Prikaži potpunu verziju : R 7850 1gb gddr5
Jel poredio neko r 7850 sa 1 i sa 2gb gddr5 memorije.Ima li znatne razlike i isplati li se uzeti karticu sa 1gb.Pitanje postavljam samo za korisnike koji su prakticno uporedili ove dve kartice.Sve sto se tice teorije,testova i svih ostalih stvari znam.
water wizard
11.6.2014, 13:45
pošto je ta od 1gb?
Vlad Cepesh
11.6.2014, 19:46
Nisam poredio performanse 1 i 2GB verzije 7850, ali jesam 6950. Ja imam tu karticu sa 1 GB video rama sa 8GB rama i Core I5 2500k, dok drug ima Core I5 2300, 6GB rama i 6950 2GB video rama. Razlika u performansama gotovo i da nema u vecini slucajeva. Jedina stvar gde se primetile razlike u performansama su BF4 i Skyrim modovan sa texture pack-om. U oba slucajeva morao sam da obaram velicinu tekstura na medium da bi bila igra igriva. Ostala podesavanja su ostala manje-vise ista. Verujem da je slicna situacija i sa 7850 karticama. Verujem da je i razlika slicna i sa nekim novijim igrama.
Licno sam uvek bio za to da imam ostre teksture i da igram u prirodnoj rezoluciji monitora. Ostale vizuelne mamipare me nikad nisu zanimale previse. I sam razmisljam o upgrade-u u skorije vreme, na neki R7 265, R9 270(X) sa 2GB DDR5.
water wizard
11.6.2014, 19:57
i ja merkam neku grafičku ali je i izbor težak, 7850 270 ili 660 ili 270X
nešto mi ne izgleda bestbuy 265 dosta je slična cena kao i 270 a 270 je kao bolja.. sve sa 2gb... još je rano da otvaram temu nemam još pare.. ali čisto da spomenem moje istraživanje
2gb će uglavnom omogućiti igranje još neke igre na kraju kad zastari grafička za nekoliko godina.. i malo bolje teksture u zahtevnijim igrama, a već ih ima dosta i sve više raste njihov broj..
Pretpostavljam da je ta sa 1gb polovna , ali otprilike moja procena da vredi dodati 1500-2000 din za taj 1gb više, ili još bolje neku jaču grafičku za 2000+ sa sve 2gb
Izgleda da svi trazimo isto :D
water wizard
11.6.2014, 22:16
ako ćeš da je klokuješ gledaj i kakav kuler ima, a kažu da može lepo da se klokuje..
pošto je ta od 1gb?
85 evra mogu odmah da je uzmem...Klokovanje se podrazumeva.Planiram da joj dusu izvadim sa klokovanjem...Samo uzimam sad karticu na duze staze pa se plasim da se ne zeznem sa tom od 1gb.Hocu da se igram u full hd rezoluciji,ne ispod 1680x1050 ..Mora da bude znatno jaca od r 7750 inace necu da dajem novce.
water wizard
11.6.2014, 22:45
pa fina cena, ja sam gledao 7850 sa 2 gb za 15000, ali ako možeš da je nađeš kao što sam reko dole za 1500-2000 din više možda vredi da se uloži u budućnost..
pa fina cena, ja sam gledao 7850 sa 2 gb za 15000, ali ako možeš da je nađeš kao što sam reko dole za 1500-2000 din više možda vredi da se uloži u budućnost..
Polako,necu da zurim.Prvo ide prodaja moje grafe.Nesto kontam da ne bi trebao da je dam ispod 60 e...Zanimala me razlika jer sam zvao coveka i malo je falilo da uzmem r 7850 sa 1gb gddr 5 .Nije neka razlika ali su igre sve zahtevnije pogotovo u full hd rezoluciji i treba kad vec uzimam uzeti nesto dobro za buducnost...Koliko sam gledao nije mnogo ni r9 270x skupa.
water wizard
11.6.2014, 23:18
270x troši 180W ali ako imaš neko dobro napajanje vredi i da se doplati ima tu više faktora, cena model i slično kad se sve meri šta je najbolje
moje je mišljenje da sa grafičkom zaokružujem kompjuter i da dalju upgrade dalje nije moguć.. znači to je to i posle samo da se proda i da se kupi drugi komp za nekoliko godina ako bude bilo potrebe
270x troši 180W ali ako imaš neko dobro napajanje vredi i da se doplati ima tu više faktora, cena model i slično kad se sve meri šta je najbolje
moje je mišljenje da sa grafičkom zaokružujem kompjuter i da dalju upgrade dalje nije moguć.. znači to je to i posle samo da se proda i da se kupi drugi komp za nekoliko godina ako bude bilo potrebe
Pa trebalo bi da ovo napajanje bude sposobno da radi lepo sa njom.
http://www.corsair.com/en-us/builder-series-cx430-v2-80plus-certified-power-supply.html
To je moj model.
Gusto druže, ako je verovati ovom (http://extreme.outervision.com/PSUEngine) PSU Kalkulatoru tvoja konfa pri 90% opterećenja sa x270 Grafikom bi vukla do 345W, a prema linku (http://www.corsair.com/en-us/builder-series-cx430-v2-80plus-certified-power-supply.html) koji si dao to napajanje je sposobno za 336W na 12V Grani. Da sam na tvom mestu ja bi se debelo porazmislio...
Vlad Cepesh
12.6.2014, 2:45
Model jeste dobar, ali za kartice pod punim opterecenjem mislim da nije. I ako ne verujem tim net kalkulatorima previse, ipak mislim da je potrosnja dovoljna da drzi opterecenje veliko na tom napajanju. Na takvo napajanje ne bi isao na graficku koja trosi vise od 120-130W. Nista jace od 7850 ne bi stavljao tu.
Gusto druže, ako je verovati ovom (http://extreme.outervision.com/PSUEngine) PSU Kalkulatoru tvoja konfa pri 90% opterećenja sa x270 Grafikom bi vukla do 345W, a prema linku (http://www.corsair.com/en-us/builder-series-cx430-v2-80plus-certified-power-supply.html) koji si dao to napajanje je sposobno za 336W na 12V Grani. Da sam na tvom mestu ja bi se debelo porazmislio...
Ali fres ja sam bio svedok da je na tom napajanju radila r 5870 kako valja.Verovato si u pravu,al i3 je jako mali potrosac,on vuce maks 65 w,a koristi i granu od 3.3 v .R 7850 ce raditi sigurno,a za ovu grafu postoji rizik..Mada stoji da u buducnosti svakako planiram uzeti i5,mozda cak i i7 za neke 2,3 godine.
Pazi kalkulator za tvoju konfiguraciju sa 5870 izbacuje 333W a sa R7 270X 345W :), zboravih da napomenem da je to Recommended, a Minimum je 290W. Ali sve jedno ja ti rekoh ja bi se porazmislio i suviše mi je to knap, ja se lično za sebe nebih usudio!!!
Naravno ovo je moje skromno mišljenje, sačekaj još koji savet, i na kraju je na tebi da doneseš konačnu odluku!
Pazi kalkulator za tvoju konfiguraciju sa 5870 izbacuje 333W a sa R7 270X 345W :), zboravih da napomenem da je to Recommended, a Minimum je 290W. Ali sve jedno ja ti rekoh ja bi se porazmislio i suviše mi je to knap, ja se lično za sebe nebih usudio!!!
Naravno ovo je moje skromno mišljenje, sačekaj još koji savet, i na kraju je na tebi da doneseš konačnu odluku!
Nisam znao da je r9 270x veci potrosac od r 5870.Iskreno neprijatno sam iznenadjen.Nekako imam poverenja u corsair jer su stvarno ta napajanja na dobrom glasu,a sa druge strane matematika je matematika.28A x 12V = 336w..
Sad sam dibidus u dilemi.Plasim se da mi skok nece biti toliko velik u odnosu na r 7750 ako uzmem r 7850.Sa druge strane ne znam gde je ta kartica u odnosu na r 5870 .Nisam nasao bas neke pouzdane testove,a sa druge strane ako uzmem r9 270x i napajanje me ukopa onda je to tek tragedija.
Pa dobio bi ~50% ubrzanja da pređeš sa 7750 na 7850. Inače, HD 7850 je ili bolja ili u nekim naslovima ista kao HD 5870. Svakako se isplati.
Vlad Cepesh
14.6.2014, 10:41
Razlika je veca nego tih 50ak posto. Nije 7850 toliko mutava kartica. A i cena od 85 evra je smesna. Tako da tu za mene nema razmisljanja previse.
Razlika je veca nego tih 50ak posto. Nije 7850 toliko mutava kartica. A i cena od 85 evra je smesna. Tako da tu za mene nema razmisljanja previse.
Ali je 1gb buraz.Ja igram na full hd monitoru i to moze da postane usko grlo jakom gpu.
Dobri_isak
14.6.2014, 14:04
Ali je 1gb buraz.Ja igram na full hd monitoru i to moze da postane usko grlo jakom gpu.
Da li uopšte znaš čemu služi memorija?
Da li uopšte znaš čemu služi memorija?
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Naravno da znam i isto tako znam da velika kolicine nje neigra nista ako je gpu nije sposoban da je iskoristi.Poenta mog komentara je da cu mozda pozuriti i dati novac manji,a za nesto vise para mozda mogu da uzmem r 7850 sa 2gb gddr5 .Nije neka razlika ali je svakako graficka dostojna ta 2 gb.....
water wizard
14.6.2014, 15:10
bre ako nije razlika velilka uzmi tu od 2gb šta se predomišljaš ko mlada
bre ako nije razlika velilka uzmi tu od 2gb šta se predomišljaš ko mlada
Tako ce najpre i da bude...Samo mi se i r9 270x mota po glavi..
water wizard
14.6.2014, 16:25
a napajanje?
Možda ti je sada isplativije da uzmeš HD 7850 zbog ograničenosti napajanja.
a napajanje?
http://www.corsair.com/en-us/builder-series-cx430-v2-80plus-certified-power-supply.html
Svo vreme i pricam da me to pomalo ogranicava...Radice verovatno,ali dokle...Jos ja znam da se igram i sa klokovanjem pa i to moze da bude problem.Recimo ova r 7750 sto sad imam je naduvana do maksimuma.Ne da ne moze vise nego mi programi nedaju vise da je klokujem..Dignut napon takodje.
water wizard
14.6.2014, 16:38
imaš taman dovoljno za običnu 270
ali ćeš još više da ga opteretiš overklokom.. a i napajanja gube snagu vremenom
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1922284/power-supply-270-system.html
Vlad Cepesh
14.6.2014, 17:02
Uzmi onda 2GB varijantu 7850 i ne brigaj previse. To za mene nije makar za razmisljanje preterano. A sto se tice uskog grla, zavisi od igre do igre. Nekima je i 1GB previse, a nekim 2GB dosta. Sve preko toga je izivljavanje, trenutno makar.
Dobri_isak
14.6.2014, 18:28
Ja iskreno mislim da si uspaljen, bez uvrede. Imas karticu koja nije toliko losa, a nove izlaze svakim danom. Po meni, ili sacekaj skupi 400-500€ pa uzmi neku životnju ili ako ti uleti neka brutalno jeftina a ok prilika uzmi. Ja imam radeon 7850 sa 2 giga rama, ali to sam kupio pre 3 godine, a ti hoces da u ovo suludo vreme menjanja i napredovanja dajes pare za hardware star 3 godine?
Po meni to nema smisla.
Izvini ako sam te zabo, samo sam iksren.
Ja iskreno mislim da si uspaljen, bez uvrede. Imas karticu koja nije toliko losa, a nove izlaze svakim danom. Po meni, ili sacekaj skupi 400-500€ pa uzmi neku životnju ili ako ti uleti neka brutalno jeftina a ok prilika uzmi. Ja imam radeon 7850 sa 2 giga rama, ali to sam kupio pre 3 godine, a ti hoces da u ovo suludo vreme menjanja i napredovanja dajes pare za hardware star 3 godine?
Po meni to nema smisla.
Izvini ako sam te zabo, samo sam iksren.
Ima smisla itekako jer je mnogo jaca od moje i makar bi 2 godine bio miran sa njom.Miran sam i sa ovom godinu dana jos sigurno,ali meni treba nesto za high igranje na 1920x1080 rezoluciji,nista ispod 1680x1050 .Cim predjem wol 3 bacam se na kupovinu..Kratak edit.R 7750 mi je klokovana na maksimum maksimuma i opet nije dovoljna.Par fps je dobitak.
Jos jedno pitanje.Radeon 7870 da li je manji potrosac od r9 270x .Imam neku ponudu i za nju...
Jeste, ali nekih ~20w - što je ništa.
Jeste, ali nekih ~20w - što je ništa.
Trebalo bi da radi na mom napajanju uglavnom.
Ipak sam se odlucio za r 7850 i kraj price.Nije vredna r 7870 toliko da bi rizikovao..
Pametno, jer u svega par naslova je osetna razlika u korist HD 7870, u ostalim je ne veća od ~9fps.
Pametno, jer u svega par naslova je osetna razlika u korist HD 7870, u ostalim je ne veća od ~9fps.
Tako sam i mislio.Da rizikujem da mi napajanje zezne komp necu.Znam da sam u istoj dilemi bio kad sam uzimao r 7750 samo sto je tad izbor bio izmedju r 7750 i 7770.Imao sam katastrofa napajanje tad.
Ljudi graficka narucena,sutra ulece u moje kuciste.Ja znam da ce te vi sad da kazete da sam lud i da sam hiljadu puta promenio odluku,ali nisam mogao da dozvolim sebi da ne uzmem ovu karticu kad vec imam novca za nju :D .Sta bude sa napajanjem bice,ukoliko i mali znak loseg ponasanja bude uzecu drugo odmah,ukoliko ne za koji mesec.
Dakle kupio sam r 7870 2gb gddr 5 sa 3 ventilatora....
water wizard
17.6.2014, 20:05
jel si proverio dimenzije dal može da stane u kućište verovatno je dugačka
Čini mi se da je taj model i najduži, oko 280mm.
Moje kuciste je bas veliko.Ne bi trebalo da bude problema.Oko 150 w trosi ona.Ako ovaj corsair nije u stanju da to isporuci kako treba onda bolje da ga nije .Procesor me sad pocinje nervirati.Dal ce je iskoristiti do kraja...Uvek ista i stara dilema.
Ljudi graficka stigla.R 7870 je uletela u kuciste :D .Sve radi kao podmazano.Testirao sam je sa ukljucenom primom i fur markom.Znaci i cpu i gpu na 100 % .Iz napajanja hladan vetric piruski.Ovaj model moj je jos i klokovan fabricki.Merio unimerom napone i nema tu padova.Sve je to normala....Ostaje mi samo da uzivam sa grafom....
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.