PDA

Prikaži potpunu verziju : Čudan problem sa Mozilla Firefox ne pamti podešavanja


atlantis
22.9.2014, 10:55
Od nedavno imam veoma čudan problem sa Firefox koji ne znam kako da rešim i nakon mnogo truda i guglanja, a to je da ne pamti određena podešavanja najjednostavnije rečeno. Nisam siguran da li je to krenulo sa nekim od poslednja dva apdejta pošto ih baš često forsiraju.

Prilikom jednog od pokretanja promenio se font što me je alarmiralo da nešto nije u redu. U pitanju je opcija "Use Hardware Acceleration..." ali i mnogo drugih koje su se vratile na default i koje ja nemogu da promenim pošto nakon restarta uvek budu vraćene na neke automatske vrednosti. Ima i podešavanja koje zapamti kao na primer Homepage ali dobar deo ne. Takođe i samo pokretane traje nešto duže, beli ekran nekoliko sekundi.

Ono što je najzanimljivije je da sam očistio ceo računar od Mozilla Firefox, izbrisao profilni folder, koristio Glary Utilities, nema Add-ons i nakon sveže instalacije uvek isto.

Ne sećam se da sam instalirao neki nov softver u periodu kada su krenuli problemi. Jedino su se palili neki Java update prozori što sam kasnije ažurirao uspešno i čekirao na njihovom sajtu gde kaže da je sve u redu sa Java.

Koristim Windows 7 ako je od značaja.

Da li neko može da predpostavi šta pravi problem?

Dejan Simic
26.9.2014, 13:55
http://youtu.be/gSUjeWsFTgEAj' probaj ovaj tutorijal,ja sam ga pregledao i trebalo bi da je to-to.Prvo obrisi,deinstaliraj firefox pa probaj ponovo da instaliras verziju koju hoces.Mozda ti je ostalo "repova",od prethodne verzije pa se malo buni lisica;)
gSUjeWsFTgE

atlantis
26.9.2014, 18:55
Solved. :)

Sve sam uradio ali eto nisam se setio da čistim registre manuelno, nekada sam se i time bavio ali u poslednje vreme većinom pokrenem ove programe za čišćenje svega da prečešljaju i to je to. Ja sam išao i malo šire nego na ovom klipu, očistio sam gotovo sve gde je pisalo Mozilla i lokacija gde je bila instalirana.

Otkrio sam da problem pravi jedan add-on ali sada samo kada je instaliran, nakon njegovog uklanjanja sve je u redu.

Svakako da nisi postavio ovaj tutorial nebi bilo ništa od toga, uveliko sam prešao na operu.

Back to Firefox. :aplauz:

water wizard
26.9.2014, 21:23
i ja zadnja 2 problema što sam imao je bilo vezano za addonove pravili su neke probleme, a ff radi bez greške