PDA

Prikaži potpunu verziju : Fortigate vs Juniper SRX?

adrenaline081
19.8.2014, 16:48
Dvoumim se izmedju ova dva uredjaja:
Fortinet FG-60D i Juniper SRX210
Foritnet je malo skuplji ,ali zato ima mnogo bolje performanse. Radim u maloj firmi (10ak zaposlenih) i trazimo dugorocno rijesenje za ruter/firewall. Trenutno koristimo D-Link DSR-500N koji vise ne zadovoljava potrebe. Necu ulaziti u detalje, interesuje me samo pouzdanost Fortineta, posto su svi kriterijumi na njegovoj strani, i ukoliko nema nekih velikih znacajnih mana, vjerovatno cemo ga nabaviti.

Freško
19.8.2014, 18:04
@adrenaline081

Nemoj se preterano nadati da će se ovde neko javiti i da će ovde podeliti iskustvo vezaano za tako skup uređaj, Mentalitet ljudi koji ovde navraćaju je da za mrežnu opremu ni u ludilu ne daju više od 50 Eura...

Da ti pravo kažem nisam ni ja imao nekih preteranih dodira sa Fortinet-om.

Što se tiče Fortinet-a pre jedno godinu dana sam podešavao za jednu nišku firmu slabiji model od ovog koji ti planiraš da poručiš. Koliko je meni poznato od kako sam ga podesio taj uređaj i dan danas radi. Naravno o pouzdanosti nemožemo govoriti na osnovu samo jednog iskustva, ali bolje i šta nego ništa.

adrenaline081
20.8.2014, 9:15
Hvala na odgovoru, pretpostavljam da je fortinet korektan, samo sam htio da provjerim sa nekim ko je mozda imao iskustva. Pozdrav

Bryan Fury
20.8.2014, 10:47
Ako imate neku (staru) konfiguraciju viška, uvek se može namestiti npr. pfsense ili nešto slično, ne košta ništa, a sigurno daleko više opcija nego fortinet i slični. Naravno nije "out of the box", treba da se podešava. :)

Nemanja NS
20.8.2014, 20:48
Mikrotik na konfiguraciju koja više ni YouTube ne može da otvori i bog da vas vidi!
Ulaganje-jedna ili dve pristojne mrežna karte

Sent from my 6037Y using Tapatalk