PDA

Prikaži potpunu verziju : Problemi sa grafickom

istrebljivac_sone
15.10.2014, 12:47
Pozdrav. Nedavno sam kupio polovnu graficku Gigabyte R785OC 2gb ddr5 i imam veliki problem. Naime kada startujem PC nece da mi je prepozna i cuje se cudno pistanje. Kada sam je kupio i stavio radila mi je ok 2-3 dana a posle toga maticna nije htela da je prepozna. Napajanje mi je 600w ocz (znaci struje ima dovoljno),BIOS sam updejtovao koliko sam mogao posto imaju samo neki updejtovi za 2009 i 2010god. Inace maticna mi je BIOSTAR TA790GX 128m. Odneo sam tu graficku sto sam kupio kod druga i sve se upalilo normalno,znaci radi...
E sad imam i staru graficku GAINWARD gtx 260 golden semple koja radi potpuno normalno kada je ubacim u maticnu i ne pravi nikakve probleme sto iskljucuje mogucnost da slot od maticne ne valja.Zasto sad ova Gainward radi a ova Gigabytova ne radi u mojoj maticnoj ne znam. Vrsljao sam po internetu i nekim stranim forumima ljudi su imali slicne probleme.

Sta da radim,kako da je namestim nemam poima,pomagajte. :confused:

water wizard
15.10.2014, 12:54
znači sve kao radi ali neće kod tebe.. probaj još par puta da je ubodeš u slot bez šrafa na kućištu da je ne bi pomerio i meni se dešavalo da nategnem šraf i onda se grafička pomeri i pišti i to nekoliko godina mi je trebalo da provalim šta mu je što neće uvek da prepozna grafičku :D

istrebljivac_sone
15.10.2014, 12:58
znači sve kao radi ali neće kod tebe.. probaj još par puta da je ubodeš u slot bez šrafa na kućištu da je ne bi pomerio i meni se dešavalo da nategnem šraf i onda se grafička pomeri i pišti i to nekoliko godina mi je trebalo da provalim šta mu je što neće uvek da prepozna grafičku :D

Ne verujem da je do toga zato sto na slotu imam "zakljucavanje" kada se kartica ubode cuje se klik i nema gde da mrdne... Ali hvala na savetu mogu i to pokusati

water wizard
15.10.2014, 12:59
isto i meni škljocne to je standard.. probaj

istrebljivac_sone
15.10.2014, 15:01
isto i meni škljocne to je standard.. probaj

ne vredi... cuje mi se pistanje kada startujem pc sa novom grafickom 2puta brzo i 8 puta malo sporije kratak pistav zvuk. Ne znam sta to znaci?

Rockstar
15.10.2014, 15:58
ne vredi... cuje mi se pistanje kada startujem pc sa novom grafickom 2puta brzo i 8 puta malo sporije kratak pistav zvuk. Ne znam sta to znaci?
Ili napajanje, ili imas PCI-E 1.1/1.0, koji nije kompatibilan sa Radeonima 5xxx ili novijim. Ja bih rekao ovo drugo.

istrebljivac_sone
15.10.2014, 16:01
Ili napajanje, ili imas PCI-E 1.1/1.0, koji nije kompatibilan sa Radeonima 5xxx ili novijim. Ja bih rekao ovo drugo.

Imam PCI-E 2.0 a napajanje je 600w na gigabaytovom sajtu pise da je min 500w i podrzava 1000% sve sam pitao a i vec sam naveo da mi je radila 2-3 dana pre toga

Rockstar
15.10.2014, 16:08
Imam PCI-E 2.0 a napajanje je 600w na gigabaytovom sajtu pise da je min 500w i podrzava 1000% sve sam pitao a i vec sam naveo da mi je radila 2-3 dana pre toga
Izvini, citam u busu, samo sam prelistao postove. Probaj da odradis "Clear CMOS", tj. da resetujes BIOS.

istrebljivac_sone
15.10.2014, 16:15
Izvini, citam u busu, samo sam prelistao postove. Probaj da odradis "Clear CMOS", tj. da resetujes BIOS.

Odradio,izvadio sam bateriju na par minuta i vratio. Ne vredi :(

water wizard
15.10.2014, 16:16
probaj drugo napajanje ako možeš

istrebljivac_sone
15.10.2014, 16:41
probaj drugo napajanje ako možeš

Ne razumete radilo mi je vec na ovom napajanju 2-3 dana,zasto bih ga menjao? Ja licno mislim da je problem u biosu ili necim drugim sto ima veze sa softverom ali ne znam sta...:confused:

water wizard
15.10.2014, 17:22
pa ono može da bude ali kažeš radilo je 3 dana pa prestalo a grafička i dalje radi na drugom kompjuteru, matična prima drugu grafičku, još jedino napajanje nisi probao možda nema dovoljno snage ili slično, ali rekao sam ako možeš tj ako si u mogućnosti da probaš nisam rekao da ga menjaš samo da probaš