Prikaži potpunu verziju : VTX Radeon 3D HD3450 512MB AGP
slobodan kos
21.8.2014, 10:44
Poštovani,
htio bih staviti ovu graf karticu: http://www.club-3d.com/index.php/products/reader.en/product/radeon-hd-3450-agp-edition.html
na ovu matičnu ploču: http://www.asrock.com/mb/Intel/775i65G/
Međutim, kad je stavim, monitor neće da se upali (samo blinka kao kad je komp ugašen), te pri restartu se ne čuje onaj "beep". Probao sam ocistiti slotove, vaditi cmos bateriju, ali ništa. Da li je ta grafička kompatibilna sa matičnom?
Hm, pada mi na pamet da nisi povezao dodatno napajanje na karticu. A pošto ona nema svoj biper koji bi pištanjem upozorio na ovaj previd, verovatno zato mašina "ćuti" kada se startuje.
Pošto ta kartica troši više struje nego što AGP slot može da isporuči, neophodno je povezati dodatni molex priključak na konektor na samoj kartici. Molex je onaj priključak koji se kači na hard disk ili DVD. Isti takav poveži sa karticom (na desnoj ivici se nalazi) i ako je sve ispravno, morala bi da proradi.
Vlad Cepesh
21.8.2014, 11:55
Radeon HD 3450 trosi 25W sto bi trebalo da moze da dobije preko AGP slota bez ikakvog problema, tako da mislim da nije frka u dodatnom napajanju. Takodje problem sa kompatibilnoscu ne bi smeo da se javi.
Mislim da je ovde problem u nekoj neispravnoj komponenti. Valjalo bi probati na toj ploci drugu karticu, kao i tu karticu na drugoj ploci.
slobodan kos
21.8.2014, 13:09
Hm, pada mi na pamet da nisi povezao dodatno napajanje na karticu. A pošto ona nema svoj biper koji bi pištanjem upozorio na ovaj previd, verovatno zato mašina "ćuti" kada se startuje.
Pošto ta kartica troši više struje nego što AGP slot može da isporuči, neophodno je povezati dodatni molex priključak na konektor na samoj kartici. Molex je onaj priključak koji se kači na hard disk ili DVD. Isti takav poveži sa karticom (na desnoj ivici se nalazi) i ako je sve ispravno, morala bi da proradi.
Sorry, zaboravio sam napisati da sam odmah ustekao napajanje. To, znaci, nije problem.
NjegovaWisost
21.8.2014, 16:41
Poštovani,
htio bih staviti ovu graf karticu: http://www.club-3d.com/index.php/products/reader.en/product/radeon-hd-3450-agp-edition.html
na ovu matičnu ploču: http://www.asrock.com/mb/Intel/775i65G/
Međutim, kad je stavim, monitor neće da se upali (samo blinka kao kad je komp ugašen), te pri restartu se ne čuje onaj "beep". Probao sam ocistiti slotove, vaditi cmos bateriju, ali ništa. Da li je ta grafička kompatibilna sa matičnom?
JA ovde vidim da imaš AMD Radeon 9550
Je li ti to stara grafička?
slobodan kos
21.8.2014, 18:04
JA ovde vidim da imaš AMD Radeon 9550
Je li ti to stara grafička?
Da, to je stara.
Plus još jedna novost: kad izvadim GK i upalim komp, maticna ne daje znak da nema graficke kartice, ako to moze koristiti :(
Radeon HD 3450 trosi 25W sto bi trebalo da moze da dobije preko AGP slota bez ikakvog problema
Ali ima konektor za dodatno napajanje, tako da mu je verovatno potreban.
Slobodane, probaj da resetuješ BIOS skidanjem baterije sa ploče. Možda se samo "zaglupeo". Ne reče koje napajanje imaš, možda mu je nova grafa i pored male potrošnje prevelik zalogaj. I da li mašina radi sa starom grafom?
slobodan kos
21.8.2014, 19:49
Ali ima konektor za dodatno napajanje, tako da mu je verovatno potreban.
Slobodane, probaj da resetuješ BIOS skidanjem baterije sa ploče. Možda se samo "zaglupeo". Ne reče koje napajanje imaš, možda mu je nova grafa i pored male potrošnje prevelik zalogaj. I da li mašina radi sa starom grafom?
sve sam to napravio. Moje napajanje je 300W, a to je min potrebno za tu karticu. Da li je do napajanja ili ne radi crt ulaz, ne znam. Imam i DVI monitor pa cu probati, mada ne vjerujem.
300W je samo približna odrednica. Pitanje je koje je marke i da li zaista ima 300W. Još ako je pri tom staro kao ostatak mašine, vrlo je moguće da nema dovoljno snage i da zbog toga komp ne može da startuje.
slobodan kos
21.8.2014, 20:52
300W je samo približna odrednica. Pitanje je koje je marke i da li zaista ima 300W. Još ako je pri tom staro kao ostatak mašine, vrlo je moguće da nema dovoljno snage i da zbog toga komp ne može da startuje.
Mislim da su ostale samo te dvije varijante: napajanje i neispravna grafika :n-cc2:
slobodan kos
23.8.2014, 8:19
Kartica je isprobana na drugom (puno starijem) kompu i pali se monitor.
Na svom kompu probao sam i monitor na DVI ulaz i opet se ne pali. Probao sam i drugo napajanje- isto.
A sad sam na uputstvu od maticne pronasao ovo:
------------------------------
CAUTION!
8. Do NOT use a 3.3V AGP card on the AGP slot of this motherboard!
Do NOT use a 3.3V AGP card on the AGP slot of this motherboard
It may cause permanent damage!
----------------------------------------
Može li to biti problem?:n-cc2:
8. Do NOT use a 3.3V AGP card on the AGP slot of this motherboard!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.