PDA

Prikaži potpunu verziju : Laptop kao monitor za pc

DusanN
16.9.2014, 16:06
Poz svima imam jedno pitanje
Pokvario mi se monitor star 8 godina i dok cekam da uzmem novi monitor setih se nesto
Da li mogu da laptop da iskoristim kao monitor za racunar ?
Gledao sam na yt ali tamo pokazuju kako da povezem laptop kao 2 monitor a meni treba kao glavni i da li je to moguce ? Hvala unapred :)

GoranSTX
16.9.2014, 16:16
Možda ti je zgodnija varijanta da se povezuješ na desktop preko RDP ili VNC konekcije...

mare037
16.9.2014, 16:36
Poz svima imam jedno pitanje
Pokvario mi se monitor star 8 godina i dok cekam da uzmem novi monitor setih se nesto
Da li mogu da laptop da iskoristim kao monitor za racunar ?
Gledao sam na yt ali tamo pokazuju kako da povezem laptop kao 2 monitor a meni treba kao glavni i da li je to moguce ? Hvala unapred :)

Da bi iskoristio laptop kao monitor potrebno je da on poseduje "ulazni" signal, što je retkost. Obično HDMI/VGA služi da izbaci sliku sa laptop-a na dodatni monitor/tv.

Proveri koji vid konekcije podržava tvoj model, a ukoliko ne možeš tako, uradi kao što ti je Goran predložio.

DusanN
17.9.2014, 14:03
Nazalost na laptopu imam samo za izbacivanje slike.
Imam samo pitanje kako da namestim remote desktop nikad nisam to probao i jel mora nesto i na racunaru da se namesta ?

vlados83
17.9.2014, 14:35
RDP - Remote Desktop Connection treba da se aktivira na računaru na kojeg hoćeš da se "nakačiš", ako nemaš monitor skoro je nemoguće.
Instalacija je potrebna za VNC servere .. kao i za teamviewer.

mare037
17.9.2014, 14:42
Imam samo pitanje kako da namestim remote desktop nikad nisam to probao i jel mora nesto i na racunaru da se namesta ?

Da, morao bi od nekog da pozajmiš monitor kako bi namestio. Jeste cimanje, ali je kraće od čekanja novog monitora.

wolfmanport
22.9.2014, 11:52
Jedino da rasturiš laptop da bi namestio to što hoćeš.