imao a opet nije mehanička već sa membranama. Mehaničke mi jednostavno ne leže, imaju prečesto predubok hod i to mi smeta jer jako puno kucam.

nameless1
8.1.2015, 1:08
Ja razmisljam da uzmem ovu Bloody B120 Turbo (http://www.bloody.tw/en/productsKEY.php?pid=11&id=27) zbog pozadinskog osvetljenja (ovo moze biti korisno ako nije napadno) i sto ce se lepo slagati sa TL 7 glodarom na stolu.:D

http://intl.rakuten-static.com/i/13532740-60c4-11e3-bbbe-005056ae0f4a/20140909/b0715708-ec8c-4d60-88ba-01108df542a3.jpg

Acanen
8.1.2015, 1:41
^^
Bolje uzmi Logitech G105 (http://www.eponuda.com/racunari-tastature/logitech-gaming-keyboard-g105-usb-black-tastatura-cena-210417).

nameless1
8.1.2015, 2:06
Zasto mislis da je ona ista bolja od ove? Imas dosta recenzija na netu koje zakljucuju da ne dobijas nista specijalno vise od obicnih tastatura; jos je za 1000 dinara skuplja od ove bloody, plus osvetljenje je plavo, a meni sve na stolu i u kompu crveno.:kreza:

PS. Stvari uzimam u g*******u.

Acanen
8.1.2015, 2:45
Na sajtovima itsvet i e-ponuda sam video da obe tastature kostaju oko 30 evra. Pre bih uzeo Logitech tastaturu jer je to poznatiji proizvodjac periferija. Mislim da A4 tech ima kvalitetne jeftine miseve ali ako bih trosio vise para za tastaturu onda bih kupio neku od poznatijeg proizvodjaca.
Planirao sam prosle godine da zamenim tastaturu i na domacim forumima sam video da dosta ljudi preporucuje tu Logitech tastaturu.
Pogledaj review obe tastature na youtube-u pa odluci koja ti vise odgovara.
Isplati se potrositi vise para na mehanicku tastaturu a sve ostale su slicne i razlikuju se po broju dodatnih tastera i pozadinskom osvetljenju. Jasno mi je da bi hteo da tastatura i mis budu od istog proizvodjaca ali hteo sam da ti skrenem paznju na jos jednu tastaturu iz tog cenovnog ranga.

nameless1
8.1.2015, 3:17
Taj Logitech bio bi moj prvi izbor (samo zbog imena; nema tu neke velike razlike u kvalitetu u tom cenovnom rangu) da je osvetljenje crveno (ne zelim light show na stolu). Ovako cu uzeti ili tu Bloody ili Natec RX33 (http://genesis-zone.com/keyboards/rx33/). Videcu..

M.C.
8.1.2015, 3:45
Ja sam imao G105 i ništa posebno. Mislim da je sve u cenovnom rangu 30-70e veoma slično i da ako se ne uzima mehanička nema ni smisla davati više od 3-4 hiljade. Znači kod izbora kao kad devojke gledaju za telefon - izgled. :D

dacajak
8.1.2015, 13:07
Ja imam bloody b120 tastaturu, ko i svaka je iz tog cenovnog ranga, savresno radi posao za koji sam je i kupio. Plastika je kvalitetna, i nije bas lagana, ima ojacan space bar, tipke nisu preosetljive na dodir i cuju se nesto manje od mehanicke - ciji svuk podseca na one bele tastature iz 80-90'. Izgled joj je minimalisticki, ali classy, bas kako meni odgovara. I ja sam je uzeo cisto estetski, zato sto imam crveno LED svetlo u kucistu i zato sto se slaze uz V7 bloody mis, a i krvavi logo ruke je badass. Ima 5 nivoa jacine svetla, tako da nije previse bljestavo, a na 5. bas mocno izgleda. Svetlo ne probija izmedju tipki, nego samo na mestu gde su slova ispisana.
Ima multimedijalne tipke, koje rade na principu laptopova, treba da se drzi Fn taster, no sve te detalje mozes videti na sajtu koji si spomenuo da kupujes.
Znaci, koju god tastaturu iz tog cenovnog ranga da uzmes, neces pogresiti, samo prati svoj ukus.

DiNDiNBrE
8.1.2015, 13:21
Ja se pitam kako i dan danas,posle vise od 15 godina moja bela tastatura (nazalost nije mehanicka) i dalje odlicno funkcionise :D

dacajak
8.1.2015, 13:57
Ja se pitam kako i dan danas,posle vise od 15 godina moja bela tastatura (nazalost nije mehanicka) i dalje odlicno funkcionise :D

Nista im ne fali, neki cak vise gotive taj izgled. Recimo imas Topre tastature od po 200+ eura, sigurno nisu bezveze stavili tu cenu. Samo sto se ove razlikuju od starijih, sto su mnogo tise, jer imaju unikatni mehanicki prekidac, tako da imas najbolje iz oba sveta.

http://img.ncix.com/images/86200_l.jpg

DiNDiNBrE
8.1.2015, 14:17
Ova moja pravi finu buku pri kucanju,te sam skinuo dugme da vidim kakva je,i naisao sam na gumu.Doduse izgleda skroz isto kao ta sa slike,samo su svi dugmici beli.Ime proizvodjaca je NMB.Malo sam otisao u off :rolleyes:

nameless1
8.1.2015, 14:54
Ja imam bloody b120 tastaturu, ko i svaka je iz tog cenovnog ranga, savresno radi posao za koji sam je i kupio. Plastika je kvalitetna, i nije bas lagana, ima ojacan space bar, tipke nisu preosetljive na dodir i cuju se nesto manje od mehanicke - ciji svuk podseca na one bele tastature iz 80-90'. Izgled joj je minimalisticki, ali classy, bas kako meni odgovara. I ja sam je uzeo cisto estetski, zato sto imam crveno LED svetlo u kucistu i zato sto se slaze uz V7 bloody mis, a i krvavi logo ruke je badass. Ima 5 nivoa jacine svetla, tako da nije previse bljestavo, a na 5. bas mocno izgleda. Svetlo ne probija izmedju tipki, nego samo na mestu gde su slova ispisana.
Ima multimedijalne tipke, koje rade na principu laptopova, treba da se drzi Fn taster, no sve te detalje mozes videti na sajtu koji si spomenuo da kupujes.
Znaci, koju god tastaturu iz tog cenovnog ranga da uzmes, neces pogresiti, samo prati svoj ukus.

Hvala za post. Ovo je bilo korisno..

PS. Ako je verovati braci Rumunima (:kreza:), Natec RX 33 potpuno pobrljavi kada se nesto prospe na nju, tako da je onda Bloody b120 bolji izbor buduci da je vodootporan.

LoneWolf
8.1.2015, 15:16
Gejmerske tastature nisu ništa drugo do kozmetika :) tastature za profesionalno kucanje sa plitkim gazom i smanjenim šumom su druga priča, a mehaničke tastature navodno imaju bolji odziv ali nisam primjetio da neko ko igra na običnoj tastaturi "pada" kod drugog igrača samo zato što nema skupu, svjetleću tastaturu. Onaj ko zna igrati igraće i na najobičnijoj tastaturi, a onaj ko pada na marketinške, kozmetičke i dječije trikove kupiće Razor za WoW, Razor za CS, i tako u nedogled...dok je ovaca, biće i vune - osim ako niste kupili "pro" tastature koje vam služe kao alat pri pravljenju para u IT-u, u tom slučaju poštovanje :)

nameless1
8.1.2015, 15:41
Onaj ko zna igrati igraće i na najobičnijoj tastaturi

Da, ali u mraku morace da 'nabada' tastere. Mislim da je osvetljenje korisno (ako nije napadno). Za ostalo se slazem..

LoneWolf
8.1.2015, 15:44
Ja već dugo ganjam tastaturu sa pozadinskim svjetlom, i sve su preskupe, upravo zato što im ljudi daju etiketu "gejmerskih". Ako mi treba samo svjetlo na tipkama, moram li biti igrač? :)

nameless1
8.1.2015, 16:59
Pozadinsko svetlo znaci skuplja tastatura, bilo da je ona 'gejmerska', ili obicna. Imas ti i jeftinije gejmerske tastature bez osvetljenja koje kostaju oko 15 evra; imas i one sa osvetljenjem, a ne kostaju malo bogatstvo (kao ova koju merkam). Takodje, u ponudi kod nas imas i obicne tastature sa pozadinskim osvetljenjem koje su tu negde oko 2000 dinara (par MS Industrial i A4Tech modela), ali, posto su one jeftinije, verujem da je kvalitet tog osvetljenja slabiji- verovatno svetlo probija tipke, itd (mozda gresim, pogledaj).

nameless1
11.1.2015, 1:17
Cvakao sam u radnji par tastatura i na kraju uzeo Bloody B120. Logitech g105 meni licno deluje losije- Bloody je nekako teza, punija i tipke imaju bolji osecaj prilikom kuckanja; takodje, za razliku od Logitech-a, ova tastatura ima koliki toliki naslon za ruke, a kompaktnija je. Osvetljenje (glavni razlog zasto sam kupovao tastaturu) je sasvim adekvatno. Preporuka!

PS. Glavna mana tastature je izuzetno ruzno slovo (tipka) 'R', koje ninasta ne lici.:D

DiNDiNBrE
11.1.2015, 2:04
Vise lici na cirilicno g :D Neka te lepo sluzi :)

Partybreaker
11.1.2015, 15:01
Ja već dugo ganjam tastaturu sa pozadinskim svjetlom, i sve su preskupe, upravo zato što im ljudi daju etiketu "gejmerskih". Ako mi treba samo svjetlo na tipkama, moram li biti igrač? :)

Ne znam šta podrazumevaš pod preskupo, ali za oko 2k din su mogle da se nađu tastature sa pozadinskim osvetljenjem. Nisam obraćao pažnju neko vreme, ali znam da sam po kompjuterskim radnjama u okviru tržnih centara (Ušće i sl.) viđao okej tastature, u principu kopije OCZ Illuminati (http://assets.vr-zone.net/6601/OCZ_Illuminati.jpg) tastature - Sweex (Illuminated), Omega (Cassiopeia), Trust i slično. A nađe se i po koji A4Tech za slične pare. Od većih imena - recimo Logitech K280e.

LoneWolf
14.1.2015, 23:28
Kod nas u BiH su im jako nabili cijene, od 50 evra nadalje

Prief Lirator
14.1.2015, 23:57
Ja sam problem pozadinskog osvjetljenja riješio tako što sam kupio fleksibilni USB Led Light za dolar-dva i uštekao u USB na monitoru, ima ih puno na eBay-u. :)

Morca
15.1.2015, 0:11
Ja sam problem pozadinskog osvjetljenja riješio tako što sam kupio fleksibilni USB Led Light za dolar-dva i uštekao u USB na monitoru, ima ih puno na eBay-u. :)

Ali tako se ne osećaš kao hardcore gamer, udub5en u omi5enu ti igru, dok u potpunom mraku jedino svetlo dolazi od monitora i slova na tastaturi...

http://i2.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/012/443/Naamloos-2_bewerkt-1.png