Prikaži potpunu verziju : My logo
Pre nekih nedelju-dve, resih da napravim sebi logo...I ok, krenem ja...Ali jedino sto sam napravio, to je smece. Ili se barem meni tako cini. Tj, taman nesto napravim, posle jednog dana, ili par sati, vise mi se ne dopada. Sve u svemu, evo na sta se sve svelo.
http://i15.photobucket.com/albums/a364/trens86/all_logos.gif
Logo 1- Prva verzija. Kako sam pre svuda stavljao zupcanik, da ga ubacim i tu...
Logo 2- Ona prethodna verzija mi se nije dopala...a ova jos manje :kreza:
Logo 3- Skapirao sam da onaj zupcanik mogu da iskoristim za neki logo, na pr za neku industruju...traktore...sta god. Tako da sam batalio taj element i ubacio ono sto bi trebalo da asocira na slovo K.
Logo 4- Napravih ga veceras..tj jutros...
(logo-i su malo stilizovani-senke i sl.)
E sad, posto ja vise ne mogu da mislim, a ako ovako nastavim, ima da napravim jos 168536 log-a, da pitam ovde na forumu, koji je bolji logo 3 ili 4? Dvoumim se izmedju ta dva. Ili dajte neki predlog...
Ako se dvoumis izmedju 3 i 4 meni je lepsa cetvorka...
Ali ja bih definitivno izabrao logo pod brojem 1;)
1. Logo 3
2. logo 4
3. Logo 1
4. Logo 2
Znaci trojka je po meni ubedljivo najprofesionanije uradjena. Font je odlican, jedino mozda ona mala crtica levo ne treba da bude iskrivljena (kao da si joj dao neki vawe ili ripple), vec prava u skladu sa ostatkom logo-a.
b.t.w mene oni krugovi uopste ne asociraju na slovo k, vec upravo na neki masinski element, poput ovako necega...
http://img97.echo.cx/img97/6612/normalsspiega4ql.jpg
Cetvorka, definitivno. :opanachke
Prvi bi bio nekako najupečatljiviji da se malo ispolira, inače četvorka, for that matter. A dvojka i trojka se nekako gube u 2D prostoru, malo i zbog izabranih boja.
Lucic Nemanja
5.11.2006, 15:49
1) definitivno
Evo i jedan logo koji sam ja pravio za moj prosli klan na battle.net-u.Radjen je jes u prolece ove godine,tako da nemojte da smatrate kako sam opet nesto veoma lose uradio.
Naravno kritike su uvek dobrodosle:)
Highlander
5.11.2006, 15:53
Meni se najviše svidja treći... :qliranje:
KinteC majstorski kao i uvek,uzmi cetvorku !
Shlaymara
5.11.2006, 16:13
Moj poredak bi bio:
1. 3
2. 1
3. 4
4. 2
Mada zavisi i od toga kakvim dizajnom se bavis. 3. mi je nekako "opsta" a 1 vise za neka ozbiljniji i usmereniji dizajn.
cetvrti je najbolji... steta sto ideja nije tvoja :P
kod treceg ti je DESIGN previse svetlo, ne bi bilo dovoljno citljivo na svetlijim povrsinama.
http://www.suncokret.com/orin_logo.jpg
Ako treba samo da kažem koji mi se najviše sviđa uzevši ih u obzir takve kakvi su bez ikakvih komentara onda na prvom mestu ide onaj pod rednim brojem jedan. Na drugom mestu je ovaj pod rednim brojem tri a ostala dva mi se uopšte ne sviđaju.
Ovo naravno bez ikakvih komentara :D
Sada radim na 5-oj i 6-oj verziji :) I naravno, kometari su pozeljni. Pogotovo ako neko zna o cemu se radi, prave kritike su dobrodosle :)
Ja ne znam šta ti tačno hoćeš da dobiješ, ali kec mi je definitivno najbolji od sva četiri... mada me nekako potseća na KDE ;)
GOKSIMASTER
6.11.2006, 2:37
kec je zakon a super bi ispao kao 3d (jedino nije zakon kada stoji u dnevniku:D )
Nemanja molim te nemoj vise da postujes svoje logo znakove.
Trojka definitivno. Jedinica odmah iza njega.
Cetvorka podseca na logo kingmaxa.
aerochivija
7.11.2006, 6:33
...Znaci trojka je po meni ubedljivo najprofesionanije uradjena. Font je odlican, jedino mozda ona mala crtica levo ne treba da bude iskrivljena (kao da si joj dao neki vawe ili ripple), vec prava u skladu sa ostatkom logo-a...
Slažem se potpuno. Zato mi se više svidela četvorka, jer je "čvrsta", energična. Elem, linija u trojci bez talahanja, i malo "jače" boje i onda njoj dajem prednost.
Juce oko 18h isteklo mi je vreme za net...Tako da sam od 18h pa do pola 5 ujutro radio na logo-u, vizit karticama i sajtu...
Dakle, evo mog logo-a
http://i15.photobucket.com/albums/a364/trens86/kintec_logo.gif
I evo moje vizitke
http://i15.photobucket.com/albums/a364/trens86/kintec_vizitka.gif
I evo primene logo-a :)
www.kintecdesign.cjb.cc
ako je promenjeno (posto menjam izgled sajta kao donji ves :kreza: )
http://i15.photobucket.com/albums/a364/trens86/kintec_sajt_V5.gif
Namerno sam hteo da napravim malo "ozbiljniji logo", dakle, kao da sam radio za neku firmu. I da, malo sam na vizit karti blurovao broj fona :P
Prosto covek pozeli da radi sa tobom kada vidi ovakav logo. :)
Svaka cast.:tapsh:
Imam zamerku samo na font gde je ispisano tvoje ime i prezime. Nije mi nekako uskladjen sa ostalim. Sta znam, razvucena su slova nekako i drugacija.
To je samo na prvi pogled.
Jeste, stekne se utisak posle malo zagledanja da se tekst ne slaze nekako sa ostalim. Nekako je suvise obican u odnosu na ostali sadrzaj. A index sajta ti je bruka dobar.
Pogodak.
@offtopic~~
Carevic? Da ne znas ti neku Carevic Ivanu :)
Tnx na komentarima...Bobi, gledacu da pronadjem neki bolji font :)
@mrmot
Ivanu Carevic? Pa kako ne bih znao moju zenu:opanachke Salim se, ne poznajem je...
Sad će da ispadne da samo kritikujem :) zato neću ovaj put. Bar ne mnogo.
Prvo, sviđa mi se dizajn tvog logoa, posebno onaj deo levo. Upravo onakav kakav treba da bude, što jednostavniji i da bude veoma prepoznatljiv kada se posmatra i u crno-beloj varijanti. Jedino što mi nekako smeta u celoj toj priči je da mi ne odgovara boja koju si koristio za ovo „Kintec“. Možda sam samo ja u pitanju ali meni se nekako ne sviđa. Možda zato što bi u štampi definitivno predtsvaljala problem. A isto važi za žutu tako da ako nameravaš ovo tvoje čudo da teraš u štampu vodi računa da možeš da imaš problema. Možda bi bilo bolje da si odmah radio u CMYK-u pa bi bar znao na čemu si :)
Što se tiče vizitke nisi trebao da šaraš toliko sa fontovima. Na vizit karti obično ide jedan do dva različita fonta max. Znači, lepo bi leglo ako bi svoje ime napisao istim fontom koji si koristio za „KinteC“ (neću namerno da ga imenujem :)) a da ispod imena staviš recimo običan „Arial“ ili neki pravilan font. Taj font dole mora da bude manji i obično titula (upravo taj tekst dole) ne počinje velikim slovima. Znam da gramatika kaže drugačije ali postoji par pravila koja u dizajnu nemaju pojma sa gramatikom i navikom :) I ne moraš da poslušaš ali na vizit kartama je pravilo da uvek ide prvo ime pa prezime.
U svakom slučaju odlično odrađen posao tako da ako bih mogao da ti dam ocenu dobio si dobru „osmicu“ od „deset“ poena a opšte je poznato da imam veoma rigorozan kriterijum ocenjivanja :D
Vidim da si se vec odlucio za finalnu verziju vizitke (ili bar ja mislim da jesi), ali bih ipak hteo da dodam par komentara. Ovo komentarisem kao obican covek, onakav kakav ce doci kod tebe i zatraziti neku uslugu, posto se ne razumem bas nesto u dizajn i sl. ali imam smisao za lepo.
Sto se tice tvoja prva cetiri resenja, raspored bi bio ovakav:
1. 1. (jos neki ovde su ga stavili kao br. 1)
2. 2.
3. 4.
4. 3.
Zasto? Jednostavno - svidjaju mi se onakvi kakvi su i zato su i rangirani ovako.
Vizit karta deluje lepo i pomalo neobicno ovako moderno stilizovana, jos jedan plus.:) Mozda bi font i boja slova kojima je ispisano tvoje ime mogao da se promeni, da slova budu za nijansu tamnija, ali i ovako deluje OK. Kada bi birao coveka tj. firmu koja ce da mi pruzi neku uslugu na osnovu vizitke - izabrao bih tebe.;)
Ocekujem popust za ovaj komentar, ako mi ikada budu zatrebale usluge koje nudis.:D
P.S. Pocetna strana tvoga sajta deluje OK, ali mi je sadrzaj nekako "mrsav".:rolleyes:
ok, evo ispravke...
http://i15.photobucket.com/albums/a364/trens86/kintec_vizitka2.gif
sto se tice fotna kojim je ispisano ime, a i logo, to je HandelGothic BT :P
i zaboravih da blurujem broj fona...meh
Sto se logoa pod brojem 1 tice, ne odgovara iz prostog razloga sto vise asocira na neku masinu...Dakle, ako nekom treba tako neki logo... :D A i izgleda lepo, jer je "nasminkan"
e da, i da kazem jos jednom...moj prokleti monitor prikazuje boje tamnijim nego sto jesu...
Za ovakvu vizitku dobiješ čak jednu solidnu "devetku" :) Nećemo baš da te sad previše falimo :D
Dakle, nemam primedbi.
Mnogo bolje, ubo si ga u centar!;) Sada se font imena slaze s fontom logoa i nosi neku potrebnu tezinu u sebi(nije samo zbog boldiranja), tako da je mnogo bolje! Onaj prethodni font je bio suvise oblo dizajniran pa nije legao na logo. A i lepse je kada prvo stoji Aleksandar...
Vidim da je moja kritika urodila plodom.;) Super je ovako, sada stvarno nemam zamerki!
cetvrti je najbolji... steta sto ideja nije tvoja :P
kod treceg ti je DESIGN previse svetlo, ne bi bilo dovoljno citljivo na svetlijim povrsinama.
http://www.suncokret.com/orin_logo.jpg
...pa ni prvi nije nesto originalan...
otisao sam danas na fax...i pokazao sam profesoru vizitku.. I prvo sto je rekao: "HandelGothic...to je isfurano, 1000 puta vidjeno, a i znak, vidjen je bezbroj puta" Bolje da ne pricam kako mi je posle izmasakrirao vizit kartu :( Tako da cu pokusati da promenim font. Imate li neki predlog za font?
Nije mi jasno koji mu je bio kada je tako reagovao?:icon_scra
Ako ti je holodoc rekao da je sve OK, znaci da je sve OK.:) Mozda je bio samo lose raspolozen?:confused:
Za font uzmi na primer Palatino Linotype ili čak Raavi za malo "smireniju" varijantu. Što se tiče profesora, mene ne bi previše svrbeo k. za to što kaže. Vizitka ti je vrlo dobar, komopozitan rad, ovakva kakva jeste.
Ma uzmi bre i išamaraj tog profesora, onako dve vaspitne:D Inače svi logoi do sad koje si okačio mi se manje više sviđaju, ja nikada nisam umeo da lepo ljudski osmislim neki dobar logo:boodala: ništa sad bar znam kome da se obratim:to_care:
HandelGothic...to je isfurano, 1000 puta vidjeno, a i znak, vidjen je bezbroj puta"
1000 puta vidjeno?
Pa reci ti tom profesoru da je danas sve 1000 puta vidjeno i ti ne mozes sad da izmislis toplu vodu.
Ne znam kakav je profesor ovako i da li je strucan, ali me taj njegov odgovor asocira kao da je od onih utripovanih mladih umetnika apstrakcije.
Sorta koju najvise mrzim.
P.S. Da ponovim. Logo je odlican.
Problem kod dizajna je to sto je sve to veoma diskutabilno. Ok, postoje neka opsta pravila, ali uglavnom se krse. Recimo, jedno od pravila je da se ne mesaju serifni i ne serifni fontovi. Ok, onda pogledajte kojim fontom je ispisano "Adobe Photoshop" Na kraju ispade samo: Da rad izgleda "lepo", skladno i pre svega da je funkcionalan.....Ili vise ne znam...pocinjem da s gubim...
Inace, profa je Goran Ocokoljic, lik stvarno rastura kako radi. Recimo da flash i adobe-ov paket drzi u malom prstu...Da ne radi tako dobro, ne bih se ni brinuo...
evo jos i ovo....pa da skocim sa mosta
http://i15.photobucket.com/albums/a364/trens86/damn.gif
u svakom slucaju, idem u nabavku literature vezano za tipografiju, i za znakove uopste...
Opšti utisak je prilično prijatan.
Da li mi se dopada?
Pa, donekle da ali ne preterano... mislim da ti možeš mnogo bolje,
trenutno nedostajanje ideja (kako kažeš) mi liči na idejno ukopavanje u mestu sa postojećim rešenjem,
da bi se krenulo dalje zaboravi na dosad uradjeno i počni drugačije...
Prva dva rešenja sa zupčanikom se mogu iskoristiti, naročito drugo za neku biciklarsku radnju... :) bar meni na prvi pogled tako izgleda a pogotovo će izgledati ljudima koji nemaju preteranu količinu mašte, oni će prvo pomisliti na neku bravariju ili sl.
Pitanje:
- Da li znak ima neko objašnjenje?
- Na čega liči, podseća? Mislim na nevidljivu liniju izmedju kuglica ili pak na opšti utisak? Kada se rotira liči mi na 5-icu ...
Znak koji podseća na slovo K (predlog #3) mi je najprihvatljiviji u slučaju da se vešto obradi...
možda je naivno ovo što ću predložiti ili je već viđeno ali za nekoga ko se bavi crtanjem, slikanjem, pripremom štampe takav znak bi trebalo da sadrži četkicu i neke kapi umesto onih kuglica ili pak olovku i kuglice tj tačke... tako bi svima već na prvi pogled bio jasan,
valjda sam dobro objasnio.
Možda bi mogao da se poigraš i sa nazivom:
Kintec
kinTEC
KINtec
KINTEC
Znas sta bi mozda mogao da uradis. Da napravis neki oblik od vizit karte (sta znam neki Ninja klub je imao vizit karte u obliku surikena:D ) . To bi mozda donekle doprinelo zanimljivosti i necemu sto nije vidjeno hiljadu puta, a ako ponovo pocepa, onda... (ma imam ja neke veze u policiji:rofl: ima ovako da izgleda profesor:kreza: )
P.S. Nemoj zadnju recenicu da shvatis ozbiljno:to_care: :to_care: :to_care:
@kinteC
E kinteC, kinteC počeo si da se gubiš u slavi :) Slušaj dobro šta ću sad da ti kažem jer će ovo možda da ti koristi ako budeš nastavio da se baviš time čime se baviš :) Par stvari koje moraš da naučiš pored dizajna u realnim dizajnerskim radnim uslovima jesu da naučiš čiju kritiku da uvažiš a čiju da držiš u rezervi i da provališ šta bi se posmatraču koji je bitan u celoj situaciji najviše dopalo.
Evo ti praktičan primer. Imaš klijenta koji dođe kod tebe i traži da mu uradiš vizitku. Kao po običaju tip nema predstavu ni šta od informacija će da stavi na nju a kamoli kako bi uopšte trebala da izgleda. Obzirom da u tom slučaju važi pravilo „umetničke slobode“ ti napraviš nešto što ti se poprilično sviđa jer držiš do svog nivoa pa si shodno tome uložio solidan trud u izradu. Posle nekoliko dana (obično dovoljno kasno da tabak sa vizitkama mora da probije rok bar jedno nedelju dana) dolazi mušterija sa prijateljem koji je inače arhitekta. Klijent pogleda vizitku i ti vidiš da mu se vizitka sviđa jer kod nas obično vlada pravilo da čim neko vidi svoje ime na nečemu ima tendenciju da mu odmah priraste za srce. Naravno pod uslovom da to isto nije baš preterano skarabudženo. E sad, da ne bi ispao cava klijent reši da upita svog prijatelja arhitektu kako se njemu čini. U sledećih par minuta po tvojim ušima „piče“ komentari tipa „previše šareno“, „nema liniju“, „previše natrpano“ itd. Klijenti (oni operisani od lepog da ne kažem gluplji) se u tom slučaju uglavnom predosmisle i ostave ti vizitku da je prepraviš da liči na opis onog “grobara“ koga bi sada najverovatnije stavio u top, da ne kažem neku ružniju reč koja ovde podleže cenzuri :)
Da skratim. U prethodnoj priči trebalo je da shvatiš da kombinacija ljudi koji su tvoji klijenti i onih koji su specijaliste za sve osim samog dizajna nisu nešto baš preterano relevantno javno mnjenje kada je u pitanju tvoj posao. To što je neki nabeđeni grobar doveo u pitanje kompletno tvoje dotadašnje iskustvo i znanje ne bi trebalo odmah da te natera da posmiliš da si loš u tome što radiš. Jednostavno on je klijent a ti si dizajner koji u praksi mora da se oduči od većine ekstravagantnih stvari koje je učio u školi. Ovo nikako ne znači da je tvoja visokoškolska sprema nepotrebna, čak naprotiv. Znači, naučiti nešto što se zove „primenjeni dizajn“, a što se stiče samo iskustvom i kontaktom sa ljudima, je mnogo važna stvar. To isto znači da ćeš morati da se pomiriš sa činjenicom da ćeš često morati da praviš kompromise koji ti se ne sviđaju.
Da sam u pravu potvrdiće svako ko ima bar neko iskustvo u bilo kojoj vrsti kreativne aktivnosti. Potvrdiće vam sigurno i oluja koji se eto bavi pripremom SK-a. Sećate se svi onih šlajfni. Njemu i svima u Redakciji ta šlajfna sigurno bode oči do bola ali mora da popusti pred onim što „dolazi odozgo“. E to je ono što ponekad malo boli. Moraš da potpišeš nešto na šta je uticala tuđa „operisanost od lepog“.
U slučaju tvog profesora možeš da primeniš mali trik ako ti je to toliko važno. Naime, svako ima svoj stil kome voli da naginje kad dizajnira i koji će da smatra lepim. Dakle, sve što dizajner uradi ili se poklapa sa njegovim stilom ili je našminkana kopija nečega što već postoji. Primera radi, ja obožavam da koristim kombinaciju crvene, crne, sive i bele boje kad god to mogu. Iz određenih razloga naravno da sad ne zalazimo u dubinu. Ako ti je njegovo mišljenje toliko presudno, posmatraj njegov stil jer ima sigurno nešto što je karakteristično kod njegovog dizajna. Prepravi svoju vizitku tako da se poklopi sa njegovim stilom i pokaži mu je. Čak i da te nabedi da je u pitanju kopija njegovog rada neće moći da pređe preko činjenice da si tvoj rad uobličio na način koji se njemu sviđa.
Što se tiče tvoje vizitke ponovo reći ću ti par stvari. Ovo drugo što si uradio sa logoom ne valja po meni uopšte. Prvo, slovo „e“ si modifikovao tako da sad izgleda krivo i nepravilno. Drugo, isekao si reč „design“ i pokušao da spojiš „n“ iz obe reči ali mislim da ti nij euopšte uspelo :) Ako si hteo na ovu foru da radiš mogao si da povučeš „n“ da poklopiš sa dnom reči „DESIG“. Razumeo si me :) Slovo „K“ si očigledno takođe modifikovao ali je ono sad baš nekako veštačko. Čini mi se da si prethodnu varijantu samo malkice sabio po širini :)
Generalno što se tiče ovih kružića to može da ostane ali me je Simke sa njegovim komentarom naterao da ovoga puta pomenem nešto što nisam pomenuo prošli put, ime.
„Kintec“ stvarno zvuči nekako da ne kažem bezveze a i mislim da može da ima negativnu konotaciju. Mislim da znaš našta mislim jer kada se reč pročita naopačke dobija se tvoj prethodni nick kojeg si iz određenih razlog amorao da menjaš :) Znači, nemam na tom planu ništa protiv imena ali bi neko mogao to da primeti i da zbog toga jednostavno kaže „Nein, nein, nein und verschluss. Es gibt keine POKE fuer dich!“ :)
Da li si možda razmišljao o tome da dodaš jedno slovo „h“ na kraju pa da budeš „Kintech“?
Nadam se da sam bio bar malo od pomoći a žao mi je što nemam malo više vremena da ti dam par nekih vizuelnih predloga (čitaj radova) jer nije sramota nešto kopirati što je dobro već je glupost nečije dizajnerske sposobnosti procenjivati na osnovu dizajn njegove vizit karte ;)
Ajd pozdrav.
Hvala simke :) Problem je sto je do strucne literature veoma tesko doci...Bio bih zahvalan ako bi ste okacili neke slike logo-a, kao primere...
edit: Hvala i holadocu-u...Ok, sada krecem od nule...opet...Ako neko hoce da kupi neku verziju prethodnog log-a, neka cimne :D Inace, na ovom poslednjem logo-u, izmenio sam font ;) ..koji je inace free, tako da i nije nesto...Ali zato niko ne moze da kaze da je to handel gotic! lol (inace, moja je greska sto sam logo radio u photoshopu, ilustrator je ipak bolji za te stvari
inace, moja je greska sto sam logo radio u photoshopu, ilustrator je ipak bolji za te stvari
Radiš logo u Photoshopu??? Pih bre ja sam mislio da si ti ozbiljniji :) Nemoj da si priuštafvaš sebi takav luksuz da logoe radiš u rasteru jer će ti mnogo značiti ako imaš vektorsku verziju.
pa ne, normalno da posle sve to prebacim u vektor. Jes` da pravim dupli posao...ali...
Preduhitrio me je Holodoc sa onom pričom...
profesor je profesor, nauka je nauka i sve to ima svoju pozitivnu logiku...
ali poručilac je lik od koga živiš... lik koji ti dovodi sledeće mušterije (tu i tvoj rad igra veliku ulogu, jer nije dovoljno da je samo on zadovoljanm svakako to moraš biti i ti)
Čemu sam pridavao značaja i šta mi je bilo važno u doba kada sam se intenzivno bavio ovim što ti sada radiš?
Pa, pokušavao sam da nadjem logiku u svakom radu koji sam radio, da nadjem neku vezu i priču ... znači bilo mi je bitno čime se poručilac bavi, kakvo mu je poreklo, nacija, gde radi, sa kakvom klijentelom i još puno toga, skupljao sam sve moguće informacije... potom sam pokušavao da izvučem nešto karakterisatično što bih nekim znakom, simbolom mogao da predstavim tako da to i drugim ljudima bude jasno, uvek sam donekle tipovao na one sa manje mašte jer lako je nešto zakukuljiti i zamumuljiti da ni kreator ni poručilac ne mogu da razumeju a ni svi ostali koji budu posmatrali - istinito je da ni takva rešenja ne moraju da izgledaju loše ali nemaju nikakvog značaja...
trudio sam se da dobijem što jednostavnija rešenja, primenljiva i jasna od prostora 1x1 cm do prostora 1x1 m pa i više, što je prilično teško, to znaš...
Ideje sam obradjivao isključivo olovkom na papiru, jako puno crtanja i raznih skica sam znao da napravim pre nego što bih seo za računar, koji mi je bio isključivo za finalizaciju rada. Ja sam zaludjenik Corela od prve verzije koja se pojavila u srbiji i danas sam mu veran iako sam se koristio svim mogućim programima i sredstvima da dodjem do onoga što želim, tj dobrog krajnjeg rezultata - ovo ''svim mogućim programima i sredstvima'' ne mora da ti bude jasno ali u svakom zanatu ima nekih tajni i raznih iščašenosti svojstvenih samo tom autoru pa da ne objašnjavam...
Uvek sam bio zagovornik da sve leži u glavi i da sve ono što zamisliš možeš i nacrtati bez problema, uvek sam kao što rekoh pridavao najveći značaj osmišljavanju ideje... skoro uvek sam mogao uz gotov rad da dam i tekstualno objašnjenje zašto je nešto upravo tako uradjeno, pridavao sam značaj svakoj sitnici i usko je povezivao sa osnovnom idejom.
U vezi tvoga rada mi je pala na pamet još jedna idejica, recimo slovo i u reči Kintec bi moglo da bude olovka okrenuta na gore sa tačkom u drugoj boji... možda je čak bolje da sva slova i tačka budu crni a olovka u nekoj boji...
treba se igrati, mogućnosti u dizajnu su ogromne i nisu sve ideje istrošene iako ponekad deluje da je nemoguće izmisliti nešto novo.
Logo pekare, treba da podseca na hleb odozgo sa sve brazdama :)
heh, hvala na ideji. Samo, sada sam dosao u jednu drugu nedoumicu. Da li uopste da koristim ime "Kintec" ili da se jednostavno na sajtu predstavim pod mojim pravim imenom. Oko svega ovog se patim, jer planiram da napravim svoj sajt, online portfolio. Inace, kada radim za nekog logo, ili bilo sta, nemam nikakvu dilemu, vidim cime se covek, ili data firma bavi, i prema skupljenim imformacijama logo ili bilo sta drugo se lepo odradi.
evo par primera sto sam radio jos pre... ovo za kik, to sam radio pitajbogzna pre koliko vremena...hm, a i basslover, isto pre 2 godine... U svakom slucaju, klijenti su tacno znali sta hoce, osim kod dj basslover-a. Zato je i tako dobro ispalo :D
http://i15.photobucket.com/albums/a364/trens86/logos.gif
logo radjen za dz (verovatno tako i izgleda:))....
vizitka (skenirana)
P.S. uuuu, sad vidim da je mnogo grozno skenirana, uzasne su boje i ove tackice....moram da nadjem original fajl.....
Logo "simid"...hm. Prvo, prezentovao si ga sa svim mogucim efektima...Drugo, polomih se da ga procitam. A koliko znak asocira na peciva...diskutabilno. Mogao si recimo jedno slovo da stilizujes, i da to uklopis sa ostalima, ili da uradis znak odvojeno od texta. "Agromarket", to mi izgleda vec bolje, samo i taj znak ocisti od svih tih efekata. Sto manje efekata, to je bolje :)
evo da citiram profesorku iz dizajnerske...koja postuje na dizajn zoni
"Logotip je u glavnom ispis u nekom fontu, naziv firme ili neke manifestacije, registrovan kao njen zvanicni, tipograsko resenje naziva firme ako vam lepse zvuci.
Znak je stilizovana ilustracija, piktogram ili tipografska kompozicija od jednog ili dva slova. Pravi se tako da moze da stoji samostalno, mada ima i resenja koja se uklapaju u logotip. Predstavlja obicno ilustraciju delatnosti neke firme ili manifestacije za koju se radi."
Sve to treba znati...
Logo "simid"...hm. Prvo, prezentovao si ga sa svim mogucim efektima...Drugo, polomih se da ga procitam. A koliko znak asocira na peciva...diskutabilno. Mogao si recimo jedno slovo da stilizujes, i da to uklopis sa ostalima, ili da uradis znak odvojeno od texta. "Agromarket", to mi izgleda vec bolje, samo i taj znak ocisti od svih tih efekata. Sto manje efekata, to je bolje :)
Sve to treba znati...
Sve si u pravu.Logo treba da bude sa sto manje efekata,a narocito bez senki i strokea. Ali dole kod nas imas svakakvi, ljudi se pale na Grandshow, shljastanje i tako to.Trebao sam da ubacim i neki lens flare:). Logotip treba da bude znak, naravno: mogao sam recimo da S napravim kao neku kiflu, ali nema veze...lepo izgleda na pecatu :)U vecim gradovima ljudi neznaju za tu rec koja je u srbiji nekad oznacavala lepi beli hleb koji se pekao u vurnji i bio specijalitet zbog retkosti belog brasna u to vreme.... Kod nas dole se ovo lakse cita, jer ljudi znaju za simid :)
Kod Agromarket alata bi logotip mogli da budu ovo na pocetku stilizovano A i m, i naravno da se skinu efekti....
P.S. Ako zadrzis Kintec, nemoj da ga razdvajas stilski na Kin-tec - ima da podseca na firmu KimTEC. Bolje je KinteC, po meni.
ok, razumem, i ja sam bio prinudjen da radim raznorazne stvari..i radio sam, i sada kada to pogledam, dodje mi da propadnem u zemlju...Ali, sada se ne bih hvalio bas time :o I iza nekih radova nisam hteo da stanem svojim imenom, da se ne brukam
ok, razumem, i ja sam bio prinudjen da radim raznorazne stvari..i radio sam, i sada kada to pogledam, dodje mi da propadnem u zemlju...Ali, sada se ne bih hvalio bas time I iza nekih radova nisam hteo da stanem svojim imenom, da se ne brukam
Pa nije valjda toliko loše kao što je za svoj rad mislio autor ove reklame :D
ahaha, odlicno! Samo, trebalo mi je par minuta da skapiram sta si napisao. Prvo sto sam gledao kojim je fontom ispisano...a i da nisam citao text :S Profesionalna deformacija. Nego, ako bi jos neko mogao da okaci neki logo, ali za primer
ahaha, odlicno! Samo, trebalo mi je par minuta da skapiram sta si napisao.
Ovo nije nikakva montaža u pitanju! A ako i jeste nije sa moje strane :)
Ovo nije nikakva montaža u pitanju! A ako i jeste nije sa moje strane :) Bilo je ovo u novinama (svet,ckm,...), zezancija CD-ovima i sajtovima.... Izgleda da je stvarno, ima jos mnogo primera
ok, razumem, i ja sam bio prinudjen da radim raznorazne stvari..i radio sam, i sada kada to pogledam, dodje mi da propadnem u zemlju...Ali, sada se ne bih hvalio bas time :o I iza nekih radova nisam hteo da stanem svojim imenom, da se ne brukam
Treba li i ja da menjam ime ili ce da prodje nekako ovaj moj rad ili da ga brisem dok nisu videle sire narodne mase :):nov_explo
vizitka (skenirana)
P.S. uuuu, sad vidim da je mnogo grozno skenirana, uzasne su boje i ove tackice....moram da nadjem original fajl.....
Malo pretrpano, ne vidim sta je tu dizajn... samo si nabacao elemente...
Komentari:
@Kintec
■ HIK gradnja, ima tu svašta od slova i Ж i Ш i ...
da je srednji deo malo povećan u visini izgledalo bi mi kao da grade visoke peći, zar ne?
■ Knjgovesci mi deluju pomalo klasično što nikako nije loše, po mom mišljenju.
■ Kod DJ mi se nešto ne uklapa kod prvih slova, da li razmaci, debljina ili ... nemam pojma ovako na blic.
@Bansek
■ kad si rekao lebac onda OK inače mi liči na neku stilizovanu ribu bez repa...
srednji deo na betmena ili slično a inače ima sveukupno previše delića, nepovezanih pa mi zbog toga deluje pomalo i kao neko azijsko pismo...
■ Agromarket mlati ... tako sam pročitao iz prve. Bez komentara.
■ Alati, pomalo nesrećno razbacani... trebalo bi da imaju neku logiku kao plesači recimo... valda se to kaže skladnost, uklopljenost...
@kintec
Najteži zadatak je napraviti svoj znak kada se baviš idejnim oblikovanjem.
Aleksandar je lepo ime i na žalost dosta korišćeno ali meni se dopada, čak sam ga dao mladjem sinu.
U to ime prilažem jednu malu idejicu, skicu koja bi mogla da bude početak razmišljanja i možda nekog dobrog rešenja.
Boje su iz holodoc palete ako sam dobro zapamtio, da ne proveravam.
Komentari:
■ Alati, pomalo nesrećno razbacani... trebalo bi da imaju neku logiku kao plesači recimo... valda se to kaže skladnost, uklopljenost...
Pa, znas kako, Vega me prvo asociralo na sazvezdje, pa sam iza vega stavio kao nekakvu sunce-zvezdu, mada se slabo vidi (na ovom skenu narocito), i onda alati dodju u polukrug kao zvezde :)....
P.S. Mnogo vi to slozeno gledate. Ljudi koji kupuju te alate su preduzimaci, majstori, dundjeri, gradjevinske firme. Bitna je stvar da kad ljudi pokupe puno vizitki, uoce i nadju vasu. A Vega bode oce (zbog boje) i izdvaja se da je pomesas sa 50-ak drugih (prakticno isprobano).Dzaba je neka vizitka dizajnerski savrsena, ako to mozete da primetite samo vi i jos neki ljudi koji se bave profi dizajnom, treba to gledati i ocima klijenata
Pa, znas kako, Vega me prvo asociralo na sazvezdje, pa sam iza vega stavio kao nekakvu sunce-zvezdu, mada se slabo vidi (na ovom skenu narocito), i onda alati dodju u polukrug kao zvezde :)....
P.S. Mnogo vi to slozeno gledate. Ljudi koji kupuju te alate su preduzimaci, majstori, dundjeri, gradjevinske firme. Bitna je stvar da kad ljudi pokupe puno vizitki, uoce i nadju vasu. A Vega bode oce (zbog boje) i izdvaja se da je pomesas sa 50-ak drugih (prakticno isprobano).Dzaba je neka vizitka dizajnerski savrsena, ako to mozete da primetite samo vi i jos neki ljudi koji se bave profi dizajnom, treba to gledati i ocima klijenata
Nema šanse da se izdvaja u masi sličnih vizitki, pravljenih namenski kako ti to kažeš za preduzimače, majstore, dundjere, gradjevinske firme...
kada bi se tom logikom vodili pravi majstori idejnog oblikovanja bilo bi tragično...
U suštini kada pogledaš bilo koju gomilu vizitki i jeste donekle tragično upravo iz razloga što svi koji imaju Corel, Ilustrator, Fotošop misle da mogu da rade posao idejnog oblikovanja grafičkih rešenja koja pretstavljaju nekoga ili nešto.
Ponovo, kao i za domaći softver, mislim da nisu krivi samo ljudi koji uzimaju da rade ono što ne znaju i ne mogu kvalitetno da urade, krivi su poručioci koji nisu spremni da ulože u sebe već žele da dobiju nešto za ništa para.
Zahtevi poručilaca su generalno gledano na vrlo niskom nivou... šta briga nekoga od onih koje si nabrojao kakav je kvalitet, njemu je bitno da ima svoju šarenu vizitku koju može da izvuče u nekoj birtiji i da glumi gazdu.
Taj tip vizitki se najbolje uklapa uz šareni kafanski sto, rakijštinu i neku mesinu sa puno luka ... i naravno džej.
Nemoj da misliš da je sve ovo tebi lično upućeno, malo sam kivan na okolnosti u kojima stvaramo...
možemo mi mnogo bolje ali često nemamo kome.
Shlaymara
11.11.2006, 2:51
Logo pekare, treba da podseca na hleb odozgo sa sve brazdama :)
Mozda nisam dovoljno strucan da komentarisem ovaj logo, ali posto se vec dosta dugo bavim pravljenjem reklama dopustam sebi da prokomentarisem doticni(posto se koristi na reklami).
Ovaj logo uopste nije pogodan za reklamu. Prvenstveno zbog tog sto je jako necitak i "rasiren". U kombinaciji sa natpisom PEKARA totalno se gubi na beloj podlozi. Sama slova su jako tanka, i mogu samo da zamislim kako izgleda uvece. I to da treba da asocira ne hleb je jako diskutabilno(da nisi naglasio sta treba sa predstavlja, nikad ne bih pogodio). Ako si hteo da podseca na hleb, trebao si da stavis neka masivnija slova, oblik natpisa neka prati oblik vekne, a sama slova neka su iskrzana po unutrasnjim ivicama. Ne znam da li razumes sta hocu da kazem, ali vec je kasno da nesto priblizno nacrtam. Uglavnom kad se gleda iz daljine, neka vise podseca na veknu hleba nego na natpis. A i u ovakvom stanju u kakvom je sad, bela podloga definitivno nije dobro resenje.
Posto izgled reklame predstavlja ono sta se nalazi u prodavnici, ja ne verujem da bih usao u doticnu pekaru(jos ako prodaju neke 1/8 bureka:D ).
p.s. Posto se izgleda bavis reklamama, reci mi da li jos uvek svetli Swisslion-Slatka kuca?
Evo jedan brz rad kao primer da ne mora da bude loše ako nije šareno...
ovde bih dodao tvoja slova VEGA sa rupicama ali me je mrzelo da ih radim,
ime i prezime bih možda stavio ttf: Britanic
da li bih stavio neku alatku nisam siguran kao što znam da nije neophodno jer oni koji znaju, znaju šta je BOSCH i znaće o čemu se radi a alati već piše pa ...
p.s. Posto se izgleda bavis reklamama, reci mi da li jos uvek svetli Swisslion-Slatka kuca?
Nadam se da se Bansek nece ljutiti ako ja odgovorim na tvoje pitanje.:)
Swisslion jos uvek svetli, znam zato sto ponekad svratim tamo po neki slatkis:opanachke . Da ga nisi mozda ti radio, cim se raspitujes?;)
Shlaymara
11.11.2006, 10:55
Swisslion jos uvek svetli, znam zato sto ponekad svratim tamo po neki slatkis:opanachke . Da ga nisi mozda ti radio, cim se raspitujes?;)
Jesam, zato i pitam. Steta sto svetli:opanachke , volim da popravljam reklamu u Nisu, imate najbolju klopu sa rostilja u Srbiji:D .
Nema šanse da se izdvaja u masi sličnih vizitki, pravljenih namenski kako ti to kažeš za preduzimače, majstore, dundjere, gradjevinske firme...
kada bi se tom logikom vodili pravi majstori idejnog oblikovanja bilo bi tragično....
Jeste...Nije....Jeste....Nije.... Meni se i dalje cini da kad otvorim album pun mozda dobro dizajniranih vizitki, ovu veoma lako uocis.Kako i kad iz fioke izvadis topku belih, odmah uocis onu sa tamnijim ivicama.
Off-topic: dizajneri iz firme koja je ovo stampala su me zezali za milion sitnica tu da ispravim dok je nisu odstampali (kivni sto oni nisu uzeli pare za dizajn).Kada su ih odstampali, 40% vizitki je bilo lose/nakrivo iseceno, sa greskama secenja +-2-3mm.Toliko o profesionalnosti i teoriji.
U suštini kada pogledaš bilo koju gomilu vizitki i jeste donekle tragično upravo iz razloga što svi koji imaju Corel, Ilustrator, Fotošop misle da mogu da rade posao idejnog oblikovanja grafičkih rešenja koja pretstavljaju nekoga ili nešto.
Ponovo, kao i za domaći softver, mislim da nisu krivi samo ljudi koji uzimaju da rade ono što ne znaju i ne mogu kvalitetno da urade, krivi su poručioci koji nisu spremni da ulože u sebe već žele da dobiju nešto za ništa para.
Zahtevi poručilaca su generalno gledano na vrlo niskom nivou... šta briga nekoga od onih koje si nabrojao kakav je kvalitet, njemu je bitno da ima svoju šarenu vizitku koju može da izvuče u nekoj birtiji i da glumi gazdu.
Taj tip vizitki se najbolje uklapa uz šareni kafanski sto, rakijštinu i neku mesinu sa puno luka ... i naravno džej.
Ne bih se slozio s tobom.Bar ja to ovde kod nas nisam nesto video. Ovde su ljudi dosta prakticni.Nisu ogromne pare u opticaju kao u Bg-u, tako da ljudi moraju da budu dosta efikasni.Vizit karticu das nekome da bi taj isti, ako je zainteresovan za tvoje proizvode, nasao tvoj br. telefona.Tog istog coveka za dizajn zabole da ne kazem sta...
90% poslova pocnu i zavrse u kafani/restoranu.Ja tu ne vidim nista lose....
Nemoj da misliš da je sve ovo tebi lično upućeno, malo sam kivan na okolnosti u kojima stvaramo...
možemo mi mnogo bolje ali često nemamo kome.
Ma OK.Svestan sam ja da mi dizajn nije bas domaca oblast. Ja ovde samo zelim da vam cisto prezentujem neke spone i razlike izmedju filozofije,teorije i prakse (kao pekar,mlekar i jos mnogo sto sta:) - nastavak u nekom drugom odgovoru:))
Mozda nisam dovoljno strucan da komentarisem ovaj logo, ali posto se vec dosta dugo bavim pravljenjem reklama dopustam sebi da prokomentarisem doticni(posto se koristi na reklami).
Ovaj logo uopste nije pogodan za reklamu. Prvenstveno zbog tog sto je jako necitak i "rasiren". U kombinaciji sa natpisom PEKARA totalno se gubi na beloj podlozi. Sama slova su jako tanka, i mogu samo da zamislim kako izgleda uvece. I to da treba da asocira ne hleb je jako diskutabilno(da nisi naglasio sta treba sa predstavlja, nikad ne bih pogodio). Ako si hteo da podseca na hleb, trebao si da stavis neka masivnija slova, oblik natpisa neka prati oblik vekne, a sama slova neka su iskrzana po unutrasnjim ivicama. Ne znam da li razumes sta hocu da kazem, ali vec je kasno da nesto priblizno nacrtam. Uglavnom kad se gleda iz daljine, neka vise podseca na veknu hleba nego na natpis. A i u ovakvom stanju u kakvom je sad, bela podloga definitivno nije dobro resenje.
Posto izgled reklame predstavlja ono sta se nalazi u prodavnici, ja ne verujem da bih usao u doticnu pekaru(jos ako prodaju neke 1/8 bureka:D ).
Ne verujem da bi ovi nasi ovde mogli da naprave svetlecu reklamu sa iskrzanim slovima.
E vidis, to je upravo problem kod vas (sever-Bg )/nas (Jug-Nis).Zato vi i nemate dobar hleb, pljeskavicu, itd. Vama je bitnije sta je na reklami i kakvo je pakovanje....
Ova (moja) pekara pravi najbolji hleb u jugoistocnoj Srbiji (cast pekari "Crni Marko"iz Pirota).Imamo tursku pec sa kamenim plocama, na drva, koja pece hleb kao u vurnji.Ovaj "smoki" koji se prodaje u Nisu i u Bg-u, pece se ili na plin ili struju uglavnom, u horizontalnim ili jos gore vertikalnim pecima za 15 min. Kad ga uzmes, mozes da ga spljostis i od njega napravis "pasteticu" 5x5cm (zbog velike kolicine aditiva). Burek nije los, ali u Nisu ima bolji. Peciva necu da pominjem jer od kad postoje lisnata "brza" peciva, ona originalna su se izgubila.... Toliko o reklami i kvalitetu :)
P.S. Slikacu je nocu da vidis kako izgleda. :)
Evo jedan brz rad kao primer da ne mora da bude loše ako nije šareno...
ovde bih dodao tvoja slova VEGA sa rupicama ali me je mrzelo da ih radim,
ime i prezime bih možda stavio ttf: Britanic
da li bih stavio neku alatku nisam siguran kao što znam da nije neophodno jer oni koji znaju, znaju šta je BOSCH i znaće o čemu se radi a alati već piše pa ...
Dobar je dizajn, Simke, ali veruj mi, 90% vizitki ovako izgleda, ili neki default bussines template.
A nije sve tako prosto: po meni nebitno, ali na ste su mi sve skretali paznju (oni koji znaju sta je BOSCH:)):
1.Postoji tacna CMYK vrednost boje BOSH slova, ne moze da bude bilo koja narandzasta/crvena (sto malo ko postuje)
2.Znak mora da bude posle slova, na odredjenoj udaljenosti (priblizno kao na mojoj vk), pozeljno je da bude horizontalno postavljen....
E vidis, to je upravo problem kod vas/nas.Zato vi i nemate dobar hleb, pljeskavicu, itd. Vama je bitnije sta je na reklami i kakvo je pakovanje....
Ova (moja) pekara pravi najbolji hleb u jugoistocnoj Srbiji (cast pekari "Crni Marko"iz Pirota).Imamo tursku pec sa kamenim plocama, na drva, koja pece hleb kao u vurnji.Ovaj "smoki" koji se prodaje u Nisu i u Bg-u, pece se ili na plin ili struju uglavnom, u horizontalnim ili jos gore vertikalnim pecima za 15 min. Kad ga uzmes, mozes da ga spljostis i od njega napravis "pasteticu" 5x5cm (zbog velike kolicine aditiva). Burek nije los, ali u Nisu ima bolji. Peciva necu da pominjem jer od kad postoje lisnata "brza" peciva, ona originalna su se izgubila.... Toliko o reklami i kvalitetu :)
P.S. Slikacu je nocu da vidis kako izgleda. :)
Molio bih te da ovaj crveni deo edituješ!
Ne postoji vas/nas niti vi/mi.
Postoji samo nas i mi.
Sve ostale ulično-političke, kafanske i slične kombinacije ne želim da kometarišemo. Ovo ovde (Forum SK) jednostavno nije mesto za takvo što.
Pretpostavljam da je u pitanju greška, možda namera da se nešto bolje objasni ali jako loše zvuči i budi mi loš osećaj.
Znam da smo se razumeli.
Što se tiče priče o hrani mislim da ste preterali ali ću to ostaviti Oluji da reguliše,
naravno i ovu poruku koja će da leti da ne bi kvarila dobru atmosferu i štimung najkreativnijeg dela Foruma.
PS
Izvinjavam se što sam odreagovao kao Moderator
u svim ostalim pričama ovde osećam se kao član i želim komunikaciju na tom nivou. Hvala.
Zelite da se izdvojite iz gomile? Napravite ocajnu vizit kartu! :boodala: To je sasvim pogresna logika. Da, tacno je, ljudi ima da vas zapaze, ali u negativnom kontekstu. Prvi utisak je najbitniji, trenutak kada se nekome daje vizit karta. Vizit karta mnogo vise da govori nego sva prica koja se prodaje...A kako napraviti kvalitetnu vizit kartu...e to je nauka. Simke rece da vizitka moze da izgleda i lepo i ako je prosta...A ja kazem da mnogo bolje da vizit karta bude prosta, nego da je na njoj sve zivo. Ako krene da se komplikuje, veoma se lako moze dobiti kic, glupost...
i pls, dosta o offtopic-u. Koga briga za pekare i sl... Njihov problem (pekari i sl) ako ne vidi da im je potreban vizualni indentitet. ( a mozda im nije ni potreban, malo mesto, svako svakog poznaje.) I mozda na jugu Srbije imaju najbolje cevape i sl, ali sta to vredi kada je ekonomski taj deo ekonomski najslabiji...
Ideal je da se postigne ta prostost, jednostavnost, čistota...
Bojim se da često nismo toliko dobri da bi uradili dovoljno dobro u tom pogledu, da bi na prvom mestu zadovoljili sebe pa zatim i poručioca.
Prirodno je uvek biti donekle nezadovoljan i stalno hteti više, bolje, snažnije...
Poručioce nije uvek toliko teško zadovoljiti, problem je sa samim sobom jer ne smemo dozvoliti da radimo stvari koje će nam kad tad zasmetati i praviti teret... (ili barem ne potpisivati, već odraditi, uzeti kintu i ćutati)
Treba puno i naporno raditi da bi se dobila neka podnošljiva vizitka ili neki drugi grafički dobro oblikovan rad. Često nas zavaraju šareni programčići sa puno mogućnosti koji nas navedu da pomislimo kako je sve to lako i jednostavno, kako smo moćni i kako svašta možemo... tada je zdravo prihvatiti se olovke, ugasiti skalameriju i početi razmišljati, crtati, razmišljati, crtati, razmišljati ... jer tu leži zeka koji donosi uspeh i novce.
evo jednog redizajna...
Prva vizitka je radjena pre godinu dana, a ovu sam odradio veceras...
4272
mislim da je ova druga mnogo bolja...
Priznaj da ovu prvu nisi smeo da prikazes dok ja nisam postavio moje!:):):)
Odgovara onome sto ste napisali ranije. Bas je onako "discobubblelightswoofer" :). Ova druga je odlicna. Meni se svidja.
Druga verzija.
Smanji veličinu fonta imena, izbaci crnu podlogu ispod zvučnika, zvučnik prebaci u crnu boju i uveličaj ga da bude dovoljno velik da dođe do slova.
Alternativa bi ti bila da staviš veći outline za kompletan zvučnik da staviš fill u neku tamno-narandžastu i da ga povećaš do 50% širine vizitke ali tako da ide ispod naziva imena.
Nadam se da sam bio jasan :)
ok evo ispravke...ali ne valja... :S Mislim da je ipak ona prva verzija bolja, jer je radjena kao flayer tj letak, a ipak ima funkciju kao vizitka. Sto se fonta tice, ima i boljih, ali nisam hteo da experimentisem previse, zato sam stavio helveticu. Inace, ove nedelje dobijam dvd sa kvalitetnim fontovima...tako da....:)
4273
ps: onu crnu pozadinu ( kod logo-a) stavio sam iz prostog razloga da bi drzala ravnotezu na vizitki, jer sam logo nije dovoljno "tezak" (mada sam svestan da se u tom slucaju logo ne uklapa sa textom bas 100%)
Uradi ovu drugu varijantu.
Podebljaj outline na zvučnicima tako da efekat treba da bude kao da su linije kojima je iscrtan zvučnik deblje. Ili i ne moraš. Povećaj zvučnik da bude otprilike te veličine da zauzima 80% visine vizitke gledano od centra, zarotiraj ga jedno 20-30 stepeni CCW i stavi da zvučnik bude u nekoj tamnijoj narandžastoj. Onda ga stavi ispod naziv ovog tvog Džonija i stavi blagu transparenciju. Znači jedno 85% ili možda 80%. Onda možeš da se poigraš da zvučnik pomeriš malo levo da ne bude baš previše "centriran".
Ovo bi trebalo da bude odličan efekat jer ti se elementi poklapaju lepo za ovakvu jednu kompoziciju.
Znam šta kolega holodoc lovi, u redu je ...
meni se nekako ne uklapa ta crna ispod broja telefona ... počinje bez nekog očiglednog razloga i tako završava, jedini razlog njenog postojanja je da istakne podatke, zar ne...
pošto mi je ona desna strana vrlo elegantna sa onom crnom slobodnom trakom - podlogom rado bih stavio isti efekat po dnu kartice tako da bih tu nandžarastu podlogu dobio kao donji desni kraj neke veće površine na kojoj su podaci... u tom slučaju bih možda ime stavio polupisanim ili pisanim slovima da izgleda kao namera tj potpis vlasnika ili bih u podlozi stavio tamno narandžast potpis kao neku gravuru ili sličan efekat... koji bi se tonski uklapao sa onim što holodoc želi da postigne...
ps
kako je lepo kada drugi radi a ti zanovetaš, lepo mi dodje da ti naručim neku vizitku... :)
Zvucnik je mislim bio bolji u onoj predjasnoj varijanti (samo je trebalo staviti da taj deo bude providan a ne narandzast). Trebalo bi da broj e-mail stoji desno preko one crne linije, stim sto bi se ta linija malko udebljala za jedno 4-5 mm.
Brojeve telefona spustis skroz dole preko druge slobodne linije (koju bi trebao da napravis). Mozda bi bila bolja cak varijanta da se linija sa desne strane jos vise udeblja tako da stanu mogu stati i e-mail i broj telefona. Nadam se da si razumeo sta sam hteo reci.
..Ali meni nikako nije jasno. Ako pomerim crnu povrsinu, gubi se ravnoteza, tako da nisam stavljao te povrsine tek tako. Jeste da sluze da se broj telefona istakne, ali sluze i za balans. Probao sam sve i svasta, ali sam na kraju vratio na pocetak, tj, samo sam povecao logo i malo bolje ga uklopio...tj, ostavio sam samo konture...Inace, crna na vizitki ne bi trebala da bude crna...opet, prikaz zavisi od monitora...
4334
Nadam se da cu u medjuvremenu naci neki nolji font za ispis imena... Ako neko zeli da se igra sa ovom vizitkom, mogu da je posaljem na e mail, ko hoce
Da li si razmisljao da e-mail pomeris skroz gore pored zvucnika i da slova budu crna bez narandzastok pravougaonika. Uvecaj ono pocetno 'd' da bude velicine kao i kvadrat u kome je zvucnik
Ne...Prvo, hteo bih da zadrzim formu vizit karte, a ako bih pomerio adresu sajta iznad imena....ko zna na sta bi licilo. A sto se tice slova D, da povecam....Mislim bolje da ne, osim ako ne bih izbacio logo sa crnom povrsinom. U suprotnom taj deo vizitke bi bio mnogo "tezak"
Ajde fisni mi to na mail ako nije veliko pa da ti pokažem šta sam mislio kada sam ti davao savete. Hteo sam ovo na private ali iz nekog raloga ne mogu da ti pošaljem poruku :)
Možeš o istom trošku poslati i meni, čekam...
pa će biti: vidi šta smo ti uradili od vizitke, mama... (edit pjaf, bajaga...) :)
ok, evo linka.
http://www.kintecdesign.cjb.cc/RAR.download
napomena: fajl je u kompresovan rarom, treba promeniti extenziju u *rar
Inace, to je sa svima layerima i ostalim cudima...:)
Evo jos jedne verzije logo-a. Samo, ovaj put sam ubacio svoje ime i prezime...
4347
Cini mi se da sam vec negde video ovaj logo...ali nisam siguran...U svakom slucaju, ovaj logo je rezultat kopanja po knjigama vezanim za trademarks i simbole...:dedica:
edit: sve sto vise razmisljam, sve sam sigurniji da sam vec negde video ovaj znak...
Video ga ili ne prilično je lame. Da ostavimo po strani klasični sklop crno-belo, što neretko može da bude i dobitna kombinacija. Neubedljivo (font takođe) a ipak previše jednostavno. Međutim, kada bi se uzeo kao inicijalni nacrt, možda... A šta kažeš da se ipak malo smetneš sa knjiga i normi, a udariš nekakvu "provokaciju"? :)
aerochivija
15.11.2006, 21:22
...vidi šta smo ti uradili od vizitke, mama... (edit pjaf, bajaga...) :)
Sorry za ovaj Total OT: Melanie (Look what they done to my)...
evo modifikacije...
http://i15.photobucket.com/albums/a364/trens86/mojlogo.gif
Dakle, nije logo crn, vec je ono bila samo osnova... I ipak da se ja drzim knjiga, jer ja ipak treba da se predstavim kao dizajner multimedija...Znaci, da se ispostuju sva pravila u graf. dizajnu...
Posle ovog cimanja, ako mi neko zatrazi da mu uradim logo, ok, ali za malo vise kesa :D
Da li imaš neko objašnjenje znaka?
Ovako na prvi pogled središnji element me podseća na vrstu keksa koju narod zove: Piškote a liči mi i na kosku za kuce... tako da bi mi znak bio primereniji za neke kekse namenjene kučićima nego nekome ko želi da se predstavi kao ti.
Pretpostavljam da bi znak mogao biti neki stilizovani element sa nekog muzičkog uredjaja recimo starog gramofona ili slično, pošto želiš da se predstaviš kao dizajner multimedija ... pretpostavljam ali mi ne liči.
Druga primedba bi se odnosila na font.
Manje mi je važno koji je font u pitanju, koliko mi je neprihvatljivo da koristiš sirove, neobradjene fontove...
ne kažem da moraš da osmisliš sopstveni font ali moraš donekle da ga obradiš, mora da se oseti tvoja dizajnerska mašta i moć.
Pa, barem kada je tvoje ime u pitanju.
P.S.
Da li će me ponovo neko optužiti da sam prestrog u kritikovanju?
he, nisi prestrog...jos si blag. Bili su komentari tipa: Spermatozoid, ulosci....I sta jos sve. Na sta sve ljudi pomisljaju...
Probacu da iskombinujem ta dva logo-a, ili da opet kreiram nesto novo...I ok, modifikovacu font, to su jos neke osobe predlozile...
Highlander
17.11.2006, 2:27
Meni liči na deljenje ćelija... :icon_scra Mada, kad si pomenuo, stvarno liči na uložak. :D
A šta je bilo sa onim prvim logoima koje si postovao?
pa sada cu da kombinujem postojeca resanja...i da se igram... Na kraju cu valjda nesto napraviti, i to nesto bi trebalo da govori: Ovo je logo za dizajn! I to pokusavam da napravim, ali bez slicica olovaka i ne znam cega sve...videcu sta ce da ispadne.
Highlander
27.11.2006, 15:21
Šta bi sa tim logoom?
Ime i logo moje teretane :)
http://i54.photobucket.com/albums/g84/MR-BIG/BodyBuilder_by_mrbig-1.jpg
@kinteC
Nije ti loš logo, super su boje itd., a što se tiče ovog znaka, predložila bih ti da nekako izvučeš svoje inicijale, ali da se ne provale odmah, već samo zagledanjem... Font je odličan.
@MR.BIG
Logo treba da bude što jednostavniji i bez preterivanja sa efektima. Tvoj logo ima smisla, bela, crna i crvena je odlična kombinacija, ali nikako ne idu ovi outerglow efekti na samom imenu, a i ova refleksija je manje više nepotrebna... Što se tiče ovog bildera, previše bevela za jedan logo, mnogo bi bilo lepše ako bi bilder bio samo jedna bela kontura... Ovaj mozaik ima nekog smisla, ali bez opet kažem: samo bez preterane upotrebe efekata može da prođe kao logo.
Probaj da ga uradiš da ti izgleda što prostije, na isti fazon i sa ovom kombinacijom boja. I onda ga okači ovde;)
Evo i moj logo... :D
Nisam ostavila samo ime firme, za svaki slučaj:) Možda će se nekome učiniti ova slova predebela ili prebudžena, ali to je bila jedina kombinacija koja mi se dopala... Inače, ime firme se prostire u luku preko repa dinosaurusa.
Master Neo
29.11.2006, 5:43
']Evo i moj logo... :D
Nisam ostavila samo ime firme, za svaki slučaj:) Možda će se nekome učiniti ova slova predebela ili prebudžena, ali to je bila jedina kombinacija koja mi se dopala... Inače, ime firme se prostire u luku preko repa dinosaurusa.
Prvo slovo, verovatno je tvoje ime, a drugo prezime. Zovite me Sherlock Holmes!:Freddy: Verovatno neki salon lepote, znam da gresim, zar ne? Nek mi brisu post ali moram ovo da reknem: Dodjite u moj salon lepote da vas preuredimo, priblizan opis posle naseg tretmana bice T-rex.:kreza: :kreza: :kreza: :rofl: :to_care: @ imzadi: evo kao ucim, ali moram da prokomentarisem ponekad nesto...:D Salim se ja, znas ti...
Ako ti se prikazana kombinacija najviše dopala, onda bih te molio da nam pošalješ neku koja ti se najviše nije dopala, obavezno.
Upotrebljena slova jednostavno ne idu, bez obzira na dopadanje.
Moj predlog je:
ili da angažujete nekoga ko to zna da uradi...
ili da sednete pa da dobro i dugo posmatrate dinosaurusa kada ste se već za njega odlučili...
Pretpostavljam da ste dina nacrtali a ne kopirali odnekle jer to ne bi bilo prihvatljivo za znak jedne firme, zar ne ...
Ja sam na prvi pogled primetio da u tom balonu koji je veoma inspirativan postoje ćirilična slova: С i Ј, pa ako vam je ćirilica prihvatljiva jer firma je iz Srbije, možda bi moglo da se razvija u tom smeru ... naziv firme je naravno iznad i na latinici ...
Ovo je brz i pomalo grubo odradjen predlog.
PS
Mogu lepo da se uklope i slova MJ
lpasso.sor
29.11.2006, 12:50
Ево га и мој лого.
http://img471.imageshack.us/img471/9492/theiceingnb9.th.png (http://img471.imageshack.us/my.php?image=theiceingnb9.png)
Nešto mi ne idu ta trodimenzionalna slova sa pljosnatim crtežom dinosaurusa. Naprosto se perspektive ne slažu.
[Imzadi]
29.11.2006, 19:32
@Master Neo
E vala, pogrešio si sve od prvog do poslednjeg slova u postu:) Da, salon lepote, a dinosaurus nosi poruku: "Podmladite se kod nas da ne bi ste izgledali kao dinosaurus 2000000 god. p.n.e"...:) Znam da se šališ, zezam se malo...
@Simke
Upotrebljena slova jednostavno ne idu, bez obzira na dopadanje.
Ok. Možda je moj problem što su mi se samo slova dopala, a ne idu u skladu s znakom, kao što reče Voja. Poradiću na tome, mada me je pokolebao bobijev komentar da je logo "sasvim ok".
Moj predlog je:
ili da angažujete nekoga ko to zna da uradi...
Ili, drugim rečima - "Imzadi, ne umeš da napraviš logo"... jel tako?;) Ok... Pazi, umem da budem sujetna ali to mi nije primarna osobina... Ipak mislim da je ovaj tvoj predlog suviše strog i iskreno se nadam da zaista jesi malo strožiji kad kritikuješ i da ovaj tvoj predlog nema neku drugu podlogu.
ili da sednete pa da dobro i dugo posmatrate dinosaurusa kada ste se već za njega odlučili...
A što da ga posmatram kad je sasvim dobar? U kom smislu da ga posmatram...?
PS
Mogu lepo da se uklope i slova MJ
Možda... ali to onda neće imati veze sa imenom firme...
p.s.nije loša ova crvena unutarnja linija... Razmisliću kako i šta, još uvek nije kasno da se menja, pa ću okačiti i sačekati kritike... Naravno, ako budem umela da uradim logo sama...;)
Ja baš mislim da je qlisha, ili rebelasto-budalast, što bi rek'o kolega. :) Uostalom, zašto uvek sve mora pod konac sa smarajućim pravilima i okvirima. Živela avangarda, živela simbioza dvodimenionalne i trodimenzionalne grafike! :)
[Imzadi]
29.11.2006, 23:00
Pa da, postavljamo nove standarde, razbijamo monotoniju i gradimo nove neograničavajuće stilove!;) :alealeee:
@MR.BIG
Ocisti logo od tih efekata i probaj bolje da ukomponujes tekst sa znakom, da cine jednu celinu. Sam znak, mozda moze i bolje da se odradi, deluje kao da je i suvise iscepkan
@lpasso.sor
Pored stilizovanog resenja stavi i jednu varijantu bez efekata...Ali pre svega, reci ti nama, sta treba da pretstavlja taj logo? Neku firmu, licni znak...?
@Imzadi
Jao..nemam srca da kazem sta mislim o logo-u...Ali moram...:o Prvo, logo nikako ne izgleda kao celina. Onaj dinosaurus kao da ispada, visi...A inicijali, ne bi smeli da tako izgledaju, nikako 3D. 3D moze da prodje samo kao neka stilizacija, sto bi se reklo, u web2.0 stilu. A i pre svega treba da kazes da se firma bavi izradom softvera...I sve to mnogo asocira na film park iz doba jure...Ja bih recimo izbacio i onog dinosaurusa, i stavio bih samo otisak noge od dinosaurusa, koji bih ukomponovao sa textom...ili tako nesto...
Mozda na prvi pogled izgleda jednostavno uraditi logo, ali to je nesto najbitnije,i najkomplikovanije uraditi. Jer da bi se uradio dobar logo, potrebno je poznavati mnogo toga, pocev od tipografije, piktograma preko boja, stampe, do simbolike...i ko zna cega sve jos...Nije ni malo naivan zadatak uraditi logo. Ni ja sam ne znam da uradim logo kako valja, ali makar umem da prepoznam sta valja, a sta ne:kreza:
edit: sto se novih stilova tice...Mislim da je to isto kao u slikarstvu, ne moguce je razvijati nesto, a da se ne poznaju osnove toga. Dakle, ako neko krene da slika neku expresiju, a da pri tom ne zna da uradi jedan obican portret kako valja, to je sve onda kic i glupost. So, prvo uradi jedan logo koji valja, pa posle kreiraj nove napredne pravce...
...ala sam raspolozen za kritiku... :(
']Ili, drugim rečima - "Imzadi, ne umeš da napraviš logo"... jel tako?;) Ok... Pazi, umem da budem sujetna ali to mi nije primarna osobina... Ipak mislim da je ovaj tvoj predlog suviše strog i iskreno se nadam da zaista jesi malo strožiji kad kritikuješ i da ovaj tvoj predlog nema neku drugu podlogu.
Čim sumnjaš da ima neku drugu podlogu to nije dobro, veruj mi.
Sama tvoja sumnja mi je već uvreda, zar nije - razmisli. Ne kažem da sam se sad uvredio ali ću svakako voditi računa ubuduće da taj luksuz sebi ne dopustim.
Bila mi je dobra namera da te uputim ka tome da se potrudiš oko znaka koji će prestavljati vašu firmu. Najnormalnije je da to uradi neki profesionalac ili barem neko ko zna o čemu se radi, Kintec je to donekle vrlo lepo objasnio.
Idejno oblikovanje znaka nije baš tako laka disciplina.
Mislim da nisam prestrog, samo sam iskren. Znak onakav kakav je, vrlo je loš ali izbor je na tebi. Sve da ga takvog zadržiš znam da ćeš me se setiti jednog dana. Moje mišljenje je da takvo grafičko rešenje ne treba da predstavlja jednu firmu o kojoj sam stekao mnogo bolje mišljenje.
Molio bih te za jedan odgovor na pitanje: Da li si ti crtala dinosaurusa ili je prekopiran tudj crtež?
Već sama ta činjenica donekle govori o kvalitetu i ozbiljnosti onoga što želiš da vizuelno predstavi jednu firmu do koje ti je stalo.
Znači, mora mnogo bolje!
']A što da ga posmatram kad je sasvim dobar? U kom smislu da ga posmatram...?
Posmatranje.
Mudrost je u posmatranju i razmišljanju. 300 na sat. Kao kada gledaš u šolju od kafe ...
Primer:
Pošavši od toga da je dinosaurus original posmatrao bih ga i pokušao da utvrdim koje linije i oblici idu najskladnije uz njega, da bi činili jednu kompaktnu celinu.
Primećuješ da je onaj balon koji oivičava rep veoma inspirativan jer ima elipsasti oblik u koji bi se mogla recimo uklopiti planeta zemlja ili neki drugi skladni oblici...
Možda bi rep mogao biti u fazonu:1101010110101010011010101010101 nekog koda koji teče oko zemlje ili već...
Sam rep ako ga secneš na dva mesta predstavlja ćirilična slova C i J.
itd.
Treba gledati i razmišljati...
ako ne budeš ništa videla tada se seti šta sam ti savetovao. Tada nadji nekoga ko malo bolje vidi u toj magli... recimo tako.
']Možda... ali to onda neće imati veze sa imenom firme... Ima veze sa ljudima koji čine tu firmu, nosiocima svega, ne bi bilo prvi put da se to tako upotrebi. Možda nikakva slova nisu ni potrebna.
']p.s.nije loša ova crvena unutarnja linija... Razmisliću kako i šta, još uvek nije kasno da se menja, pa ću okačiti i sačekati kritike... Naravno, ako budem umela da uradim logo sama...;)
Malo si se naljutila, zar ne...
preosetljivost i ljutnja svakako prolaze za neko vreme
ali idejno rešenje koje usvojiš i postaviš ne možeš tek tako lako kasnije eliminisati.
lpasso.sor
30.11.2006, 11:11
@lpasso.sor
Pored stilizovanog resenja stavi i jednu varijantu bez efekata...Ali pre svega, reci ti nama, sta treba da pretstavlja taj logo? Neku firmu, licni znak...?
Лични лого.
http://img293.imageshack.us/img293/5971/tiflogonewuh4.th.png (http://img293.imageshack.us/my.php?image=tiflogonewuh4.png)
Prvo, logo nikako ne izgleda kao celina. Onaj dinosaurus kao da ispada, visi...
Će ga prikucamo za zid 's ekseri :)
A inicijali, ne bi smeli da tako izgledaju, nikako 3D. 3D moze da prodje samo kao neka stilizacija, sto bi se reklo, u web2.0 stilu.
Srž logoa jeste sam dinosaurus i produžetak njegovog repa koji zajedno čine svojevrsni obruč i koji je crne boje (što je i najbolja kombinacija, jer kao takav može da se postavi na bilo kojoj svetloj pozadini). Inicijali su u eksperimentalnoj fazi. 3D slova su postavljena na moje insistiranje jer sam hteo da postignem efekat da slova prolaze kroz obruč. Kao što se vidi iz priloženog to i nije uspelo u potpunosti, ali vremena za ispravku ima. Možda na kraju i oni budu skroz crni u 2D.
A i pre svega treba da kazes da se firma bavi izradom softvera...
Da, razmatrano je i to... jedna ideja je bila da se unutrašnjost obruča popuni nulama i jedinicama, i da se pomoću njih formiraju inicijali, međutim ta ideja je napuštena, jer JS se zapravo neće baviti samo izradom softvera, već mnogo širim asortimanom usluga i proizvoda, koji nisu vezani isključivo za IT, tako da je poenta da postoji jedan prepoznatljiv znak, a svaki integralni deo JS-a će imati svoj podznak da se slobodno izrazim (kao što postoji EA i EA Sports).
Mozda na prvi pogled izgleda jednostavno uraditi logo, ali to je nesto najbitnije,i najkomplikovanije uraditi. Jer da bi se uradio dobar logo, potrebno je poznavati mnogo toga, pocev od tipografije, piktograma preko boja, stampe, do simbolike...i ko zna cega sve jos...Nije ni malo naivan zadatak uraditi logo.
Naravno da nije jednostavno izraditi logo, ali neki od najprepoznatljivijih logoa na svetu su nastali sasvim slučajno, a mnogi su i prilično jednostavni (Coca cola anybody ?). Što se tiče boja, možda ne izgleda tako, ali upravo o tome je i vođeno najviše računa, te je namerno umesto tekstuiranog dinosaurusa izabrano da on bude kompletno crn, jer je takvim logoom najlakše manipulisati, možeš da ga staviš na bilo koju svetlu pozadinu, lako ga je odštampati bilo kojom vrstom štampe... itd. Što se tiče simbolike, za poznavaoce rada i dela JS-a i ona postoji. Ona pre svega asocira na starost "kompanije" koja postoji još od 1989. godine, a sa druge strane jedna od osnovnih delatnosti tima je bila izrada rimejk igara sa osmobitnih računara (u peridu 1995.-2001. godine), gde Jurassic treba da asocira na neku prošlu eru, od kojih nažalost nijedna nije objavljena pod našim imenom, već pod imenom inostrane firme za koju smo radili. Inače, JS kao tim (doduše ne uvek u ovom sastavu) je zaista dinosaurus u IT industriji i radio je na dosta poslova još u vreme osmobitnih računara, međutim kako nikad nije bio registrovan kao kompanija, nigde se i ne pominje pod tim imenom, već su uglavnom navedena imena ili pseudonimi tadašnjih članova.
...ala sam raspolozen za kritiku...
Kritika je dobra stvar, jer čini da budemo bolji u onome što radimo, naravno ukoliko je opravdana. U ovom konkretnom slučaju baš i nije. Neke stvari sam već objasnio, a drugo, ja sam insistirao da logo bude takav, iako je Imzadi imala mnogo boljih ideja. Sam logo (zajedno sa 3D slovima) je naišao na različite kritike... neki su rekli da je perfektan, da je cool i interesantan, a neki da je bezveze... no, nijedan logo ne može da se svidi svakome, a i ne mora. Bitno je da bude prepoznatljiv ciljnoj grupi potrošača. Uzgred, voleo bih da čujem tvoje predloge i sugestije, jer logo još uvek nije "hardkodiran" da se programerski izrazim, pa ima vremena da se oblikuje i dobije svoj finalni oblik. Naravno, više o tome kad svrneš na kafu i pivo, pošto o ozbiljnim stvarima ne volim da diskutujem preko postova na forumu. Živa reč je ipak živa reč :)
[Imzadi]
30.11.2006, 16:04
Eto, Marko me preduhitrio u odgovoru, ali nema veze... Pojasnio je celu stvar... a ja ću samo da se nadovežem.
Jao..nemam srca da kazem sta mislim o logo-u...Ali moram...
Jeste, nisi imao srca da mi kažeš sve do sada, a toliko puta smo ćaskali u vezi toga... E pa, samo zato što si tako fin, sad ću da ti lupim jednu reputaciju;)
Što se tiče ostatka svega što si rekao, imam samo jedno pitanje: zašto misliš da je baš toliko teško uraditi logo kad se on u principu sastoji od par jednostavnih linija i odgovarajućeg fonta... ? Kažeš, izgleda na prvi pogled jednostavno - a ustvari, to i jeste jednostavno... Samo što su ljudi napravili famu oko toga. Kapiram ja da ti na fakultetu učiš svašta što je nama samoukima nepoznato i u neku ruku nedostupno, i ima tu nekih finesa, ali ipak suština odigrava važnu ulogu... Nekoliko puta već pominješ boje... Šta je to toliko komplikovano oko boja? Ako i sam nemaš neki osnovni osećaj i ne poznaješ neke osnovne stvari, džaba ti literatura... Evo, ja nisam u životu nikada čitala o tome, ali sad ću da ti navedem primer kako se boje kombinuju jedna sa drugom i gde ne možeš da omašiš u kombinaciji:
teget i narandžasta,
zelena i ljubičasta,
crna i žuta,
crvena i crna,
roza i plava,
sve pastelne boje u kombinaciji sa crnom ili belom... itd. Ružno je ako staviš crvenu i neku magentu jednu pored druge, isto kao i žutu i rozu npr. (osim u nekim ekstra slučajevima)... Dakle, nema tu neke posebne nauke... osećaj za lepo tu odigrava najbitniju ulogu.
Što se simbolike tiče, ima milion primera gde simbol nema nikakve veze sa delatnošću firme, ali to manje više nije bitno... ako imaš vremena (ili načina) da se time baviš, tim bolje za tebe... Btw, ne znam koju si simboliku hteo da prikažeš postavljanem one piškote na svoj logo, ali imaš knjigu - pa traži adekvatno rešenje:a_bleh:
I na kraju - štampa... Snimiš vektorski logo, staviš rezoluciju oko 300dpi i odvojiš mesta za prepust sa strana... Ako postoji nešto komplikovanije od toga, daću štampariji 300din. da mi oni to snime kako valja i dalje me štampa ne zanima, jer se ne bavim isključivo time.
Što se mog logoa tiče, već sam rekla da sam se kolebala oko onih 3d slova, a nisam baš toliko neobaveštena da ne znam da 3d slova ne idu na logo... Jednostavno, svidelo im se i to je to. Sada ću ipak da promenim slova i da iskoristim neke kritike koje sam ovde dobila, a takođe ću okačiti neke jednostavne varijante koje sam ranije uradila onako, po defaultu kreiranja logoa, što će, nadam se ispuniti monotone standarde jednostavnosti koji su trenutno aktuelni.
[Imzadi]
30.11.2006, 16:33
Čim sumnjaš da ima neku drugu podlogu to nije dobro, veruj mi.
Sama tvoja sumnja mi je već uvreda, zar nije - razmisli. Ne kažem da sam se sad uvredio ali ću svakako voditi računa ubuduće da taj luksuz sebi ne dopustim.
Nema potrebe da vodiš da računa u bilo kakvoj konverzaciji samnom, ti znaš da sam ja opuštena i da mogu da pričam o čemu hoćeš i na razne načine.Poznaješ me dovoljno.
Mislim da nisam prestrog, samo sam iskren. Znak onakav kakav je, vrlo je loš ali izbor je na tebi. Sve da ga takvog zadržiš znam da ćeš me se setiti jednog dana. Moje mišljenje je da takvo grafičko rešenje ne treba da predstavlja jednu firmu o kojoj sam stekao mnogo bolje mišljenje.
Ok, izbor je na meni kao što si i sam lepo rekao. Ja ne smatram da je baš toliko loš, jednostavno ponekad volim da pobegnem od nekih smarajućih pravila i okvira, kako je to Magneto rekao. Sada vidim da postoji greška u tome, da je kao takav neprihvatljiv, i čim ga ponovo redizajniram, pokazaću ga ovde.
Molio bih te za jedan odgovor na pitanje: Da li si ti crtala dinosaurusa ili je prekopiran tudj crtež?
Već sama ta činjenica donekle govori o kvalitetu i ozbiljnosti onoga što želiš da vizuelno predstavi jednu firmu do koje ti je stalo.
Eh, poslovna tajna:) Reći ću ti samo da sam imala čitavih 5 dana da sve završim... i logo, i sajt, i još milion stvari... Svesna sam da je redizajn neophodan i kao što rekoh, poradiću na tome...Mislim da moje angažovanje u tako kratkom roku više govori o tome koliko mi je stalo do te firme, nego bilo šta drugo. Čim sada imam prostora da menjam dizajn, znači da i nije toliko strašno koliko ti misliš.
Malo si se naljutila, zar ne...
preosetljivost i ljutnja svakako prolaze za neko vreme
ali idejno rešenje koje usvojiš i postaviš ne možeš tek tako lako kasnije eliminisati.
Simke, niti sam ljuta niti preosetljiva... Samo mi je često veoma krivo koliko sam svesna nekih neopipljivih stvari za koje drugi misle da nemam pojma... A za ovu tvoju poslednju rečenicu se u potpunosti slažem.
U svakom slučaju hvala na kritikama, trudiću se da nađem neko bolje rešenje, samo zato što ipak standardi tako nalažu...:ciao:
pa tesko je uraditi logo, jer logo odredjuje sve, ceo vizualni indentited maltene. U sustini, jeste to par linija, neki prost crtez, ali probaj da uradis nesto tako, pa ce ti biti jasno zasto je to toliko tesko. A sto se stampe tice, logo na primer treba da se otstampa i na majci, recimo preko flok-a. I ti lepo odneses taj tvoj logo u vektoru, a covek koji to treba da uradi, gledao bi te belo...Ili, ako bi se stampao na nekoj ambalazi, gde je kvalitet stampe ogranicen. To vec bolje oluja zna. Znaci, logo treba biti primenljiv, da je lako prepoznatljiv ako je velicine jednog centimetra, i da moze da se otstampa na bilo cemu.
Sto se talenta tice, ili osecaja za lepo....to je sve 1%, ostalo se uci. Znam neke ljude koji nisu znali da uklope dve boje, ali su radom i trudom sve to naucili. I niko posle nece pitati da li je to nauceno na faxu ili negde drugde. Na pr, pre godinu dana sam radio radove mnogo slabije nego sto danas radim. Talentat i osecaj za lepo su mi se povecali? Ne mislim bas tako.
A logo, ne mora da asocira na firmu, neki kazu da je cak bolje da ne asocira...evo na primer logo apple-a...ali taj logo je dobar zbog neceg drugog...
Ps nemam sada vremena....da se nadjemo negde na kafi, pa da ti objasnim :P
Kinteče (kako ovo rogobatno zvuči, ne ? :)), talenat i smisao za lepo se ne uči, nego se sa tim rodiš. To o čemu ti pričaš se ne zove talenat, nego znanje. Naravno da svaki čovek može da nauči koja boja ide jedna sa drugom i sve to, ali to nije talenat. Nećemo da mešamo pojmove sad. Inače, što se tiče štampe, evo ti dinkić (misli se na dinosaurusa, a ne onog Dinkića da ne bude zabune), pa ga resajzuj koliko hoćeš (naravno u vektorskom formatu) i biće sasvim prepoznatljiv, jer u pitanju je samo jedna boja (crna), i možeš da ga odštampaš na koju god hoćeš majcu, šolju, upaljač... i biće sasvim prepoznatljiv :) U tome i je bila poenta. I zaista ne treba toliko mistifikovati bilo koji posao i tvrditi da treba ne znam ni ja kakva škola za njega. Najpoznatiji svetski programeri, dizajneri, modelari su samouki. Bte, ni Bil Gejts nije završio fax, pa napravi čovek OS :)
hm..da pojednostavim. Sve jedno da li je neko zavrsio neku skolu za nesto, ili ne, bitno je da taj neko uradi nesto sto valja. Konkretno, taj logo koju je imzadi uradila, ne valja. Naveo sam razloge. Inace, svaka cast za trud, mozda sada nece uraditi logo kako valja, ali ako bude uporna, dobice rezultat. Kao i kod slikanja, majstor moze da povuce jednu liniju, i sa tom linijom da dobije ono sto neko ne moze sa 1000. Ali da bi se dobila ta jedna linija koja valja, potrebno je mnogo, mnogo vezbe. I da, kada sam pitao profesora na fakultetu kako je on naucio da radi logo-e, rekao mi je da je kopirao postojece svetske logo-e, kao primere. (uveze bitmap u corel, pa crtaj preko)
mozda ce ovaj link pomoci....
http://www.cet.co.yu/arhiva/09/r09_finese.htm
logo sam video ranije, kao i sajt, ali nisam hteo da kritikujem, jer je napomenuto da je to samo trenutno... Kada ce novi logo? :)
Лични лого.
http://img293.imageshack.us/img293/5971/tiflogonewuh4.th.png (http://img293.imageshack.us/my.php?image=tiflogonewuh4.png)
Mene, da prostiš, podseća na kupacje gacje ;)
Mene, da prostiš, podseća na kupacje gacje ;)
A mene na "Transformerse" ;)
Mrka Kapa
1.12.2006, 19:16
Pomalo je kao onaj znak shto stoji Supermenu na grudima, samo iseckan i skracen, i zaista podseca gace. Mozhda se oblik mozhe i zadrzhati, ako se gornji i donji deo urade u drugim bojama.
Ajd da se i ja oglasim povodom Imzadinog logoa (doduse vise cu da se obracam Kintecu, ali se to i te kako odnosi na Imzadi).
Mislim da je ovde pocelo da se desava ono na sta se Kintec zalio povodom njegovih radova na Dizajn Zoni. Znaci, ljudi su poceli da sagledavaju svakojake moguce i nemoguce aspekte, procenjivali nesto za sta, predpostavljam da ni Kintecu nije palo na pamet i td.
Logo je Logo. On treba biti dobro odradjen, ali ako se ide suvise u analizu, mozda neko onda moze da u Logou vidi skrivene satanisticke znake. :)
Ovde cu ponovo da se osvrnem na tebe Kintece.
Bas na ovoj stranici ti si postavio u prvom postu, prve varijacije koje su ti pale na pamet. Uz pomoc par predloga, svojom intuitivnoscu i pazljivim radom uspeo si da treci (jel' bese treci?) svedes i sklopis zajedno sa vizitkom u vrlo dobar rad. U vrlo dobru vizitku sa logom.
Velika greska ti je po meni bilo to sto si pokusavao da unapredis nesto sto je dobro. To te je odvelo dalje i dalje, dokle nisi stigao do stadijuma, gde ti je zadnja varijanta (treba li opet da napomenem da je to samo po meni), gora nego onih prvih cetiri predloga. Ja bih se pazio tih stvari.
Dakle, nazovite me uobrazenim, ali bih ja onaj Imzadin logo probao samo malko da uoblicim, dok ne bih postigao ono sto sam imao u glavi na pocetku i terao dalje. Znaci, ladno bih rekao ljudima, da je u redu i da cenim njihove sugestije, ali to je to i nemam sada vremena da se bakcem ceo zivot sa logom.
Uzgred budi receno, i najgori logo bude po dobru zapamcen, ako je firma koju taj logo predstavlja dobra.
Dalje...
Niko ne moze da me ubedi da me ljudi ne bi sa pravom ismejali ako bih na ovom ili nekom drugom forumu postavio logo, koji je svojevrsno imao Photoshop 7. To je onaj logo ako se secate, onog ruznog plavog bevelovanog oka, koji je bio i na ikonici.
3D Max - Dve zmije koje se ukrstaju? Prosecna ideja sa katastrofalnom izvedbom. Zmije su, k'o da sam ih ja otprilike crtao u max-u sa obicnim lineom.
Evo sad bas gledam desktop. Adobe Ilustrator 2 ikonica.
Ja mozda nemam osecaj za lepo, ali bih onog ko bi mi to predlozio, poslao na skolovanje. Jer je onaj zuti nabubreni cvet, stvarno ocajno izveden.
Pa mnogo bi im bolje bilo da su unajmili naseg Kinteca.
Da ne sirim raspravu sada dalje o vezi dinosaurusa i softvera. Jer sve se moze lako objasniti. Ako hocete mogu da vam povezem Miroslava Ilica sa vanzemaljskim amebama, a ne dinosaurusa sa softverskom firmom.
@Simke
Gledam, pokusavam, razmisljam, ali ne vidim sta si hteo onim bordo dodatkom da sugerises. Evo moj pobratim gleda (decko koji se stvarno razume u dizajn) i kaze da mu se dopao predlog, ali ja nikako ne mogu da ga uklopim sa nicim u glavi a da ispadne lepo. Cak ni Srlleta (tog pobratima) ne razumem, ili on ne ume da objasni, sta mu se svidelo. No, ne gledaju svi istim ocima.
Cela poenta ovog mog dugog pisanija je...
Dobro je da firma ima dobar logo. Lose je ako ima los logo. Nije smak sveta, ako ima los logo. Nije losa stvar ako ima prosecan logo. Nije prosecna stvar ako ima dobar logo, a nije ni ultra dobro, vec naprosto dobro... a sto se mene tice, moze u pocetku da i nema logo.
A ako već ima ne bi bilo loš da taj logo ne bude loš, što znači prosečan, jer ne mora po svaku cenu da bude perfektan, s obzirom da ima logoa koji su perfektni, a predstavljaju lošu firmu, pa je zato možda bolje posvetiti se poboljšanju firme sa solidnim logoom, nego poboljšanju logoa prosečne firme... :)
evo jedan moj primer... mada, jos bi mogao da se doradjuje...ali to je ta neka ideja.
4617
Dobra ti ova vutra u sredini:D Slogan je "duvajte" ili?:)
Master Neo
2.12.2006, 3:30
']Dobra ti ova vutra u sredini:D Slogan je "duvajte" ili?:)
Stvarno, ako je to stopalo dinosaurusa, onda su oni imali gudru umesto stopala...
Pa moze biti da asocira, ali to moze biti i tajna uspeha firme :)
Salim se naravno. Inace, nadam se da se niko nije naljutio na moje kritike upucene vezano za logo...
@kinteC
E bre sad malko preteruješ :D Pa sad će klinci na osnovu ove tvoje slike da znaju koju travku da traže kod komšije u bašti :)
Evo nekih identiteta koje sam uradio... Cisto da vidite kako razmisljam
pozz:)
Target, mislim da je odlican, originalan. Jasno asocira sta je u pitanju, tehnicki odlican.
Dfotoaparati - lepo je realizovano, ali je ideja vec toliko iskoriscena...Mislim da skoro svaka fotoradnja ima slican znak, tj znak pretstavlja blendu kod aparata...
Iqualitim- bilo bi lepo kada bi se moglo to videti u boji...ovako deluje sasvim ok
Katmaj- Nesto mi tu ne stima...Drugi font u znaku, razlicite debljine linija...Ja licno, probao neku drugu varijantu.
Ambience- Mislim da je savrsen. Na pr, ugao kod trougla je isti kao kod slova A, kako i treba da bude. Jedino sto bih probao razne varijante gde da se postavi taj trougao, na pr, text bi mogao da ide ispod znaka.(ovo sada ja filozofiram :) )
Ivamax- fino izgleda, samo, sta je tu radjeno?
U sustini, logoi su :aplauz: Samo ubuduce naglasi za sta je radjen koji logo, sta treba da pretstavlja, i jos ako moze koja varijanta u boji..ne bi bilo lose.
Kako je moje znanje ograniceno, moguce je da i negde gresim...Valjda ce Simke i Holodoc da me isprave :)
Cisto da vidite kako razmisljam
Dobro razmisljas :)
Svi su dobri, ali ipak mislim da target odskace po kvalitetu od ostalih. Takodje mislim da je logo za fotoaparate najlosiji (ili najmanje dobar).
Imas li neke varijante u boji?
Good job! :tapsh:
@ kinteC
Sto se tice logoa u boji, do sada sam sve radio BW, kako bi, u sustini i trebalo jel da? Bar su nas tako ucili :) ...tako da, evo samo jednog "u boji"
Za Ambience: da, filozofiras, ali i treba; uzmes lepo pa okreces, prevrces, gore dole, levo, desno, isprobas sve kombinacije pa vidis sta tebi i drugoj strani najvise odgovara. Konkretno, ovo moje je bila dobitna kombinacija :)
Ne razumem to za IVAMAX; kako mislis, sta je radjeno? Bio raspisan konkurs za logo te neke IT firme, ja poslao 5 resenja i oni izabrali ovaj (najlosiji :)). I to je to :)
Ths!
PoZ!
@Katmay
..Tek sada videh da ti je istoimeni logo tvoj licni logo.:boodala: Od neceg slicnog sam i ja poceo...kintec, pa se zasebno izdvoji slovo K. A logo, IVAMAX, kazem, sta si tu uradio osim sto si otkucao text fontom Neuropol X. Mislim, ako se koristi vec neki font, onda treba da se modifikuje, da se malo igra sa tipografijom. Ali posto su izabrali taj logo...njihov problem :) I jos jednom, svaka cast za ostale logo-e.:tapsh:
samo jos da citiram jedno misljenje o ovim logoima: "socrealizam, 70ih godina jako popularan"
Kako mi je doticna osoba objasnila, odlike socrealizma: koristile su se vec postojece stvari, bez mnogo novih. Verovatno si listao neku malo stariju knjigu. (kao i ja :s ) Takodje, preporucena je knjiga, tj komplet od tri knjige koji se zove "znakovito" Te knjige sam video na sajmu, stvarno su odlicne. (mogu se videti moderni primeri znakova)
Evo nekih identiteta koje sam uradio... Cisto da vidite kako razmisljam
Videsmo kako razmišljaš a videsmo i da se ne trudiš baš puno oko realizacije ... kako je to već kolega Kintec konstatovao i vrlo lepo primetio,
a da li treba i koliko treba da uložiš truda... deluje mi nekako da ti znaš to već sasvim dovoljno dobro,
prema tome ... ne znam koliko je uputno da dam komentar i svoj sud o prikazanim radovima.
@kinteC
Sibni mi, molim te, u LP ime autora tih knjiga i izdavaca ili sta vec... ne mogu da ih nadjem...
ths
@Simke
Dobro sad, ti ne mozes da znas da li se trudim ili ne... mozda sam ja jedan logo radio dva dana i ziv se pojeo dok ga nisam zavrsio :) Za neke bi stvarno trebalo malo vise truda a onda i vremena a od grafickog dizajna ne(mogu) zivim, tako da... I drugacije je kada radis za 50 i kada radis za 500 e, to znas, tako je u bilo kojoj oblasti. Opet, oni uglavnom izaberu onaj gde sam ulozio najmanje truda u svakom pogledu... ako je njima dobro, meni jos bolje :)
poZ
@Simke
Dobro sad, ti ne mozes da znas da li se trudim ili ne... mozda sam ja jedan logo radio dva dana i ziv se pojeo dok ga nisam zavrsio :) Za neke bi stvarno trebalo malo vise truda a onda i vremena a od grafickog dizajna ne(mogu) zivim, tako da... I drugacije je kada radis za 50 i kada radis za 500 e, to znas, tako je u bilo kojoj oblasti. Opet, oni uglavnom izaberu onaj gde sam ulozio najmanje truda u svakom pogledu... ako je njima dobro, meni jos bolje :)
poZ
Misliš da ne mogu da znam... ;) pa, dobro ako tako misliš neka tako bude ...
iako si možda mogao da pretpostaviš da ne bih nešto tvrdio da se to ne vidi iz aviona.
Mislim da treba raditi uvek kao da ste plaćeni 5.000 i više,
ne sme se sebi dozvoliti taj vid kalkulacije jer na kraju ta matematika samo autoru može da škodi.
Čudi me tvoj pristup ''ako je njima dobro, meni jos bolje :)''
kao i ta tvrdnja, nedoumica da li se može živeti od grafičkog dizajna koja je donekle diskutabilna...
ti si recimo o tome trebao da razmišljaš nešto ranije a ne sada kada si već grafički inžinjer, apsolvent. :)
Highlander
10.12.2006, 22:44
Evo jednog zanimljivog linka o logoima: http://www.logolounge.com/articles/default.asp?ArticleID=248
Govori se o raznim vrstama logoa, trendovima i o još mnogo toga...
:)
@Simke
Dobro, ne slazu nam se misljenja, nije nista novo a ni necemo dalje u raspravu :)
Graficki dizajn mi je sporedna stvar, otuda i takve kalkulacije i pristupi... Uvek sam hteo fotografiju da upisem a nisam imao uslove, a kako mi je "grafika" isla od ruke, upisah to sto sam upisao, ali, eto, na kraju se opet bavim fotografijom, i svim tim sto je vezano za nju :) a graf. dizajn i graf. inzEnjering nije isto.
I rekao sam da ja ne mogu da zivim od grafickog dizajna a ne, naprotiv, da se ne moze od toga ziveti
Imas li ti negde okacene svoje radove iz ove oblasti da vidim kako ti razmisljas, mozda se ipak u necemu slozimo? :)
@Highlander
Ima zanimljivih stvarcica...
Z!
@Simke
Dobro, ne slazu nam se misljenja, nije nista novo a ni necemo dalje u raspravu :)
Slažu, ne slažu ... manje je bitno jer u negativnu raspravu sigurno nećemo. Poštujem samo raspravu koja može neke nejasnoće da prosvetli i donekle razjasni kako bi neko od toga imao koristi.
Graficki dizajn mi je sporedna stvar, otuda i takve kalkulacije i pristupi... Uvek sam hteo fotografiju da upisem a nisam imao uslove, a kako mi je "grafika" isla od ruke, upisah to sto sam upisao, ali, eto, na kraju se opet bavim fotografijom, i svim tim sto je vezano za nju :) a graf. dizajn i graf. inzEnjering nije isto.
Citat:Inženjering ili Inžinjerstvo je primjenjivanje nauke u potrebe čovečanstva a postiže se upotrebljavanjem znanja, matematike i praktičnog iskustva za kreiranje upotrebljivih predmeta ili procesa. Ljudi obrazovani i primjenjeni u inženjeringu se zovu inžinjeri.
Pogledaj kako sam napisao da ne citiram sam sebe...
I rekao sam da ja ne mogu da zivim od grafickog dizajna a ne, naprotiv, da se ne moze od toga ziveti
OK. Dobro je što ovo pojašnjavaš da se ne bi ubijala volja u startu nekim mladim ljudima koji žele da se bave istim.
Imas li ti negde okacene svoje radove iz ove oblasti da vidim kako ti razmisljas, mozda se ipak u necemu slozimo? :)
Radove,da. Neke od njih si gledao u prolazu na putu BGD-SO, na Vojvodjanskom delu puta ... tačnije lokacije mogu na pm.
Postaviću i ovde neke svoje zamisli kao i gotove radove, bar da mogu da se kritikuju...
a da li ćemo se u nečemu složiti, da li je bitno. ;) :)
Razmišljao sam kako bi možda bilo zanimljivo da izaberemo neku temu pa da se malo igramo, recimo mogla bi Imzadi kao jedna od dama koje posećuju ovaj kreativni deo da zada temu a žiri bi izabrali... Oluja može da bude predsednik.
@Katmay
evo jedan taze,
jutrošnji,
još vruć iz Corela,
za tebe ... :)
rekao si da voliš fotografiju, miris razvijača i fiksira, pa ...
Da, u krajnjem slucaju, nije ni bitno :)
Moze, svidja mi se predlog, ja sam za; malo zabave i druzenja nije na odmet. Ostaje da se zada neka tema...
OK je logo, klasika, svidja mi se, takav bi zeleli mnogi fotografi, oni sto su jos uvek "na filmu" ;) ths :)
Kad si vec spomenuo fiksir i razvijac, na zalost, svega nekoliko puta sam sam razvio film... brzo je doslo digitalno, mada sam nesto razmisljao da kupim neki sto "trosi" film, Nikon F75 npr., da se podsetim pocetaka :)
PS: Ne prija mi nesto taj miris :)
I`m back :)
dakle, evo jos jednog logo-a. Posto sam napustio ideju da se pretstavljam kao "firma", onda bolje da bude neko umetnicko ime..ili sta vec. Probao sam varijantu sa mojim imenom i prezimenom...ne ide :(
http://i15.photobucket.com/albums/a364/trens86/carevic_logo5.gif
dakle, ospite paljbu, recite sta mislite, sta po vama ne valja...Da ponovim, u pitanju je logo koji bi trebao da me pretstavi kao umetnika, ne kao firmu. Ove fleke, to bi trebalo da budu kao fleke od boje...(nista pametnije mi nije palo na pamet)
Highlander
14.12.2006, 17:50
Fino, još se i rimuje. :)
Ja bih samo ubacio slovo "i" ;) , i uzeo drugačiji font (tanji) za ovaj natpis multimedia designer. Čini mi se da bi bilo lepše da ti se ime više preklapa sa ovim bojama.
Jedna sugestija,
dobro bi bilo da fleke budu mape Evrope, Srbije i Beograda,
tada bi imale i neku svrhu osim izgleda... zar ne.
Highlander
14.12.2006, 19:05
Može i tako, ali bolje da ostanu fraktalni oblici. Mada, to će na kraju odlučiti Alexander a.k.a. Kintec. :D
Pretpostavljam da sam smorio vise sa ovim logoima...ali, eo jos par...
http://i15.photobucket.com/albums/a364/trens86/carevic_logo6.gif
"malo" lici na anarchy simbol...U stvari, to je slovo A unutar C :D Prva dva logoa su varijacije, dok je treci malo stilizovan...
Wow... strava kinteC...baš mi se dopadaju... ovo je fazon koji gotivim:aplauz:
Batali treći, komunistički je - ne ide ti uz ovaj nick:a_bleh:
Drugi je najbolji.
hvala imzadi...
JAO..tek sada vidim da fali slovo I. Jos se pitam sta to Highlander prica... :kreza:
To je još i dobro, zamisli da si greškom napisao "mlatimudija" ;)
Jedna sugestija,
dobro bi bilo da fleke budu mape Evrope, Srbije i Beograda Auuu, nemoj Zemuncu da kažeš da je Beograđanin, to je smrtna uvreda ;)
[Imzadi]
16.12.2006, 13:51
:rofl: :rofl: :rofl: Nisi normalan :rofl: :D
Psychon@ut
16.12.2006, 14:18
E, pa i VojaM ima neki čudan smisao za humor...:D :rofl:
:rofl: vojo, car si! :alealeee:
nego, meni je isto najbolji drugi, samo mi se ne svidja sto ono A prekriva u.
Mislim da sam vec negde cuo u SK-u za mlatimudiju.Verovatno iz nekog Cveta Kompjutera ali ko zna vec...
Kintec sta kazes da ono Alexander bude Alekssander?
Znam ja ipak kojoj ti sorti pripadas.:D
berserkergang
16.12.2006, 17:42
Dobro jew ovo sa zaokruzenim slovom A...
DorianGrey
16.12.2006, 17:45
Evo, da i ja stavim nesto :)
Nije nista specijalno, ali meni se svidja
http://img224.imageshack.us/img224/59/mojlogofinalbx8.jpg
btw. Ovo cu zvanje zasluziti nadam se u bliskoj buducnosti, dakle ovo je samo proba:)
@Dorian Grey
Dobar je logo, nekako elegantan:)
Smanji bevel (tj. nemoj uopšte da ga stavljaš) i biće super... I sredi malo ove krzave linije da ti ne budu ovoliko krzave... A ovaj dole tekst: graphic designer smanji skroz...i možda bi bilo lepše da bude u crnoj boji.;)
ehehehehe mlatimudija, to je iz onog najboljeg cveta kompjutera kad su macki davali chicony tastere da jede O_O
@DorianGrey
Meni je nekako previše mršav. Rešenje jeste manje-više elegantno ali nažalost nije preterano praktično. Primera radi probaj da nosiš taj logo nekome na sito štampu ili tampon. Ima da te popsuje ko da si mu opsovao majku jer ima da propiša majčino mleko dok ne namesti mašinu da ga odštampa. Takođe, ovih par listća „trave“ levo od naziva „Dorian“ tu samo smetaju. Možeš ili da ih izbaciš ili nekako drugačije da ih uklopiš ako si već zapeo za postojeću koncepciju.
Bevel je već toliko veliki da logo dobija ružnjikav izgled. Probaj da uradiš u Photoshop-u (pošto očigledno u njemu radiš) varijantu gde nećeš da koristiš toliko taj bevel! Bevel se koristi u veoma retkim situacijima i kada treba a se uradi stilizacija a ne sam logo. Taj isti bevel ti je i pojeo dobru količinu debljine linija tako da kao što rekoh logo ostavlja utisak „mršavosti“. Pa čak i tada po mogućnosti koristi „Pillow emboss“ a ne „Outer“ ili „Inner“.
Još par stvari. „Dorian“ si pokušao da ispišeš zlatnom bojom. Na ovako tankom fontu veoma je teško ostaviti utisak da se radi o zlatnoj boji a ne o nekoj loše izabranoj mešavini mutant zelene ili sl. To ćeš videti ako budeš pokušao u skorijoj budućnosti da praktično koristiš ovaj logo. Tebi možda u RGB-u to izgleda okej ali videćeš ako budeš nameravao da nosiš u štampariju. Tada zlatna da bi ispala zlatna isključivo mora da se radi iz „štriha“ inače ćeš dobiti veoma nezadovoljavajući rezultat. Takođe, nemoj da zazireš od upotrebe Stroke-a na linijama da simuliraš outline a i nikada prilikom stilizacije nemoj da koristiš „Drop shaddow“ veći od 25%-30%. Ovaj tvoj je čak čini mi se više od 75% ili je kompresija slike prikrila pravu vrednost.
@kinteC
Ajde da i tebe iskritikujem kad kukaš već :)
Biću iskren. Nijedna varijanta koju si predstavio mi se ne sviđa obzirom na namenu. Logo ti ovde previše liči na neki domaći modni brend, posebno kad pogledaš ono „A“. Dakle, da je u pitanju neki modni brend bilo bi sasvim okej ali ovako ne. Kompozicija generalno nije loša tj. boje su okej (ili je to zato što ja volim tu „100-80-20“ plavu) ali kao što rekoh „A“ se nikako ne uklapa. Rekao sam ti prvo da uzmeš lepo i smisliš šta ćeš od natpisa da staviš. Da li će biti kinteC (što sam ti rekao odma da batališ) ili nešto kao ovaj „Alexander“. Ali da budeš siguran i onda da počneš sa time da eksperimentišeš a ne ovako na sve strane. Logo treba da bude po mogućnosti što jednostavniji i da bude bez problema prepoznatljiv kada bi se predstavio samo u crno-beloj varijanti ali ja lično volim kada celoj stvari dodam malo boje tj. da može da se lepo uradi „štrihovima“. Pa pobogu, nismo grobari nego dizajneri :D Možeš da se skoncentrišeš na neku jednostavnu foru ali sam ti već hiljadu puta napominjao da ćeš najveću moć u oblikovanju logoa imati ako ovladaš nekim od programa za vektorsko crtanje.
Kombinacija talentovanog uma i Illustratorovog „Pathfindinga“ može da bude jako uspešna kombinacija. Photoshop jednostavni nije namenjen za te svrhe i može da služi samo za stilizaciju istog. Dakle gospodo,... :)
Dakle na kraju mi nije namera nikome da ubijem volju za dalji rad ali gospodo izabrali ste težak put grafičkog dizajna zato shvatite ove kritike kao dobronamerne i poradite na nedostacima.
prvi pokusaj....
http://img133.imageshack.us/img133/2918/mylogoit9.jpg
Isuviše jednostavno, tj. sveukupno deluje kao jedno potpuno odsustvo svake avangarde. Jeste da ima savršeno dobru asocijaciju na nuklearno, ali nije samo u tome poenta.
@kinteC
Što više gledam u ono "A" to mi više razbija konstrukciju logoa kao celine, a i podeseća me donekle na pentagram i simbole neke okultističke & religiozne sekte. :)
Isuviše jednostavno, tj. sveukupno deluje kao jedno potpuno odsustvo svake avangarde. Jeste da ima savršeno dobru asocijaciju na nuklearno, ali nije samo u tome poenta.
zbog toga ja nisam dizajner! :)
@Eclipse
Jel ovo "onaj" znak za radioaktivnost? :D
Evo jedan znakić, da ne bude kako samo nešto kritikujem.
Znak je uradjen za sportsko društvo ''Medicinar'' ...
Evo ga logo sa mog sajta (u manjoj rezoluciji) Imam malo logo-a u slikama ali zato video logo-a imam za izvoz:D Videcu da uploadujem neki od njih...
DorianGrey
19.12.2006, 12:49
Posto me je holodoc "sahranio" prosli put :rofl: (salim se, kritike su uvek dobrodosle), elem, uradio sam potpuno drugaciji logo, dosta jednostavniji, bez bevela, pa da vidimo sad
http://img226.imageshack.us/img226/3710/logo66666copyji6.jpg
Posto me je holodoc "sahranio" prosli put :rofl: (salim se, kritike su uvek dobrodosle), elem, uradio sam potpuno drugaciji logo, dosta jednostavniji, bez bevela, pa da vidimo sad
Jes' da nisam holodoc, ali sta mislis o ovoj varijanti?
(btw. jos mi nije jasno sto toliko mesate fontove)
Pade mi sad jedna ideja i evo ga i moj prvi logo u zivotu.
(mislim da sam mu omasio pozadinsku boju (mozda je isuvise drecava, ali sta je tu je).
Evo jedan na brzinu
Jel ovo rađeno u Adobe C64 paketu :D
DorianGrey
19.12.2006, 17:33
Bobi, nije lose, tako kako si ti zamislio, a sto se fontova tice, menjam cisto da bi malo zivosti imalo
Sto se tvog logoa tice, nije los, samo malo manje upadljivu boju
@Srlle, boje obavezno promeni, ovo izbi oci
Evo jedan na brzinu
Pobratime, mozes ti to mnogo bolje.
Spread the word! Show, what is in design all about!!! :)
@holodoc
Znajuci srlleta, mislim da je radio u ilustratoru.
Psychon@ut
19.12.2006, 17:59
@bobi
Zašto ti je "I" na samom kraju,tj. uz ivicu slike?Izgleda kao prepolovljeno...;)
@bobi
Zašto ti je "I" na samom kraju,tj. uz ivicu slike?Izgleda kao prepolovljeno...;)
Zato sto je i B uz samo levu ivicu slike.
aerochivija
20.12.2006, 10:08
Najzad ste me inspirisali da se malo poigram. Ako ste raspoloženi prostudirajte ova rešenja, i kažite koji je vaš favorit, ako postoji. Nisam hteo da numerišem predloge, samo napišite red, i koji logo. Meni lično se najviše dopada logo u drugom redu, treći s leva.
Corel je korišćen za konstruisanje svih logoa, a exportovana zbirka je u Photoshopu priređena za postovanje.
Definitivno drugi u trecem redu.
Od ponuđenih, treći red drugi sa leve strane ;)
drugi u drugom redu sa leve strane :0
Drugi logo u drugom redu.
Treci red, drugi s leva...
Jel ovo rađeno u Adobe C64 paketu :D
Na P3 sa shopom 7 portable.No Ilustrator. Bas je retro zar ne ? :dzavo:
Shlaymara
20.12.2006, 18:39
Mjau. :kreza:
Idi bre. Da dodjes kod mene da ti ovo izrezem na kateru, dobio bi samar zbog krzavosti macke:D
Macka nije krzava u ilustratoru, ovo je bilo prebacivanje u shop za 3 sekunde bez mnogo truda.Znam da je macan malo krzav al posto je prebacivan pod nenormalnim uslovima mislim da moze da mi se oprosti.
Shlaymara
21.12.2006, 17:33
Macka nije krzava u ilustratoru, ovo je bilo prebacivanje u shop za 3 sekunde bez mnogo truda.Znam da je macan malo krzav al posto je prebacivan pod nenormalnim uslovima mislim da moze da mi se oprosti.
A zasto je ostatak normalan?
:tapsh: za ideju o JJ :rofl:
Highlander
21.12.2006, 18:43
@aerochivija: Drugi u drugom redu, imho.
Evo jednog i od mene...
http://i146.photobucket.com/albums/r246/Madjerac/di_logo_01.jpg
^^ dopadljivo je, ali bi bez koordinatnog sistema bilo mnogo bolje. Sa njim je isuvise slozeno, ramisli o tome da se te strelice oupste ne bi videle pri smanjenju znaka.
Highlander
21.12.2006, 19:12
^^ dopadljivo je, ali bi bez koordinatnog sistema bilo mnogo bolje. Sa njim je isuvise slozeno, ramisli o tome da se te strelice oupste ne bi videle pri smanjenju znaka.
Hvala. :) Strelice su tu da ukažu da se firma bavi 3d-om.
Ali prave dzumbus :D mislim da i sama perspektiva daje jasne naznake o 3d-u.. ili mozda da probas samo koordinatni sistem, s tim sto ces skratiti ose.. ma fino je i ovako :)
http://img201.imageshack.us/img201/952/logosmg2.jpg
:paranoia:
Da nisam preterao??? :)
Moram da se odlucim koji cu od ovih... Al napravicu josh par komada za svaki slucaj.
Highlander
21.12.2006, 22:39
@RaideR: Svako mišljenje cenim, hvala. :)
@EclipsE: Meni su najsimpa poslednji u prva dva reda, sa malim e.
Evo još jednog:
http://i146.photobucket.com/albums/r246/Madjerac/di_logo_02.jpg
Nema Kinteca da komentariše... :)
A zasto je ostatak normalan?
Zato sto je doradjen vektrima u shopu.Macor je samo prebacen pa transformisan a onda je sve smanjeno na 30 posto od originala pa jpegovano
cisto da pustim na forum.Tu mi se iskzalo.
http://img201.imageshack.us/img201/952/logosmg2.jpg
:paranoia:
Da nisam preterao??? :)
Moram da se odlucim koji cu od ovih... Al napravicu josh par komada za svaki slucaj.
Sunce ti, ovo ko da si napravio igricu - pronadji razliku... :)
Sto se mene tice, izaberi bilo koji, jer se vrlo malo razlikuju.
Evo mene, imao sam problema sa hardverom...Pa da pocnem...od posta 161 (na prethodne radove je uglavnom odgovoreno, a simketov logo ne vredi komentarisati osim: jednostavan, cist, za primer, nije revolucionaran..ali je sasvim ok- osim sto bih ja skinuo outline)
"Logo" od uros@3D - To i nije logo, pre bi bio header za neki sajt, i to prilicno los (89kb), ali ne mari, od neceg se mora poceti. Naziv mi se takodje ne svidja Uki pictures...Asocira me na firme tipa "milojko trevl" i sl...:kreza:
@DorianGrey, logo nije los, samo sto je bas suvisno to sto si ispisao "graphic designer" onim fontom...Tri potpuno razlicita fonta, previse je. Takodje, ne bih mesao vektor i sliku (cetkica) Probao bih da uradim sve u vektoru (samo iscrtaj cetkicu) i graphic designer bi napisao ispod, sitnije, nekim takodje serifnim fontom :)
@bobi
Interesantno resenje, samo, kako bi to izgledalo zasebno, dakle, samo BoBi. Moglo bi tu jos da se radi...
@srlle (post 165)
U sustini nije lose, dosta stvari se poklapa, ali je zato logo pretstavljen na ocajan nacin....te boje...Acid logo :kreza: Onaj stroke na slovima ti uopste ne treba, bolje da je popunjeno jednom bojom...Ima potencijala :)
@aerochivija
Tu bih se potpuno slozio sa holodocom...dakle, treci red, drugi po redu...Nekako mi se najbolje uklapa u celu pricu sa fontom ispod...Neko logicnije obrazlozenje na zalost ne mogu da dam... :(
@srlle
Nekako mi deluje suvise "razbacan" onaj macak...Ne deluje kompaktno, mozda kada bi se podebljale one linije...Razmisli o tome sta ce se videti od detalja kada se logo umanji...
Takodje, logoe stavljajte na forum u gif formatu, ne vece od 640x480pixela Ovo je preporuka, ako vec morate veci format, stavljajte kao link sliku (gif mnoogo manje zauzuma mesta, i ne gubi na kvalitetu kada su ilustracije u pitanju, za razliku od jpg-a) Ko ne zna kako da sacuva sliku za net, neka u photoshopu pritisne ctrl+shift+alt+S. (ovo vazi za sve)
..Sledeci logo, za Jene Jemeson, odlicna ideja, malo losije realizovana...One linije sa strane strce i previse. Ja licno celu pricu zamisljam kao neku prostiju ilustraciju... :)
@Highlander
I sam si video da prvi logo ne stima...Drugi je mnogo bolji, samo probaj da ti slova prate formu linija..i jos malo da se upegla rad...Mozda bi bilo bolje da se sve uradi u povrsina (ne volem linije na logo-ima :))
ps:Imajte na umu da su sve ovo dobronamerne kritike...:opanachke, i drago mi je da vas ova tema interesuje...:to_care:
Da nabacim jos koju verziju logo-a...Ako ovako nastavim, jos malo ce doci post u kome ce pisati: "kako vam se svidja 54366 verzija logo-a" :kreza:
http://i15.photobucket.com/albums/a364/trens86/logo_koznakoja_verzija.gif
Malo je uvrnuto...:opanachke
Highlander
22.12.2006, 23:57
Prvi je fenomenalan i mislim da bi najviše odgovarao... ;)
Ova dva dole, oba sa desne strane, stvarno odlično izgledaju. Svaka čast & alal vera.
Skroz dole desno. Odličan.
Psychon@ut
26.12.2006, 1:06
I ja sam ponešto pokušao ... (inače ps mi nije specijalnost...a šta jeste uopšte?:D )
Highlander
26.12.2006, 23:49
I ja sam ponešto pokušao ... (inače ps mi nije specijalnost...a šta jeste uopšte?:D )
Ovo baš i nije logo... :confused:
@ kinteC
Hvala na konstruktivnim kritikama.Jenna je bila 15 minutni odgovor na sitnicvosti povodom kvaliteta, slazem se da treba razrada.Acid boje na onom logou su bile podstaknute tres spicom za vremensku prognozu sa plavo- zelenom acid kombinacijom boja koju je moj kolega Nemanja skoro nacinio :D
Znam da je lubanja krzava.Ockujem kritike sa konkretnim obrazlozenjem(zasto i kako treba i zbog cega )
Skroz dole desno. Odličan.
Zar slovo N nije malo previše mršavo u odnosu na ostala slova ...
nekako uskače u oko, skoro da se prvo primeti.
Najzad ste me inspirisali da se malo poigram. Ako ste raspoloženi prostudirajte ova rešenja, i kažite koji je vaš favorit, ako postoji. Nisam hteo da numerišem predloge, samo napišite red, i koji logo. Meni lično se najviše dopada logo u drugom redu, treći s leva.
Corel je korišćen za konstruisanje svih logoa, a exportovana zbirka je u Photoshopu priređena za postovanje.
Malo sam se igrao tvojom idejom... zakukuljio, zamumuljio i evo šta ispade, nisam baš zadovoljan nego sam se malo umorio od kombinovanja pa prekinuo ... ali, evo:
imaš sva ćirilična slova za: аеро
kao i latinična za aero chivija design
naravno, sve je radjeno u starom dobrom CorelDraw12 ... pa export u gif
Evo napravio sam i ja svoj logo :)
http://img167.imageshack.us/img167/4605/renedesignvd7.jpg
Kako vam se čini?
@Simke
Odlican logo. Sve su mi linije (ovce :)) na broju, jedino mi se ne svidja izbor boja. Mozda ne bi bilo lose da boje budu kontrasnije (ona zelena nijansa mi bas nikako ne lezi).
@Rene
Sta da ti kazem? Izbegavaj koriscenje shadowa i posebno (meni omrazenog) hiljadu puta koriscenog, besmislenog, uvek ruznog i nadasve nepotrebnog bevela. Ovaj bevel je utoliko losiji zato sto je stavljen na tankom fontu. Izbor boja ti nije najsrecniji i jedino sto mi se svidja ovde je ova vatrica (mada pokusavam da je zamislim bez bevela i sa nekom ljudskom crvenkasto-narandzastom bojom).
Acid boje na onom logou su bile podstaknute tres spicom za vremensku prognozu sa plavo- zelenom acid kombinacijom boja koju je moj kolega Nemanja skoro nacinio :D
Ehh.. stari dobri Nemanja...
Nikada nije umeo sa bojama :D
@Renee
Ovo je bas simpaticno :) ...Ali nikako ne uzimaj to za logo. Ajd` sto si nabacio efekte, nego sto se tu nista ne uklapa...Poenta kod logo-a je da se uvek nesto sa necim slaze, harmonija. A i da se ne uzimaju tudje stvari za logo...
5204
Vidim ja da mi je ona vatrica nesto poznata :paranoia:
Jes' da nije neki logo, al' rekoh ajde da pokazem. :)
Jes' da nije neki logo, al' rekoh ajde da pokazem. :)
Da prostiš samo ti fali međulampa između crvenog i žutog svetla sa slovom "O" i da dobiješ jednu tako omiljenu stvar među muškom populacijom :D
Da prostiš samo ti fali međulampa između crvenog i žutog svetla sa slovom "O" i da dobiješ jednu tako omiljenu stvar među ljudskom populacijom :D
Nece da moze! :)
Falila bi onda lampa i sa slovom S da bi rad bio kompletan. :D
Nece da moze! :)
Falila bi onda lampa i sa slovom S da bi rad bio kompletan. :D
Ko je govorio o množini??? :dzavo:
...i posebno (meni omrazenog) hiljadu puta koriscenog, besmislenog, uvek ruznog i nadasve nepotrebnog bevela.
it's so 1997! to je tada bilo u modi a to je bilo pre 10 godina O_o
bevel nije losa stvar ako se mudro upotrebi, ali ovaj klasicni sa umeksanim ivicama, 'plasticni'... uh, it's so 1997 :P
Meni se lično u poslednje vreme "Pillow emboss" mnogo dobro uklapa u skroo sve "žiiivoo i mrrrtvo" :) Ovaj plastični (inside i outside) veoma retko koristim. Čak i ako ga koristim onda ne idem na jačinu veću od 2-3.
Psychon@ut
5.1.2007, 14:14
Ovo baš i nije logo... :confused:
Zapravo to je trebalo da bude vizitka ... nešto ovako
p.s.
Čini mi se da su ovde već postovane slične stvari...
Zapravo to je trebalo da bude vizitka ... nešto ovako
p.s.
Čini mi se da su ovde već postovane slične stvari...
Sama tema ove vizitke ne dozvoljava ove crne trake, zar ne?
Neko ko ne poznaje jezik/e koji je/su upotrebljen/i na vizitki, recimo neki stranac sa nekog drugog govornog područja ... ne bi mogao da pogodi delatnost vlasnika vizitke, što znači da ne postoji vizuelna veza, niti potrebna logika koja bi vodila ka identifikaciji...
Na ovaj problem se može gledati i tako što se uzme za parametar da ni većina onih koji će uzeti vizitku neće hteti, moći, niti imati živaca da je čita u trenutku kada pretura po desetinama vizitki u potrazi za odredjenom informacijom... pronaći će je tek u drugom ili trećem listanju ako je to ono što su tražili a to nikako ne može da bude cilj autora pa ni vlasnika dotične.
Moja razmišljanja se kreću u pravcu toga da bih sigurno prepuručio neku providnu mat plastiku za vizitku, malo sivkastu na kojoj bi bio beli ram sa čisto ispisanim podacima...
recimo na belom ramu bih ostavljao prazna slova sa crnom tankom konturnom
linijom... ostalo, deo koji ide na providnu foliju bih štampao crnom bojom jednostavnim slovima, radi što bolje čitljivosti, informacije bi bile samo one osnovne... takodje mislim da bih prihvatio da uključim i neku boju, može i neka pastelno plava, pastelno zelena ili već, boja bi bila iskorišćena samo za naziv firme... možda uz još neki detalj koji bi upotpunio kompoziciju i ukupnu ravnotežu i utisak...
Nadam se da sam ti pomogao da na pravljenje vizitki pogledaš iz nešto drugačijeg ugla...
Psychon@ut
8.1.2007, 19:38
Hvala za pomoć
Uvidio sam da ove crne trake nemaju veze sa ciljnom grupom, ali nekako su isticale tekst, i čisto vizuelni utisak je izgledao nešto bolji.
A što se tiče ideje koju si ponudio, izgleda mi super, moram to što prije isprobati...
Inače pokušavam da svedem sve ovo na što jednostavniju forumu(poučen od strane "kinteCa" koji to super odrađuje), bez nepotrebnih dodataka, sličica i teksta,iako to možda nije moguće u potpunosti-kao što si rekao,možda ne bi svi razumjeli djelatnost firme.
Evo ovako ljudi.
Imao sam zahtev da napravim spicu za novogodisnji marketing i evo, danas sam nesto sklepao.
Razmisljao sam se da li da je postavim ovde, ili medju animacijama.
Odlucio sam se ovde, pre svega iz razloga sto me zanima, kako vam se cini, celokupni dizajn zavrsnog kadra, a to pre svega podleze ovoj temi.
Ako mislite da jos nesto treba da se ubaci, recite, ne stidite se :)
(bacite pogled i na samu animaciju)
1 MB dvx
http://www.mysharefile.com/v/4768224/Marketing_zimski_fin_1_.avi.html
Super ti je uradjeno, Samo me ne asocira bas na Novu godinu. Al ono sto mislim da je najbolje odradjeno je sama kompozicija i vreme (covek ima dovoljno vremena da pogleda broj telefona:) ).Bobi, nije za cistu peticu stoga 5-. Za efekte svaka cast.
Off topic: Na kojoj ce televiziji ovo da bude?
Highlander
8.1.2007, 22:50
@bobi: Wow! Stvarno odlično uradjeno... Ipak se isplatilo učenje particle flow-a... :D
Možda da dodaš neki vatromet ili slično, ali nemoj da preteruješ da ne bude prenatrpano.
■ Kretanje unazad i ispisivanje slova počinju u istom trenutku ali ne završavaju u istom ritmu, kretanje unazad se završava pre nego što se ispiše cela reč...
čini mi se da bi bilo mnogo bolje da to nanišaniš onako pravo...
■ Natpis Marketing naginje na desnu stranu, tako da bi bilo dobro podmetnuti nešto pod TV prilikom gledanja kako bi to izgledalo ravno ... :)
■ Slovo k je latinično.
Bobi druže, pogledao sam više od nekoliko puta, pažljivo.
da sam ja naručilac rada ... paa, mislim da ti ne bih platio ...
pre bi čuo rečenicu: OK, ideja ti je dobra ajde ti to lepo završi pa da vidimo.
@Stevvan
Hvala. :)
Bice na jednoj Niskoj lokalnoj TV (ne bi bilo fer da kazem na kojoj, da ne bi bilo reklamiranja)
@Higlander
Hvala i tebi. :)
Acctualy, nije p-flow (mada bi i njime moglo da se odradi), vec plugin Ky trail koji sam vam vec ostavio u nekom postu za 3D grafiku.
Samo sam iscrtao spline preko cirilicnog fonta, kao putanju jednom dummy-u, i tom dymmy-u sam stavio taj plug in.
Ono sto pada je obican snow, kojem je takodje dat postprocesing efekat plugina.
@Simke.
Hvala i tebi :)
Za prvu i drugu stavku si u pravu, a za trecu nisam bas siguran. Jer vidi, kao sto sam pomenuo, samo sam nacrtao vektorsku liniju preko cirilicnog fonta. Zasto mislis da je latinicno? Jel' mozda zbog one prve linije na slovu, koje ide malo povise?
Bobi druže, pogledao sam više od nekoliko puta, pažljivo.
U tom slucaju bih samom sebi bacio magiju brain-death i sebe lisio bilo kakve kreativnosti i transformisao se u glupog animatora, sa zahtevom da mi ti kao poslodavac potanko objasnis sta treba da se animira i kako. :)
Tako bi bilo lakse i meni i tebi :)
Evo uradila sam ovo pre par dana. Urađeno na brzu brzinu:) Znam da mogu još bolje, ali s obzirom da je urađeno za par minuta, super je. Imam još neke pa ću ih postaviti kad ih malo doradim.
p.s. @Simke
Ovaj logo što si radio za aerochiviju me puno podseća na logo balkan media televizije:confused: Ne mogu da kažem da nema smisla, ali sličnost je očigledna...
@Simke.
Hvala i tebi :)
Za prvu i drugu stavku si u pravu, a za trecu nisam bas siguran. Jer vidi, kao sto sam pomenuo, samo sam nacrtao vektorsku liniju preko cirilicnog fonta. Zasto mislis da je latinicno? Jel' mozda zbog one prve linije na slovu, koje ide malo povise?
Da, zar to nije dovoljna razlika ...
U tom slucaju bih samom sebi bacio magiju brain-death i sebe lisio bilo kakve kreativnosti i transformisao se u glupog animatora, sa zahtevom da mi ti kao poslodavac potanko objasnis sta treba da se animira i kako. :)
Tako bi bilo lakse i meni i tebi :)
Nije tako, nisi u pravu.
Sad da li ti nisi shvatio ili izvrćeš ono što sam rekao stvarno mi nije preterano važno.
Nisam se mešao u tvoju ideju, niti sam te navodio da je promeniš.
Tvrdio sam da je nisi dovoljno dobro obradio, što je istina bez obzira da li se to tebi dopada ili ne.
Da li postoje glupi animatori kao kategorija stvarno nemam pojma ali znam da postoje loši, prosečni, dobri i odlični ... kao i par onih koji su daleko iznad svega ovoga.
Gde ćeš se ti svrstati zavisi od tebe, ti ćeš već živeti sa tim ... meni je prilično mindeđ (svejedno). ;) :cool:
Prosta logika nas navodi da bih voleo da budeš u onoj grupi malobrojnih inače ne bih trošio svoje vreme na kritikovanje tvoje animacije...
Nije tako, nisi u pravu.
Sad da li ti nisi shvatio ili izvrćeš ono što sam rekao stvarno mi nije preterano važno.
Nisam se mešao u tvoju ideju, niti sam te navodio da je promeniš.
Tvrdio sam da je nisi dovoljno dobro obradio, što je istina bez obzira da li se to tebi dopada ili ne.
Da li postoje glupi animatori kao kategorija stvarno nemam pojma ali znam da postoje loši, prosečni, dobri i odlični ... kao i par onih koji su daleko iznad svega ovoga.
Gde ćeš se ti svrstati zavisi od tebe, ti ćeš već živeti sa tim ... meni je prilično mindeđ (svejedno). ;) :cool:
Prosta logika nas navodi da bih voleo da budeš u onoj grupi malobrojnih inače ne bih trošio svoje vreme na kritikovanje tvoje animacije...
Ajoj bre Simke, samo sam se nasalio kako se treba odnositi ponekad prema poslodavcima. ;) :)
Nisam nista zlo mislio, niti na tebe direktno sugerisao.
Highlander
10.1.2007, 15:51
Ajde lepo objasni šta to treba da završi.;) Šta to čini npr. Pinkovu špicu za marketing boljom od bobijeve?
Za slovo k si u pravu. Ja nisam primetio odmah ali sad bode oči.
Evo uradila sam ovo pre par dana. Urađeno na brzu brzinu Znam da mogu još bolje, ali s obzirom da je urađeno za par minuta, super je. Imam još neke pa ću ih postaviti kad ih malo doradim.
Čemu ovo: "uradjeno na brzinu", "uradjeno za minut" i slično? Ako misliš da logo nije dovoljno dobar, ne postavljaj. Bolje tako nego se pravdati na ovakav način. :)
imho, najbolji je treći. Kod prvog su problem boje i kompozicija elemenata, a kod drugog onaj rotirani tekst "soft" i JS je nekako previše masivno. :icon_scra
@Loole: Ovo je u nekom grafiti fazonu... Moraćeš da poradiš malo na tim slovima, jer se ne zna šta piše. Da ne znam da ti je nadimak Loole (Lule) ne bih znao da pročitam. :|
@Highlander
"imho"..lol...:)
Pa nije baš da se pravdam, a nije ni da se ne pravdam... :) Ipak je red reći koliko je uloženo truda u nešto... Slažem se za prvi i mislim da bi super izgledao ako ga malo nekako uklopim.
@Loole
Zadrži ove boje, ali komplet logo menjaj.Kriv je i skroz je postavljen u pogrešnu perspektivu. Probaj da sve ovo ispraviš i suziš. Ovu zvezdu ili smanji, ili ukloni.
Highlander
10.1.2007, 21:10
']
"imho"..lol...:)
in my honest opinion :)
IMHO označava In My Humble Opinion (Prema mom skromnom mišljenju), još od kada se taj akronim upotrebljava na netu ;)
in my honest opinion :)
Istripovala sam se, nisam znala za taj izraz... :) lol
Ajde lepo objasni šta to treba da završi.;) Šta to čini npr. Pinkovu špicu za marketing boljom od bobijeve?
De, de, polako...
Ja sam i hteo kritike, zato sam i postavio rad. I Simke je u pravu za vecinu stavki, a za ovaj font, nemam pojma, bas cu da vam okacim da vidite daje slovo k takvo i na fontu (ili sam ja slucajno napravio gresku, nemam sada vremena da pogledam).
E dobra im ova nova spica na pinku (i ona snajka je dobra :) ).;)
E dobra im ova nova spica na pinku (i ona snajka je dobra :) ).;)
Pa snajke na Pinku su uvek dobre :dzavo:
Highlander
11.1.2007, 21:23
IMHO označava In My Humble Opinion (Prema mom skromnom mišljenju), još od kada se taj akronim upotrebljava na netu ;)
:icon_scra Siguran sam da sam negde video da je honest... Svejedno je... :)
http://www.acronymfinder.com/af-query.asp?acronym=IMHO&string=exact&s=r
De, de, polako...
Ja sam i hteo kritike, zato sam i postavio rad. I Simke je u pravu za vecinu stavki, a za ovaj font, nemam pojma, bas cu da vam okacim da vidite daje slovo k takvo i na fontu (ili sam ja slucajno napravio gresku, nemam sada vremena da pogledam).
Ma šta polako... :) šalim se. imho, :D špici ne fali ništa, jednostavna je i efektivna, kaže ono što i treba.
Pa snajke na Pinku su uvek dobre :dzavo:
Jedino dobro mešaju... mogle bi da rade na nekoj građevini i mešaju malter! :D
Skoro sam nabavio Adobe Creative Suite, pa evo nesto od mene (konacno sam napravio onaj glossy efekat:D )
Svaka chast!:tapsh: Vrlo lijep logo!:aplauz:
Evo ga jos jedan...
Imam jedan problem: Kako da u Photoshopu, namestim da pozadina bude neka tilovana textura, nisam znao pa sam uzeo samo sliku texture i nalepio layere;)
@uros@3D
Da me ne kopiras mozda malo a :p Sto neki put i nije lose, kada je ucenje u pitanju...Samo, ti si omanuo prilicno. Onaj prvi logo, toliko si nabacio efekata, da su progutali logo...Zatim, odnos onih krugova i texta nije skladan. Dakle, kompozicija ne valja. A drugi logo, one mrlje su lepo izvedene, samo sto ono nije logo...Zbog one pozadine. I tu je isto problem kompozicija. Bolje ti je da radis logo u crno beloj varijanti, kasnije je lako napraviti web 2.0 logo ;)
Mozda je malo ostrija kritika, ali nadam se da sam pomogao...barem malo. (primio sam neke kritike na moje komentare) Konkretno, ako mislite da se bavite tim poslom, tj dizajnom, trziste ce diktirati kako ce te raditi, a ono ume da bude veoma surovo...
@uros@3D
Postoji takva opcija i nalazi se u "Edit" meniju. Naziva se "Define Pattern...".
Napraviš sličicu koja ti se sviđa (pri tome moraš naravno da vodiš računa o tome da se ponavljanja poklapaju po ivicama" )i klikneš na opciju "Define Pattern...". Daš ime i voziš.
@uros@3D
Da me ne kopiras mozda malo a :p...
Xex, sad sam se vrnuo sa prve stranice ove teme, video sam tvoj logo ali odavno tj. zaboravio sam kako izgleda. Krugove sam uzeo po uzoru na onaj novi logo TV Kosava:D (Ali je opet kradena fora:to_care: )
Ovaj drugi logo nije pravi logo nego neki Freestyle-Street like-Painted teritory mark.:cool:
@holodoc
Hvala, cu da probam!
Ocekujte nov logo very soon:opanachke
I evo ga:
Smorio sam vise :)
Izvinjavam se zbog kvaliteta, zeznuo sam ga u Paintu!
@uros@3d
Ovaj logo što si sad uradio, u odnosu na prethodni rad (koji se ipak ne može nazvati logom), je odličan! Bitno je da si shvatio šta logo treba da predstavlja i da imaš neki osnovni osećaj kako bi to otprilike trebalo da izgleda. Ovo što si uradio uopšte ne izgleda loše, naravno uz dosta korekcija...
Izvinjavam se zbog kvaliteta, zeznuo sam ga u Paintu!
U paintu.. wtf?:)
']@uros@3d
Ovaj logo što si sad uradio, u odnosu na prethodni rad (koji se ipak ne može nazvati logom), je odličan! Bitno je da si shvatio šta logo treba da predstavlja i da imaš neki osnovni osećaj kako bi to otprilike trebalo da izgleda. Ovo što si uradio uopšte ne izgleda loše, naravno uz dosta korekcija...
U paintu.. wtf?:)
Ma bre otvorim ga u paintu da na brzinu isecem samo deo gde je logo (da ne bude velika slika) i kada sam sacuvao on mi pokvari kvalitet:boodala: Izem ti Paint:opanachke
Ma bre otvorim ga u paintu...
Ma bre... hvala na informaciji ;)
Sa ovog logoa skini senke, uradi ga u kombinaciji sa crnom i još jednom bojom, promeni font... i ne pipaj paint, nego ga snimi tako da izgleda pristojno.
Ta ideja moze da se razvija, samo pazi da ti to sve ne ispadne kao neki pecat...Inace, ukucaj u google uki, pa vidi sta ces dobiti...
na pr:
5534
Idejno, isfurana fora, vidjena 10001 put, ali lepo realizovana. Poenta kod logo-a je da se uvek neki deo uklapa sa nekim. ( to sam vec rekao...)
Konkretno, kod tvog logo-a, mogao bi podici ono "pictures" na gore, tako da se slovo P uklapa sa isecenim delom kruga. Ili recimo da krajnja i pocetna slova budu zaobljena, tako da se uklapaju u krug. Recimo, mozes i ceo logo da nakrivis na jednu stranu, tako bi asocirao na znak zabrane...
PS: svaki komentar na neki rad tipa: "nista ti to ne valja" nije pozeljan, osim ako nije uz to dato obrazlozenje. Takodje nisu bas ni pozeljne poruke tipa: "wow, cool." Takve poruke ne pomazu nikome...
Evo...
nakon 27 različitih rešenja, odlučila sam se za ovo. Samo još nisam za koji od ova tri...
Shvatila sam da ne treba rasipati ideje ( i pokušati oblikovati svih 27 btw :)), već raditi na jednoj ideji do kraja i razvijati je.
Ilustrator:
Mislim da je prvi najbolji, a i lakse ga je primjeniti.
Svidjaju mi se ova tri gore (nije bitno koji je, svi su dobri). :tapsh: :alealeee:
Bu! :)
Hvala Bobi :)
Bu i tebi bre :) nemoj da me plašiš...:kreza:
DorianGrey
19.1.2007, 17:18
Od ona tri gore, najvise mi se dopada onaj u sredini, svidja mi se sto je onaj crveni deo uokviren
Od ova donja dva, bolji je ovaj donji, gornji je nekako previse bled :)
Slazem se sa Dorianom, kod ona prva tri dobar je onaj u sredini samo ono "software" oboj u crno
Evo, može i bez ovog natpisa dole:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.