PDA

Prikaži potpunu verziju : Grafika, rezolucija problem

rounder
20.7.2014, 21:49
pozdrav svima, nov sam ovde pa ako je tema na pogresnom mestu, molim moderatora da ispravi.

Sad ovako, kupio sam pre nedelju-dve komp + monitor, komp sam sklopio konfiguraciju i narucio preko emmi-ja

AMD FX-6300
Gigabyte GA-970A-DS3P
DDR3 2x4GB 1866MHz Kingston HyperX Fury
AMD Radeon R7 260X Powercolor OC 1GB DDR5
SSD SATA3 120GB Samsung 840 EVO
500W Raidmax RX-500AF
+ monitor samsung 27"

e sad, posto sam nesto zurio kada sam instalirao drajvere, zaboravio sam bio da instaliram od grafike (posto se bavim pokerom, pa mi i nije bilo toliko bitno, tj. nisam mogao primetiti).. tek sam danas instalirao jednu igricu, da je pokrenem kad ono mi izbaci error zbog drajvera :D odmah izvalim da sam zaboravio, potrazim CD od grafe, instaliram i sada je problem sto kada stavim rezoluciju na max (1920x1080) pojavi se sa svih strana onaj crni deo kao kad pustimo film pa bude crno sa gornje i donje strane, ako me kapirate, ako ne recite da slikam i okacim ovde :)

znaci problem je nastao od kako sam instalirao drajvere (original CD), a pre toga je sve normalno funkcionisalo, pomagajte :)

edit: igrice normalno funkcionisu, na 1600x900 mi je sada i preko celog je ekrana, ali je meni potrebna 1920 rezolucija

mare037
20.7.2014, 22:01
Pravac AMD sajt i skini poslednju verziju drajvera za svoj OS.

Takođe, ako si monitor povezao preko HDMI kabla, pogledaj u AMD Catalyst Control Center (desni klik na desktop) pod My Digital Flat Panels/Scaling Options da li je podešeno na 0%, tj. Overscan.

rounder
21.7.2014, 1:44
Preko HDMI-a sam spojio, mada imam i obican kabal sa onim adapterom za ove novije grafe, ali ako je do kabla ja opet moram da nemstim i preko HDMI-a, posto cu dodati jos najmanje 1 monitor.

http://www.dodaj.rs/f/2t/Ci/3K9SULBp/123.png
Ovako je podeseno

sad cu skinuti drajvere pa javljam da li je pomoglo, hvala na odgovoru

rounder
21.7.2014, 2:35
Hmm, resen problem. Tek kada sam ponovo usao ovde gde si mi rekao, pojavilo mi se da mogu da povecavam i smanjujem skalu, a ja kada sam slikao bila je zamrznuta :) sad je OK, hvala!