Prikaži potpunu verziju : Problem sa ventilatorom GTX650 TI MSI TWIN FROZR
Kao sto rekoh u naslovu graficka je gtx 650 ti boost MSI Twin Frozr, problem je taj sto jedan od dva kulera ne radi, i onda kad udjem u MSI Afterburner i stavim da ventilatori rade na 100% snage upali se i drugi, zatim vratim na default rade oba i onda se ovaj jedan opet ugasi posle nekog vremena.
Zvao sam e... i uputili me ljudi sve sto treba da potpisem ja rekao da sam sredio problem tako sto sam povecao snagu i smanjio i ponistili reklamaciju. Kad pogledam opet ne radi.... Sramota me stvarno da ljude zovem po 5 put.
Sta da radim? :confused::confused::confused:
Nema šta da ti bude glupo, mislio si da je problem rešen ali pošto je i dalje prisutan, iskoristi garanciju.
Nema šta da ti bude glupo, mislio si da je problem rešen ali pošto je i dalje prisutan, iskoristi garanciju.
Pokrenuo sam Kombustor zajedno sa after burnerom da stresiram graficku , cim se digla temperatura upalio se i drugi evo sad izasao iz toga svega i ostatak rada normalan praticu jos situaciju, ima i prasine dosta pa cu ocistiti. Ako se opet javi zvacu opet i to je to.
A da nije to po dizajnu? Tj. da kad je malo zagrevanje da ae namerno gasi jedan od ventilatora.
Kod MSI kartica to nije po dizajnu, očigledno jedan od ventilatora nije sasvim ispravan. Po meni, sasvim dovoljan razlog za reklamaciju.
water wizard
8.10.2014, 20:22
već je bila slična tema, prethodnom su zamenili grafičku, ali ako se ne pregreva i pali samo kad treba mislim da tako treba, ali ovde većina misli da ne treba tako tj svako ima svoje mišljenje
već je bila slična tema, prethodnom su zamenili grafičku, ali ako se ne pregreva i pali samo kad treba mislim da tako treba, ali ovde većina misli da ne treba tako tj svako ima svoje mišljenje
Ne pregreva se optimalna je 65 C meni bila 62 C u full radu u benchmarku. Praticu jos situaciju pa ako bude idalje pravila problem reklamacija sledi. Mislim da oba vent. treba da rade nebitno koja je temp. Hvala svima na odgovorima :)
Evo ljudi opet sam je stresirao i opet ovaj jedan ne radi cak i kad se temp popela na 60 i poguram ga malo i pocne da obrce, moze li uzrok biti prasina?
Nema tu puno filozofije, kartica ima 2 ventilatora povezana putem splitera na jedan jedini konektor na štampanoj ploči, što joj praktično onemogućava zasebnu kontrolu pojedinačnih ventilatora. Možeš ti misliti šta hoćeš, jedini je problem što u konkretnom slučaju misliš pogrešno. Ako ništa drugo, imaš gomilu testova dotične kartice na internetu, pa pročitaj i sam.
@xkarox
Ventilator počinje da radi pri većoj temperaturi iz prostog razloga jer kartica šalje jači napon što mu omogućava da pokrene zaribali ležaj. Pre ili kasnije taj će ležaj zaribati skroz, i više se neće mrdati. Možeš ti koristiti karticu i tako, ako ti temperature nisu problematične, samo gledaj da ventilator ne zariba totalno pre nego što istekne garancija. ;)
water wizard
8.10.2014, 22:56
Ventilator počinje da radi pri većoj temperaturi iz prostog razloga jer kartica šalje jači naponslažem se, samo nismo načisto da li je to feature zbog buke ili neispravno
meni na gts450 ubrzava tek na 70c sa default 1200 obrtaja
Nema tu puno filozofije, kartica ima 2 ventilatora povezana putem splitera na jedan jedini konektor na štampanoj ploči, što joj praktično onemogućava zasebnu kontrolu pojedinačnih ventilatora. Možeš ti misliti šta hoćeš, jedini je problem što u konkretnom slučaju misliš pogrešno. Ako ništa drugo, imaš gomilu testova dotične kartice na internetu, pa pročitaj i sam.
@xkarox
Ventilator počinje da radi pri većoj temperaturi iz prostog razloga jer kartica šalje jači napon što mu omogućava da pokrene zaribali ležaj. Pre ili kasnije taj će ležaj zaribati skroz, i više se neće mrdati. Možeš ti koristiti karticu i tako, ako ti temperature nisu problematične, samo gledaj da ventilator ne zariba totalno pre nego što istekne garancija. ;)
Da li ja mogu ta pitam ove iz e... da mi posalju neku grafu dok ja cekam moju iz servisa. Cisto da mogu nesto da radim na kompu. Ne mogu da cekam toliko bez graficke?
Čisto sumnjam da to mogu da urade. U međuvremenu uzmi neku polovnu bacačicu slike sa oglasa.
Čisto sumnjam da to mogu da urade. U međuvremenu uzmi neku polovnu bacačicu slike sa oglasa.
Ma glupo mi je da dajem pare sad verovatno cu integrusu koristiti samo za net i tako patiti se mesec dana...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.