Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Amazon

Smooth Operater
11.8.2014, 13:04
Hteo bih da znam ,na koji nacin mogu da kupim nesto sa Amazona.
Konkretno ovo (http://www.amazon.com/Arctic-Silver-High-Density-Polysynthetic-AS5-12G/dp/B0087X71ZO)
I koliko bi me kostalo?Stvarno nikad nisam kupovao nesto od preko ,tako da nemam pojma.Pise free shipping..jel je besplatna dostava..ili sta?Ajd upuceni otvorite oci slepcu :eek:

=FI=Ghost
12.8.2014, 20:08
Treba ti kartica za internet plaćanje koju možeš da uzmeš u bilo kojoj banci kada otvoriš račun. Ta kartica znači da imaš zaseban račun na koji prebacuješ pare sa redovnog računa tako da nema bojazni da će ti neko ukrasti pare jer putem net bankarstva možeš da prebaciš tačno onoliko para koliko ti treba pre same kupovine.

Potom se registruješ na amazon i klikneš na kupovinu. Prilikom procesa kupovine dobićeš poruku da li je dostava željenog predmeta moguća u našu zemlju i, ako jeste, da li je besplatna ili se plaća. Na kraju samo treba da potvrdiš kupovinu.

Ja sam jednom kupio knjigu preko amazona i stigla je za dve nedelje, iako je pisalo da će dostava trajati mesec i po dana.

Smooth Operater
13.8.2014, 4:46
hvala,samo da mi ne izadje skuplja postarina troduplo od paste :kreza:

DeCoy
13.8.2014, 7:43
Obzirom da je prodavac naveo da van USA šalje samo DHL-om ili FedEx-om ima da te oderu. 42 ili 48$ im je shipping cost za slanje u Evropu po pošiljci.

http://www.amazon.com/gp/aag/details/ref=aag_m_ss?ie=UTF8&asin=&isAmazonFulfilled=&isCBA=&marketplaceID=ATVPDKIKX0DER&seller=A1H9NMCPZH97BO#policies

Pričam napamet, meni je na Amazonu američka adresa pa ne mogu da proverim, registruj se, ubaci artikal u korpu i ispisaće ti da li uopšte šalju u Srbiju, da li se plaća slanje i koliko tačno iznosi poštarina.

marko13
13.8.2014, 9:14
Sa amazona za srbistan salju samo knjige! Ako i salju za Evropu to misle na normalne zemlje. Tako da ne verujem da vredi i da se trudis! Kod mene je takodje US adresa i sve sto mi stize je za US ali u RS nema sanse!

Smooth Operater
13.8.2014, 11:56
Cekaj bre,,kako US adresa..gde vi zivite u Americi?
Svejedno,video sam cenovnik..i odustajem naravno
ovi nasi traze 45e za 14gr Artic Silvera
nisu normalni,a gram naplacuju 1500 dindzi...ko da valjaju dop,mfs lol

goranmax
13.8.2014, 12:23
Cekaj bre,,kako US adresa..gde vi zivite u Americi?
Svejedno,video sam cenovnik..i odustajem naravno
ovi nasi traze 45e za 14gr Artic Silvera
nisu normalni,a gram naplacuju 1500 dindzi...ko da valjaju dop,mfs lol

Clanovi foruma odavde uglavnom kupuju digitalni sadrzaj pa zato imaju US adrese na Amazon nalogu. Kada kupujes knjige to radis na BookDepository.com a te stvarcice koje npr ti trazis ja bih narucivao iz Kine.

DeCoy
13.8.2014, 12:24
Fake američka adresa naravno da bih mogao da kupujem softver (igre prvenstveno) u digitalnom obliku.

BTW Evo baci pogled kod Kineza
http://www.aliexpress.com/popular/arctic-silver-5.html

marko13
13.8.2014, 15:45
Mozes da se iscudjavas koliko hoces. Ali ne vredi ti, kao i vecina ovde zivis u srbistanu. Za sve nas deru pa i za tu pastu. To ti je kao sto je uvek bilo da je sve skuplje na ostrvima. E tako posto smo i mi ostrvo onda je sve skupo a mi beda!:aplauz:

Smooth Operater
15.8.2014, 1:34
kod kineza mi dodje oko 30 usd..za 3,5 gr
ma jok,odustajem..dobar je i titan nano grease za 200 dinara

zvucnjak
28.11.2016, 17:18
Jedno malo vaskrsnuće da ne otvaram novu temu.

1)
Do nedavno sam mislio da Amazon i dalje samo knjige šalje u Srbiju.
Međutim danas vidim jedno veliko sniženje na Amazon.uk, probam čisto iz radoznalosti, i uspem da naručim web kameru Logitech C920 - osnovna cena £25 (!), poštarina £24, depozit za carinu (koji se vraća ako bude manja) £18,40...
U svakom slučaju jeftinije nego kod naših prodavaca, čak i sa poštarinom i eventualnom carinom.

U pitanju je njihova prodaja (Amazon EU s.a.r.l.), možda je zbog toga, većina drugih i dalje ne šalje u Srbiju.

Zanima me da li još neko ima iskustava sa kupovinom proizvoda sa Amazona, i našom carinom?

2)
Da li neko zna od kad je Amazon Prime dostupan u Srbiji? Znam da pre nekoliko meseci nije bio (naravno One day delivery nama ne vredi ali tu je Prime Video, Prime Music, Twitch Prime).
Uglavnom aktivirao sam 30-day trial, već gledam Grand Tour, pa javljam utiske :) Možda ga čak budem koristio i duže...

DeCoy
30.11.2016, 17:52
Grand Tour od 1. decembra postaje dostupan u 200 zemalja, pa i u Srbiji. Sad da li se to odnosi i na ceo Amazon Prime nemam pojma.

dex3108
30.11.2016, 20:30
Grand Tour od 1. decembra postaje dostupan u 200 zemalja, pa i u Srbiji. Sad da li se to odnosi i na ceo Amazon Prime nemam pojma.

Izgleda da Video Prime stize ne samo GT

http://fortune.com/2016/11/18/amazon-netflix-global/

zvucnjak
13.1.2017, 15:52
Utisci nakon mesec dana Amazon Prime-a:

Prime Video: Izbor je diskutabilan, ali glavni problem je to što dosta serija i filmova kojih ima na Amazonu, nisu dostupni za Srbiju.

Prime Music: Nisam ni isprobavao jer nisam imao potrebe.

Twitch Prime: Dostupan samo u nekoliko određenih zemalja, bez obzira što imate Amazon Prime.

Rezime: Apsolutno bezvredan u Srbiji, iako je zvanično "dostupan".

zvucnjak
21.1.2017, 12:00
Samo još jedna mala napomena, dobio sam mail od Amazona da će mi depozit za carinu od £18,40 biti vraćen (znači nije bilo carine)

Što znači da me je kamera izašla £49, što je ušteda čak i za strane cene, da se ne govori o cenama u domaćim prodavnicama.

Tako da nije loše pratiti te neke super akcije tipa Black Friday i slično... Može nekad da se ubode dobar dil čak i kad se uračuna poštarina...

ZoNi
31.1.2017, 19:13
Heh, nisam ni znao da postoje tako skupe kamere (kod nas ~100 evra!). Sumnjam da toliko vredi, iskreno :)

water wizard
31.1.2017, 21:50
ima kako nema, svako ko se bavi yt i snima se hoće kvalitetan snimak isto kao i mobilni, ajd za skype nije bitno toliko treba i dobar protok interneta logi c920 je vrhunski model htedoh i ja nešto pa odustah i zbog carine a nisam baš ni nešto fotogeničan :o