Prikaži potpunu verziju : Gigabyte HD6870 1GB GDDR5 ili XFX HD6970 2GB DDR5
Pozdrav drustvo. Ovako imam ove dve graficke, sada jednu bi ostavi a jednu prodao. Koja je od njih dve bolja za ostaviti? Nesto sam gledao po netu i kao da su iste, slicne. Mada mi malo nejasno jer ova druga ima 2gb menorije.
I jos nesto,da li bi one mogle da rade u crossfire?:confused:
Stefan754
19.10.2014, 2:12
Dosta je bolja 6970, ali trosi vise struje, tj oko 100W vise.Za crossfire sacekaj nekog ko je imao iskustva sa tim.
Predpostavljao sam da trosi vise. Nesto sam cak i video na nekim testovima. Ali me i zanimaju i utisci drugih ljudi. Napajanje mi je ok. Trebalo bi da podrzi :)
Nisu slične:
http://www.anandtech.com/bench/product/1336?vs=1061
Dovoljno ti je napajanje za HD6970.
Filip89x
19.10.2014, 10:14
+1 za 6970... bolja je od 6870.
Te dve ne mogu u crossfire.
Ako je napajanje iz profila, nema problema.
:ciao:
Bez razmisljanja uzmi 6970 .
Da da, napajanje je iz profila. Hvala svima na odgovorima.
a da bi mogle u crossfire moraju da budu dve iste graficke koliko dam ja razumeo...
Radeon 6970 je u rangu sa 7850 2GD5.
Da da, napajanje je iz profila. Hvala svima na odgovorima.
a da bi mogle u crossfire moraju da budu dve iste graficke koliko dam ja razumeo...
Da.Samo moj ti je savet da uvek uzimas jacu graficku,nego da stavljas dve ili vise.Ta grafa je itekako dobra za sve danasnje naslove.
Ja bih prodao obe i uzeo nešto taze, šta ne troši toliko, i verovatno bi bilo jače od 6970...ali, ako baš mora jedna od te dve, onda 6970.
I ja bi uzeo nesto svezije. Ali finansijski ne bi mi odgovaralo. Ne znam. Videcu jos malo da razmislim. Moze li neka preporuka?ovecdve da prodam i koju da uzmem?
Npr. 270x novu ili polovnu sa garancijom, s tim što mislim da je na drugom forumu komentarisano da Asusova nije dobra, tako da gledaj MSI, GA, Sapphire ...
OWERKLOKER
20.10.2014, 0:25
Zadrzi ti lepo tu 6970 i uzivaj. Ta karta je zmaj. :)
Takodje mislim da treba da zadrzis tu grafu.Kakav prelazak na jace.Kartica je fenomenalna.
dobra je HD6970 ali malo prevazidjena zbog svoje potrosnje a i XFX se nije pokazao nesto najbolje sto se tice hladjenja...
ja bi prodao te dve kartice i uzeo polovnu 270x sa garancijom.
ipak je 270x dosta jaca od HD6970 (http://www.anandtech.com/bench/product/1043?vs=1061) a ima dosta manju potrosnju...
za 6870 mozes da dobijes 60-70 eura a za 6970 mozes 80-90 eura. tako da bi mogao mozda cak da imas dovoljno i za novu 270x ili recimo polovnu 7950/7970 ;)
Ako za 6870 i 6970 dobije 150-160e, najisplativije je uzeti polovnu R9 280X iz rudnika za taj novac ili R9 270X za 110-120e ili R9 270 za 90-110e, većina u oglasima je bar još dve godine u garanciji.
dobra je HD6970 ali malo prevazidjena zbog svoje potrosnje a i XFX se nije pokazao nesto najbolje sto se tice hladjenja...
ja bi prodao te dve kartice i uzeo polovnu 270x sa garancijom.
ipak je 270x dosta jaca od HD6970 (http://www.anandtech.com/bench/product/1043?vs=1061) a ima dosta manju potrosnju...
za 6870 mozes da dobijes 60-70 eura a za 6970 mozes 80-90 eura. tako da bi mogao mozda cak da imas dovoljno i za novu 270x ili recimo polovnu 7950/7970 ;)
Pa 270x nije dosta jaca.Jaca jeste ali ne toliko.I ovo je odlicna kartica.Treba praktikovati da kad se kupuje grafa da se skace za 3,4 klase napred.
water wizard
21.10.2014, 16:14
ne isplati se da se prodaje a ne isplati se ni da se čuva jer tek posle neće niko da je kupi jer mnogo troši
ne isplati se da se prodaje a ne isplati se ni da se čuva jer tek posle neće niko da je kupi jer mnogo troši
Imace ko to uvek da kupi.Sve su to dobre graficke kartice..Bar ja znam kad se oko sebe osvrnem kakve graficke ljudi koriste....Nisu svi gejmeri da im treba grafa koja ce da isprati sve cim izadje neki naslov.
OWERKLOKER
21.10.2014, 17:33
Ja bih prvi uzeo tu karticu po normalnoj ceni. Krajnje je nebitno sto nije poslednja generacija kada daje odlicne performanse.
water wizard
21.10.2014, 17:50
Imace ko to uvek da kupi.Sve su to dobre graficke kartice..Bar ja znam kad se oko sebe osvrnem kakve graficke ljudi koriste....Nisu svi gejmeri da im treba grafa koja ce da isprati sve cim izadje neki naslov.
imaće ali koliko će da vredi to ti je kao kad bi sad kupovao 4970.. ti što kupuju tu starudiju imaju slaba napajanja jedva skrpe 50e za polovnu grafičku i onda se smore kad im kažeš da moraju da kupe i napajanje od 600W
Jednostavno te high end grafičke vrede samo dok su aktuelne brzo im pada vrednost, s druge strane da proda obe grafičke da bi imao 20% bolje isto se ne isplati..
možda je ipak pametnije da je koristi još par godina pa da je proda a ovu slabiju da proda odma da izvuče pare pa posle polako nek prodaje ovu jaču dok ne naleti neko sa dobrom cenom
Jednostavno te high end grafičke vrede samo dok su aktuelne brzo im pada vrednost, s druge strane da proda obe grafičke da bi imao 20% bolje isto se ne isplati...
Sa 6970 na R9 280X je 20% bolje? Ne bih rekao.
Neće pogrešiti samo u slučaju da proda obe i kupi što jaču grafičku za te pare(R9 280X).
Te starudije bez garancije treba što pre prodavati dok su još ispravne i dok još nešto vrede. Svaka koju kupi će imati bar još godinu dana preostale garancije, neke i dve godine.
Naravno da je nebitno koliko godina ima,gledaju se performance .Kartica je gejmerska i za danasnje naslove sjajna.Onaj ko kupuje 4970 kao i 6970 taj zna sta je ta graficka,a onaj ko hoce malo manje da se igra on uzme 5670 ili nesto tog kalibra.Koliko je meni poznato ta graficka je klasa kao i 7850 i stvarno je i vise nego dovoljna da se pristojno igra.
http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-7.html
Zasto bi se zavlacio za nista.
water wizard
21.10.2014, 20:04
Sa 6970 na R9 280X je 20% bolje? Ne bih rekao.
otkud sad 280X do sad niko nije spominjao 280X a i ona košta više nego te dve zajedno da proda tj moraće da doplati...
Nema potrebe da menja 6970 ne verujem da nesto moze da mu ide puno lose tj skoro sve bi trebalo da ide super osim mozda 2-3% igara koje bi varirale al to je opet jer su trash optimized i glitched :/
+1 od mene.
Uopsteno stariji monstrumi poput gtx 295 su mi dope totalni i sad se najezim. Iako je outdated zbog dx10. http://static.trustedreviews.com/94/1d287d/1395/9760-img8086s.jpg
Nema potrebe da menja 6970 ne verujem da nesto moze da mu ide puno lose tj skoro sve bi trebalo da ide super osim mozda 2-3% igara koje bi varirale al to je opet jer su trash optimized i glitched :/
+1 od mene.
Uopsteno stariji monstrumi poput gtx 295 su mi dope totalni i sad se najezim. Iako je outdated zbog dx10. http://static.trustedreviews.com/94/1d287d/1395/9760-img8086s.jpg
Glupo porediti i pricati o godinama,al ja imam pojacalo koje ima 30 i kusur pa radi super :D .Malko se samo salim.
otkud sad 280X do sad niko nije spominjao 280X a i ona košta više nego te dve zajedno da proda tj moraće da doplati...
Pa ja sam napisao da ako proda obe za 150-160e može za te pare da kupi R9 280X iz rudnika sa još godinu ili dve dana garancije.
A na izjave tipa "grafička je gejmerska" i "nema veze koliko je stara", vezano za 6970, nemam komentar.
Starudija je(6970) i bolje je kupiti za 100-120e R9 270/270X iz oglasa sa još godinu/dve garancije nego imati mačku u džaku koja može da rikne za dva dana ili dva meseca. I još mu ostane para(kad proda obe i kupi bar R9 270X ako baš neće da juri R9 280X).
Na kraju, neka radi šta hoće, povlačim se iz ove diskusije...
Edit:
Npr. dve karte iz aktuelnih oglasa: Gigabyte 280x-140e i Asus 280X-155e
Obe sa još dve god. garancije. I sad neko neka kaže da nije najpametnije da proda te dve starudije što ima i da za taj novac pazari ovako nešto. Pozdrav...
Novije su arhitekture, i optimizacije se prave za novije kartice, ta ce biti jos malo aktuelna dok ne izadje 3xx serija kod amd-a i posle ima da muci muku sa drajverima, a i sto kaze kolos, ne zna se kad ce da rikne. Cene trenutno R9 280x su izuzetno niske i povoljne kupovine, ima nove koje nisu iz rudnika za 160-170e, po meni je mng bolje da ide na novije nesto nego da cuva te grafike.
Jos kad bi to bila matora kartica pa da i ima veze ovo sto se prica.Nije ta graficka matora,nego nam svake godine izbacuju novo,a mi im to nismo ni trazili.
water wizard
21.10.2014, 23:44
pa nije baš ulažu pare i smanjuju arhitekturu, potrošnju i grejanje, sad to realno nije razlog da menja ali svako ima svoje potrebe ako su mu te grafičke slabe nek ih proda ili sl, sad ono svako ima svoje želje mogućnosti i mišljenje mi smo tu da mu predložimo pa on nek gleda šta će :)
pa nije baš ulažu pare i smanjuju arhitekturu, potrošnju i grejanje, sad to realno nije razlog da menja ali svako ima svoje potrebe ako su mu te grafičke slabe nek ih proda ili sl, sad ono svako ima svoje želje mogućnosti i mišljenje mi smo tu da mu predložimo pa on nek gleda šta će :)
A fps ostaje isti.Samo se promene klase grafickih.I to sve rade postepeno,ne zato sto nisu mogli odmah da naprave tako malen procesor,nego zato sto ima ljudi koji ce to da kupe i zasto bi potrosili ideje odjednom,kad mogu da razvlace pitu .
Te karte će sve više da gube na ceni. S obzirom da prodajom obe može da skupi za 280X, koja je i novija i sa garancijom i razbija ove dve po performansama i imaće veću vrednost kad je jednog dana bude prodao, zaista ne znam zašto se mrsi vuna ovoliko...
I onda ce na onaj phenom da stavi tu grafu i da ima lepo ogranicavanje graficke...
Ja sam stavio na phenoma II tu grafiku, ogranicenje mi je 10% tako da kad uzmem plocu klokovacu malo na 3.8ghz i ogranicenje ce biti minimalno, tako da opet se vise isplati da proda obe i kupi noviju i sa garancijom.
I onda ce na onaj phenom da stavi tu grafu i da ima lepo ogranicavanje graficke...
Tačno, ali za 150e dobija polovnu grafičku(280X) pod garancijom koja je nova u radnji 250-300e.
Čak i da kupi R9 270/270X za 100-120e, neće pogrešiti, ostaće mu 40-50e u džepu i imaće jaču i moderniju kartu pod garancijom.
Njegov procesor moze da klokne na 3.6 i da bude miran imace smanjene performanse 5-7% sto u realnom radu nije ni uocljivo, par fpsa gore dole je nista.
Mislis da svi vole da klokuju.Uglavnom kako god da uradi nece mnogo pogresiti.
Ja sam za novije varijante, R9 270/270X, ili 280, kako se odlučiš, a procesor je sasvim dovoljan da isprati sve igre.
Ne mislim da svi vole da klokuju, daleko od toga, ali ti si napisao kao da ce performanse kartice opasti ne znam koliko, a to je par fpsa ako je ne iskoriscava 100%, izborice se ovaj procesor sa tom grafom, ne max ali ce mu biti udobnije igranje i za ubuduce. Sad sam gledao ima r9 280x msi na sajtu kp nova ne otvorena za 160e. Ali sta god da uradi, nece da pogresi, i sa tom 6970 ima da se igra sasvim dobro.
OWERKLOKER
30.10.2014, 16:06
A otkud sad to da ce da mu crkne 6970? Ako je decko vec ima zasto bi se maltretirao da prodaje pa da juri drugu u garanciji a dobice isto? Big deal sto je starija generacija.
ma nece da mu crkne, ali otkud sa to da ce da dobije isto?
razlika je ocigledna izmedju HD6970 i R9 280 (sa i bez x-a) pogledaj ovde (http://www.anandtech.com/bench/product/1061?vs=1332)
a ima ih na sve strane moze se naci bez problema sa garancijom naprimer ovde (http://forum.benchmark.rs/showthread.php?339598-Ati-radeon-kartice-na-prodaju) ;)
moze da proda te dve, uzme R9 280 (bez x-a) i jos ce mu verovatno i ostati kusur :D a ako bude imao dovoljno, sto da i neuzme R9 280x.
e sad ako je to njemu mucenje prodavati i kupovati onda nek vozi to sto ima...
OWERKLOKER
31.10.2014, 20:39
Ja sam vise za to da jednu proda a drugu da ostavi. Dobice odlicnu kartu i plus pare od prodaje druge.
water wizard
31.10.2014, 20:41
pa da tu slabiju ionako neće da koristi a cena će samo da pada pa nju može odmah da stavi da se prodaje
Ne mogu da tvrdim da je to lose sa prelaskom na 280x ,ali isto tako ne mogu da tvrdim da nije dobro ostati na 6970 jer je kartica itekako snazna za danasnje igre.Cak i one najzahtevnije.
OWERKLOKER
31.10.2014, 23:28
pa da tu slabiju ionako neće da koristi a cena će samo da pada pa nju može odmah da stavi da se prodaje
Upravo.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.