PDA

Prikaži potpunu verziju : i5 3570 & Adobe Premiere CC

SimoGM
2.12.2014, 4:31
Imam jedan mali problem. Posedujem maticnu plocu "Asus P8H61-M LX3" sa i3 2100 procesorom. Malo me muci montaza videa u Full HDu, tacnije, procesor radi na 100% non-stop.
E sad, video sam ovaj i5 3570, koji bih mogao da priustim sebi, samo mi recite da li sam doneo pravu odluku?

I ima li neko jos neki da predlozi, u slicnom cenovnom rangu, za isti socket naravno (1155)?

Trenutno, dok montiram, i uzgred i pregledam sta sam radio, radi mi na 17-18 fps-a. Prvo sam pomislio da je grafika, sto je i logicno, samo sto drug ima istu, ali bolji procesor, i nema tih problema.
Grafika je Ati Radeon 6770 HD.
Da napomenem, mozda ce nekog zanimati, imam 8 gba rama, i mislim da je to dovoljno za sad i da to ne koci nista...

water wizard
2.12.2014, 5:00
ja bih rekao da će biti značajan napredak

mare037
2.12.2014, 5:36
Itekako ćeš uočiti razliku, jer i3 nije namenjen za video editovanje. Mada ja bih pojurio polovni i7-2600k.

http://images.anandtech.com/graphs/graph5626/44751.png

http://images.anandtech.com/graphs/graph5626/44752.png

SimoGM
2.12.2014, 14:58
Gledam po netu, za sad nema nigde i7 2600k...

A sto se tice 3570, njega ili 3570K? Ja mislim da razlika izmedju ova dva nije od velikog znacaja sto se ovog posla tice. Sta mislite?

analayzer
2.12.2014, 15:03
Mislim da jeste VELIKA razlika jer imam taj procesor i to veliko K mi omogućujem da ga "vozim" na 4.5Ghz dok taj bez K drži na 3.3Ghz. Pa ti sada vidi koji je bolji za editovanje?

mare037
2.12.2014, 15:52
A sto se tice 3570, njega ili 3570K? Ja mislim da razlika izmedju ova dva nije od velikog znacaja sto se ovog posla tice. Sta mislite?

Kao što reče kolega iznad, itekako će se uočiti razlika pri rendering-u kada OC-uješ CPU, ali za to je potrebna sposobna matična ploča kao i kuler. Ja sam ti i7 predložio više zbog 4/8 jezgra/Threads-a koji znače u tim programima, pa makar ne radio OC.

Ako gledaš između ta dva i5 procesora, definitivno idi na prvi s obzirom da bi morao da menjaš matičnu ploču kako bi uradio OC. Druga solucija je da prodaš trenutni i3 i tu Asus matičnu ploču, pa sa dobijenim i novcem koji si odvojio za i5, kupiš novu Haswell platformu.

SimoGM
2.12.2014, 17:55
Kao što reče kolega iznad, itekako će se uočiti razlika pri rendering-u kada OC-uješ CPU, ali za to je potrebna sposobna matična ploča kao i kuler. Ja sam ti i7 predložio više zbog 4/8 jezgra/Threads-a koji znače u tim programima, pa makar ne radio OC.

Ako gledaš između ta dva i5 procesora, definitivno idi na prvi s obzirom da bi morao da menjaš matičnu ploču kako bi uradio OC. Druga solucija je da prodaš trenutni i3 i tu Asus matičnu ploču, pa sa dobijenim i novcem koji si odvojio za i5, kupiš novu Haswell platformu.

Ja bih voleo da zamenim sve sto je moguce. Da stavim i SSD hardove, ali, kosta. Za sad imam da ulozim samo za procesor, a i to nisam siguran. :)

Ne znam koliko bi mi ispala nova maticna i procesor, i za koliko bih mogao ovo moje da prodam? I sto je najvaznije, gde naci kupca?

tomas
2.12.2014, 18:23
ako program podrzava cuda ili openCL mozes i neku graficku da uzmes umesto cpu-a

SimoGM
2.12.2014, 19:33
ako program podrzava cuda ili openCL mozes i neku graficku da uzmes umesto cpu-a

Pa, znas kako, koristim Premiere, Photoshop, After Effect i Illustrator. Za sve to bi mi valjao fin procesor. Ne znam dal' bi bas grafika postigla sve to zajedno. :)

Neutrino
2.12.2014, 22:05
Pa, znas kako, koristim Premiere, Photoshop, After Effect i Illustrator. Za sve to bi mi valjao fin procesor. Ne znam dal' bi bas grafika postigla sve to zajedno. :)O daaaa... Dobra nvidia kartica sa solidnim brojem CUDA jezgara ima da napravi neverovatnu razliku. Kao prvo novije verzije Adobe-a koriste sve više hardverski pogonjen Mercury engine koji neuporedivo brže i kvalitetnije renderuje sliku od softverskog renederovanja (CPU). Nemoj da padaš na priče kako je AMD sa OpenCL-om bolji na tom polju. Svaki profesionalac će ti potvrditi da je CUDA (nvidia) izbor bez konkurencije.

Što se CC-a tiče Mercury je po defaultu uključen u Illustrator-u i svim aplikacijama za rad sa videom (to uključuje After Effects, Premiere, Media encoder itd.) Kada su hardverski pogonjeni ovi programi ne pružaju samo kvalitetniji prikaz slike na ekranu nego se recimo kod eksporta materijala koji je skaliran ili su rađeni neki drugi efekti na njemu, kvalitet osnovnog materijala uvek maksimalan. Razliku ćeš najbolje videti ako recimo probaš da uveličaš (skaliraš) neki video i onda uporediš rezultate sa softverskim i hardverskim renderom. Hardverski render je neuporedivo kvalitetniji.

Dakle stoji da su CPU i RAM prioritet za video obradu ali odmah posle toga dolazi solidna nvidia kartica koja će rad u aplikacijama učiniti mnogo prijatnijim.

SimoGM
2.12.2014, 23:15
O daaaa... Dobra nvidia kartica sa solidnim brojem CUDA jezgara ima da napravi neverovatnu razliku. Kao prvo novije verzije Adobe-a koriste sve više hardverski pogonjen Mercury engine koji neuporedivo brže i kvalitetnije renderuje sliku od softverskog renederovanja (CPU). Nemoj da padaš na priče kako je AMD sa OpenCL-om bolji na tom polju. Svaki profesionalac će ti potvrditi da je CUDA (nvidia) izbor bez konkurencije.

Što se CC-a tiče Mercury je po defaultu uključen u Illustrator-u i svim aplikacijama za rad sa videom (to uključuje After Effects, Premiere, Media encoder itd.) Kada su hardverski pogonjeni ovi programi ne pružaju samo kvalitetniji prikaz slike na ekranu nego se recimo kod eksporta materijala koji je skaliran ili su rađeni neki drugi efekti na njemu, kvalitet osnovnog materijala uvek maksimalan. Razliku ćeš najbolje videti ako recimo probaš da uveličaš (skaliraš) neki video i onda uporediš rezultate sa softverskim i hardverskim renderom. Hardverski render je neuporedivo kvalitetniji.

Dakle stoji da su CPU i RAM prioritet za video obradu ali odmah posle toga dolazi solidna nvidia kartica koja će rad u aplikacijama učiniti mnogo prijatnijim.

Pa, znas kako, kapiram ja sve to o CUDA, ali, opet mislim da za ovo sto meni treba za sad bolje da uzmem samo procesor, jer meni ne treba kvalitet snimka. Da napomenem, ja snimam svadbe, i sad ako mi covek kaze da narezem na DVD, naravno da to nece biti Full HD, i da to nece biti snimak kakav ja imam u racunaru. Znaci, meni treba samo brzina eksportovanja. Da ne radim svadbu, koju sam snimao 4 sata, ceo dan, samo jedan deo. Kao sto je sad slucaj. Hocu samo da ubrzam taj proces montaze, i ne zelim da mi renda 15 sati. A kvalitet daje sama kamera. Tako je kako je... A sto se mene tice, moze da bude i crno-beli monitor, ja znam kakav je snimak. :)

Sad, nadam se da cete me razumeti. Ja se nadam da ja vas jesam. :)

maska
4.12.2014, 15:25
Da ne sirimo pricu.... cepaj na taj i5 3570 koji si i mislio na pocetku, razlika ce u odnosu na taj tvoj biti enormna :ciao:

mare037
4.12.2014, 18:03
Da, ukoliko ne naletiš po oglasima na i7-2600/2600k, uzmi taj planirani i5.

SimoGM
5.12.2014, 16:36
Razumeo! Hvala svima. :)