Prikaži potpunu verziju : Koja zvučna kartica???
radmikeli
14.10.2014, 23:13
Pozdrav svima,
Tražim zvučnu karticu na koju bih mogao povezati dva para (slabih) zvučnika. Da li neko može nešto dami preporuči???
Thnx:confused:
Sa koliko para raspolažeš, kada je zvučna kartica u pitanju?
radmikeli
15.10.2014, 9:03
Sa koliko para raspolažeš, kada je zvučna kartica u pitanju?
Recimo da je nekih 60ak evra. Uopšte nemam predstavu da li je to malo ili mnogo.
To su aktivni zvučnici, imaju svoje pojačalo?
Za te pare može da se kupi Asus Xonar DX ili D1.
Ček, kažeš dva para, imaš četiri zvučnika ili dva (jedan par) ?
radmikeli
17.10.2014, 7:54
Nemam ih al nameravam da nabavim dva para zvucnika tj. 4 ukupno.
Imaš neko pojačalo ili hoćeš da upariš 2.0 sisteme? Btw, neki od xonara će raditi posao, DS ili DX.
radmikeli
18.10.2014, 23:36
Nikakvo pojacalo nemam. Ideja mi je da povezem dva para zvucnika na jedan kompjuter.
Ako nemaš pojačalo jedino da juriš neke kvalitetnije aktivne zvučnike.
Ja ličo to nebih radio, možda bi ti bilo pametnije da po oglasima pojuriš neko digitalno 5.1 pojačalo. Cene im se kreću od 30 Eura pa naviše, i da to fino upariš sa nekim zvučnicima. A da sve to povežeš digitalno sa kompom, nisi naveo koju ploču imaš, ali predpostavljam da ako je imaš iole noviju ploču sigurno imaš optički ili koaksijalni S/PDIF na raspolaganju. I u tom slučaju ti ne treba skupa muzička već kvalitet zvuka isključivo zavisi od kvaliteta DAC-a koji se nalazi u pojačalu, i od zvučnika koje si upario sa pojačalom.
Kad smo kod pojačala...može li neko da mi preporuči neko jeftino polovno, sa izlazima za slušalice? Viđam hrpu pojačala na Kupujem-prodajem, al' nemam pojma šta bi bilo dobro za male pare...
Šta su to za tebe male pare, i da li tražiš analogno ili digitalno pojačalo?
Do 50e, polovno :D Imajući u vidu ponudu na KP...
U čemu je razlika analog vs. digital, u ovom slučaju? Nemam neke prohteve, treba mi nešto što će da boostuje kvalitetne slušalice i zvučnike bo5e nego Xonar DG koji sada imam...i da nije veličine frižidera, ako može, imam jako malo mesta u sobi, heh.
Za pedesetak Eura ima da se uzme solidno pojačalo na KP. Imaš čoveka na KP iz Niša, koji uvek na lageru ima pedesetak pojačala, ja sam od njega uzeo 3 komada za prijatelje i sestru i veoma sam zadovoljan pojačalima i saradnjom tako da mogu njega da ti preporučim. A što se tiče razlike između analognog i digitalnog pojačala ukratko sam o tome napisao u 9. postu ove teme.
I da5e ne kapiram razliku...način povezivanja?
Ako ti nije problem, reci mi kako da ga kontaktujem...i ako možeš da preporučiš neki konkretan model, recimo...
Digitalno pojačalo je zapravo ovako nešto:
http://en.devialet.com/systems
Za to bi morao da prištediš za nijansu više.:D
Ono što Freško predlaže je analogno pojačalo sa DAC-om.
Dobar si primer našao, najjeftinije je preko 4k evra :) Kapiram...odgovara mi takvo nešto...samo nemam pojma koji model ili šta da gledam, otprilike.
Nešto ne vidim da na KP-u može da se nađe takvo pojačalo za ~50e.
Nisam mislio na digitalno, lol...bilo kakvo koje će da mi pojača zvuk sa Xonara, da mogu da nakačim neke seriozne sluške...
Ne, nisam ni ja mislio na digitalno, već na analogno sa DAC-om, to ne vidim za 50e.
Standardnih analognih ima, ali ne znam koje ima najbolji headamp.
Ne, nisam ni ja mislio na digitalno, već na analogno sa DAC-om, to ne vidim za 50e.
Standardnih analognih ima, ali ne znam koje ima najbolji headamp.
Kako nema, pa zar ovo (https://www.kupujemprodajem.com/Sony-STR-DE445-2x100W-DIGITAL-16349129-oglas.htm?filter_id=5920) nije baš to, sa optikom i koadksijalcem (dva digitalna uzala za 55 Eura).
Inače to je taj moj Nišlija kojeg sam spomenuo. od njega sam kupio, dva DK Digital AV-R500 Receiver (http://www.amazon.de/DK-Digital-500-AV-Receiver-silber/dp/B000E6TWIQ)-a za po 30 Eura komad. ja nisam neki audiofil ali meni mojoj sestri i mom drugaru završava ekstra posao...
E, jeste taj Sony, ali mi je je promakao jer nema u nazivu ili opisu "DAC".
Verujem da će mu fino poslužiti.
Propustio sam :(
Ima li neke druge preporuke?
Evo ga (https://www.kupujemprodajem.com/Sony-STR-DE445-2x100W-DIGITAL-16563374-oglas.htm?filter_id=5920), čovek ga još uvek nije prodao, samo je obnovio oglas...
Što baš taj...zbog optičkog ulaza? U suštini, najbitnije mi je da povežem slušalice preko Xonara na pojačalo , da bih kačio nešto ozbi5nije od Presonusa (recimo, AKG K280), ostale džidžumidže manje-više...
Po reviewima se žale na jak šum i ocene su šarene...možda ima i bo5ih za te pare?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.