Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : problem sa grafičkom (code 43)

coukd
14.6.2014, 21:29
Instalirao sam pre jedno mesec dana win 7 starter i od tad se mučim da namestim nvidia karticu na laptopu, intelova radi normalno, imao sam win 7 ultimate i rešiš da ga deinstaliram jer je bio pretrpeanm, na njemu je sve normalno radilo, kada sam inst win 7 starter instalirao sam sve drajvere po redu, prvo intelovu pa onda nvidinu karticu, apdejtovao sam drajvere, brisao pa instalirao ponovo i ništa nije pomoglo, u device manageru mi piše ovako Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)

mare037
14.6.2014, 22:43
Ja lično ne podnosim Starter Edition, ne sećam se da sam se sreo sa nekom konfiguracijom/laptop-om da nije imala probleme u nekom momentu.

Uzmi probaj da instaliraš neku stariju verziju drajvera za grafičku.

coukd
14.6.2014, 22:46
kada sam kupio ovaj laptop uz njega sam dobio instaliran starter i njegov cd, isti su drajveri bili instalirani ali tad je sve radilo.
Instalirao sam sad stariju verziju drajvera i opet isti problem.

Vlad Cepesh
15.6.2014, 11:21
Code 43 obicno nastaje kada zbog greska u drajveru ili zbog loseg hardvera. Ne preostaje ti nista drugo nego da pokusas sa razlicitim verzijama drajvera, uz obavezno skidanje prethodnih. Takodje taj starter edition windows-a je izuzetno ogranicen. Narocito ako imas neki laptop sa vise od 2GB rama. Onda tek nema smisla stavljati stater edition. Neces moci da iskoristis vise od 2GB rama, tako da reinstalacija windows-a u tom slucaju je gotovo obavezna.
Takodje moguc izvor problema je sto si instalirao drajver preko drajvera, kada si radio update istih. Uvek, ali uvek radis deinstalaciju starih, pa instalaciju novih. Nepisano pravilo koje treba svako da se drzi kada radi sa windows drajverima.

mare037
15.6.2014, 14:50
Ne verujem Vlad da je u pitanju više od 2GB RAM-a, jer je ovaj Starter 7 došao uz kupljeni laptop.

→ coukd: uzmi pobriši sve što je vezano za drajver grafičke karte, pa probaj ponovo čistom instalacijom.

Ako ni to ne uspe, prebaci bitne stvar sa C particije na neku drugu, pa odradi reinstalaciju OS-a. Moguće da Win brljavi.

Vlad Cepesh
15.6.2014, 14:58
Nisam ni mislio da je Starter edicija krivac direktni, vec da je ekstremno ogranicena u smislu funkcionalnosti i nemogucnosti da se adresira vise od 2GB rama. Takodje multitasking je izuzetno ogranicen.

coukd
15.6.2014, 17:40
Upravo sam reinstalirao win i opet se javlja isti problem, pogledao sam u device manageru pre nego što sam instalirao bilo koji drajver i na mestu gde stoji nvidia kartica pisalo je Standard VGA Graphic adapter i uzvičnik, kada sam otvorio umesto code 43 pisalo je code 10, sada kada sam instalirao drajvere ponovo je code 43

Vlad Cepesh
15.6.2014, 20:56
Veoma cudno ponasanje kompa. Mislim da je to zrelo da ide na servis, da utvrde da ti nije mozda graficka pocela da odlazi u vecna lovista...

coukd
17.6.2014, 22:50
Evo da se pohvalim, sredio sam problem, instalirao sam windows 8 i sve radi odlicno, većinu drajvera čak nisam ni morao da instaliram...Hvala svima na pomoći :)