Prikaži potpunu verziju : Problem u vezi graficke
E,ovako desava mi se u svim igrama koje igram da mi pocnu nenormalno seckati posle par minuta nekad se to desi i posle pola sata ali se uglavnom to veoma cesto desava i onda ja izadjem iz igre i ponovo udjem i ono onda ide dobro i onda se to opet iznova i iznova desava,
Podigao sam sistem,instalirao najnovije drajvere i ne vredi.
Evo nekih igara gde mi se to desavalo: Ryse of son Rome,Far Cry 4,Assassins Creed Unite,cak mi se to desava u igri The Hunter koji uopste nije zahtevan.
Evo sad sam na Assassins Creed Unitu stavio sve na low i sve iskljucio one dodatne detalje i stavio rezoluciju na 1280x720 i opet zeza,
Konfiguracija mi je iz profila.
Da li neko zna u cemu je problem?
Baci pogled na temperaturu grafičke.
Sad kad sam igrao dodje na 60,posle 10min.
Pogledaj da li imas neki proces u pozadini koji ti zauzima procesor ili ram...
Ajde ovako uradi.Namesti windows mod u igri tj nemoj je pokrenuti u fulskrinu,aktiviraj task menadzer i pogledaj sledece
1- zauzece cpu
2- zauzece harda tj na kolikom procentu radi tacnije pod kojim opterecenjem
3- zauzece ram memorije...
Baci pogled na crvenu diodu na kucistu.Ako ona sija konstantno znaci da ti hard drlja sto moze prouzrokovati sledece.Manjak rama,fragmenti na hard disku ili neki bad sektor...Uradi sledece pa javi sta se desava pozz.
water wizard
4.12.2014, 8:07
i procesor proveri dal se ne pregreva
ja mislim da je problem do hard diska pogledaj kolki mu je protok i temperatura.
Imao sam isti problem i isto sam uradio kao sto si i ti naveo pa mi je ubrzo crko hard sa svim podacima :n-cc2: srecom pa mi je ostalo jos mesec dana garancije pa sam dobio novi .
Ajde ovako uradi.Namesti windows mod u igri tj nemoj je pokrenuti u fulskrinu,aktiviraj task menadzer i pogledaj sledece
1- zauzece cpu
2- zauzece harda tj na kolikom procentu radi tacnije pod kojim opterecenjem
3- zauzece ram memorije...
Baci pogled na crvenu diodu na kucistu.Ako ona sija konstantno znaci da ti hard drlja sto moze prouzrokovati sledece.Manjak rama,fragmenti na hard disku ili neki bad sektor...Uradi sledece pa javi sta se desava pozz.
E, ovako u Windows Task Manager-u pise
Processes 69
Cpu usage varira izmedju 55% do 90%
Phusical memory 54%
CPU 42°C
GPU 60°C load
water wizard
4.12.2014, 10:57
nešto ti zauzima procesor cpu usage ako nije igrica bila upaljena kad si to gledao
nešto ti zauzima procesor cpu usage ako nije igrica bila upaljena kad si to gledao
Pa,to sam usao u igru,pa sam onda video,uglavnom cpu usage se vrti na 50/60% kad igram igru,samo ponekad dodje na 80/90% i odma padne na 50%
Iskljuci program za merenje fps-a u igri. Meni fraps poceo da zakucava bf4 ne znam zasto....
I lepo zavrti neki test program za grafiku pa ces videti da li secka i tad.
Uzmi startuj hd tune pro idi na benchmark i proveri stanje harda.Slikaj i posalji ovde da vidimo kakve su.Ja najvise idem na to da je do harda,a mozda sticajem slucajnosti i do samih igrica ako se igras sa piratima...I da kad si zadnji put proverio fragmente na hardu,video da nema kakav bad sektor...
Uzmi startuj hd tune pro idi na benchmark i proveri stanje harda.Slikaj i posalji ovde da vidimo kakve su.Ja najvise idem na to da je do harda,a mozda sticajem slucajnosti i do samih igrica ako se igras sa piratima...I da kad si zadnji put proverio fragmente na hardu,video da nema kakav bad sektor...
Evo slike
http://i.imgur.com/a0RCrx2s.png (http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=61849300529374398075.png&file_imgur=a0RCrx2.png)
Evo slike
http://i.imgur.com/a0RCrx2s.png (http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=61849300529374398075.png&file_imgur=a0RCrx2.png)
Jel ti to imas ssd ili mi se samo ucinilo ?Koliko vidim brzine bi trebale da su ok..Sledece sto ces da uradis jeste da startujes prvo primu 95 i preko recimo speed fana prati temperature cpu,a onda fur mark i prati temperature gpu.Pogledaj kolike su maksimalne vrednosti.Usput da nisi slucajno skidao kuler,a da pritom nisi stavio novu termalnu pastu?
Jel ti to imas ssd ili mi se samo ucinilo ?Koliko vidim brzine bi trebale da su ok..Sledece sto ces da uradis jeste da startujes prvo primu 95 i preko recimo speed fana prati temperature cpu,a onda fur mark i prati temperature gpu.Pogledaj kolike su maksimalne vrednosti.Usput da nisi slucajno skidao kuler,a da pritom nisi stavio novu termalnu pastu?
Sad sam pokrenuo fur mark I stavio 1920x1080 Anti Aliasing 8x MSAA I rezultat je 68 stepeni.
Nemam ssd I nisam skidao kuler,samo sam skoro kupio novu graficku I na njene kulere nisam stavljao termalnu pastu.
Sad sam pokrenuo fur mark I stavio 1920x1080 Anti Aliasing 8x MSAA I rezultat je 68 stepeni.
Nemam ssd I nisam skidao kuler,samo sam skoro kupio novu graficku I na njene kulere nisam stavljao termalnu pastu.
Aji stoji fabricka onda je ok.Nije to velika temperatura...Proveri jos preko prime cpu...
Aji stoji fabricka onda je ok.Nije to velika temperatura...Proveri jos preko prime cpu...
Pa,evo,preko prime radi vec sat vremena temperatura je 52°C
Pa,evo,preko prime radi vec sat vremena temperatura je 52°C
eto ustanovili smo da nije do temperature cpu i gpu.Znaci ram,hd ili lose igre...
eto ustanovili smo da nije do temperature cpu i gpu.Znaci ram,hd ili lose igre...
A kako to da vidim u vezi ram memorije?
Johnny-24
4.12.2014, 23:45
I ja imam isti problem kada igram ETS2 mada ja sumnjam na manjak kolicine RAM memorije, konfa je iz profila temperature nisu problem ustanovio sam..
Pa rekao sam,nemoj igrati u fullskrinu,ukljuci task manger i gledaj...Ja najpre mislim da su u pitanju lose poratske igre.
Johnny-24
5.12.2014, 14:07
Kod mene je igrica sa Steama kupljena original zbog MP-a.. :p
Interesuje me dal je normalno da mi igre koce a vamo u windows task menageru.pise cpu usage 50% i physical memory usage 50%:confused:
Naravno to gledam dok igram ineku igru,sve ostalo je iskljuceno.
Interesuje me dal je normalno da mi igre koce a vamo u windows task menageru.pise cpu usage 50% i physical memory usage 50%:confused:
Naravno to gledam dok igram ineku igru,sve ostalo je iskljuceno.
Glupo pitanje da ti nije slucajno pokrenut pretrazivac i u njemu youtube ili neki fp ?Inace igre su katastrofalno ubagovane u zadnje vreme i to nema veze sa zahtevnoscu ..
Glupo pitanje da ti nije slucajno pokrenut pretrazivac i u njemu youtube ili neki fp ?Inace igre su katastrofalno ubagovane u zadnje vreme i to nema veze sa zahtevnoscu ..
Ma nije mi nista ukljuceno,nego imam velike oscilacije u fps,doduse mozda su stvarno ubagovane.
Ma nije mi nista ukljuceno,nego imam velike oscilacije u fps,doduse mozda su stvarno ubagovane.
Najpre ce biti da su ubagovane,narucito ako su u pitanju igre kao sto je far cry 4,novi call of duty.Evo da ti pokazem nesto kako se moj komp ponasa sa call of duty advanced warfare.Taman kad sam mislio da sam resio problem evo sta se desava i bas se spremam to postaviti u temu na forumu..
I meni ovde neke stvari nisu jasne sem ako nije do same igre.Cpu ni blizu maksimuma,ram isto,temperature sve ok,a hard disk kako startujem tu igru i krenem da je igram poludi i zakuca na 100 procenata opterecenja.Cpu zna cak da se vrti i oko 55 % ....
Ja igram Assassins Creed Unitu i stavio sam na rezoluciju 640x480,sve iskljucio,sve detalje na low i dobijem maksimalno 30 fps i to vrlo brzo padne ispod 20. Jednostavno neigrivo.:n-cc2:
Ja igram Assassins Creed Unitu i stavio sam na rezoluciju 640x480,sve iskljucio,sve detalje na low i dobijem maksimalno 30 fps i to vrlo brzo padne ispod 20. Jednostavno neigrivo.:n-cc2:
I sta ti to govori da verovatno nije do tvoje konfiguracije.Startuj 3d mark,istestiraj i samo ce ti se reci....Ni moja konfiguracija nije opterecena,ali garantovano ima nesto sto mi masinu maltretira i izaziva bagove u call of duty...
Probaj ovo...Povecaj page files...Ja sam to ucinio i mislim da je bolje od tada..Mislim svakako jeste...Kod mene je bio 6 gb,sada je 10 gb...
Upustvo :
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/change-virtual-memory-size#1TC=windows-7
Objasnjenje sta radis :
http://lifehacker.com/5426041/understanding-the-windows-pagefile-and-why-you-shouldnt-disable-it
Koje drajvere koristite za cod?Klincu normalno radi na x4 740,r7 250 ,8gb ram i win 7 64.Drajveri 14.4,medium podesavanja.
Koje drajvere koristite za cod?Klincu normalno radi na x4 740,r7 250 ,8gb ram i win 7 64.Drajveri 14.4,medium podesavanja.
Ja sam instalirao najnovije.
Probaj ovo...Povecaj page files...Ja sam to ucinio i mislim da je bolje od tada..Mislim svakako jeste...Kod mene je bio 6 gb,sada je 10 gb...
Upustvo :
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/change-virtual-memory-size#1TC=windows-7
Objasnjenje sta radis :
http://lifehacker.com/5426041/understanding-the-windows-pagefile-and-why-you-shouldnt-disable-it
Instalirao sam omega drajvere i sad sve to izgleda dosta bolje,tako da zasad ne bi nista dirao a ako budem imao opet nekih problema,probacu ovo...:D:D:D
Instalirao sam omega drajvere i sad sve to izgleda dosta bolje,tako da zasad ne bi nista dirao a ako budem imao opet nekih problema,probacu ovo...:D:D:D
Omega drajvere ???? :confused:
Omega drajvere ???? :confused:
Pa danas izasli.:D
Pa danas izasli.:D
Nemoj se cuditi ako popijes neki bsod ako instaliras beta drajvere tj probne,a ako su final stabilni bez oznake beta onda je ok.
Stabilni su, 14.12 odnosno Omega.
Stabilni su, 14.12 odnosno Omega.
Video sam i ja malo pre i preuzeo ih cisto da vidim ima li kakvih poboljsanja.
Preseli su mi omega drajveri-nedrajveri....Pa jel se to neko sali ili je u pitanju catalist bez drajvera ?
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+8.1+-+64
Ja ocistio prethodne,instalirao omegu i nista,samo catalist,pogledam na sajtu,zapravo i pise da je u pitanju catalist,a ne drajveri....izvinjavam se za off u temi,al ovde smo pominjali iste pa da neidem u oficijalnu temu,nece ljudi biti u toku..Tacnije pise ispod NAME ...Zakleo bi se da u 300 mb koje sam skinuo nije bilo drajvera.Uvek idem na custom instalaciju i mogao bi da potpisem da nije bilo drajvera....Ipak sam instalirao i to sto je pisalo to sam i dobio...Prilicno sam neprijatno iznenadjen...
Ma ima samo *****ava iz nekog razloga.
Idi rucno, u device manager, pa update drivere za microsoft basic adapter, i stavi da trazi u C:\amd\package\drivers\onaj folder sa w7 i jos nekim slovima. Onda ce ti instalirati drajvere. Tako je meni bar.
Ma ima samo *****ava iz nekog razloga.
Idi rucno, u device manager, pa update drivere za microsoft basic adapter, i stavi da trazi u C:\amd\package\drivers\onaj folder sa w7 i jos nekim slovima. Onda ce ti instalirati drajvere. Tako je meni bar.
E ovo jos nisam video da ovako zeza instalacija drajvera...Sad mi zao kompa i drndati ga ispocetka ...Sacekacu neko vreme jos,ionako sam ove beta drajvere stavio skoro pa nisam ni stigao da ih isprobam kako valja...
E ovo jos nisam video da ovako zeza instalacija drajvera...Sad mi zao kompa i drndati ga ispocetka ...Sacekacu neko vreme jos,ionako sam ove beta drajvere stavio skoro pa nisam ni stigao da ih isprobam kako valja...
Sta nisi video?!!? Da driveri na amd karticama zezaju!?!??
MA daj, pa jos i ako su beta, umeju da zezaju samo tako...
Lepo skines driver sweep skines kompletno drivere pa instaliraj Omega, poboljsanja su evidentna svima od 7xxx pa na gore :to_care:
Sta nisi video?!!? Da driveri na amd karticama zezaju!?!??
MA daj, pa jos i ako su beta, umeju da zezaju samo tako...
Lepo skines driver sweep skines kompletno drivere pa instaliraj Omega, poboljsanja su evidentna svima od 7xxx pa na gore :to_care:
Ovo jos nisam video :D .
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.