Prikaži potpunu verziju : Stari dobri Voodoo!!!
Erdeljan Boris
11.12.2005, 10:21
Voodoo je bio Bog sto se tice grafickih kartica, steta sto ga vise nema (3Dfx firmu je kupila nVidia). Oni su imali ideju za SLI cetiri godine pre nego sto je nVidia iskoristila tu tehnologiju (bogovi kad vam kazem). Pa da damo podrsu nasem starom dobrom Voodoo-u.;)
Erdeljan Boris
11.12.2005, 10:24
Evo jos malo slika Voodoo-ovih kartica.;)
Suicide samurai
11.12.2005, 15:05
Glavni razlog (zbog kojeg zalim sto ih vise nema) jeste jos ostrija konkurencija na trzistu grafickuh kartica sto znaci - jos bolja ponuda za nas, krajnje korisnike. A da su bili inovativni - tu nema pogovora
Za razliku od nvidije, 3dfx-ov SLI je zaista bio skoro duplo brži od jedne kartice...
Да, што је већа конкуренција већа је битка за нижу цену и више перформансе.Надам се да ће S3 успети да се пробије, они неки њихови нови модели су по карактеристикама слични 6600 серији, ал' су лоше софтверски оптимизовани тако да у играма дају знатно лошије резултате.
Voodoo je bog medju grafickim kartama,zalim sto ih nema...:(
A Nvidiu prezirem zato sto ih je otkupila i sad se ona hvali SLI rezimom rada,ja mislim da vecina na forumu zna ko je prvi izmislio SLI.
Posedujem Voodoo4(stoji mi na zidu,ZASTAKLJENA!!!! Ne salim se...)
Kad bi se vratili definitivno bi batalio sve kartice i odma se vratio na Voodoo...
Pozdrav
Ilic Marko
13.12.2005, 1:57
Voodoo je moj nekadasnji san koji nikada nisam mogao da ostvarim i pazarim karticu!
Batalio bih i ATI i NVIDIU i kupio V:) :D D:cool: :D
Odrekao bih se letovanja,zimovanja, 100-tine litara goriva :D za voodoo!
Већ смо се "видели" на мом треду посвећеном Voodoo-у!! Дакле...
Наравно да се придружујем екипи у лепим речима о 3Dfx-у... И наравно жалим што га више нема, а још више жалим што је БАШ nVidia купила ту фирму! Но... :o
Нажалост, можемо само да се надамо да ће се појавити неко ко би иоле личио (по квалитету) на 3Dfx!
Стари добри "Вуду 3" у овој макини (на којој куцам овај текст), дакле, и даље ради као нов! Ајде нађите ми неки TNT2 који је још увек "употребљив"! :D
p.s. Ех да... за праве фанове... посетите: www.falconfly.de
prva prava 3d akceleracija,sta da se kaze.Nasao sam jedan forum gde se neki lik hvalio kako poseduje Vodoo 6000!Lik je malo priglup.Nevezano od toga,karticu je platio 1000 dolara(!!!) i to je jedan od vrlo retkih primeraka.Mislim da su mu rezultati i 3d Marku 2001 bili oko 4000.
http://www.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=7&t=1863
Cisto da vidite.Evo i fotke:
Erdeljan Boris
15.12.2005, 21:27
Jel vidite tu lepoticu!!!:D Eh da su oni danas jos tu, pojeli bi i Ati i nVidiu;)
Mozda,da se Glide vise koristi od Direct3D-a.
Erdeljan Boris
15.12.2005, 21:47
Evo vam jedan link najveceg fana Voodoo-a http://www.3dfx.ch/gallery/collectors_edmundoab/DSCN0061;)
Kad je vec ovde tako,da pitam vas?Pazario moj bata polovan comp a na njemu 3dfx Voodoo3 2000!Digao sam mu XP SP1 ali driver za 3dfx nemam.Radi sa generickim iz baze XPa!Konkretno,Wolfenstein i Rally Trophy,igre od "pre 100 godina" koje kod kuma na Rivi TNT2 16MB lete,nece ni da pisnu na 3dfx!U cemu je mosha:confused: ?Inace na netu ne nadjoh nigde WinXP driver za pomenuti Voodoo.
AstraLogos
17.12.2005, 3:23
Kad je vec ovde tako,da pitam vas?Pazario moj bata polovan comp a na njemu 3dfx Voodoo3 2000!Digao sam mu XP SP1 ali driver za 3dfx nemam.Radi sa generickim iz baze XPa!Konkretno,Wolfenstein i Rally Trophy,igre od "pre 100 godina" koje kod kuma na Rivi TNT2 16MB lete,nece ni da pisnu na 3dfx!U cemu je mosha:confused: ?Inace na netu ne nadjoh nigde WinXP driver za pomenuti Voodoo.
Pa nararavno da igrice nece da rade jer nemaju podrsku za 3dfx a Rivu TNT podrzavaju detonatori za MX400 2000/XP. Secam se igrice Pandemonijum koja je radila pod 3dfx-om i nije htela na NVidiji da radi.
Resenje trazi u podrsci za D3D a pronadji preko neta drajvere za Woodoo 5 5500 i siguran sam da ce raditi pod XP a postoji mogucnost aktiviranja D3D pa se onda mozes ukljuciti u igranje naslova koje navodis! :)
Ooo,hvala,hvala !!!:) :) :)
Sve te igre rade lepo na Vudu-u ali je problem što ti drajveri iz Windowsove "baze" omogućavaju samo 2D (jer u protivnom kako bi uspeli da naguze i 3D drajvere za sve moguće kartice na samo jedan CD)...
Znači pravac voodoofiles...
sasha vukelic
20.12.2005, 3:33
ja se jos uvijek sjecam onih (prevedeno na danasnji novac) 220evra koje sam izdvojio za voodoo2
i nisam pozalio...
Erdeljan Boris
20.12.2005, 8:32
Ko je ovaj ko je odgovorio sa NE?:mad:
Erdeljan Boris
20.12.2005, 8:41
Good Old Voodoo, We are gonna miss YA!!!:D
Ja se izvinjavam svim Voodoo fanovima,ali ta firma je i propala zbog toga sto je malo istrcala pred rudu(da se tako izjasnim)...kartice 4 i 5 su bile katastrofa,ne s tim sto serija 5 nije bila toliko losa po pitanju performansi,koliko po pitanju kompatibilnosti,bagovitosti a da ne pominjemo externo napajanje i cuveni HINT bridge koji je spaljivao kartice za vreme boot sekvence...takvi propusti se surovo kaznjavaju...ali slazem se da je steta zbog nestanka jedne ovakvew kompanije...
prva prava 3d akceleracija,sta da se kaze.Nasao sam jedan forum gde se neki lik hvalio kako poseduje Vodoo 6000!Lik je malo priglup.Nevezano od toga,karticu je platio 1000 dolara(!!!) i to je jedan od vrlo retkih primeraka.Mislim da su mu rezultati i 3d Marku 2001 bili oko 4000.
http://www.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=7&t=1863
Cisto da vidite.Evo i fotke:
Lik nije priglup,takve test kartice su postojale i tih nekoliko primeraka je prodato na aukciji za bas tih 1000 dolara....
P O Z D R A V
Inache,ta kartica je bila veeeeeelika..jedva da je stajala u kuciste...cini mi se da je imala 4 gpu-a.....neko je rekao SLI ?
Ko je ovaj ko je odgovorio sa NE?:mad:
Stvarno ko je taj! Da ne špijunira nvidia ovaj forum?!:icon_mrgr
mad_skillz
15.1.2006, 3:39
Slazem se sa svima od kada nestade voodoo, nesta je i deo mene ... kako sam gotivio da odem do ortaka koji je imao voodoo 3000 i da drndam do besvesti..ah sto se ne neadje neki Roman Abramovich da uzme taj voodoo i napravi ono staro...:icon_cry:
3dfx je kupio cini mi se STB kompaniju i poceo sam da pravi kartice sa svojim cipovima. ATI je primenio obrnutu strategiju: u pocetku je pravio sam svoje kartice od svojih cipova, a posle je poceo da prodaje cipove i drugim proizvodjacima. A evo ga, uspesno posluje i dan-danas.:icon_mrgr
Opstaje samo onaj ko povlaci dobre poslovne poteze, a ne onaj ko nudi bolje. Ma marketing je cudo.
Ko zna, mozda cemo nekad ovako da zalimo za nVidijom ili Atijem.:confused:
Pozdrav:worshippy
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.