Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : nvidia gt 740?

Dejan777
29.8.2014, 12:34
Pozdrav.. Vec dugo planiram da uzmem graficku i nikako da to uradim ali u narednih nekoliko dana sigurno.

Posto mi je plata ocajna, max koji bih potrosio je 10.000 ali dobro uvek ima ako moze 10 moze i 12.500 ali to bih dao samo za gtx 750, nista preko toga sigurno.

E sad, video sam ovu gt 740 seriju, Inno 3D 1GB DDR5 je 10.000, a Gigabyte od 2gb DDR5 je nesto manje od 12.000.

E sad moja pitanja su ova. Posto imam vec zastarelu konf. AMD PHENOM X3 2.3, 4bg ram-a i neko kinez napajanje 450w cini mi se, sta bi mi bilo najbolje? znaci mora biti nvidia i tako oko 12.000 din.

Nista specijalno ja ne trazim, neke normalne rezolucije na medium detaljima novijih igara, ja shadows i antialiasing svakako uvek na off stavim.

Da li uzeti tu gtx750 jer je mali potrosac, ili bi moje potrebe zadovoljile neke od ovih 740, samo ne znam koliko one trose..

Ili ipak 650 pa sledeceg meseca neko napajanje jace ali to mi je najgora opcija kupicu graficku i stojace mi tako mesec dana bzvz dok ne uzmem jako napajanje, ali ako je to bolja opcija od ostalih mogu i to da uradim.

Budzet me jako ogranicava, max znaci 12.000 jednog meseca za graf. i sledeceg 4-5000. za napajanje, u kombinaciji sa mojim procesorom koja bi dakle graficka bila najbolji izbor od gore navedenih. Izvinjavam se ako konfuzno zvuce pitanja, i hvala na svakom predlogu :)

Vlad Cepesh
29.8.2014, 16:18
GeForce 740 je rebrand GeForce 650 tako da mozes da ocekujes iste performanse. Obe kartice relativno malo trose struje, ali traze dodatnu struju iz napajanja. Tako da bih ja ipak isao na GeForce 750. Em je noviji, tisi, manje trosi i brzi je. Imas MSI i Gainward modele da nadjes oko 12000 din. Tako bih mogao da izadjes na kraj, a da ne moras da menjas i napajanje. U toj klasi grafickih cipova malo znaci 1 ili 2GB video rama. 1GB video rama je sasvim dovoljan.

Dejan777
29.8.2014, 17:36
Ah.. taman sam mislio ovu 740 jer je okruglo 10.000, ali nisam znao da treba dodatna struja. Nista onda izgleda def. 750 :)

Mada kao i svaki put kad se odlucim da kupim cujem nesto. Ja imam pci-e 1.1 a ove su 3.0, svuda kazu da moze to da radi, ali mi danas rece jedan covek da bih vise izvukao iz kompa da uzmem neku dd3 256 bit nego neku ovako ddr5 jer ce biti iskorisceno samo 50% graficke zbog maticne, koja je asus m2n68-am se2, da li je to tacno, bas sam hteo ddr5 :/

water wizard
29.8.2014, 17:46
nije tačno to je magistrala na grafičkoj nema veze sa kompjuterom, uglavnom te 256bitne troše mnogo više od 740/750 a to ti je otprilike isto 256bit ddr3 i 128bit ddr5, a i plus te sa ddr3 256bit su neke stare koje ne podržavaju nove tehnologije

SAJEVAC
29.8.2014, 20:40
nije tačno to je magistrala na grafičkoj nema veze sa kompjuterom, uglavnom te 256bitne troše mnogo više od 740/750 a to ti je otprilike isto 256bit ddr3 i 128bit ddr5, a i plus te sa ddr3 256bit su neke stare koje ne podržavaju nove tehnologije

Uglavnom su osakacene za najnoviji dx,a i kad se kupuje treba se uzimate uvek sto novija generacija,eventualno ona ispod nje.Zasto ne bi porazmislio o nekoj amd kartici ?

C64freak
29.8.2014, 21:02
Za taj novac ja bih pre ishao na 7770, generalno bolja karta plus mantle + nikakav potrosac

SAJEVAC
29.8.2014, 21:20
Za taj novac ja bih pre ishao na 7770, generalno bolja karta plus mantle + nikakav potrosac

7770 je odlicna grafa za danasnje naslove.Moze lepo da se igra sa njom.Medium,high.

Vlad Cepesh
29.8.2014, 23:02
Jeste Radeon 7700 dobra karta, ali za nju vazi ista prica kao za GeForcer 740 (650), trazi dodatnu struju i to ne bi stavljao na kineza od "450" W. Najjace od AMD-a jeste neki polovni 7750.

SAJEVAC
29.8.2014, 23:10
Jeste Radeon 7700 dobra karta, ali za nju vazi ista prica kao za GeForcer 740 (650), trazi dodatnu struju i to ne bi stavljao na kineza od "450" W. Najjace od AMD-a jeste neki polovni 7750.

Pa ni 7750 nije losa.Sa njom sam se igrao do skoro.Zadnja igra koju sam igrao bila je novi wolf i radilo je odlicno.

Vlad Cepesh
30.8.2014, 0:55
Znam, ali decko kaze da ima 12000 din. i moze da priusti novu GeForce 750 sa 1GB DDR5. Za njegovu masinu je to puna kapa.

C64freak
30.8.2014, 2:49
Pusti te price 7770 ce da radi na bilo kom napajanju sa 6 pinskim konektorom, ugradio sam gomile do sad i nijednom nisam chuo da je neko imao problema chak mi kod druga 7850 fura na http://www.winwin.rs/napajanje-550w-rhino-rx-550pa-bulk-white-cwt-1183916.html mesecima a mashina mu se maltene negasi tako da su to price za malu decu nista drugo do copy\paste nekog trola a ne onog ko sklapa machine.

Ta nazovi kvalitetnija 600w+ su potrebna samo u slucaju CF\Sli ,inache ove glupave price oko kinez\ne kinez su potekle od vremena kad su oba proizbodjaca ati\nvidija pravili kretenski velike potrosace a standarna napajanja bila 350-400w znachi maltene knap i onda se pojavi neko pametan pa na sve doda OC i napravi shou :)

Dejan777
30.8.2014, 10:56
Hvala svima na komentarima :)

amd ne zelim iz razloga sto vec 15-tak godina koristim nvidiu i ne zelim da menjam zato sto sam uvek bio zadovoljan, navikao sam i na drajvere i na sve.

Recimo sad imam 9500gt i sa njom jos uvek mogu da se igram, igram i far cry 3 na nekim medium detaljima, splinter cell blacklist medium/high, crysis 2 sam picio na max samo blur iskljucen, sto je meni sasvim dovoljno ali recimo GTA IV mi nikad nije nesto posebno radio, a bas zelim da ga predjem na nekom lepom nivou detalja. Sto logicki znaci ako sa tom starudijom 9500gt igram tako, a imao sam neko vreme cini mi se 240 gt koja nije neka kartica i ona je bila bolja 30% od ove sto znaci da bi sa 750 gtx izvukao jos vise.

Samo eto to me brine, da li cu zbog starosti ostalih komponenti izvuci ista iz te 750gtx.

Vlad Cepesh
30.8.2014, 11:25
Izvucices ti dosta iz 750, visestruko je brza kartica od 9500GT. E sada sto se tice GTA IV za PC, to i sa novim masinama pravi probleme u frejmrejtu. Ta igra je toliko lose optimizovana, da su ljudi cupali kosu da je pokrenu. Tako da nemoj da mislis da je samo do tvog hardvera.

SAJEVAC
30.8.2014, 11:54
Pusti te price 7770 ce da radi na bilo kom napajanju sa 6 pinskim konektorom, ugradio sam gomile do sad i nijednom nisam chuo da je neko imao problema chak mi kod druga 7850 fura na http://www.winwin.rs/napajanje-550w-rhino-rx-550pa-bulk-white-cwt-1183916.html mesecima a mashina mu se maltene negasi tako da su to price za malu decu nista drugo do copy\paste nekog trola a ne onog ko sklapa machine.

Ta nazovi kvalitetnija 600w+ su potrebna samo u slucaju CF\Sli ,inache ove glupave price oko kinez\ne kinez su potekle od vremena kad su oba proizbodjaca ati\nvidija pravili kretenski velike potrosace a standarna napajanja bila 350-400w znachi maltene knap i onda se pojavi neko pametan pa na sve doda OC i napravi shou :)
Ja se nikako ne bi usudio da stavim 7850 na neki krs od napajanja od 450 w.To da je nebuloza nije.Itekako se sad prave kao i pre napajanja koja su losa...Nije poenta samo u snazi.Da li si nekad uzeo unimer i merio napone da vidis koliko varijacija napona zna da zeza.Poremeti ceo hardver.Ako se napon menja,sta mislis da li jacina struje moze da ostane ista i na kraju kad se to pomnozi koliko se snage dobije.Cak i ono sto se dobije bude nezdravo.7850 na kineza ni slucajno.

amd ne zelim iz razloga sto vec 15-tak godina koristim nvidiu i ne zelim da menjam zato sto sam uvek bio zadovoljan, navikao sam i na drajvere i na sve.

Recimo sad imam 9500gt i sa njom jos uvek mogu da se igram, igram i far cry 3 na nekim medium detaljima, splinter cell blacklist medium/high, crysis 2 sam picio na max samo blur iskljucen, sto je meni sasvim dovoljno ali recimo GTA IV mi nikad nije nesto posebno radio, a bas zelim da ga predjem na nekom lepom nivou detalja. Sto logicki znaci ako sa tom starudijom 9500gt igram tako, a imao sam neko vreme cini mi se 240 gt koja nije neka kartica i ona je bila bolja 30% od ove sto znaci da bi sa 750 gtx izvukao jos vise.

Samo eto to me brine, da li cu zbog starosti ostalih komponenti izvuci ista iz te 750gtx.
To da si na tom hardveru igrao crysis 2 na maksimum ne mogu da poverujem.Ja ga nisam mogao ni sa r5670,pa cak i 7750 nije imala dovoljno snage sa i3 procesorom da izvuce to kako treba na full detalje.Cak i farcry 3 mislim da na medium jako tesko.Sve to moze da radi,ali uz jako slab fps.Ni sa tom karticom ne bi uspeo da izvuces crysis 2 na full hd ,dx 11 na maksimalnim detaljima.Kao sto ni ja ne mogu sa ovom sad koju imam crysis 3.Radi to ali na 25,30 bednih fps sto meni nije dovoljno.

pmale
30.8.2014, 13:35
Pa možda je igro na malim rezolucijama, nigde nije naveo ovu informaciju.......

Dejan777
30.8.2014, 14:59
Nemam razloga da izmisljam :) Nisam rekao da je full hd, nije bila velika rezolucija 1280x1024, ali kao sto sam rekao sa advanced graphic tool sam iskljucio blur. A ipak na max detaljima, sa ovakvim hardverom je to odlicno, bar po meni jer su crysis igre poznate kao zahtevne. A na ostalim igrama, to sam na pocetku naveo gasim uvek shadows i antial. :)

recimo metro 2033 mogu samo da sanjam na bilo kojim podesavanjima, deus ex human rev. ne mogu da dignem rezoluciju iznad 1024x768 odmah secka tako da samo odredjene igre rade lepo. Dead space 1, na 1920x1080 sve max nisam ni shadows iskljucio radi super.

Da znam da je gta ocajno optimizovan, ja samo hocu da mi klizi na 1280x1024 samo texture na high, isto shadows iskljucen, sad mogu tako da igram ali nije tecno, neke misije bas uspore. :)

water wizard
30.8.2014, 15:23
ceo kompjuter ti je za zamenu, sad ti možeš da počneš od grafičke... gtx750 će biti dobra za početak zbog napajanja i kompatibilnosti

Dejan777
30.8.2014, 16:37
Da znam i ja to, to i radim

SAJEVAC
30.8.2014, 16:49
Nemam razloga da izmisljam :) Nisam rekao da je full hd, nije bila velika rezolucija 1280x1024, ali kao sto sam rekao sa advanced graphic tool sam iskljucio blur. A ipak na max detaljima, sa ovakvim hardverom je to odlicno, bar po meni jer su crysis igre poznate kao zahtevne. A na ostalim igrama, to sam na pocetku naveo gasim uvek shadows i antial. :)

recimo metro 2033 mogu samo da sanjam na bilo kojim podesavanjima, deus ex human rev. ne mogu da dignem rezoluciju iznad 1024x768 odmah secka tako da samo odredjene igre rade lepo. Dead space 1, na 1920x1080 sve max nisam ni shadows iskljucio radi super.

Da znam da je gta ocajno optimizovan, ja samo hocu da mi klizi na 1280x1024 samo texture na high, isto shadows iskljucen, sad mogu tako da igram ali nije tecno, neke misije bas uspore. :)
To je vec druga prica,mada metro je manje zahtevan graficki od crysis 2,a vise procesorski.

C64freak
30.8.2014, 17:03

Bas zato sto te ostale komponente brinu je razlog vishe da predjes na AMD kartice zbog mantle jer je boost nenormalan a i bez mantle_a generalno je malo bolja karta od 750 ,ovo oko drajvera ignorishi rade isto kao i kod nvidije
No sve jedno ako bash insistirash na zelenoj pogledaj sta ti ostali predlazu izaberi i nek te lepo sluzi :)
Ja se nikako ne bi usudio da stavim 7850 na neki krs od napajanja od 450 w.To da je nebuloza nije.Itekako se sad prave kao i pre napajanja koja su losa...Nije poenta samo u snazi.Da li si nekad uzeo unimer i merio napone da vidis koliko varijacija napona zna da zeza.Poremeti ceo hardver.Ako se napon menja,sta mislis da li jacina struje moze da ostane ista i na kraju kad se to pomnozi koliko se snage dobije.Cak i ono sto se dobije bude nezdravo.7850 na kineza ni slucajno.

.
Pusti te fantazije molim te,da mu nesto fali imao bi barem jedan problem ali posto nema teorija zavere ti pretty much pada u vodu :)
Kao sto rekoh kad su u pitanju veliki potrosaci ili CF\Sli da slazem se treba uzeti neko kvalitetnije al posto pricamo o 7850 koja troshi 130w pod opterecenjem bilo koji LC il MS etc od 500w ce raditi posao bez problema
Pa možda je igro na malim rezolucijama, nigde nije naveo ovu informaciju.......
Upravo to :)

SAJEVAC
30.8.2014, 19:14
Bas zato sto te ostale komponente brinu je razlog vishe da predjes na AMD kartice zbog mantle jer je boost nenormalan a i bez mantle_a generalno je malo bolja karta od 750 ,ovo oko drajvera ignorishi rade isto kao i kod nvidije
No sve jedno ako bash insistirash na zelenoj pogledaj sta ti ostali predlazu izaberi i nek te lepo sluzi :)

Pusti te fantazije molim te,da mu nesto fali imao bi barem jedan problem ali posto nema teorija zavere ti pretty much pada u vodu :)
Kao sto rekoh kad su u pitanju veliki potrosaci ili CF\Sli da slazem se treba uzeti neko kvalitetnije al posto pricamo o 7850 koja troshi 130w pod opterecenjem bilo koji LC il MS etc od 500w ce raditi posao bez problema

Upravo to :)
Druze nisu zavere.Mozda ti nemas iskustva sa tim,ali ja imam.I na licnom i na tudjem primeru.Napajanje je vrlo vazna stvar i jako je bitno da se konfiguracija napaja zdravom strujom.Mozda se ti nisi uverio u to,ali ja jesam.Ja 7850 ne bi stavljao ni na jednog kineza.Poveci je potrosac.

water wizard
30.8.2014, 19:17
ajd LC može ali MS ti je 150W sve zajedno ipak je LC 3000-4000+ a MS 1000 din

C64freak
30.8.2014, 19:57
Druze nisu zavere.Mozda ti nemas iskustva sa tim,ali ja imam.I na licnom i na tudjem primeru.Napajanje je vrlo vazna stvar i jako je bitno da se konfiguracija napaja zdravom strujom.Mozda se ti nisi uverio u to,ali ja jesam.Ja 7850 ne bi stavljao ni na jednog kineza.Poveci je potrosac.
Iskreno odkad se bavim ovim poslom samo mi je jedno napajanje zveknulo i to je bio cooler master od nekih 6000\6500 i to posle mesec ipo dana losh primerak il sta god desava se to stoji al to vazi i za jeftinije i za skuplje modele na kraju krajeva pogledaj moje obe konfe u profilu :)

ajd LC može ali MS ti je 150W sve zajedno ipak je LC 3000-4000+ a MS 1000 din
Moj MS je kostao 3450din ima 550w i prezadovoljan sam,sad ti ako gledash polovne izakane stvari od 500\1000din na kupindu to je vec druga stvar u to neulazim ;)

water wizard
30.8.2014, 20:01
ok drži tu tvoju konfu dual core i 260X, izvinjavam se nije 150W nego 260W total :D
fali mu 290W znači da ima efikasnost manje od 50% plus nema nikakve zaštite
još je to tvoje i naskuplje jedino od 20e, ako je ovaj model što se prodaje svi ostali modeli po desetak evra koštaju http://www.itsvet.com/proizvodi/ms-industrial/comp_comp_powersupply/producer/163

http://www.njuskalo.hr/image-bigger/kucista/napajanje-ms-pro-550-atx-p4-slika-1878616.jpg

C64freak
30.8.2014, 20:30
ok drži tu tvoju konfu dual core i 260X, izvinjavam se nije 150W nego 260W total :D
fali mu 290W znači da ima efikasnost manje od 50% plus nema nikakve zaštite

http://www.njuskalo.hr/image-bigger/kucista/napajanje-ms-pro-550-atx-p4-slika-1878616.jpg
Nauci da citash specifikacije prvo ovako ispadash budala i bunish ljude bez potrebe ;)

water wizard
30.8.2014, 20:33
koje specifikacije :D gde piše 550W? Nigde :p
evo uporedi LC od 500W iz najjeftinije office serije, primeti da ima 2x15A na 12V

http://static.kupindoslike.com/-R-Napajanje-500W-LC-Power-LC500H-12-V2-2_slika_XL_11622897.jpg

SAJEVAC
30.8.2014, 20:41
Ovo napajanje u najboljem slucaju ima 192w,al to sam u najboljem,u nesto gorem ima oko 150w,ostale me grane ne zanimaju.Nek dodam na to malo snage od grane 3.3v,al nece ni to puno da ga izvadi.Ja na ovo napajanje ne bi stavio ni r 4670.Dobro bi se i oko nje preispitao.Uzmi unimer ako ga imas i leba ti izmeri napone ako ti nije tesko pri punom opterecenju tvoje konfiguracije ili skini occt pa raspali jedan test uisto vremeno i sa furmarkom.

SAJEVAC
30.8.2014, 20:52
Evo i mi imamo konjica za trku.Evo moje napajanje je ako tako gledas 480 w.Stim da ja ovog corsaira ne bi dao ni za dva ta lc napajanja,a vuce 7870 i to klokovanu.A evo i kako izgleda napajanje pa ga uporedi sa tim kinezom.Uz to je i tesko kao olovo.Hoces da kazes da ne znam ni ja da citam specifikacije ili da je ona kineskara jaca od cx 430 ?

Vlad Cepesh
31.8.2014, 5:01
LC Power moze da napaja jako dobro te kartice do 150e. Moze cak i jace neke. A sto se tice MS Industrijal napajanje, to je krsh i tacka. Na te gluposti ne bi stavljao nista jace od GeForce 750, 750ti, 7750 ili slicnih kartica. Rhino ukljucujem uz MS Industrial. I to govorim iz licnog iskustva sa gomilom masina koje sam servisirao.

Dejan777
31.8.2014, 10:16
Jedini komentar koji ja sad imam na sve ovo je "joj sta raditi" :D

SAJEVAC
31.8.2014, 12:30
Jedini komentar koji ja sad imam na sve ovo je "joj sta raditi" :D

Nemoj da se opterecujes.Uzmi 7750 ili 7770 i nema zime za tebe.Odlicne kartice,malo novca.Samo cekamo drugara c64freak da nam on objasni kako to napajanje ima 500w tj kojom se jednacinom koristio kad je dosao do te cifre posto mi ne znamo da racunamo.Ja znam onu da se pomnozi jacina struje i napon pa se dobije snaga,a mozda se on sluzio nekim drugim principom :a_whistli .

Dejan777
31.8.2014, 15:02
hahah necu da ulazim u to racunanje ja sam samo dosao po savet za graficku :D da znam da su te karte dobre ali ima i onih sto kazu 750 gtx da je bolji izbor, mislio sam da ce se vise njih sloziti oko jedne kartice da mi preporuce :D nema veze ramislicu pa cu videti

SAJEVAC
31.8.2014, 15:20
hahah necu da ulazim u to racunanje ja sam samo dosao po savet za graficku :D da znam da su te karte dobre ali ima i onih sto kazu 750 gtx da je bolji izbor, mislio sam da ce se vise njih sloziti oko jedne kartice da mi preporuce :D nema veze ramislicu pa cu videti

Pa dosao si po savet,ali posto ja ne zelim da tebe neko pogresno posavetuje i da sutra ostanes ostecen pokusavam argumentovano da razjasnim neke stvari kako bi te kao pocetnika zastitio od kvara i bilo kakve stete.Zato ulazim u raspravu jer argumentima zelim da zastitim prvo tebe,pa onda svoj stav.

Vlad Cepesh
31.8.2014, 19:30
Za 12 hiljada din i kinesko napajanje od "450" W GeForce 750 je best buy.

Dejan777
1.9.2014, 9:27
Da razumem sajevac, zahvalio sam se vec svima na predlozima samo kazem da sam ocekivao da ce se vise njih sloziti oko jedne grafe :) kao recimo kad sam kupovao monitor, vise njih mi je ovde preporucilo isti, taj sam kupio i prezadovoljan sam.

Ipak posto sam ljubitelj nvidie a 750 kazete da je best buy za te pare mislim da je odluka pala :)

SAJEVAC
1.9.2014, 14:02
Da razumem sajevac, zahvalio sam se vec svima na predlozima samo kazem da sam ocekivao da ce se vise njih sloziti oko jedne grafe :) kao recimo kad sam kupovao monitor, vise njih mi je ovde preporucilo isti, taj sam kupio i prezadovoljan sam.

Ipak posto sam ljubitelj nvidie a 750 kazete da je best buy za te pare mislim da je odluka pala :)

To da ce se svi sloziti oko istog nemoj nikad da ocekujes.Sto ljudi,sto cudi.Uglavnom to ti je velika greska sto ogranicavas sebe na jedno.Apsolutno je nevazno dal se graficka zove nvidia ili ati,vazno je koliko je jaka,i koliko pruza za ulozeni novac.Ostalo je sve isto.Nema tu sta da se bude ljubitelj ili ne.

Dejan777
1.9.2014, 15:41
Ja nisam napisao svi, nego vise njih :) kao sto se za monitor slozilo njih 3 meni je bilo dovoljno a ovako ovde, ti si za 7750 ili 7770 a neki za gtx750. Da, ali napisao sam jos na pocetku nvidia zato sto sam uvek bio zadovoljan, kupim karticu od nje ne ocekujem nista a opet se lepo izigram, kao sa ovom 9500gt koja ima sto godina a i dalje moze da sluzi :)

water wizard
1.9.2014, 15:48
bilo koja će da bude odlična u poređenju sa 9500gt

Doox
1.9.2014, 16:59
Druze, kao prvo nemoj ljudima da preporucujes neka krs napajanja, da stavljaju grafe i da im crkavaju komponente, ja sam imao lcpower lc420h-12(daleko kvalitetniji od MS industrijala, punokrvnog kineza), nije mogo da istera matori phenom koji ima 95w potrosnju i jos matoriju grafu 9600gt, pritom 1 hdd i 2 stapa rama, gasio se posle sat vremena pikanja lola. Tako da ono, ugradjuj ti ljudima sta god, mani ovde da savetujes i jos tvrdis kako napajanje ms industrial ima realnih 500w, sto nema veze ni sa realnoscu ni sa mozgom cak je i grana v12 deklarisana na 260w, a napisali 16a koliko ja znam da racunam to je 192w, ali i to je pitanje, tako da suzdrzi se komentara, ako nemas sta pametno da kazes. v12 grana je nabitnija jer je kombinovana.
A Dejan777
uzmi sta vise volis, i ja sam imao samo nvidiu, ali kad sam preso na amd imam samo reci hvale koristim ih vec god dana i sasvim sam zadovoljan, ja da sam na tvom mestu uzo bih 750gtx i vozi misko. jer je novija kartica, ima lepe performanse za ono sto tebi treba. I sto je najbitnije neces morati da menjas napajanje, mada ti je i onako ceo komp za menjazu, tako da skupljaj kintu za neko krsteno napajanje od 500w npr chieftec gps500-a8, koje bi ti i u buducnosti zavrsavalo posao.

SAJEVAC
1.9.2014, 18:31
Nema tu sta da se prica.Sve je isto,stvar je samo u boji,a kad su graficke u pitanju navika ne moze da postoji nikakva.Nije to auto da gledas koji je udobniji.Gledas koja je jaca i sta za te pare daje i to je to.Uz to i potrosnju i kad se sve to povece uzmes ono sto je najbolje.Jos jednom ti iz najboljih namera to ponavljam.

Previse sam se naslusao raznih strucnjaka kad su napajanja u pitanju.Najjaci su oni koji se frljaju watima,a nemaju pojma elementarnu elektroniku.

Doox
1.9.2014, 18:51
Pa ja sam zavrsio srednju elektrotehnicar racunara, u osnove elektronike se itekako razumem a sobzirom da mi je hobi citanje it sveta uopste ne samo elektronike vec i programiranja. ja sve sto sam napisao stojim iza toga, a sad ako mislis da sam pogresio, slobodno ispravi, nemam nista protiv.

SAJEVAC
1.9.2014, 19:00
Pa ja sam zavrsio srednju elektrotehnicar racunara, u osnove elektronike se itekako razumem a sobzirom da mi je hobi citanje it sveta uopste ne samo elektronike vec i programiranja. ja sve sto sam napisao stojim iza toga, a sad ako mislis da sam pogresio, slobodno ispravi, nemam nista protiv.

Kolega doox nisam na tebe mislio.Svaka ti je na mestu i apsolutno nemam nikakve zamerke.Delimo isti stav.Ja sam zavrsio srednju maskinsku skolu za kompjutersko konstruisanje,ali sam imao elektrotehniku kao predmet,programiranje,a modeliranje 3d i grafika mi je ipak struka,ali mi diploma ne znaci nista jer prakticno znanje sa papiricima nema veze.Takodje mnogo vise se zanimam oko hardvera i softvera,same elektronike nego modeliranja.To sam batalio.

Doox
1.9.2014, 19:31
Aha, ok samo sam mislio da si mene trolovao, ali sve sto sam napisao stojim iza toga i mogu i da argumentujem, a ovaj sto je pisao da je ms industrijal bruka od napajanja to jos nigde nisam video. Jeste da moze da zavrsi posao na nekoj integrusi u office masini, stojim iza toga, moj brat ima ms ind na intel platformi koja trosi sve ukupno sa hd 5450 100w i radi vec 4 god, i to je u redu, ali da stavlja 7850 na ms ind od 550w i jos kaze kako je stabilno, to ne mogu da razumem i da pise da ljudi ne znaju oznake da citaju, kad je Vodeni sve lepo reko govori o njegovom poznavanju hardvera..
Nego odosmo mi od teme da pomognemo coveku. Uzmi ti druze tu gtx750 po mogucstvu asus, jer daju najduzu garanciju i uzivaj, sit ces da se naigras, na toj rez imaces solidan fps bez aa i ostalih detalja.

SAJEVAC
1.9.2014, 19:56
Aha, ok samo sam mislio da si mene trolovao, ali sve sto sam napisao stojim iza toga i mogu i da argumentujem, a ovaj sto je pisao da je ms industrijal bruka od napajanja to jos nigde nisam video. Jeste da moze da zavrsi posao na nekoj integrusi u office masini, stojim iza toga, moj brat ima ms ind na intel platformi koja trosi sve ukupno sa hd 5450 100w i radi vec 4 god, i to je u redu, ali da stavlja 7850 na ms ind od 550w i jos kaze kako je stabilno, to ne mogu da razumem i da pise da ljudi ne znaju oznake da citaju, kad je Vodeni sve lepo reko govori o njegovom poznavanju hardvera..
Nego odosmo mi od teme da pomognemo coveku. Uzmi ti druze tu gtx750 po mogucstvu asus, jer daju najduzu garanciju i uzivaj, sit ces da se naigras, na toj rez imaces solidan fps bez aa i ostalih detalja.

Pa sta mislis sto ga nema u temi vec duze vreme .Pa ako si pratio moje izlaganje video si da sam potpuno isto rekao sto i ti tako da za brigu nema brige :D .

Doox
1.9.2014, 20:37
Jesam,jesam, citao sam svaki post pazljivo i nisam verovao u ono sto citam... :D

SAJEVAC
1.9.2014, 20:43
Jesam,jesam, citao sam svaki post pazljivo i nisam verovao u ono sto citam... :D

Nisam ni ja.Zato se postavljam zastitnicki prema onima koji dodju na forum da traze pomoc,pa popiju malte ne istu informaciju kao kod svakog drugog servisera koji hoce da uvali neku svoju sklopociju.

water wizard
1.9.2014, 20:51
sve argumentovano, vidim i ja šta rade uvaljuju ljudima za lepe pare kao to ti je 550W moš TEA peć na njega da uključiš..
Mada ono i naši kupci su ti daj neko jeftino napajanje da je jako a prodavci se samo prilagođavaju situaciji da bi prodali robu ne objašnjavaju da je napajanje važan deo koji napaja strujom ceo komp
Ali ono što se tiče saveta si u pravu ne samo na ovoj temi nije baš svaki savet mudar ja kad ne znam ćutim a ako ispravljaš nekog počasti te da si glup :)

Doox
1.9.2014, 21:07
Ma naravno, zato mene nema toliko u ovim drugim temama, ali bazicne komponente tipa HDD, GPU, MB, PSU, procitao sam toliko clanaka da mi je ovo prosto smesno sta ovaj serviser prica :D Jos od izlaska bukvalno racunara ja sam u tome, klinacki te sve zanima sto je novo, imao pentium 2 na 106 mhz procesor i bednih 32 mb rama, hdd od 2gb, jos iso malo u skolu bas za racunare i i jos evo dodatnih 5 god citam sve i svasta, mislim na it tehniku itd, i od deklerisanih 16A na v12 grani oni se drznuli da napisu 260w eeej, pa gde je mozak, jos ovaj potvrdjuje sve to...

SAJEVAC
1.9.2014, 22:09
Ma naravno, zato mene nema toliko u ovim drugim temama, ali bazicne komponente tipa HDD, GPU, MB, PSU, procitao sam toliko clanaka da mi je ovo prosto smesno sta ovaj serviser prica :D Jos od izlaska bukvalno racunara ja sam u tome, klinacki te sve zanima sto je novo, imao pentium 2 na 106 mhz procesor i bednih 32 mb rama, hdd od 2gb, jos iso malo u skolu bas za racunare i i jos evo dodatnih 5 god citam sve i svasta, mislim na it tehniku itd, i od deklerisanih 16A na v12 grani oni se drznuli da napisu 260w eeej, pa gde je mozak, jos ovaj potvrdjuje sve to...

Nije mozak nego pokusaj prevare kad nepostoje adekvatni zakoni koji stite potrosaca od laznih podataka o specifikaciji robe.Zamisli da ti u saobrcajnoj moze pisati da ti auto ima 150ks,a ima 100.Kad bi to moglo...

Dejan777
8.9.2014, 12:31
Opet ja :D prekosutra plata pa idem taj dan da narucim graficku, pa kad sam vec tamo, da uzmem hdmi to dvi adapter? imam monitor BenQ VW2245Z VA LED koji nema hdmi ulaz, pa ako bih dobio ista sa tim adapterom da znam da ga kupim, stvarno se ne razumem u to :)

Pa cu da javim ovde utiske o grafickoj :)

Vlad Cepesh
8.9.2014, 13:31
Pa prvi vidi koje ulaze monitor ima. VGA i DVI su standardni ulazi za vecinu monitora. HDMI je vise za povezivanje sa televizorima. Zavisi i kakav kabl imas. Vidi prvo na monitoru i sta dobijas u paketu uz graficku. Pa kupi jedan DVI-VGA adapter, ako ti bas treba.

SAJEVAC
8.9.2014, 13:40
Ako sam te dobro razumeo ti hoces da uradis sledece.U dvi izlaz na grafickoj hoces da stavis adapter za vga i da ukljucis u vga konektor na monitoru.Dobices isto sto i bez adaptera.Nista sem ako nemas dvi ulaz na monitoru.

Dejan777
8.9.2014, 13:48
U monitoru imam vga i dvi ulaze. A u grafickoj cu imati sad HDMI, pa sam mislio da jedan kraj HDMI kabla ubodem u graficku a drugi na adapter (hdmi to dvi) i onda u monitor u dvi ulaz.

Bio sam pre koji dan kod coveka koji je uzeo neki dobar Tv i spojio ga kompom preko hdmi, ja nisam mogao da verujem kakva je slika pa sam mislio da ako je moguce bar priblizno nesto da postignem sa ovim, samo to je razlog, ako ce biti bolja slika nego vga ili dva sa tim hdmi kablom i adapterom onda bih kupio kabal i adapter, ako nece biti bolja onda nista

Vlad Cepesh
8.9.2014, 17:29
Mnogo toga zavisi od monitora i televizora koji se kupuje. U tvom slucaju je bolje da se drzis standardnog DVI ili VGA ulaza na monitoru.

Dejan777
9.9.2014, 9:26
Vazi, hvala

Doox
9.9.2014, 13:37
Trazi samo dvi kabl, i to ti je najbolja varjanta, ne trebaju ti nikakvi adapteri.. Bolji je od vga, nema treperenja slike i ostalih stvari...

Dejan777
9.9.2014, 14:40
Tako cu i uraditi :)

Dejan777
18.9.2014, 8:26
Ovako, uzeo sam graficku.. Narucio sam kod nas u win win-u MSI GTX 750, medjutim posle 5 dana kad je stigla u prodavnici su mi dali Gigabyte model i ajde nisam hteo da se bunim jer znam dok sam gledao koju cu kupiti video sam da je Gigabyte skuplja za 1000+ dinara a ja sam je platio kao MSI sa cenom iz emija, znaci nesto vise od 2500 me je izaslo jeftinije.. mada verujem da je ova skuplja samo zbog tih ulaza, ima 2x hmdi i 2x dvi..

I odmah me je nesto zabrinulo.. Nisam stigao puno da je testiram, probao sam PES, i GTA IV koji mi je bio kao neko merilo jer sa proslom graf je lose radio.. Tu sam zadovoljan, na 1920x1080 i high settings (+mod sa teksturama i mod sa kolima) izvlacim izmedju 35 i 55 fps sto je meni super s' obzirom na ostale komponente i to da sa proslom nisam toliko fps mogao da imam ni na 1280x1024 i 1024x769 rezolucijama i medium sett. Dakle sto se tice performansi cini mi se da sam dobio to sto sam trazio a ono sto me brine je sto igre prepoznaju samo 945 vram memorije.. i pes i gta isto. Da li je to problem? ako nesto nije u redu sa grafickom da je odmah zamenim. U nvidia control panelu pise 1GB a u igrama 945mb.. Ne znam koji je razlog i da li je to uopste normalno, inace ja imam pci-e 1.0 slot dok je graf. 3.0 pa da nije mozda zbog toga

Vlad Cepesh
18.9.2014, 12:16
To sto igre prepoznaju Graficku da ima manje video rama je zbog same arhitekture kartica i zbog nacina na koji je pisana igra. Ne treba to da te brine. GPU-z je odlican program da vidis tacno parametre graficke kartice. Verzuija PCI-e slota nema veze sa time. Bitno je da ti sada graficka radi kako treba i da mozes da uzivas u igrama :)

Dejan777
18.9.2014, 12:27
Aha vazi super, hvala i tebi i ostaliima na odgovorima i savetima, ispalo je bas onako kako sam hteo :)

Dejan777
20.9.2014, 18:35
Evo jer sam rekao da cu javiti rezultate, sad sam tek uspeo da je probam vise malo, pa ako se neko bude odlucivao za kupovinu iste.

Sad je konfiguracija ovako : Amd phenom X3 2,3 ; 4GB Ram ddr2 i gigabyte GTX 750.. I ovo su rezultati, sa fps-om gore u uglu iz frapsa i podesavanjima. (1920x1080 rezolucija u oba slucaja, Crysis 1 i 3)

Mada neverujem da cu igrati na ovim podesavanjima iako nema nikakvih smetnji dok igram ne bih bas da silim graficku zbog losijeg napajanja, a kupicu bolje u skorije vreme.

http://i.imgur.com/hPj1U5j.jpg

http://i.imgur.com/bvYSQui.jpg

water wizard
21.9.2014, 0:22
nije gtx750 neki potrošač 55W čini mi se, radiće i na kinezu od 400W

Doox
21.9.2014, 0:49
ta grafa ce raditi i na lc poweru nekom do 3500 tako da gledaj tako nesto, jer ti se ne isplati davati previse na napajanje jer ti nije konfa neki potrosac.

Dejan777
21.9.2014, 1:28
Verujem ja da je ovo napajanje dovoljno ali imam problem ponekad, mislim ono ima vec jedno 6 godina i nekad, retko ali ipak se desava se samo ugasi komp iz cista mira, nikakav blue screen nista samo se ugasi. To je bilo i dok sam imao 9500gt pa kontam da bi bilo dobro promeniti napajanje :)

ma nisam ni mislio neko skupo da uzimam, ne daju mi se pare za napajanje, zao mi samo sto je ddr2 memorija skupa pre bih to kupio, ja imam samo 2 slota pa ne mogu da dodam jos 2 gb a 4gb jednostavno neisplativo.. mozda jedino polovno da nadjem, jedan modul od 4 gb i izbacim jedan od 2gb sto imam

Doox
21.9.2014, 13:24
Pa te memorije su sad i polovne skupe, tipa na nasem sajtu za kp ima ih za 4000, ali nesto malo svi uglavnom prodaju 2x2 gb... A to se i meni desavalo ali zbog pregrevanja napajanja, na 9800gt, tako da je verovatno to u pitanju, i posle nekog vremena se upali kad se ohladi napajanje. Ono ja bih ti preporucio da kupis prvo napajanje da nesto ne povuce sa sobom ako rikne, a kasnije prodaj taj svoj stap od 2 gb i dodaj jos 2000 i kupi od 4 gb...

Dejan777
21.9.2014, 13:51
E da da isto tako, nece odmah da se upali, vrv mu treba neko vreme sto ti kazes da se ohladi.

pa da, videcu tako i da uradim.. :)

Doox
21.9.2014, 13:58
Ma znam, nista kupi ti prvo napajanje da mu ne brines brigu, da li ces da se igras 1h i 10 min da bi se ohladilo napajanje ili ces da igras koliko ti je volja, bez da se ustezes :D A tu ima jos jedan problem, koje ti je kuciste? i jel napajanje uzima odozdo ili odozgo vazduh?

Dejan777
21.9.2014, 16:19
Ma obicno kuciste kupljena gotova konfiguracija pre jedno 5-6 godina medju najjeftinijim je bilo zato mi je i toliko drago sto sa 12.000 ulozenih sad mogu da se igram kao nikad :D

pa napajanje ima one proreze na zadnjoj strani, ni dole ni gore xD ako si me zato pitao :)

Doox
21.9.2014, 18:14
Verovatno nije ni provetreno, zato se i malo brze pregrevaju komponente, elem imas lcpower lc600h-12 za 3600 din u radnji na E i ono bi ti bilo dovoljno i za neki kasniji upgrade. Ispod LCpowera se ne isplati kupovina, jer su ta kunfu napajanja rizik.

Dejan777
22.9.2014, 8:32
Vazi, hvala na savetu :)

Doox
22.9.2014, 12:20
Nema na cemu :-)