PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa... ne znam ni ja cime

Emix
14.12.2014, 17:23
Postavljam u ovom podforumu zato sto nisam siguran o cemu se radi.

Naime imam vec nekoliko dana problem sa nekim sajtovima, bilo koji browser da koristim ti sajtovi se otvaraju sporo, posto uglavnom koristim Chrome u cosku na dnu stoji "connecting". U pitanju je samo par sajtova dok ostali rade dobro.
2 laptopa povezana na wi-fi kao ni telefoni nemaju ovaj problem.

Sajtove koje cekam po minut da se ucitaju su:
https://www.humblebundle.com/
http://www.mtv.rs/
http://www.trmk.org/

I jos par njih.

Probao sam da oba laptopa povezem kablom koji koristim za moj desktop, sve radi bez greske, svaki sajt kao i preko wi-fi.
Brisao istoriju i sve moguce iz browsera.
Iskljucio sam AV (Avira), firewall. Nista opet isto.
Skenirao sam AV-om, Malwerbytes-om i slicnim programima, ne nalaze nista.

Zanimljivo je da kad restujem ruter sve radi ok, ovi sajtovi i ostali se otvore u sekundi ali nakon nekog perioda, recimo pola sata opet sve po starom.

Ima li neko bilo kakav predlog?

Edit: Sad evo vidim da ja ustvari imam problem sa mnogim sajtovim zato sto recimo kad restujem ruter meni se bilo koji sajt ucita za 2-3 sekunde. Dok kad ove koje cekam po 1 minut da se ucitaju ja imam problem i sa drugim sajtovima koji se "ucitaju" ali onaj kruzic pored imena sajta se konstatno okrece dosta dugo (oko 1 minut) i u cosku stoji "connecting".

Emix
16.1.2015, 19:58
Niko nije imao ovakav problem?

Probao sam i Linux sa cd-a radilo je sve ok preko Firefox-a ali 8.1 i dalje ne radi kako treba. I dalje su u pitanju isti sajtovi.

Dakle samo odredjeni sajtovi se sporo ucitavaju tj. okrece se kruzic i pise "connecting" i do 1 minut, dok se kod nekih ne desava. Sta moze da bude?

analayzer
17.1.2015, 15:07
Ja ih probo. Koristim Chrom. Učitavaju se brzo kao i ostali. Očigledno je problem kod tebe. Nešto nisi konfigurisao kako. Sam si rekao sebi odgovor. Menjaj ruter ili vidi kakva su podešavanja u njemu pa probaj te parametre....

Emix
17.1.2015, 15:18
Pa znam da je problem kod mene.
Kompjuter je nov, star oko 4m, radilo je sve ok pa i ovi sajtovi.
Ruter nije zato sto sam povezivao dva laptopa kablom koji ide u moj kompjuter i sve radi bez problema, takodje preko wifi sve radi ok na laptopu, cak sam i moj kompjuter povezao preko wifi usb adaptera i kod mene opet problem sa sajtovima.
Ako je ruter zasto preko Linuxa radi ok?

Dejan Simic
17.1.2015, 20:54
Jesi probao da udjes u "Safe mod with networking",pa odatle da pristupis sajtovima,mozda neki pokrenuti servisi prave konflikt:confused:

Emix
17.1.2015, 22:11
Jesam i to sam probao, isto se ponasa.

ETR1
15.2.2015, 19:43
Juče je svež instaliran win xp i nekako se čudno ponaša. Npr. sad dok kucam tekst "prijem slova" kasni, znači ne pojavi se slovo u istom momentu kad ga otkucam nego kao da mi secka kucanje.. isto tako skrolanje stranice, moram 2-3 puta da okrenem točkić miša da bi jednom skrolnulo, šta da uradim u vezi toga :confused: :paranoia:

Malik Tintilinic
28.2.2015, 12:47
bilo koji browser da koristim
Ovo mi je privuklo paznju, jer u poslednja dva meseca prilikom pokretanja nekog od browsera (a isprobao sam sve bas zbog problema i to ciste instalacije sa updateom) ili u toku koriscenja istih, komp se zaledi, ne moze ni TaskManager samo restart. Skenirao sam komp sa cak nekoliko zastitnih programa ne bi li mozda nesto nasao i nista, sve cisto. Proverio i da li ima ostecenja na hardu sa par programa i nista. Nema ni pregrejavanja i to sam proverio. Samo browseri su problem, sve ostalo radi normalno. Nemam ideju sta je problem i da li da ponovo instaliram Win7 ako bi to pomoglo.

analayzer
1.3.2015, 14:29
Juče je svež instaliran win xp i nekako se čudno ponaša. Npr. sad dok kucam tekst "prijem slova" kasni, znači ne pojavi se slovo u istom momentu kad ga otkucam nego kao da mi secka kucanje.. isto tako skrolanje stranice, moram 2-3 puta da okrenem točkić miša da bi jednom skrolnulo, šta da uradim u vezi toga :confused: :paranoia:

Ideš u Control Panel i tražiš Keyboard Properties i tamo podesiš brzinu kucanja imaš tamo u Panelu i za Mous pa podesiš i njega.