PDA

Prikaži potpunu verziju : Кад нестане струје, рутер не ради

wu-gambino
17.7.2014, 22:46
Сваки пут када се рутер рестрартује, а то је једино приликом нестанка струје, пошто је увек укључен, више немам конекцију преко рутера и не могу да делим интернет.
Како да то подесим ? Шта да радим ? Некада су потребни дани и недеље да он спонтано проради.

Sh0m1
17.7.2014, 23:24
Ovo je ubedljivo NAJJACE ime za temu :rofl:
Izvinite za offtopic, ali morao sam ovo da napisem :to_care:

SirDuck
18.7.2014, 1:55
Ne rade ni svetla :D

Elem, koji ruter? Kako delis net, preko kabla, bezicno? Provajder i njihov modem?

Mario Pavićević
18.7.2014, 6:56
Ruter je moguce neispravan, deo memorije u koji bi trebalo da snima podesavanja je ostecen te stoga ne radi. Ukoliko je takav slucaj, onda ti eventualno moze pomoci upisivanje novog firmware-a.

Sa druge strane, mozda je sve podeseno na automatiku, a ako je kablovski internet u pitanju sa posebnim modemom to moze biti problem jer se mora ispostovati procedura, prvo se pali modem, tek onda ruter pa na kraju PC(te se zbog toga kod kablovskog interneta obicno ruteru rucno zadaju IP adresa i ostali parametri).
Za pocetak kao sto je SirDuck napisao napisi kakav internet imas i koji model rutera/modema kako bi smo imali bolju sliku sta se dogadja.

ZoNi
18.7.2014, 11:59
Некада су потребни дани и недеље да он спонтано проради.
Da li zaista čekaš NEDELJE da ruter spontano proradi?

water wizard
18.7.2014, 14:22
haha i ja sam se juče namučio da mi proradi adsl ruter+wifi ruter ali mislim da sam ga sad konačno podesio kako treba i posle restarta radi..:)
A što reče kolega treba da staviš statičke adrese na rutere to je najbolje

sasa022
18.7.2014, 16:45
Resenje je UPS :) - Dobar polovan APC sa novom baterijom je 30€

wu-gambino
18.7.2014, 20:19
Ne rade ni svetla :D

Elem, koji ruter? Kako delis net, preko kabla, bezicno? Provajder i njihov modem?
Користим Белкинов рутер, делимо преко утп кабла, дакле физички повезани преко рутера, а провајдер је Радијус Вектор, а њихов модем Cisco.
п.с. иначе на рутеру трепери лампица за модем.

Ruter je moguce neispravan, deo memorije u koji bi trebalo da snima podesavanja je ostecen te stoga ne radi. Ukoliko je takav slucaj, onda ti eventualno moze pomoci upisivanje novog firmware-a.

Sa druge strane, mozda je sve podeseno na automatiku, a ako je kablovski internet u pitanju sa posebnim modemom to moze biti problem jer se mora ispostovati procedura, prvo se pali modem, tek onda ruter pa na kraju PC(te se zbog toga kod kablovskog interneta obicno ruteru rucno zadaju IP adresa i ostali parametri).
Za pocetak kao sto je SirDuck napisao napisi kakav internet imas i koji model rutera/modema kako bi smo imali bolju sliku sta se dogadja.
Није неисправан, пошто се ово дешавало и раније, када се рестартује услед нестанка струје или ако сам га гасио са напајања.
Иначе пробао сам да скинем нови firmware, али ми тражи неку регистрацију, није free.
Пробао сам и то ''prvo se pali modem, tek onda ruter pa na kraju PC'', али ни то не помаже.

haha i ja sam se juče namučio da mi proradi adsl ruter+wifi ruter ali mislim da sam ga sad konačno podesio kako treba i posle restarta radi..:)
A što reče kolega treba da staviš statičke adrese na rutere to je najbolje
Како да ставим статичке адресе на рутеру ?

Bryan Fury
18.7.2014, 20:29
Није неисправан, пошто се ово дешавало и раније, када се рестартује услед нестанка струје или ако сам га гасио са напајања.

Taj zaključak nema smisla, ako ti se to dešavalo i ranije, to onda samo znači da ni ranije nije bio ispravan. Nikako ne bi smelo da se dešava da izgubi podešavanja posle restarta.

wu-gambino
18.7.2014, 21:07
Taj zaključak nema smisla, ako ti se to dešavalo i ranije, to onda samo znači da ni ranije nije bio ispravan. Nikako ne bi smelo da se dešava da izgubi podešavanja posle restarta.

Хммм да у праву си, онда који рутер ми препоручујеш ? Ови из кабловске су ми рекли да лепо ради tp-link.
Иначе ја сам повезао преко утп кабла и дамо бежично да имам за мобилни.

Који модел тп линка ?

bobiv
19.7.2014, 17:05
Ovaj ako ga vezuješ preko lan kabla iz tvog modema..
http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR740N
Jedan od jeftinijh modela koji lepo radi..
I ma solidan domet..

wu-gambino
19.7.2014, 21:13

Ниси ти џабе модератор :) свака част био си у праву, хвала на савету. :tapsh:
Тај рутер ми је правио проблем још од прошле године, тачније од тренутка када сам прешао на кабловски интернет.
Белкинов рутер је знао да се искључи тако на пар сати или пар дана и онда проради, али неке форуме и теже сајтове сам једва отварао.

Малопре сам купио нови рутер ТПлинк WR74ON и оба рачунара имају проток који никада нису имали, отварају чак и оне ''проблематичне'' сајтове.

Сад ми само реци, пошто имам инсталациони цд, али нисам ништа инсталирао, да ли да то радим, пошто је рачунар изгледа прихватио старе драјвере Белкиновог рутера и није ми тражио да инсталирам нове драјвере. И пошто имам отворену мрежу, да ли морам опет преко оног сајта да ставим шифру или могу преко овог драјвера што сам добио уз рутер ?

water wizard
19.7.2014, 21:16
ne trebaju ti drajveri a ruter podešavaš preko sajta