PDA

Prikaži potpunu verziju : 99 Days Of Freedom

Milan1997
24.7.2014, 13:35
Zdravo forumaši!
Naime, hteo sam da pokrenem ovu temu jer mislim (koliko god ne izgleda tako) da je bitna. U vestima sam pročitao "eksperiment" koji su holanđani napravili, "99 Days Of Freedom". Ovaj projekat nudi korisnicima Facebook-a da napuste svoj Facebook profil na 99 dana, što znači nema logovanja, odgovaranja na poruke.
Pošto sam jako bio aktivan na Facebook-u i to mi je oduzimalo mnogo vremena, odlučio sam da se pridružim ovom projektu, i evo već 9 dan se nisam ulogovao. Nekoliko nedelja pre nego što sam saznao za sve ovo, na sajtu magazina "Time" sam imao priliku da izračunam AKTIVNO vreme provedeno na Facebook-u od 19. februara 2009. godine (tada sam napravio nalog), dobio sam broj od 540 sati što je preko 30 000 minuta provedenih na čitanju patetičnih statusa, slika koje me se uopšte ne tiču, diskusija gde sam zatucanim ljudima objašnjavao neke stvari... I sad se pitam "čemu sve to?". U ovom topicu sam želeo sam da prenesem neko iskustvo, da niko ne shvati pogrešno.

Da li se još neko pridružio ovom projektu?

M1L0SH
4.8.2014, 13:12
Evo na primer ja bez profila 24 godine. Nikad nisam mario za socijalne mreze, nemam nikakav profil. Kad je sve to pocelo mislio sam proci ce to brzo. Dobro nece da ode nigde ali i dalje odbijam da budem deo toga. Kontakt sa ljudima kao u drugoj polovini dvadesetog veka telefon (uglavnom poruke) i u cetri oka.