PDA

Prikaži potpunu verziju : Povrat Pdv procedura ?

sennheiser330
17.9.2014, 13:26
Ja sam iz Bosne,planiram uzeti graficku u Srbiji koja kosta oko 350eura,sada bi isao na povrat pdv,pa me zanima kada budem ovjeravao za pdv dali treba tj dali oni traze da vide artikal u ovom slucaju graficku ili je potrebno samo taj papir da ovjere >?

I dali carinici medjusobno komuniciraju ? granice kod Loznice i Sremske Race ?

Da skratim dali bi carinici trazili da pokazem graficku ili je potreban samo taj papir ?
hvala

GoranSTX
17.9.2014, 13:30
Ukratko, potrebno je da ti u prodavnici popune REF4 obrazac koji zajedno sa robom koju iznosiš iz države obavezno pokazuješ na carini koja će ti potom overiti REF4.

Povrat PDV-a ostvaruješ u radnji u kojoj si kupio robu sa uredno overenim REF4.

I da, carinici komuniciraju, za Loznicu znam sigurno...

Sass Drake
17.9.2014, 13:52
Ja sam iz Bosne,planiram uzeti graficku u Srbiji koja kosta oko 350eura,sada bi isao na povrat pdv,pa me zanima kada budem ovjeravao za pdv dali treba tj dali oni traze da vide artikal u ovom slucaju graficku ili je potrebno samo taj papir da ovjere >?

I dali carinici medjusobno komuniciraju ? granice kod Loznice i Sremske Race ?

Da skratim dali bi carinici trazili da pokazem graficku ili je potreban samo taj papir ?
hvala

Počeli su da komuniciraju. Tako je drug mog komšije uzeo povrat PDV-a i ovi samo dojavili bosanskim carinicima. Na njegovu nesreću rekao je da nema šta da prijavi pa sad i kaznu mora platiti. :kreza:

Ne znam kakvo je stanje kada se ide preko Hrvatske.

sennheiser330
17.9.2014, 14:59
Ukratko, potrebno je da ti u prodavnici popune REF4 obrazac koji zajedno sa robom koju iznosiš iz države obavezno pokazuješ na carini koja će ti potom overiti REF4.

Povrat PDV-a ostvaruješ u radnji u kojoj si kupio robu sa uredno overenim REF4.

I da, carinici komuniciraju, za Loznicu znam sigurno...

Znaci moram pokazati REF4 obrazac i graficku zajedno ?

Prepostavio sam da komuniciraju,mislio sam da krenem sa dva auta,
pa sam zato pitao dali treba i graficku da pokazujem ,sad posto treba sta mislis da u jednom autu posaljem samo graficku a da u drugom autu ostane kutija od graficke :D pa i ako nadju nmg mi udariti carinu na praznu kutiju ??

Drug je nedavno uzeo racunar 1250 eura u Hrvatskoj, dobio povrat pdv skoro 250 eura nisu mu nista na bosansoj granici trazili..

Počeli su da komuniciraju. Tako je drug mog komšije uzeo povrat PDV-a i ovi samo dojavili bosanskim carinicima. Na njegovu nesreću rekao je da nema šta da prijavi pa sad i kaznu mora platiti. :kreza:

Ne znam kakvo je stanje kada se ide preko Hrvatske.

Sta mislis dali mogu udariti carinu na praznu kutiju :D tj da graficku posaljem u drugom autu..