PDA

Prikaži potpunu verziju : Kvalitetan mikrofon

Sarmatian
10.6.2014, 19:00
Treba mi kvalitetan mikrofon za snimanje glasa.

Treba da zadovoljava sledece karakteristike:

1) Da nema suma, odnosno da ga ima sto je manje moguce
2) Da je do 50 evra
3) Da je "plug and play", sto je vise moguce

Da li postoje nesto sto zadovoljava sva tri kriterijuma? Napominjem da mi je zvucna integrisana - da li to moze da utice na sum prilikom snimanja ili je za to odgovoran iskljucivo mikrofon?

SirDuck
10.6.2014, 20:10
Za kakvo snimanje glasa?
Pevanje, dikcija?

Zvučna vrlo utiče na kvalitet snimka tako da sa integrisanom teško da "nećeš imati šuma".

Generalno za 50e slaba vajda ako hoćeš nešto ozbiljno da snimaš.

Sarmatian
10.6.2014, 23:02
Za kakvo snimanje glasa?
Pevanje, dikcija?

Zvučna vrlo utiče na kvalitet snimka tako da sa integrisanom teško da "nećeš imati šuma".

Generalno za 50e slaba vajda ako hoćeš nešto ozbiljno da snimaš.

Normalna prica, za youtube video snimke.

Koliko bih trebao da izdvojim za zvucnu i mikrofon u tom slucaju?

SirDuck
11.6.2014, 0:40
Dobro, za tako nešto možeš da prođeš jeftinije :)

Uglavnom, kvalitet snimka ti zavisi od kvaliteta najgore komponente. Ne znam kakva ti je ta integrisana, možda je ok, a možda je i krš za snimanje.

Što se tiče specifičnih modela, tu sam kratak, ali razumem da i najjeftinija neintegruša radi posao mnogo bolje i mislim da bi neki xonar bio ok.

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-xonar-dg-cmi8786/comp_comp_soundcard/20/114

Što se tiče mikrofona u tom budžetu nemaš mnogo izbora. Ako hoćeš da snimci zvuče dobro računaj i na stalak (mali tripod za sto) i shockmount da ne bi snimao buku iz poda i od lupanja po stolu.
Rekao bi da za tvoje potrebe nije neophodan nikakav poseban mikrofon, neki običan dinamički bi verovatno poslužio, samo ne oni karaoke plastikaneri nego recimo neki Behringer najjeftiniji.

Sarmatian
11.6.2014, 9:27
Ok, hvala.

Inace, setio sam da jednog poznanika koji se profesionalno bavi muzikom, pa sam dogovorio sa njim da dodje da poveze profi opremu, sa sve miksetom i pojacalom na moju integrisanu zvucnu, bas da vidim da li ce biti razlike, preko nego sto kupim bilo sta.

Javicu utiske, da vidimo koliko se moze izvuci iz integrisane zvucne sa profim opremom

SirDuck
11.6.2014, 15:16
E pa pazi, tebi treba da probaš mikrofonski ulaz, a mikseta ide na linijski ulaz.
Najbolje bi bilo da ti taj drugar donese neki dobar dinamički mikrofon pa da probaš direktno kao što ćeš i ti koristiti.

water wizard
11.6.2014, 20:35
u svakom slučaju piši šta se dešava i šta ćeš da izabereš i mene interesuje, doduše neka jeftinija varijanta ali bar da znam šta treba da se menja a šta ne mora

SirDuck
12.6.2014, 15:50
u svakom slučaju piši šta se dešava i šta ćeš da izabereš i mene interesuje, doduše neka jeftinija varijanta ali bar da znam šta treba da se menja a šta ne mora

Jeftinije od ovoga teško da može, zaista :/