PDA

Prikaži potpunu verziju : Gde da nabavim brojac?


Tim85
5.11.2006, 23:04
Trebalo bi mi nesto sto bi mi brojalo posetioce i mozda nesto sto bi skupljalo glasove i ocene. Gde bih to mogao da nabavim? U cemu je to radjeno uopste, ako neko zna? Hvala, za danas sam zavrsio:) ;) :opanachke

nighthawk
5.11.2006, 23:15
Radjeno je u php-u i mysql-u, ako znas ova dva programska (a morao bih da znas ako nameravas da se ozbiljno bavis web dizajnom) jezika mozes to da napravis sam.

B@NE
5.11.2006, 23:22
Ako nezelis da se mucis oko toga preporucujem ti da googlash sa hintom visit counter,izaberes zeljeni oblik i izgled ,prekopiras kod i prebacish ga na svoju web stranu!Svaka poseta ce se odraziti na brojac porastom za jedan;)

Kaiser Soze
5.11.2006, 23:33
Zar je to neophodno?
Moze i JS da se iskoristi. Inace ne dopadaju mi se brojaci, i mislim da je to cist visak na bilo kom sajtu.
Ako ti treba statistika pravac cPanel (ili koji drugi web panel od hosta) i u Webalizer ili AwStats i eto ti sve na dlanu.

Boris Zegarac
6.11.2006, 12:48
Probaj ovaj website http://www.statcounter.com/ . Jednostavno se registruj postavis njihov html kode na strane koje zelis da pratis i kada se ulogujes na njihov sajt sve ti je na dlanu. Mozes da pratis lokacije sa kojih su dolazili, koliko su dugo proveli na sajtu, koje su strane gledali, koji komp su imali i mali milion drugih stvari.

vladale
6.11.2006, 16:18
Trebalo bi mi nesto sto bi mi brojalo posetioce i mozda nesto sto bi skupljalo glasove i ocene. Gde bih to mogao da nabavim? U cemu je to radjeno uopste, ako neko zna? Hvala, za danas sam zavrsio:) ;) :opanachke

http://extremetracking.com/
http://statcounter.com
http://ritecounter.com
http://easy-poll.com/counters/
http://countmypage.com

Mislim da je ovo dovoljno, ukoliko ti trebaju još Google -> Online Counters ili potraži u svom Cpanel X(ukoliko ga imaš) za kod countera.

nighthawk
6.11.2006, 16:45
Zar je to neophodno?
Moze i JS da se iskoristi.


JavaScritp ce brojati posete dok je stranica ucitana u browseru, problem je sto ne postoji nacin da se broj poseta zapamti. Za to ti treba baza podataka za serveru u koju ce da se upisuje broj poseta, i svaki put kada neko poseti stranu povecace se za 1.

DeCoy
21.1.2007, 22:11
Da ne otvaram novu temu,vec da aktuelizujem ovu;)

Interesuje me da li postoji neki brojac(ili da li moze tako da se konfigurise) da se racunaju samo posete stranici na koju je on postavljen(konkretno pocetna stranica sajta),vec da se u ukupan broj poseta racunaju posete bilo kojoj od stranica u okviru celog sajta:confused:

holodoc
21.1.2007, 22:21
Ovako nešto može veoma lako da se napiše u PHP-u stim što odmah na početku moraš (mada u suštini i ne moraš) da znaš da li želiš da brojač koristiš kao "session" ili kao "hit" counter.

Razlika između ove dve stvarčice je u tome što "session" counteri inkrementiraju svoju vrednost jednom za svakog jedinstvenog korisnika koji pristupa stranici dok "hit" counteri inkrementiraju svoju vrednost svaki put kad pritisneš "Refresh" ili dođeš na pomenutu stranicu. U suštini "session" counteri su pravi counteri dok administratori često vole da postavljaju "hit" countere kako bi izgledalo da njihove sajtove posećuje mnogo više ljudi nego što je to slučaj. Drugim rečima svakog dana u toku meseca pritisneš po 100 puta refresh na dan i eto ti 3000 na brojaču ;) Naravno pod uslovom da već admin nije ručno ukucao broj u counter :)

Dakle, ne znam za neku lokaciju koja bi mogla da ti pomogne sa konkretnim kodom ali ako imaš nekog dobrog "PHP" geeka nateraj ga da ti napravi ovo jer imaš dosta kodova brojača na netu koji su loše napisani i koji se odjedanput posle par dana resetuju sami od sebe.

edit: U svakom slučaju ako ti je ovo sve komplikovano registruj se na "Google Analytics" i instaliraj njihov tracker kod i imaćeš detlajnu statistiku svih posećenih stranica. Naravno, kod instaliraš samo na stranice koje želiš da nadgledaš.

DeCoy
21.1.2007, 22:29
U sustini ako hocu da postavim jedan brojac za ceo sajt onda mi treba session brojac jer necu da se kada isti surfer browe-uje po sajtu svaka poseta bilo kojoj stranici u okviru sajta racuna kao hit.

OK hvala,videcu sta mogu da uradim...

Da znas da sam pre nekih nedelju dana bas razmisljao o Google Analyticsu(cini mi se procitao san nesto o tome u SK),ali sam zaboravio na to...dobro si me podsetio;)

Dobro,a to znaci da cu za svaku stranicu imati posebnu statistiku jel` tako?

holodoc
21.1.2007, 22:36
Znači da ti treba "session" counter. Korisnik posle posete sajta stiče pravo da ponovo "glasa" tek kada izgasi browser što je u suštini i realno, jedna poseta jedan glas. Isto tako taj brojač bi trebalo da se napravi tako da za svaku stranicu proverava da li je u toku jedne "sesije" posećena i da se automatski brojač za tu stranicu inkrementira. Znači, ne bi bilo loše koristiti bazu za smeštanje podataka mada većina PHP pogramera voli da u root-folderu smešta podatke u fajl "counter.txt". Znam par slučajeva da su nekim sajtovima tako "pozajmljivane" statistike :)

U svakom slučaju ako ne možeš da se snađeš kaži pa eventualno napravimo neki dil uz pitćence i mezence ;)

edit: Za "Google Analytics" da.

DeCoy
21.1.2007, 22:51
OK,postavio sam kod Google Analyticsa samo na pocetnu stranicu(probe radi),pa cu da ga ostavim par dana da sljaka i da vidim kako sam zadovoljan njime;)

holodoc
21.1.2007, 22:58
OK,postavio sam kod Google Analyticsa samo na pocetnu stranicu(probe radi),pa cu da ga ostavim par dana da sljaka i da vidim kako sam zadovoljan njime;)
Nemoj da zaboraviš da testiraš da li ti radi tracking na sajtu :) Imaš onu opciju za testiranje u "Google Analytics" panelu :)

DeCoy
21.1.2007, 23:02
Znam,znam upravo to radim...

Al` sam budala,pa ne citam sitna slova:D

Sad sam video da kod ide odmah iznad </body>:boodala:

DeCoy
22.1.2007, 12:07
Evo ga sad fercera:D

Bio je i problem sto sam stavio fake adresu sa co.sr a ne onu sa servera:o

Kao sto rekoh ostavicu ga par dana,pa da vidimo:)

holodoc
22.1.2007, 13:56
Kao sto rekoh ostavicu ga par dana,pa da vidimo:)
Pa čim ti "naleti" prvi posetilac praktično već možeš da otvaraš šampanjac :D jer imaš statistiku.