Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Gefroce 8400 GS - Windows 8.1

obraa
14.8.2014, 14:55
Pozdrav svima, imam jedan problem sa Gefroce 8400 gs na win 8.1 sistemu. Btw, instalirao sam win 8.1, pokrenuo, sve lepo radi, međutim win nije automatski instalirao drajvere za grafičku. Pronašao sam drajvere (za win 8.1) skinuo, instalirao, ali u toku instalacije isključio se monitor. Restartujem komp, posle učitavanja windowsa opet se monitor gasi (treperi power lampica).

Preko safe moda sam deinstalirao drajvere i ponovo digao sistem normalno. E sad, preko windowsa (podešavanje rezolucije, pa adapter, pa update driver) sam ponovo instalirao drajvere misleći da će windows da nađe odgovarajuće, međutim opet ista priča.

Zna li neko kako mogu da instaliram drajvere, je l' je imao neko sličan problem?

Vlad Cepesh
15.8.2014, 3:26
Izvini sto pitam, ali odakle si skinuo te drajvere za graficku? Malo je previse cudno ponasanje za Windows ako je prosla instalacija drajvera bez problema da se tako ponasa. Imao sam slican problem sa Windows 7 i starim GeForce 9500 GT. Problem sam resio setovanjem rezolucije i osvezavanje preko safe moda. Prvo na 800x600 u 50Hz, pa onda vratio na rezoluciju tadasnjeg monitora 1366x768.

obraa
15.8.2014, 15:05
Sa zvaničnog sajta nvidia (prvi put). Drugi put je windows sam skinuo (verovatno je isto vukao sa njihovog servera). Ajde pokušaću večeras da uradim kao što si ti preko safe moda.

water wizard
15.8.2014, 15:10
windows ima malo starije drajvere preko update, plus nema nvidia control panel

Vlad Cepesh
15.8.2014, 18:15
Kontrol panel nije neophodan da bi graficka radila i moglo da se menja rezolucija. Samo obrati paznju za koju verziju OS-a instaliras, mada bi sam windows trebalo da odbije da instalira drajver ako nije kompatibilan.

obraa
16.8.2014, 9:44
Preko safe moda mi i stoji najmanja rezolucija (1024x768), i ne mogu da podesim na moju rezoluciju.
Ne znam kako da izvedem ovu instalaciju, jer kada skinem drajvere za 8.1 64 bitnu verziju (kao što je moja), instalacija počne, sve ide svojim tokom, i samo u jednom trenutku u toku instalacije ugasi se monitor.

I mene čudi kako mi uopšte dozvoli da započnem instalaciju ako drajveri nisu kompatibilni sa grafičkom...

Vlad Cepesh
16.8.2014, 12:59
Koja ti je rezolucija monitora inace? Moguci problem jeste da drajver podesi neku rezoluciju i osvezavanje koje tvoj monitor ne podrzava, pa onda jedino preko safe mode-a mozes da vidis da promenis to posle instalacije drajvera.

obraa
16.8.2014, 14:29
1360x768, dok mi u safe modu prikazuje kao najmanju 1024x768.

Vlad Cepesh
16.8.2014, 17:43
pa pokusaj da setujes na najmanju mogucu rezoluciju i restartuj komp, naravno sve to iz safe moda i posle instalacije drajvera.