Prikaži potpunu verziju : Monitor neće da se upali nakon instaliranja nove grafičke
Juče sam zamijenio GT440 za GTX650 i kad sam pokušao da uključim računar, monitor uopšte nije reagovao, dok se računar normalno palio. Grafička ima svoj port za direktno kačenje na napajanje, ali sam na mnogim sajtovima pročitao da kabl nije neophodan da bi grafička funkcionisala. Da li neko od vas zna šta bi mogoa biti uzrok?
water wizard
23.6.2014, 12:13
jel si povezao taj priključak na napajanje, nema veze šta pričaju sajtovi grafička zahteva 100W kad se uključi i ako nema možda neće da se upali...
drugo koje je napajanje i treće da li si probao na drugom kompjuteru grafičku da li radi uopšte...
1. Nisam povezao još, jer nemam kabl.
2. PowerLogic Magnum 275 550W
3. Nisam, ali je kod druga koji mi je dao radila normalno. Kad uključim računar, upali se i ona, svijetli lampica i vrti se ventilator, ali monitor ne reaguje.
Proradiće kada je budeš povezao sa 6 pin-skim kablom od napajanja (tvoj model PSU-a ima 4 pin).
Da bih spojio 6-pin kabl, treba mi adapter sa 2 SATA ili MOLEX priključka, a ja imam slobodan samo 1 SATA i 1 MOLEX :/
water wizard
23.6.2014, 14:20
izgleda da ćeš morati da kupiš i novo napajanje..
A bi li moglo kako pomoću adaptera šta da se riješi? Imam 1 HDD i CD-ROM sa SATA priključkom i 1 HDD sa MOLEX priključkom i kao što sam prije rekao, po 1 SATA i MOLEX slobodan.
Vlad Cepesh
24.6.2014, 10:31
Ima da se nadje razdelik sa 1 Sata na 2 Sata prikljucka, kao i za Molex. Mozes sa time da probas.
Tražio sam danas neke adaptere po gradu, ali nemaju one što mi trebaju, tako da ću najvjerovatnije da kupim ovo napajanje, pa mi recite šta mislite o njemu:
http://leapfroglobal.com/powerlogic/magnum-pro-375.html
water wizard
24.6.2014, 18:41
treba minimum 400W za GTX 650 a i skupo je
inače, treba ostaviti i malo lufta napajanju da ne radi pod maksimalnim opterećenjem a možda nekad kupiš i jaču grafičku pa ti opet bude slabo napajanje..
Ovo napajanje kod nas košta svega 25€, a inače ima snagu od 750W, ali mu je pure/real power 375W
water wizard
24.6.2014, 22:06
svejedno ima 2x 10A na 12V mislim, ono čitam šta piše po specifikacijama, možda može da pruži više, ali.. ono... slabo je to
Ali trenutno imam istu, samo 275, odnosno 550W peak power 275 pure power i ne žalim se, dobro me služi.
ognjen_ogi
1.7.2014, 15:16
Moze biti i da je do hdmi kabla,tj.nisi ga dobro 'zabo' u graficku. Sto se tice napajanja, mislim da je ubedljivo najisplativija kupovina RAIDMAX 700w 80 plus i nema brige.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.