PDA

Prikaži potpunu verziju : playback videa "secka" kada se slika "skroluje" po duzini ili sirini

polarnimeda
20.11.2014, 15:41
tesko mi je da objasnim... ali recimo, kada gledam neki film, sve je super, dok kadar, odnosno kamera na primer ne uzme da prikazuje sliku tako sto se pomera sleva nadesno i obrnuto, ili odozdole nagore i obrnuto... nazvao sam to skrolovanje. kao neko prevlacenje kamere preko slike... tada mi deluje kao da sve koci, nije tecan prelaz, nego se tacno vidi da je sve sastavljeno iz gomile slika...

ne znam do cega bi moglo da bude, dal do kompa, podesavanja, tv-a ili hdmi (preko kojeg sam nakacen na tv samsung 32" full hd). nije strasno, ali eto, bilo bi lepo da se poboljsa ali me i zanima...

i ono.. nije vezano ovo za fullhd snimke, nego i uopste vazi... i kada su mnogo manje rezolucije..

p. s. znam da sam nepravilno objasnio, ali kapiram da je jasno...

ZoNi
20.11.2014, 16:16
Koji pleyer koristiš?

Probaj MPC-HC (ili PotPlayer) uz madVR.

Imaš kod mene na sajtu objašnjenje kako i šta uraditi (Pot (http://zoniweb.blogspot.com/2011/12/potplayer.html), MPC (http://zoniweb.blogspot.com/2012/05/media-player-classic-home-cinema.html))

ilidan
20.11.2014, 16:29
Postoje dva razloga za to.

Prvi je da je video tako snimljen, da je deo samog snimka. To je kada su kadrovi veoma oštri i ne postoji motion blur.

Drugi je kada se video fps i refresh rate tvog ekrana ne poklapaju. Na primer, 23,976 fps video na ekranu od 60Hz. Ovo možeš da rešiš tako što ćeš podesiti refresh rate ekrana da odgovara frejmrejtu videa ako tvoj ekran to podržava ili da koristiš madVR render sa uključenom opcijom Smooth Motion.

Smooth Motion možda pomogne i u prvom slučaju tako što namerno namestiš da ti se fps videa i refresh rate razlikuju i uključiš Smooth Motion.

polarnimeda
22.11.2014, 5:36
hvala, mada mi sad tek secka...
mislim, komp mi je preslab da bih gurao tu opciju. :o

mozda neki drugi renderer da probam, ili da ostavim ovaj, ali bez smootha? tesko mi je da ocenim. :D

ilidan
23.11.2014, 0:55
Imaš par opcija u Trade quality for performance gde bi mogao nešto da čekiraš, kao u mom slučaju. Ja koristim integrisanu intel HD grafičku koja je u rangu Intel HD 3000, iako imam Haswell Pentium (barabe štedele na grafičkoj).
A možeš da staviš i bilinear pod Scaling algorithms - chroma upscaling i downscaling.

Nijedan drugi render nema smooth motion opciju.

Iako nisu na fazonu madVR-ovog smooth motion-a imaš SVP, filter baziran na ffdshow i avisynth-u ali je on veoma zahtevan za procesor. Imaš i Milliris Splash Pro plejer koji može da radi interpolaciju frejmova. Meni slika tako čudno izgleda ali možda tebi neće.