PDA

Prikaži potpunu verziju : Kursevi 3D modelovanja

Constantine
15.6.2014, 21:08
Pozdrav svima, evo mene opet na forumu posle duze pauze :D

Unapred se izvinjavam modovima ako ovakva tema vec postoji :)

Interesuje me da li u Srbiji postoje skole/kursevi 3d modelovanja, koji na kraju kursa daju neku vrstu sertifikata? Relativno skoro sam krenuo da se bavim 3D modelovanjem (Blender, Sculptris itd.) i jako sam se zainteresovao za tu materiju. Sada me interesuje neki kurs koji bi mi dao neku zvanicnu potvrdu o stecenom znanju, kako bih se mozda sutra, nekim cudom, uz pomoc toga zaposlio u nekoj firmi te delatnosti (modelovanje, animacija, izrada igara itd. ) :rolleyes:

Hvala svima unapred na pomoci :opanachke

drow
16.6.2014, 0:07
nista ti to nece znaciti. jeftinije ces da prodjes ucenjem preko neta posto je sve dostupno.
poenta je da konstantno ucis i gradis svoj portfolio.
ako su ti radovi dobri niko ti nece gledati neki papiric.

Pozdrav svima, evo mene opet na forumu posle duze pauze :D

Unapred se izvinjavam modovima ako ovakva tema vec postoji :)

Interesuje me da li u Srbiji postoje skole/kursevi 3d modelovanja, koji na kraju kursa daju neku vrstu sertifikata? Relativno skoro sam krenuo da se bavim 3D modelovanjem (Blender, Sculptris itd.) i jako sam se zainteresovao za tu materiju. Sada me interesuje neki kurs koji bi mi dao neku zvanicnu potvrdu o stecenom znanju, kako bih se mozda sutra, nekim cudom, uz pomoc toga zaposlio u nekoj firmi te delatnosti (modelovanje, animacija, izrada igara itd. ) :rolleyes:

Hvala svima unapred na pomoci :opanachke

Constantine
16.6.2014, 10:01
Hvala na odgovoru

Ako tako stoje stvari, sada me interesuje kako doci do posla/zarade? :D Da li se trazenje posla razlikuje od standardnog postupka (oglasi, CV, razgovor) ? Ne znam ni da li je hendikep sto sam izabrao Blender umesto Maxa i Maye, ali po mom misljenju mnogo je lakse zavrsiti posao sa Blenderom :rolleyes:

drow
17.6.2014, 1:31
poso ko poso cv pf razgovor + nekad i test rad xD.

ja nikako da uskocim u blender. odbija me spor cycles posto nemam dobru graficku.
probao sam skoro sve programe i zaustavio se trenutno na modo-u ali pratim novotarije u blenderu.

mare037
17.6.2014, 1:55
Ako tako stoje stvari, sada me interesuje kako doci do posla/zarade? :D Da li se trazenje posla razlikuje od standardnog postupka (oglasi, CV, razgovor)?

Kakvo je vreme došlo ne garantuje ti ni diploma za zapošljenje, a opet sa druge strane kada pošalješ CV odmah gledaju da li je imaš.

Pogledaj u Vinčinoj školi računara, nije skupa a dobijaš validne sertifikate. Ne znam kakvog je kvaliteta jer sam samo čuo o njoj, ali opet renomirani Institut je, tako da, vidi raspitaj se.

Constantine
17.6.2014, 9:48
Kakvo je vreme došlo ne garantuje ti ni diploma za zapošljenje, a opet sa druge strane kada pošalješ CV odmah gledaju da li je imaš.

Pogledaj u Vinčinoj školi računara, nije skupa a dobijaš validne sertifikate. Ne znam kakvog je kvaliteta jer sam samo čuo o njoj, ali opet renomirani Institut je, tako da, vidi raspitaj se.

Znam, ja sam zavrsio tehnoloski fakultet i ne mogu da nadjem posao :(

Pogledacu Vincu, zvuci OK, druge skole koje sam gledao traze preko 700e :kreza: Hvala svima na pomoci ;)

Thunderman
26.7.2014, 1:18
Mene zanima da li ima negde neki kurs iskljucivo za 3D modelovanje vezano za video igre (tj. low poly 3d modelovanje)? Nisam operisan od racunara, imam solidno znanje iz Photoshop-a, ali vec nekoliko puta sam pocinjao i prekidao 3DSmax jer zakocim na nekom koraku, tako da bih dao solidnu sumu novca za neki kurs koji je iskljucivo fokusiran ka video igrama (npr. ka Source, Crytek ili Unreal engine-u) koji objasnjava od ideje kreiranja modela do njegovog prikazivanja u igri.

Borko Motorko
7.9.2014, 22:34
Upadam u temu u kojoj nije pisano odavno, ali mozda mogu da pomognem...
U Cacku ima kurs 3D Maxa, ja zvao da pitam jer sam bio zainteresovan (i sad sam) i rekli su mi da bas tesko nalaze grupe i da uglavnom rade individualno, i kazu da treba oko 25 casova da se savlada max... Sad za neki dan cu da odem licno da porazgovaram da vidim ko je predavac i da vidim vredi li...
Mnogo bi mi znacilo kad bih naucio 3dmax i verovatno cu poceti, ~1000 dinara je jedan cas...