Prikaži potpunu verziju : GTA V za PC
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
17
Fino urađen početak igre.
Dobra je optimizacija.
Sviđa mi se i kako je vožnja odrađena.
Zadovoljan sam.
Btw na mojoj konfiguraciji ide na 1920x1080, FXAA, distance i one druge stavke na pola, textures na medium a ostalo sve na high u 55-60fps.
Imam ograničenja zbog grafičke da sve ne leti na najjače (GTX 580) zbog rama.
Pa ukini ogranicenje i pojacaj tu grafiku :paranoia: (teksture pod 1.)
Jedna od glavnih razlika izmedu GTA5 i prijasnih GTA igara je u misijama. Iskreno GTA misije ranije su bile dosadne I sve nesto u stilu kao mafije. Ides ubijes, ukrades od mafijasa auto, rat izmedu mafija itd... Monotone, dosadne, jadne… Bar meni je tako izgledalo. Ali GTA 5 je nesto sasvim drugo, ne osvrce se na prijasni model misija I daje potpuno novo uzivanje. Tri covjeka, tri razlicita zivota, razliciti problemi, I samo jedan zajednicki san - bogastvo. Misije su sadrze mnogo zanimljivih stvari, mnogo americkog humora I dobre akcije. Igram kad mogu I bice mi zao kad zavrsim misije jer bojim se da ce mi posle igra dosaditi. Steta sto ovakva ugra nema mnogo vise misija. :)
Igrao sam na high teksturama sa 60fps. Sad sam stavio teksture na normal a MSAA x2 I imam oko 38fps. Steta sto ne mogu da kombinujem I uzivam u ovako dobroj igri. :)
Neko je konacno skontao sta treba da se uradi kako bi dodali non Steam verziju na Steam.
bRbTXTT4LEA
A zasto bismo to radili ?
A zasto bismo to radili ?
Steam Chat, Steam Screenshots, mogucnost koristenja browser-a, guide-a... i sve to bez izlaska iz igre.
malo blesav
26.4.2015, 15:17
Nakon 5-6 dana skoro neprestanog igranja (:D) moram reći da je igra nešto najbolje što mi je prošlo kroz kompjuter. Trudim se da razvučem misije koliko mogu, radim sporedne stvari koliko je moguće, lutam lunjam istražujem...kontam da me neće toliko privlačiti kad priča bude gotova. Al svejedno je maksimalno zanimljivo i zarazno.
Na laptopu iz profila radi fantastično, iako sam bio skeptičan hoću li je moći uopšte pokrenuti, naštelovao sam ponešto na high, nešto normal, radi ko zmaj.
Koncept sa 3 lika je fantastičan, najzanimljivije je kad ih hvatam u random situacijama kad se prebacujem sa jednog na drugi :D Majkl mi je najzanimljiviji lik, nekako podseća na Tonija Soprana,najviše i igram sa njim. Frenklin je isto dobar al me jako podseća na Carla Johnsona, nije ništa loše al me smorilo više pošto sam očamio igrajući San Andreas. Trevor me je razočarao, besmislena mešavina nasilja i primitivizma, bez ikakvog šarma i karaktera. Jasno je da je psihopata, al je nekako bezličan.
Veliki plus igre je retry, što ne moram čitavu misiju nanovo ako nešto za*ebem. Mada mi ne smeta ni igrati ispočetka, svaka misija je maksimalno zanimljiva :).
Mana je damage na autima, razlupam ga koliko je god moguće, i gume probušim, sve na njemu razvalim, svejedno ide ko puščano zrno.
Povremenih crash-eva ima, u ponekim misijama, i u random situacijama kada nišanim iz auta. Mada nema veze.
Sve u svemu, čista desetka za igru.
Nazovite kako hocete, ali ja jos uvek odigram FIFA 15 par tekmi - pa ako mi ostane snage udjem u GTA V :( Za to cu optuziti godine, igra je OK
Zanimljiv bilbord :D Kad ga vidjeh dok sam krstario putem, vidim ukocen i reko je li moguce da su kiksali ovako s animacijom, da se ne gica :D Posto sam pokusavao da ga "skinem" snajperom, priblizim se i vidim da je bilbord fora :D
http://s7.postimg.org/4joed9ja3/PGTA51670408892.jpg
http://s14.postimg.org/oem28actt/PGTA51369575515.jpg
http://s9.postimg.org/sth1xlmsv/PGTA51325885621.jpg
Pa kako mi resetovao statove za online nije mi jasno. Nabudzio sam sinoc strength do kraja i stamina vise od pola i sad upalim ono manje od jedne kockicke.
Vjerovatno počinješ second bar ako si došao do kraja prvog :)
:tapsh::tapsh::tapsh:
SpNvzhCMP5E
Ха ха ха. Шта им све пада на памет :D:d
http://www.gameanyone.com/video/812592
Vjerovatno počinješ second bar ako si došao do kraja prvog :)
Ma jok, do kraja sam bio sve ali resetovao. Danas sam opet i sad je zapamtio.
Nazovite kako hocete, ali ja jos uvek odigram FIFA 15 par tekmi - pa ako mi ostane snage udjem u GTA V :( Za to cu optuziti godine, igra je OK
I ja sam poceo da optuzujem godine :)
Igra jeste OK (ali samo OK, bar za mene) samo me cudi kako mi je posle toliko godina igranja GTA igara sada zanimljivije da lovim golubove (fale mi jos 3) po Liberty Citi-ju nego da igram najnoviji, najispeglaniji, "najbolji GTA ikada".:icon_scra
Daleko od toga da je igra samo OK. Vrhunska je! Ima mana, naravno. Moglo je mnogo toga da se ispolira, da se malcice vise iskoristi fora sa 3 protagoniste, ali i ovakva kakva je igra je bolja od 99% stvari koje izlaze i koje su izasle u prethodnih par godina, a miljama je bolja od GTA IV!
Iskreno, meni se i ne dopada previse sto ima 3 lika u igri.. Trevor mi je recimo :n-hang:...
Kako je smorio poslednji triatlon. S' jedne strane mi se svideo, s' druge nije. Mislim da sada mora pauza da dodjem sebi.:)
P.S.
Mislim da bi' se roknuo da nisam pobedio.
malo blesav
26.4.2015, 18:00
Jel vama helihopter jako ružno leti kad upravljate mišem? Meni katastrofalno, trese se, skoro da nemam kontrolu. Jel treba nešto da se podesi? Nije do mene, u bf dominiram helihopterom :D
Zna li neko da resi problem "ERR_GFX_D3D_INIT" ?
Nema resenja jos za to. Pun djavo threadova o tome i na steamu i na njihovom forumu i kao rade na tome i resice u sledecem patchu. Meni pukne nekad posle 5 minuta a nekad prodje i 3 sata.
To je neki problem sa DirectX, probajte da ga reinstalirate ili tako nesto.
Probao sam sve ali pukne kad tad. Vidim da i ati i nvidia korisnici imaju taj problem.
"Error: graphics direct 3d initialization" je greška koja se pripisuje grafičkoj kartici i upravljačkim rutinama za istu (drajveri, podešavanja ili napredni tweakovi) što često dovodi do krešovanja igara. Kao što rekoše, još nema odgovarajućeg fixa za ovaj bug ali valjda će se pojaviti uskoro. Instaliraj najnoviji DirectX i drajvere za svoju grafičku kartu i smanji detalje u igri pa vidi da li se ponavlja error.
pentraksil
26.4.2015, 19:12
Ja sam resio uz pomoc ovog posta http://www.reddit.com/r/GTAV/comments/32i3f2/pc_solution_for_error_1_on_the_356mb_download/&usg=ALkJrhiMevWIFmnPvuSltCXE3wxnoxBa-Q
Da li samo ja imam ili jos neko na forumu ima nesto kao artifekte u desnom uglu kad se igra gta ?
Iskljuci msaa u opcijama igre
Iskljuci msaa u opcijama igre
Pa izes igranje bez njega.Zasto da iskljucim,zasto pravi te probleme ?
Pa ne znam dal je do toga, kod mene je ukljuceno i povremeno baci onaj error ali nema nikakvih artifekata.
@pentraksil Ne pomaze to na steam verziji.
Pa ne znam dal je do toga, kod mene je ukljuceno i povremeno baci onaj error ali nema nikakvih artifekata.
@pentraksil Ne pomaze to na steam verziji.
Iskljucio sam i nestali su.
Helldiver
26.4.2015, 20:28
Iskljucio sam i nestali su.
Nemoj da iskljucujes MSAA. Stavi post fx na high, i resio si problem ;)
Kako se podize driving skill u online modu? Jel moram da vozim trke ili da se vozikam po gradu?
Ха ха ха. Шта им све пада на памет :D:d
http://www.gameanyone.com/video/812592
Boze kolko je puta ovo samo postovano na forum,fora je stavljena na net prije nego sto je igra zvanicno izasla
@sakiboj najbrze trkama,a moze i uobicajnim voznjama ali dosta sporije
zvezdan84
26.4.2015, 21:44
Neće biti ništa.GTA V "jede" video memoriju. Meni troši 3.6gb
a kad trazis savet za kupovinu nove graficke za igranje na 1080p 1 ili 2gb max, nema potrebe za vise. dobro da sam ja uzeo za 3gb rama
Driving skill izgleda utice samo na manevrisanje tokom stunt-a. Ne pomaze pri voznji nista.
rendzer25
26.4.2015, 22:23
Koliko u igri ima nekih bagova koje dovode do kresovanja da ne mogu da se izborim, najveci je sa koricenjem bombi, posle je nemoguce menjati likove jer igra kresuje. Ima li nekog fixa za ovo, preskocio sam i jednu Haist misiju Blitz Play, jer se koriste stiki bombe posle je nemoguce zavrsiti jer ispada u win, mozda treba sacekati neko vreme da se sve ovo pokrpi.
A kod mene do sada ni jedan crash.
Zasto igra nece da radi u 60Hz? Najvise 59, sto dovodi do ocajnog stucanja jer se gube framovi posto monitori i televizori rade u 60Hz! Ladno sam morao da smanjim sistemski i u CCC-u na 59 da bi izbrisao i ovo stucanje. Bas iritira!
Zasto igra nece da radi u 60Hz? Najvise 59, sto dovodi do ocajnog stucanja jer se gube framovi posto monitori i televizori rade u 60Hz! Ladno sam morao da smanjim sistemski i u CCC-u na 59 da bi izbrisao i ovo stucanje. Bas iritira!
Gasi vertical synch :)
Ово су моја подешавања:
http://s27.postimg.org/r8ja9jd5f/GTA5_2015_04_26_23_04_24_32.pnghttp://s15.postimg.org/6z4dv03cb/GTA5_2015_04_26_23_04_55_62.pnghttp://s7.postimg.org/a332aeix7/GTA5_2015_04_26_23_05_22_67.pnghttp://s21.postimg.org/k1zliohiv/GTA5_2015_04_26_23_05_38_72.png
Нећу ништа да смањујем да бих играо на 60 фрејмова. Лепо ради и на 45-50 :D
Puca mi vec par puta kada pritisnem 'q' (zaklon)
Palim igru i ludak ovako obucen na vrhu LS:kreza:
http://i.imgur.com/HgKlOw7h.jpg (http://imgur.com/HgKlOw7)
Odmah sam ga surduknuo niz liticu, ma nisam trepnuo:to_care:
Ima par neukusnih pojavljivanja, aj sto su neukusna nego sto ako ga ne presvucem oce u gacama da bude i u misiji, sinematicu:kreza:
Не....
Јел то имаш хард од 80 gb? Игра заузима 60.
Pa da. 60 valjda moze da stane u 80 :eek:
nexexcalibur
27.4.2015, 0:09
Ne mogu da verujem da se neko zali na Trevora, realno najjaci lik u igri. Toliko sjajnih momenata ima da mi je definitivno drazi od Majkla i Frenklina :tapsh:
pa da. 60 valjda moze da stane u 80 :eek:
Мислим да хард од 80 гб има 76 расположивих гигабајта. Одбиј још који гигабајт за виндовс. Обавезни програми које користиш. Важнији подаци ако их имаш.
Не знам шта да ти кажем. Тешко ћеш углавити игру. Ако имаш две партиције практично немогуће.
Ne mogu da verujem da se neko zali na Trevora, realno najjaci lik u igri. Toliko sjajnih momenata ima da mi je definitivno drazi od Majkla i Frenklina :tapsh:
Slazem se.. On mi je definitivno "najzanimljiviji" lik, i to cak ne samo u ovom GTA nego u igrama uopste, bas zato sto je toliki kreten..
I meni je Trevor na prvom mestu. Ova druga dvojca su mi nista narucito. ( super im je gluma i lik al nekako nemaju tu jacinu kao protagonisti iz proslih delova).
A Trevor samo da je za 20% manje ogavan i nastran.... al ok.
Sva tri su ko jedan Niko Belic:p:p:p
nexexcalibur
27.4.2015, 1:02
Nisam obracao paznju na onaj blitz bag, zato sam 3 puta do sad imao kresh. Dakle, koje je resenje? Odma g sa bombama ili kako?
Nisam obracao paznju na onaj blitz bag, zato sam 3 puta do sad imao kresh. Dakle, koje je resenje? Odma g sa bombama ili kako?
Da, G sa bombama.
Probaj onako kako sam ja, C:\Users\"Nexexcalibur"\Documents\Rockstar Games\GTA V\Profiles\*jos jedan folder* i u njemu obrisi "cfg.dat" i "pc_settings.bin" ili ih premesti na desktop, ako se plasis da ti se nesto ne desi.
Jer mozda ce u toj misiji da ti pomogne da se ubijes 3 puta bombama i skip misiju, ali vec nekoliko sledecih misija ce ti se ponovo sve desavati. Meni je samo onaj fix pomogao,a nista ti ne poremeti.
nexexcalibur
27.4.2015, 3:13
Ma sljaka sa quick throw forom, presao sam je vec...
Inace misija je totalni heat ;)
pentraksil
27.4.2015, 8:05
Ja sam mislio da ce mi Trevor biti smoran jer me je po trejlerima podsecao na klasicne GTA "comic relief" likove koje je serijal imao jako puno....Samo se nesto deru i krevelje i mlataraju rukama....ali sam se grdno prevario jer je lik poprilicno zanimljiv. Potpuna suprotnost od onoga sto sam ocekivao. Mada mi je Majkl ipak nekako zanimljiviji, ne znam zasto...prirastao mi je covek za srce :D. Frenklin je isto OK, mada je on tek klasican (za GTA). Momak iz "hood-a" mada i on ima neke svoje momente :D
Cekaj, polako, koju graficku ti zapravo imas? U profilu ti stoji R9 290 (pre toga GTX 570), u drugoj temi kazes kako zelis da menjas taj CPU, jer planiras da ubacis jos jednu GTX 970. Sada kazes da imas GTX 580 i da je ona ogranicenje?!
Inace, igra je odlicno optimizovana. Moze glatko da se tera na normal/high sa osrednjom grafickom.
Što pjeniš? :)
Nijesam izmijenio podatke.
Evo sada.
Imao sam GTX 570, pa R9 290.
Sad sam trgovao GTX 580 dok kupim GTX 970 da prekrpim da igram novije igre :)
Inače pričao sam da ukoliko se odlučim za ovaj I7 3930K da bi vremenom stavio još jednu GTX 970.
Eto to je to poštovani sudijo :)
A GTA V je fino optimizovan.
Što pjeniš? :)
Nijesam izmijenio podatke.
Evo sada.
Imao sam GTX 570, pa R9 290.
Sad sam trgovao GTX 580 dok kupim GTX 970 da prekrpim da igram novije igre :)
Inače pričao sam da ukoliko se odlučim za ovaj I7 3930K da bi vremenom stavio još jednu GTX 970.
Eto to je to poštovani sudijo :)
A GTA V je fino optimizovan.
Ti menjas graficke cesce nego carape :).
Ne penim, nego vidim da se zalis, a skoro si uzeo R9 290, i dobro je nahvalio koliko se secam. :)
GTA V je dokaz da moderne igre mogu da budu manje zahtevne, samo ako se gospoda malo potrude oko optimizacije. Igra trazi dobar CPU, ali graficki zahtevi su skroz ok.
Ne penim, nego vidim da se zalis, a skoro si uzeo R9 290, i dobro je nahvalio koliko se secam. :)
GTA V je dokaz da moderne igre mogu da budu manje zahtevne, samo ako se gospoda malo potrude. Igra trazi dobar CPU, ali graficki zahtevi su skroz ok.
Kada kažete R9 290 ja sa njom i ovim procesorom i sve na max osim MSAA dobijam od 45-85 (vertical off) i vrlo sam zadovoljan grafom jer od 4 gige memorije iskorištavam 3.6 uz OC memorije na 1.4 mhz
GTA V je dokaz da moderne igre mogu da budu manje zahtevne, samo ako se gospoda malo potrude oko optimizacije. Igra trazi dobar CPU, ali graficki zahtevi su skroz ok.
Pa pored toga sto se R* fino potrudio jedan od razloga manje zahtjevnosti je to sto je igra Cross Gen naslov.
Driving skill izgleda utice samo na manevrisanje tokom stunt-a. Ne pomaze pri voznji nista.
:facepalm
Nabudžen driving skill online pomaže mnogo u vožnji.
Kad ti je skill npr 10/100 autom se jako teško upravlja, šeta levo desno.
U trci svako može i na najmanji dodir da te okrene.
U krivinama je nemoguće ući sa punim gasom (RWD) npr u trci.
Start na trkama je dosta lošiji..itd itd
Ово су моја подешавања:
http://s27.postimg.org/r8ja9jd5f/GTA5_2015_04_26_23_04_24_32.pnghttp://s15.postimg.org/6z4dv03cb/GTA5_2015_04_26_23_04_55_62.pnghttp://s7.postimg.org/a332aeix7/GTA5_2015_04_26_23_05_22_67.pnghttp://s21.postimg.org/k1zliohiv/GTA5_2015_04_26_23_05_38_72.png
Нећу ништа да смањујем да бих играо на 60 фрејмова. Лепо ради и на 45-50 :D
Grass inače najviše vuče performansi, bar kod mene.
Mislim da je i nvidia isto napisala.
Ako bi smanjio grass mogao bi bar još 2 detalja upaliti tipa reflekciju i particles bar na high.
Haha, a to prodam pa krpim nešto da kupim drugo, bolje.
S 290 sam od početka bio nezadovoljan.
Jer sam ubo`o referentni model koji je bio jako bučan a sad dolazi ljeto pa bi bile za*****cije oko temp.
Platio sam je 190 Eura a prodao 250 tako da sam dobro prošao.
Problem je bio i to što je na većini igara postojao micro shuttering i neshvatljiv frame drop.
Igra leti u 60 ili 40 fps i padne na 20-25???
Posebno kod Wolfensteina New Order, Crysis 3, Far Cry 4 tako da me je to jako iritiralo.
Možda sam ja ubo`o neki felerični model ili nešto nije bilo kompatabilno, ne znam.
Ovaj što sam mu je prodao je prezadovoljan i sve mu leti.
Za sad nek vrti ova GTX 580 s kojom sam više nego zadovoljan.
Imam na njoj Arctic Accelero Extreme 3 kuler koji je extra ladi i ne prelazi 60 stepeni a nečujna je.
Dok ne nađem neku GTX 970 za 250, ova će završavat posao :a_bleh:
Video sam da neka verzija gta v na netu zauzima skoro 60 gb, oko 58. Zar instalacija ne zauzima manje, pa kad se instalira da bude oko 60?
grass inače najviše vuče performansi, bar kod mene.
Mislim da je i nvidia isto napisala.
Ako bi smanjio grass mogao bi bar još 2 detalja upaliti tipa reflekciju i particles bar na high.
Не вуче ништа. Исто ми је. Ултра, нормал. Txaa и MSAA ми смањује перформансе. Примети се баш. Једино ми жао што не могу текстуре дигнути на high. Крене да штуца кад се окрећем. На нормал је малко муљаво. Ал ок, није лоше ни овако.
Не вуче ништа. Исто ми је. Ултра, нормал. Txaa и MSAA ми смањује перформансе. Примети се баш. Једино ми жао што не могу текстуре дигнути на high. Крене да штуца кад се окрећем. На нормал је малко муљаво. Ал ок, није лоше ни овако.
Ogromna je razlika u fpsu izmedju ultra i high. Pricam o grass-u...
Video sam da neka verzija gta v na netu zauzima skoro 60 gb, oko 58. Zar instalacija ne zauzima manje, pa kad se instalira da bude oko 60?
Instalacija je "teška" nešto preko 58GB, dok igra sa trenutnim Update-ovima zauzima oko 60,4GB.
Helldiver
27.4.2015, 17:01
Narode, na greenmangaming-u, gta v preko brazilskog vpna i vaučerom od -23% iznosi 28 eura.
Ne znam da li vaučer još važi s obzirom da je vikend vaučer, ali uvek ih ima sa po -20%
Da bi ga iskoristili morate da stavite i adresu na nalogu na gmg-u. Probao sam sinoć medjutim kada na paypal-u odem na continue i čekam da me vrati na gmg i izvrsim kupovinu dodje do "oops.." greške.. Probaću večeras ponovo da nekako prevarim, a ako neko od vas pokuša neka javi.
Druga solucija koju nisam probao jeste da direktno na gmg-u unesem podatke sa kartice i tako kupim.
Tako da ako neko proba i uspe, neka javi :)
Na gmg-u proveravaju da li ti se zemlja registracije PayPala slaže za IP-em sa koga pristupaš sajtu.
Helldiver
27.4.2015, 19:01
Na gmg-u proveravaju da li ti se zemlja registracije PayPala slaže za IP-em sa koga pristupaš sajtu.
Pa pretpostavljam. Ali da li bi radila ova druga solucija? Direktno od njih, ne preko paypal-a?
Ja vise fraps ni ne palim..Vidim da radi fino na ultra...MSAA sam iskljucio jer imam neke artifekte u desnom cosku,ne zato sto mi obara fps...Uzivam u igri :D ..Usput misije sa upitnikom jel su sporedne ili obavezno moraju da se zavrse ?
DiNDiNBrE
27.4.2015, 19:21
Eh,taj FPS :rolleyes: Svaka igra mi radi skroz ok dok ne upalim fraps i vidim koliki je zapravo FPS,ako je manji od 50 odma mi je skroz neigrivo i obaraju se podesavanja...
A inace uvek ugasim MSAA i slicne gluposti kad god instaliram novu igru u racunar.
Kupio sam snajper ali ga nevidim u inventory....
Eh, presao vise od 30%, sjajna igra, evo malo recenzije:
Startovao sam igru, nekako je isla po default setovanjima u windowed modu, odmah sam primetio da je sve nekako na normal detaljima te sam podigao detalje na high/very high.
U prvoj misiji, bio sam presrecan jer sam video da frejmrejt bukvalno stoji zakucan na 60 bez ikakvih dropova, fantasticno, zaista fluidan play.
Kada sam otvorio ceo grad, iz misije u misiju fps je isao i dalje na stabilnih 60 s tim da se tu i tamo spustio na ~50. Evo i sad nakon 30% igre, kvalitet igre je ostao isti, znaci FPS bukvalno glatko i nepromenjivo stabilan.
Takodje, 2-3x dnevno sam uradio po benchmark kako bih video da li ima neke razlike u FPS kada je PC bio prethodno opterecen ili sveze upaljen, ali je ovaj gamerski biser stoički izdržao svaki napor bez dropova u performansama.
Igra koju svaki PC igrač mora imati, ovoliko sati zabave retko se sreće.
9.9/10
Po meni MSAA uopste nije glupost, sta vise skoro da ne mogu da igram bez toga, radije cu staviti sve na medium/low sa 4xMSAA nego da imam krzave ivice..
Jel možete ljudi da mi učinite i da svako od vas napiše koliki mu je FPS u igri kad je unutra, napolju, vozi, pi*a, ken*a? Ako vas ne mrzi i nije problem, stvarno bi mi značilo :)
Kako da odradim ovo za daily: kill player whiles off radar...?Je li ako ga ne vidim na mapi pa snajperom na daljinu šta li??:-(
Po meni MSAA uopste nije glupost, sta vise skoro da ne mogu da igram bez toga, radije cu staviti sve na medium/low sa 4xMSAA nego da imam krzave ivice..
Зависи. Мени у 1080p и није толико неопходан АА. Крзаво је, али није страшно. Додуше, ја памтим време када је 640х480 и да "не сецка" било супер па нисам презахтеван :)
DiNDiNBrE
27.4.2015, 20:43
Ja ne primetim razliku,osim mnogo bolji FPS,mozda jer ne obracam paznje na detalje toliko...
Ode SP save dok si rekao keks XD Zaboravio odraditi backup prije obaranja sistema XD Barem nisam daleko dogurao u SP-u mozda 10%.
markos807
27.4.2015, 21:31
Ode SP save dok si rekao keks XD Zaboravio odraditi backup prije obaranja sistema XD Barem nisam daleko dogurao u SP-u mozda 10%.
Da si ranije rekao mogao sam ti ja dati moj od 12%, bas veceras ga overwriteovao :o
Ne ocekujem ni ja da se naigram, al sta me kosta da probam ;) samo gledam nacin da uguram to u 75gb :D
markos807
27.4.2015, 21:46
Ne ocekujem ni ja da se naigram, al sta me kosta da probam ;) samo gledam nacin da uguram to u 75gb :D
Naravno, nista te ne kosta da probas, nisam ni ja verovao da ce na dual core e5200 i 3gb ddr2 rama da ide pa je islo u 20-25fps :D
Samo me zanima, posto ti je instalacija 38gb a kad se instalira zauzme jos 60gb, to je minimum 98gb da ti bude slobodno u jednom trenutku, dok ne obrises ovih 38gb sa harda, jesam u pravu?
Ха ха. Баш је упоран :D:d
Реци ти нама колико имаш простора на харду? Ај шибни пропертис :D
Не знам како функционишеш са 80 гб. Ја се патим са 1.5 терабајт. Напуни се док си реко кекс :D
Jesi, al smislio sam caku. Skinem na komp od duga koji ima 500 gb, onda koliko sam video tu postoje izdeljeni fajlovi i jedan po jedan ubacujem preko fleske od 16 gb i kao da imam vise cd-ova instaliram jedan, pa kad zavrsi prebacim drugi i sve tako do kraja :) jedino ako fajlovi nisu po 2o gb ili da nije moguce instalirati iz delova :D
markos807
27.4.2015, 21:56
Jа се патим са 1.5 терабајт. Напуни се док си реко кекс :D
Bezi tamo, ja se guram sa 320gb vec 5 godina :D
Jesi, al smislio sam caku. Skinem na komp od duga koji ima 500 gb, onda koliko sam video tu postoje izdeljeni fajlovi i jedan po jedan ubacujem preko fleske od 16 gb i kao da imam vise cd-ova instaliram jedan, pa kad zavrsi prebacim drugi i sve tako do kraja :) jedino ako fajlovi nisu po 2o gb ili da nije moguce instalirati iz delova :D
Meni instalacija nije bila tako podeljena da trazi po cd-ovima vec je sve odjednom islo i bilo je gotovo za nekih 15 min (60gb). Sve u svemu, srecno sa tim! :)
Ха ха. Баш је упоран :D:d
Реци ти нама колико имаш простора на харду? Ај шибни пропертис :D
Не знам како функционишеш са 80 гб. Ја се патим са 1.5 терабајт. Напуни се док си реко кекс :D
Inace ne igram igde jedno 3 godine sigurno, al rekao sam sebi od kako sam cuo da se sprema gta 5 da cu njega da zaigram kad izadje. Al nisam imao pojma da ce 60 gb da ga ubodu. Sto je mnogo mnogo je :D Inace ni za sta mi ne treba neko skladisne. Sve ima na netu, a ovo malo fajlova sto cuvam na njemu su sitnica :D
Мени је ГТА појео 120 гб. Инсталација плус инсталирана. Па ти види :D:d
Sta vi radite sa tim HDD-ovima, secam se kad sam imao 160Gb i uvek sam imao prostora :D
Ako imate originalnu igru i recimo aktivirate je preko social cluba, downloaduje 60.4gb fajlova i samim tim je igra vec instalirana.
Red Marquis
27.4.2015, 22:27
Jel imao neko Apphangb1 error crash problem?
Svašta sam izgugulao ali ništa nije pomoglo i od danas ne mogu da pokrenem igru.
Jednostavno je skinem kod druga na komp, povezem kompove i pristupim sa svog kompa fajlovim ana njegovom i kliknem dvaput i lepo mi se instalira bez instalacionih fajlova na mom. I resen problem :D Jeste da ce dugo da traje al sta je tu je :D
Jel igrate online mozda na PC?
Ja igram na Xbox One vec dugo vremena, pre toga na 360 i loading time je KATASTROFALAN. Bukvalno se desi da mi 5 minuta ucitava misiju, online sesiju... Mozda je do interneta imam 10/1mbs... Pa me interesuje jer to do xbox live platforme, ili je tako i na PC?
DiNDiNBrE
27.4.2015, 23:00
Ja sam se sa 250GB patio 6 godina :D Sada ovaj 1 terabajt napunio za godinu dana (jos 100 giga slobodnoga prostora).
Ja igram na Xbox One vec dugo vremena, pre toga na 360 i loading time je KATASTROFALAN. Bukvalno se desi da mi 5 minuta ucitava misiju, online sesiju... Mozda je do interneta imam 10/1mbs... Pa me interesuje jer to do xbox live platforme, ili je tako i na PC?
Bože sačuvaj, ne traje, bar meni, ni pola minuta. Naprimer, idem onaj free mode, neko pozove na heist, setup, trku...od trenutka kad pritisnem odgovor, pa do prvog ekrana za podešavanje prođe 10 sekundi maksimalno. Od trenutka kad su svi učesnici READY do igranja traje još kraće. Zaista nikakav problem nisam imao.
Osim ako je sve zauzeto, pa do ponude da budem gledalac prođe 15-ak sekundi.
Ja igram samo online,ali mi ne učitava toliko dugo iako mi je 6/1 mbit dsl.
uzmem ja igru i instaliram je na jeftin laptop i jos radi nekako. kupim plocu i procesor za 410evra i instaliram igru kad izbacuje mi neku gresku, ma presrecan sam
uzmem ja igru i instaliram je na jeftin laptop i jos radi nekako. kupim plocu i procesor za 410evra i instaliram igru kad izbacuje mi neku gresku, ma presrecan sam
Koju grešku?
Kolko je los ovaj drajver od Nvidie...
Vec drugi put za par sati mi izbacuje BSOD, BCCode: 3b. Iz cista mira u Google Chrome, igrao sam satima GTA i nista, kako sam izasao, CAP.
Inace 3b is usually a graphic's driver (display adapter/video driver), other possibilities include but are not
limited to antivirus/antispyware/security programs and even memory (mapping).
Ma nemoj mi reci...
Koju grešku?
0xc000007b. izgleda da je u win 8.1 problem
0xc000007b. izgleda da je u win 8.1 problem
Ja cepao i cak sa ovom 650ti radi u win 8.1
malo blesav
28.4.2015, 7:33
Kupio sam snajper ali ga nevidim u inventory....
Drži TAB, dovedi miša do snajpera i onda skroluj
Meni se dešava na GTX 580, sa instaliranim najnovijim drajverima optimizovanim za GTA V da izbači iz igre i neke zelene tačkice na dijelu ekrana se pojave.
To je u ovoj igri slučaj.
A kod Crysis-a 3 zamrzne sliku.
Na ostalim igrama sve radi ok i ne izbača iz igre.
New Order, FIFA 15, Alan Wake, NBA 2K15...
Može li bit da je nešto s drajverima?
Meni takodje, mada malo drugaciji problem.
Tokom igre umeju teksture da "Blicnu" zelenom bojom, znaci samo oko playera najblize teksture sevnu zeleno i tako se desi mozda jednom u 15 min.
Meni nema nikakvih gličeva osim ponekad sitne tačkice jedna do druge na nekim teksturama,ili recimo krošnje drveća na horizontu
Najjaca fora juce online, vidim ja 5-6 tackica se ustremilo na mene, spasa mi nema, brze bolje odem do los santos customs i ugradim remote bombu ispod auta i ostavim ga samo, sakrijem se iza coska. I dolaze dvojica jedan na mjesto suvozaca a jedan na mjesto vozaca u tom momentu ja izlazim ispred njih i oni krecu puni gas da me zgaze i ja samo like a boss, vadim telefon i pozivam bombu i buuuuum Kako nisam fraps upalio, epski je bilo :D
Ja sam juče fun imao strašan kao bounty hunter,u mojoj armored kurumi.Puno igrača uopšte nisu ni znali da mi nemogu ništa običnim oružjem ;) a tek jurnjava za high end sportskim autima...ludlo!!!!
Od kada uzeh R8 cabrio (nista posebno, jedan od jeftinijih auta, 120k) svi zivi oce da me pljackaju :D
markos807
28.4.2015, 11:20
Ako auto kupljen preko neta (koji inace stoji u kupljenoj garazi) ostavim negde na ulici hoce se pojaviti u garazi posle? Zao mi da ostavim 6x6 na ulici a ne bih sa njim da eksperimentisem :D
LOLOLOLšta mi se sada desilo u online.... dva lika u nekom svetlećem buggyu mi izbacili GOMILU vreća sa novcem, nekih 600k i neke wc šolje hahahaha
odlicna igrica npr:kada vraca zenu onom mendozi kako vec onom mafijasu I scena kad pokazuju njega kako je vozi nazad ide pesma j1ykMNtzMT8 genijalna igrica
interesuje me kakav je heist mode odnosno koliko se isplati kupovati sad igricu ili sacekati neki popust??koliko moze da se igra taj mod I da li se stalno ubacuje neki novi sadrzaj ili vec postojece sa ljudima?
Presao glavnu pricu. U mom slucaju 43h igranja i 73%:)
Sve je ok. Al ocekivao sam mnogo vishe.
Ostace ovo GTA koji je sramotno dugo odlagan za PC i koji je nazalost "vredelo cekati" jer konkurencije opet sramotno ni nema.
Nisu me kupili nekom tamo "optimizacijom" i brojem "FPS".
Sve stoji. Ogroman broj detalja, lep svet i atmosfera, OK prica... Al cekas 6-7 godina i onda predjesh za 43h. Bzv...
Nekom mladjem se sigurno vishe dopada i ima zelju da se igra iznova i iznova sa V istrazuje svet i ostalo, al meni jok, za razliku od IV, SA, VICE, III gde sam odmah imao zelju da predjem ponovo i natenane, ovde nemam zelju....
Ostaje ONLINE, a to me ne privlci nesto...
Prijatno iz ove teme:odoK::odoK::odoK:
Red Marquis
28.4.2015, 16:12
Display driver has stopped responding and has recovered...
Kako da prevaziđem ovo? Do juče sam igrao normalno i od onda je počelo crashovanje. Reinstalacija 15.4 drajvera nije promenila stanje. Da li je moguće da to što sam preopteretio GPU (imam 1gb Rama, a s igrao sam na nekih 1800 mb) je prouzrokovala problem?
Nije do toga.
Da ti nije slucajno overklokovana graficka?
Display driver has stopped responding and has recovered...
Kako da prevaziđem ovo? Do juče sam igrao normalno i od onda je počelo crashovanje. Reinstalacija 15.4 drajvera nije promenila stanje. Da li je moguće da to što sam preopteretio GPU (imam 1gb Rama, a s igrao sam na nekih 1800 mb) je prouzrokovala problem?
Najvjerovatnije
Red Marquis
28.4.2015, 16:18
Nije do toga.
Da ti nije slucajno overklokovana graficka?
Nije. Jedino što sam u Catalystu uključio Vsync, a isključio ga u igri, to je jedino prčkanje koje sam radio...
Nisi ga preopteretio ne sekiraj, se, meni je opterecenje 1980mb a vRam 1024MB.
Ja bih ti preporucio da skroz iskljucis vsync, pa probaj onda.
Red Marquis
28.4.2015, 16:43
U AMD graphics overdrive, GPU clock settings mi stoji iznad defaulta, kada ga discardujem i stavim na default, on ponovo vrati sa 1000 na 1085mhz...
Kako da to promenim?
U AMD graphics overdrive, GPU clock settings mi stoji iznad defaulta, kada ga discardujem i stavim na default, on ponovo vrati sa 1000 na 1085mhz...
Kako da to promenim?
Isključi overclock
Red Marquis
28.4.2015, 16:48
Isključi overclock
Gde se to isključuje?
Gde se to isključuje?
Pa imaš uncheck prozorčić tu gdke su podešavanja GPU i memorije u CCC
Red Marquis
28.4.2015, 16:59
Sad konačno posle par restarta pamti default settings, ali problem sa pokretanjem GTA i dalje ostaje. Probaću reinstalaciju igre, sve ostalo sam probao...
Meni memorija na grafickoj klokovana za 250 mhz i nema tu nikakvih problema ni u jednoj igri,a gpu za 100 .
online neko da prokomentarise:
da li se ubacuju novi sadrzaji ima li smisla da cekam snizenje pa da kupim oridjidji,sta se nudi itd...
Ubacuju sadrzaj svakih par mjeseci. Placke su ubacili u martu.
Da li drzite nesto dok vozite motor kada se trkate online ? Tipa shift... Izgleda da sam bas noob kada ne mogu nijednu trku da pobedim. Ostave me i oni koji su slabiji skill u voznji. Imam preko pola skale...
Da li drzite nesto dok vozite motor kada se trkate online ? Tipa shift... Izgleda da sam bas noob kada ne mogu nijednu trku da pobedim. Ostave me i oni koji su slabiji skill u voznji. Imam preko pola skale...
Pro racer :D
Da držiš shift. Ali shift samo na pravcu, kad su neke zeznute krivine voziš bez shift.
Nemoj da dozvoliš da ti vataju slipstream (kako naši komentatori f1 kažu "zavetrina") iza tebe. Ako uhvate tada ništa više ne pomaže.
Nauči da budeš bezobrazan u trkama.
Ja juče igrao survival sa neka 3 lika.
10 talasa preživeli i dobili 30000.
Takođe u deathmatch mi se ne sviđa što se spawnuju protivnici iza tebe.
70-80% se gine tako što ti neko dođe iza leđa jer tako spawnuje.
zvezdan84
28.4.2015, 21:38
morao sam menjati win da bi radio gta
Modovi: ;)
Slow Motion/Bullet Time Toggle v1 (http://www.gtainside.com/en/download.php?do=comments&cat=603&id=72118)
Turn Signals (http://www.gtainside.com/en/download.php?do=comments&cat=603&id=72095)
North Yankton Unlocked Mod (http://www.gtamodding.fr/outils/325-native-trainer-north-yankton-extension.html)
Sve stoji. Ogroman broj detalja, lep svet i atmosfera, OK prica... Al cekas 6-7 godina i onda predjesh za 43h. Bzv...
Heh, ali gle ovako....
Igram nekih tridesetak sati i jedva 30% predjoh...i nigde ne zurim...
Evo juce, krenem da skupljam "sastojke" za heist....kad na radiju krece pesma koja mi se mLogo svidja, prekidam sve, spustam krov na kolima, krece krstarenje kroz grad....uzivancija...
Izmedju ostalog, zato i volim GTA, ponekad, provedem po par sati u igri, bukvalno ne radeci nista, a opet se odlicno zezam....i taj osecaj me prati od GTA III...
I ne, nisam razocaran sa V jer zaista je ispunio sva moja ocekivanja, koja opet mozda nisu bila previsoka kao kod nekih...
A satnicom prelaska igre se nikada nisam preterano bavio, a i ne znaci mi previse...nije nikakvo merilo kvaliteta...
Ne koristim modove, ne opterecujem se grafikom, ne jurim FPS, gustiram igru i za sada bas, bas, bas uzivam...
Da ne pominjem da ONLINE jos uvek nisam ni pokrenuo.... :D
PS
Evo o kojoj pesmi je rec
https://youtu.be/3pxrW1Y4SCA
Ja sam proveo danas sat i po roneci po pacifiku, sakupljajuci neke delove i bezeci od ajkula :D
Ja sam proveo danas sat i po roneci po pacifiku, sakupljajuci neke delove i bezeci od ajkula :D
sakupis 30 delova podmornice I videces nagradu :D(ako radis za onu zenu na A misiju sto trazi muza)
Red Marquis
29.4.2015, 0:48
Reinstalirao igru, i nakon ubacivanja starih settingsa ponovno crashovanje. Nakon toga sam opciju po opciju nameštao dok nisam ustanovio da mi menjanje grass detail sa normal na bilo šta drugo javlja to famozno "Display driver has stopped responding and has recovered".
Kako, zašto, ne znam, iako sam do juče igrao sa very high grass detaljima, ali bolje i ovako zasad no ništa. Odoh da vozam po Venice aka Vespucci Beachu. Barem mi je voda na max detaljima ;)
Inače smešna scena danas, sa Frenklinom dođoh do auto otpada, tamo dva radnika, jedan belac, jedan crnac. Ja udarim belca, a njegov drugar umesto da priskoči njemu u pomoć krenu zajedno sa mnom da lema jadnog belca. Rasa izgleda ipak važnija od klasnog jedinstva :D
smanjen mi je motionblur, ali mi se i dalje razmazuje slika, sta treba da se iskljuci da nema tog efekta?
sakupis 30 delova podmornice I videces nagradu :D(ako radis za onu zenu na A misiju sto trazi muza)Ta je, ta je, kad kupis onaj research centar... Znam koja je nagrada jos od ranije, al nagrada je tu sekundarna, bitna je avantura :) mada ni 10 dolara nije za bacanje :D
pentraksil
29.4.2015, 8:37
smanjen mi je motionblur, ali mi se i dalje razmazuje slika, sta treba da se iskljuci da nema tog efekta?
Ja mislim MSAA
Zadesila me rijetka sreća juče da su u istoj sesiji bila 2 lika moddera/hakera koji su mi iz svetlećeg bagija izbacili 600k dolara i wc šolje! za boostovanje RP!! Pomislio sam juče da je neki bug.... ;-)
sve na max detalji, frejm nekih 35 prosek. Jel to dobro sa mojom konfiguracijom?
Zadesila me rijetka sreća juče da su u istoj sesiji bila 2 lika moddera/hakera koji su mi iz svetlećeg bagija izbacili 600k dolara i wc šolje! za boostovanje RP!! Pomislio sam juče da je neki bug.... ;-)
Nadam se da su GM-ovi u pitanju, glupo bi bilo da vec ima hakera :)
Nadam se da su GM-ovi u pitanju, glupo bi bilo da vec ima hakera :)
Vidim da se puno priča po netu da ima slučajeva da se pojave modderi u god modu i da sipaju vrećice sa novcem naokolo.Neznam koliko je to često ali se dešava
Nije mi se desilo nista slicno, cak ni prijateljski nastrojene tipove nisam susretao :D Sto smara jer volim iz kreveta da igram na gamepad pa cim vidim na mapi da mi se neko priblizava trcim do compa za tastaturu i mis, jer na gamepad trika nema da mogu da budem konkurentan u obracunima :) Btw sta im znace te wc solje?
Nije mi se desilo nista slicno, cak ni prijateljski nastrojene tipove nisam susretao :D Sto smara jer volim iz kreveta da igram na gamepad pa cim vidim na mapi da mi se neko priblizava trcim do compa za tastaturu i mis, jer na gamepad trika nema da mogu da budem konkurentan u obracunima :) Btw sta im znace te wc solje?
Pa neki RP boost :D nisam znao šta se dešava,padaju vreće para,wc šolje a napucavam se sa nekim likom, koji me i s*****o pošto sam uzeo poslednju vrećicu
Moja preporuka je da izbjegavate pozive koji kazu RP boost, money boost i slicno. Izbjegavjate i kupljenje oruzja i novca od tih likova.
Moja preporuka je da izbjegavate pozive koji kazu RP boost, money boost i slicno. Izbjegavjate i kupljenje oruzja i novca od tih likova.
naravno da su likovi hakeri,našao sam video nekog lika koji ima 50 milki na računu (pc) tako da je prosto nemoguće zgrnuti toliki novac za ovako kratko vrijeme :mad:
Ko igra Online aktivno neka me doda: max7bg
Ali samo aktivno, ne ono dodalo me 10 ljudi, niko od njih se nije pojavio 10 dana.
Pojavio se problem sa igrom kad prebacim na Majkla a dotle sve ide kao po loju.
Sa prvim i trecim likom radi normalno a kad se prebaci na njega komp potpuno zabode, ne moze da se izadje iz igre i nista ne reaguje a racunar pisti. Posle toga racunar nije mogao da se upali bez nekoliko restarta.
Da li se mozda desavalo nekom nesto slicno, do cega to moze da bude? Cudno mi je to sto nije mogao ni da se ukljuci posle toga, onda se resetovao bios i upalio racunar a igra zabode kad god se prebaci na njega.
sve na max detalji, frejm nekih 35 prosek. Jel to dobro sa mojom konfiguracijom?
To je maksimum fps za GTA V na najvišim podešavanjima sa R9 280x i i5 CPU-om. Možeš malo da smanjiš koji detalj i dobiješ veći fps. Recimo one koje najmanje primećuješ.
Turn Signals (http://www.gtainside.com/en/download.php?do=comments&cat=603&id=72095)
Cool. Kad li ce auta.
GTA 5 Online PC: confusion as Rockstar begins banning mods (http://www.vg247.com/2015/04/29/gta-online-pc-rockstar-ban-wave-causes-confusion/)
Pojavio se problem sa igrom kad prebacim na Majkla a dotle sve ide kao po loju.
Sa prvim i trecim likom radi normalno a kad se prebaci na njega komp potpuno zabode, ne moze da se izadje iz igre i nista ne reaguje a racunar pisti. Posle toga racunar nije mogao da se upali bez nekoliko restarta.
Da li se mozda desavalo nekom nesto slicno, do cega to moze da bude? Cudno mi je to sto nije mogao ni da se ukljuci posle toga, onda se resetovao bios i upalio racunar a igra zabode kad god se prebaci na njega.
Slicno se i meni desilo, samo meni zakuca na ucitavanju, npr ako poginem pa pri ucitavanju zakuca, a danas se desilo i to da se komp resetovao,zapistao i na kraju kad sam ga ponovo pokrenuo procesor se nije upalio ,i tek pre sat vremena proradio, nije ovo prvi put da se tako resetovao( ali nikad nije doslo do toga da se on ne upali)..
Helldiver
29.4.2015, 19:01
To je maksimum fps za GTA V na najvišim podešavanjima sa R9 280x i i5 CPU-om. Možeš malo da smanjiš koji detalj i dobiješ veći fps. Recimo one koje najmanje primećuješ.
Ja sa 97% podešavanja na very high, 3% na high, vsync off i msaa x2 imam od 55 do 80+ fps-a.
Reflection quality i post fx su na high.
Dodajte me ko nije pa da igramo ! :D
lazovic7 (http://socialclub.rockstargames.com/member/lazovic7)
Koji god mod da postavim meni ne radi :/ mozel neko da objasni kako to da odradim kako treba?
Luis Suarez
30.4.2015, 14:44
Malo sam cackao podesavanja na konfiguraciji iz profila.
Vecina stvari je na normal, reflection na High, direct x11, ambient oclusion je ukljicen kao i antistropic na x2. Od advanced vraphic nisam dirao nista. Rezolucija 1920x1080,30-45 frejmova, vrlo rektko padne na 22,23. Prezadovoljan sam zaista, cak sam i limit probio za grafu i radi super. I nocu mi se cini da je lepsa grafika. :)
Chicharito 14
30.4.2015, 15:02
Novi update 170MB na Steamu, šta donosi to još ne znamo.
Novi update 170MB na Steamu, šta donosi to još ne znamo.
Online ili story?
Sumnjam da donosi FIX za stuttering, ipak je samo 170mb. :)
Disejbluje modove...
:eek: why???
:eek: why???
Država duradi nešto...
http://dudecomedy.com/girl-claims-she-was-virtually-raped-in-gta-v/
nexexcalibur
30.4.2015, 16:38
Država duradi nešto...
http://dudecomedy.com/girl-claims-she-was-virtually-raped-in-gta-v/
Podseca me na ovo
http://i.imgur.com/tNk2KrO.gif
jbni ameri :boodala:
Al Capone
30.4.2015, 16:39
https://www.youtube.com/watch?v=9Jw5skBHw5w
nexexcalibur
30.4.2015, 16:42
^ I sledeca scena kad padne preko ograde, vristao sam :D Trevor :love:
pentraksil
30.4.2015, 17:10
Kako mene ovo nervira.....ljudi samo traze nacin da se uvrede i da kukaju za nesto....
Novi update zauzima 353.39 . Koje gluposti ,ako je zbog modova... Nadam se da ce se jos neke sitnice srediti.
350.1
Vehicles in your garage can no longer be accidentally replaced with vehicles from the street. For details, see this page.
Improved stability and fixed several crashes and hangs while transitioning between Jobs in GTA Online.
Fixed an issue where certain players were unable to exit their garages while inside of a personal vehicle.
Fixed an issue where the game could freeze if you were robbing a store while someone else was attempting to buy snacks there.
A rare issue has been fixed where some players received a “Purchase Failed” error when attempting to buy apartments.
Fixed an issue where players would be asked to quit the game while using text chat in Golf and pressing the “E” key.
GTA Online characters can now be added to your shortlist in the Rockstar Editor.
Fixed several clipping issues that occurred when taking Snapmatic selfies.
One-on-One Vehicle Deathmatches in Free Roam will now properly spawn all participants in vehicles.
Fixed a Steam-only issue where you could not alt-tab back into GTAV if you alt-tabbed out while the Steam overlay was active.
Various fixes to bring improved patch download speeds.
Improvements to matchmaking so players that have good connections to each other are matched together more frequently.
Fixed a Steam-only issue where players could not use Mexican Spanish as a subtitle language.
General stability fixes for director mode and video editor.
Various crash fixes.
Fixes for issues caused by launching the game in offline mode.
https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/205086728--4-30-15-GTAV-PC-Patch-350-1-Notes
bF5xWPzGofI
Ima li ga još neko i kako rešiti? Do sada probao:
-high priority proces za GTA5.exe u task manageru
-vsync-ove raznoraznih vrsta
-in-game podešavanja (minimum i maksimum)
-poslednji drajveri za grafičku
-hyperthreading bullcrap
-otkazivanje jezgara u task manager-u pa vraćanje, ne pomaže
-patchovano na 350.1
itd...itd...
i52400, 8GB, 7750....
pretty please :n_klanja:
Ima li neko da je probao igru na PS3, 4 i onda na full detaljima na PCu? Da uporedi razlike u grafici. NextGen gameplay snimci ne izgledaju ni blizu impresivno kao na screenshotovima, izmedju PS4 i PC gotovo da i nema razlike na snimcima, pogotovo po danu.
Igrali smo brat i ja na PS4 na dva različita tv-a (full HD Bravia i hd ready LG) a GTA na PC još nisam obrnuo
Ima li neko da je probao igru na PS3, 4 i onda na full detaljima na PCu? Da uporedi razlike u grafici. NextGen gameplay snimci ne izgledaju ni blizu impresivno kao na screenshotovima, izmedju PS4 i PC gotovo da i nema razlike na snimcima, pogotovo po danu.
Kada bi igrao u 4k rezoluciji video bi kolika je razlika. Ja sam igrao na xbox360 i na ps4, sada na kompu. Na xboxu360 izgleda kao low na pc u 720p. PS4 ima losije osvetljenje, senke, manju distancu... I ono najbitnije, PS4 se vrti u samo 30fps naspram PC verzije koja klizi na 60fps. :ciao:
bF5xWPzGofI
-hyperthreading bullcrap
-patchovano na 350.1
itd...itd...
i52400, 8GB, 7750....
Imas Windows 8?
Imas Windows 8?
Tako je, 8.1. Znam da su ljudi vraćali na sedmicu, ali dosta je onih kojima ni to nije pomoglo, imaš li neki drugi savet osim vraćanja unazad? :o
EDIT: Probao i compatibility na 7/Vista, ne pomaže. Aman ljudi, sve sam probao! A što je najgore igra radi na 40+ frejmova na high, sve super i onda samo odjednom gličevi i gluposti...katastrofa...
eO8h3koD8ZQ
O ovome vam pričam....:(
Ne znam,jedino ako ne ostajes bez VRAMa
^^Pa ne znam, i kad sam u žutoj VRAM zoni na onom slajderu i kad sam crven, ista stvar se dešava, to je ono što me buni. Kad stavim sve na low odnosno normal fps zakuca na 60, ali se opet ove brljotine pojavljuju...:facepalm
.
.
.
a da stvar bude gora, video sam par primera isti simptomi na Xboxu360 i jedan na PS4!!! Nemam SSD, ali mislim da nije do toga. Terao sam teško modovan New Vegas bez problema, npr.
Ako pre nisi imao problema sa igrom onda je cudno.
Poigraj se sa Catalyst AI u CCC ,sad sam zaboravio tacna imena podesavanja, ako je iskljucen probaj prvo ono srednje pa onda ono trece ako ti je na midu kao sto je na defaultu iskljuci ga.Ako si bilo sta dirao u CCC stavi sve na application managed.
^^Ove poslednje verzije drajvera nemaju više ai u CCC-u, dodata su samo podešavanja za teselaciju, iako sam se i sa klokovanjem igrao i sa pomenutim podešavanjima u Catalyst-u, ali ništa od toga, ista priča i dalje.
Ništa, ako nađem rešenje svakako ću ga postaviti ovde, jer nekome stvar rešava high priority proces, nekome npr. sa Nvidiom kad se postavi Maximum performance u Nvidia Control panelu u opciji Power Managment, samo ne znam šta je pandan tome u CCC-u? :confused:
Nije problem sa Vramom vec igra ima OGROMAN problem sa ucitavanjem tekstura.
Vracanje na sedmicu ti je jedini izbor, mnogima je to pomoglo.
A rockstar bi malo vise time trebalo da se pozabavi...
^^Hvala na savetu, a evo u prilog tome što kažeš za učitavanje tekstura, primer sa Xboxa360, ista stvar.
R_Xubz-xt1o
^^Hvala na savetu, a evo u prilog tome što kažeš za učitavanje tekstura, primer sa Xboxa360, ista stvar.
R_Xubz-xt1o
Na xboxu je resenje bilo instalacija play disca na externi hdd.
^^Onda smo na PC-u što se kaže "screwed"...:o
nexexcalibur
30.4.2015, 23:51
^^Onda smo na PC-u što se kaže "screwed"...:o
Ja na mojoj konfi nijednom nisam imao taj problem, trenutno sam na 75%. Mora da je nesto do amd-a...
MitraljezaC
1.5.2015, 0:02
Ja takvih problema na mom amd-u nisam imao tj. bilo je kasnjenje sa ucitavanje tekstura samo kad sam radio benchmark i to pred sam kraj istog.
A inace obisao sam celu mapu uzduz i popreko jer sam se mahom vozio po mapi i testirao komp kako se ponasa.
Ja na mojoj konfi nijednom nisam imao taj problem, trenutno sam na 75%. Mora da je nesto do amd-a...
Mislio sam na nas koji imamo taj bug, a na PC-u smo...inače, happy gaming, šta da ti kažem! ;)
nexexcalibur
1.5.2015, 3:14
Predjoh konacno, cini mi oko 40~ sati za 80%. Utisak mi je slabiji zbog lose igrivosti na mom kompu, cesto sam restartovao igru da bi zapoceo neku vazniju misiju bez stutteringa i konstantnog ucitavanja, fps tad pada ispod 10...
Zadovoljan sam pricom, izabrao sam opciju C, prve dve cu isprobati u sledecem prelasku koji je definitivno pozeljan zbog vise nacina izvodjenja pljacki.
Osim zadnje pljacke (Union) sve prethodne su mi bile nekako underwhelming. Mislim da su bili ambiciozni pa su nakon testiranja dosta stvari izbacili iz igre. Po meni, priprema pljacki je trebala da bude mnogo bolje i detaljnije odradjenja. Neke stvari su se desavale tokom pljacki totalno iznenada i razumem da je to odradjeno da bude zabavnije, ali se meni nije dopalo.
Strangers and freaks misije su sve na istu foru, fetch fetch i na kraju te izdaju i ubijaj/pusti ih. Takodje sam mnogo vise ocekivao od random misija.
Kako god, ova igra i da nema nijednu misiju, samo kao sandbox je dovoljno dobra da bude nesto najbolje u ovoj deceniji, nivo detalja je neverovatan i svaka cast rockstaru na tome, najbolji su u industriji.
Juce izasao novi pach 350.1, igra na mojoj kanti radi glatko jedini problem koji imam je kresovanje posle upotrbe bombi sto je stvarno steta, fizika eksplozije automobila izgleda maestralno.
-hyperthreading bullcrap
-patchovano na 350.1
itd...itd...
i52400, 8GB, 7750....
Procesor te ubija, tj. verovatno nije dobro podesen RAM i procesor, a mozda i igra vidi samo dva jezgra. Procackaj BIOS malo pre nego bilo sta drugo.
Pozdrav,da li ću moći da igram GTA V sa svojim specifikacijama računara?
AMD Radeon HD 5670 512mb
AMD x4 750k Quad Core 3,4gHz
4GB DDR3 Kingston 1866 MHz
Hvala. :)
Koliko je rockstar prodao kopija igre i sta kazu jesu zadoovoljni ? :D
ja igram igru na
intel i3 4160 3,6ghz
nvidia gtx 750 1gb
8gb ddr3
i radi mi skoro sve na very high,osim shadows koje su mi na high i nemam seckanja,a fps je izmadju 40 i 50
Procesor te ubija, tj. verovatno nije dobro podesen RAM i procesor, a mozda i igra vidi samo dva jezgra. Procackaj BIOS malo pre nego bilo sta drugo.
Ma rade mi sva jezgra, podesio sam sve u BIOS-u još odavno, memorija radi kako treba, Windows čita sve kako treba, ostale igre rade kako treba (one dosta zahtevnije) bez ikakvih problema, nego ne znam kako da rešim ovaj problem...ma nek ide dođavola, vraćam se Golf Club-u Collectors Edition :ciao:
Pozdrav,da li ću moći da igram GTA V sa svojim specifikacijama računara?
AMD Radeon HD 5670 512mb
AMD x4 750k Quad Core 3,4gHz
4GB DDR3 Kingston 1866 MHz
Hvala. :)
Ja zaista nisam taj koji može da ti da najbolji odgovor jer kod mene igra ne radi, tj. radi ali je zovu GTA V in limbo ;). Šalim se, probaj, ima ljudi koji teraju na 512mb VRAMA, samo sve moraš na minimum minimuma, ali ima da šljaka.
Poslednja misija neprelazna, bar meni......likovi koje ja ne vodim imaju AI u rangu lobotomizovane ovce. Pokušavao sam na sve moguće načine, čak sam pokušao sa Frenklinom da branim "prednji ulaz", ali se neprijatelji lagano prošetaju na dva-tri metra pored Trevora i Majkla i lagano mi dođu iza leđa i satru me. U jednom trenutku vidim kako se crvena tačka provlači između dve plave, pogledam, a dva lika lagano se šetaju između moja dva AI kompanjona koji ni najmanje ne obraćaju pažnju na njih. A što je najgore, i ta dvojica koja su prošli, uopšte ne fermaju Trevora i Majka koji su im okrenuti leđima na metar ipo.
Ako Majkla namestim u zakon, kako pređem na Trevora, tako ovaj iskače i uleće u kišu metaka, da bude opkoljen sa svih strana. Ako vratim se na Majkla, eto ga Trevor izleće na čistinu.
Čak i ako uspem da izdržim sa Trevorom ili Majklom, eto ovih meni sa leđa, jer Frenklin čuči iza zida i niti puca, niti ga zanimaju likovi koji me pune a na par metara su od njega.
Zaista se divim onima koji su sa ovim ovcama prošli ovo...
Ja na konfi iz profila i AMD-ovim drajverima optimizovanih za GTA 5 nemam nikakvih problema ama bas nikakvih. Sve sljaka odlicno preso sam oko 10% jer se ja zezam po gradu ne prelazim misije uopste. :D
misterycracker
1.5.2015, 16:55
A jel ima neko da igra igru sa Windows 10?
Koliko skill ima uticaja u shootingu ? Ja recimo imam dve crte koje su pune. Sta je BOLJE kada ciljaju oni koji imaju vise od mene ? Manje trza oruzje ili sta ?
Odkad sam ubacio i5-4690k umesto i3-2100, FPS u gradu mi se povecao za ~10. Medjutim, cim banem u neki deo mape gde ima puno trave, FPS odvali na 35... I dalje mi nije jasno kako ljudi na 1080p drze 60 FPS lock, koliko ja vidim za to bi se pomucila i 970ka.
Doduse, odvrnuo sam svako podesavanje na maksimum osim MSAA. Tek to je posebna prica, verovatno za to na x8 treba neki Titan :D
Ma rade mi sva jezgra, podesio sam sve u BIOS-u još odavno, memorija radi kako treba, Windows čita sve kako treba, ostale igre rade kako treba (one dosta zahtevnije) bez ikakvih problema, nego ne znam kako da rešim ovaj problem...ma nek ide dođavola, vraćam se Golf Club-u Collectors Edition :ciao:
Igra je ta koja ti ne pronalazi sva jezgra jer sam iste simptome ja iskusio kad sam pokusao da vidim dal ce igra raditi na Dual Core procesoru i kad sam izgasio svoja dva jezgra.
Skini Riva Tuner uz MSI Afterburner i gledaj sta se dogadja, dal ima nade za tebe. Ako pise da su jezgra u toku igranja na 100%, onda nesto debelo ne valja.
Monarh, ja sam nedavno presao sa 7 na 8.1 i pojavio mi se isti problem, samo mi ne smeta toliko, desi se jednom do dva puta u 10 minuta igranja. Na sedmici nisam imao te probleme.
Ako nadjes kakvo resenje, javljaj i nama ovde :D
^^Hoću, naravno, ali za sada nema ništa novo. Meni je gotovo isto kao ljudima sa onih klipova koje sam postavio ako si video neki, dakle gotovo neigrivo! Načuo sam još jedno rešenje koje radi za ovaj bag, a to je isključivanje tzv. self radio. Ja sam to razumeo kao puko gašenje radia (Q pa na dole). I nemam nikakvih pesama u custom music folderu ili kako se već zove. Nekome ovo ima smisla?
Odkad sam ubacio i5-4690k umesto i3-2100, FPS u gradu mi se povecao za ~10. Medjutim, cim banem u neki deo mape gde ima puno trave, FPS odvali na 35... I dalje mi nije jasno kako ljudi na 1080p drze 60 FPS lock, koliko ja vidim za to bi se pomucila i 970ka.
Doduse, odvrnuo sam svako podesavanje na maksimum osim MSAA. Tek to je posebna prica, verovatno za to na x8 treba neki Titan :D
ti njima verujes? gledao sam na yt snimke i svi klokuju graficke do maximuma i hvale se kako radi na 60 zakucanih, ma da. sa mojom konfiguracijom sve na max je daleko od 60 zakucanih, a neko se hvali sa fx 8350 i hd 7850 2gb sve na max detalji i kao 60 frejma:rofl:
^^Hoću, naravno, ali za sada nema ništa novo. Meni je gotovo isto kao ljudima sa onih klipova koje sam postavio ako si video neki, dakle gotovo neigrivo! Načuo sam još jedno rešenje koje radi za ovaj bag, a to je isključivanje tzv. self radio. Ja sam to razumeo kao puko gašenje radia (Q pa na dole). I nemam nikakvih pesama u custom music folderu ili kako se već zove. Nekome ovo ima smisla?
Ima smisla. Muzika koju slusas na radijima u igri je kompresoana i bitrate je jako mali. Ti verovatno imas mnogo kvalitetniju muziku, gde jedan album zauzima daleko vise prostora od cele stanice, mozda i celog radija.
Sad, racunar ima odredjen magistrale. Izmedju HDD-a i CPU-a, RAM-a i CPU-a i grafike i CPU-a. Ovde se bukvalno dogodi da ti se neka od ovih magistrala zakrci muzikom koja zauzima previse resursa da bi se reprodukovala, mozda cak i celo jedno CPU jezgro i manifestacije su kao sto ih vidis. Texture nemaju dovoljno prostora u magistrali da neprestano dolaze do grafike, koja onda reprodukuje samo objektebez textura i to je to.
Steta sto model ostecenja vozila nije realniji, nego kao u NFS.
Ima smisla. Muzika koju slusas na radijima u igri je kompresoana i bitrate je jako mali. Ti verovatno imas mnogo kvalitetniju muziku, gde jedan album zauzima daleko vise prostora od cele stanice, mozda i celog radija.
Sad, racunar ima odredjen magistrale. Izmedju HDD-a i CPU-a, RAM-a i CPU-a i grafike i CPU-a. Ovde se bukvalno dogodi da ti se neka od ovih magistrala zakrci muzikom koja zauzima previse resursa da bi se reprodukovala, mozda cak i celo jedno CPU jezgro i manifestacije su kao sto ih vidis. Texture nemaju dovoljno prostora u magistrali da neprestano dolaze do grafike, koja onda reprodukuje samo objektebez textura i to je to.
Zanimljivo. Na primer, gašenje muzike mi ne pomaže. Ni gašenje one funkcije za skeniranje radio stanica. Muzika sama ima nekih 17 GB, kompresovano kako si rekao, moguće je da i mi se tu pravi neki kratki spoj, sad nisam programer i ne mogu to da ispravim. Mada, dosta je tu opcija, i za voice chat, npr. nema opcija koja gasi potpuno onu director opciju za snimanje in-game video zapisa, kako je moglo u četvorci. Mada, oslanjam se na ono o čemu se priča da igra, iako dosta stabilnija od četvorke, ima dosta toga da zakrpi, a da je i četvorka imala isti problem pri launch-u, tako da...uzdam se u budućnost...ili do neke nove konfiguracije :)
Svaka od ovih stvari je pojedinačno rešila nekom korisinku problem sa teksturama, sad, šta je zajedničko ovim stvarima:
-SSD, drajveri za GPU, drajveri za CPU, high priority proces, Windows 7, brisanje custom muzike, verifikovanje hash vrednosti .RPF fajlovima...
dakle šta je zajedničko kutiji šibica, koka-koli, mesecu, Zorici Brunclik, lokomotivi, televizoru, uličnoj rasveti i naočarima za sunce...hmmm....:icon_stud
NjegovaWisost
2.5.2015, 2:58
Svaka od ovih stvari je pojedinačno rešila nekom korisinku problem sa teksturama, sad, šta je zajedničko ovim stvarima:
-SSD, drajveri za GPU, drajveri za CPU, high priority proces, Windows 7, brisanje custom muzike, verifikovanje hash vrednosti .RPF fajlovima...
dakle šta je zajedničko kutiji šibica, koka-koli, mesecu, Zorici Brunclik, lokomotivi, televizoru, uličnoj rasveti i naočarima za sunce...hmmm....:icon_stud
A? :D Znam da mora imat drajver, ali...
5char
Zajednicki je bandwith. Negde ti se stvara usko grlo, negde propust podataka nije dovoljno brz za nesmetano streamovanje textura. Kao sto sam ti napisao, neka od relacija ovde ne stimaju i verovatno je krivac sama igra jer nesto ne vidi kako treba.
RivaTuner, MSI Afterburner, ukljuci sve senzore i javi dal ti je CPU na 100%, dal je RAM dovoljno uposljen, sta radi graficka pa ces tako naci krivca. Izgasi sve nepotrebne procese sa racunara, Torrent-e, antiviruse i ostala cuda, bootuj klot sistem bez svih nepotrebnih procesa pa probaj. Bilo sta od ovoga moze da ti zauzima resurse sistemu i onemogucava normalno igranje.
Presao sam sve misije i ovo mi je procenat, jel to ok?
nexexcalibur
2.5.2015, 12:06
Presao sam sve misije i ovo mi je procenat, jel to ok?
Ne brate, tu pise da ti je zadnja misija ona sa beverlijem, trebalo bi da si na oko 70% ako si radio sve, i main i strangers and freaks...
Red Marquis
2.5.2015, 12:12
Jeste, okej je - ako ti je igranje obaveza i da možeš da kažeš da si prešao još jednu igru. Ili ako ti je GTA smor.
Ako ikad budem otvarao privatnu firmu, doći ću na SK forum, i zaposliti sve ljude koji prelaze GTA u nedelju-dve, sa 40-ak posto. To su pravi ljudi za minimum 12-časovno rintanje, ljudi koji ispunjavaju ono zacrtano, ne vrludaju, ne dangube, ljudi koji ne pate od radoznalosti i koji nemaju u svom modusu potrebu da nekad samo sednu i ne urade ništa konkretno.
Citam pre neki dan, ono kad je ispala ona frka sa feministkinjama koje rade opis GTA, kao u GTA V nije moguce uspostaviti vezu sa osobama zenskog pola, barem ne onu koja nesto znaci.
I aj da stavimo Majkla i njegovu porodicu na stranu, posto ocigledno nekima stvari koje Majkl radi nemaju nikakav dublji znacaj (kao i ceo GTA uopste), ovo je totalno netacno. Ja sam naisao na jednu osobu sa Trevorom (ne racunam znate vec koga ;) ) i jednu sa Frenklinom, koje je moguce pozvati, izvesti na pice ili film i tako doci do odredjenih povlastica.
Eto da znaju likovi koji jure okolo za dobrim kolima da bi navatali nesto zensko u GTA ili provode dosta vremena u strip klubovima zarad iste stvari, da je moguce doci do toga sta trazite na malo tezi, ali posteniji nacin... :dedica:
Mislio sam da ce u opciji C Franklin da pogine pa sam roknuo Trevora i sad vidim da sam se za***** jer imam dosta neodradjenih misija sa Trevorom. Bez veze su to odradili.
nsvladimir
2.5.2015, 12:49
Ne brate, tu pise da ti je zadnja misija ona sa beverlijem, trebalo bi da si na oko 70% ako si radio sve, i main i strangers and freaks...
Isao sam na sve zadatke i sve ih zavrsio, mozda ne u potpunosti sa zlatnom medaljom ali su svi mission passed, sa sva tri lika, sada mi se vise ne nudi ni jedan zadatak(slovo, upitnik itd) , samo voznja po gradu.
Patch 350.2 aktivan. Change log:
-Fixes to improve game stability and other minor fixes.
Kad instaliram javljam stanje.:ciao:
Ponovo update.
Juce mi je skidalo 350 mb, danas ponovo, izgleda da ce svakog dana da izbacuju update-ove. Inace meni igra radi sasvim dobro osim kvadrata u donjem desnom uglu kad je ukljucen MSAA, kad ce to da rese?
^^Takođe imam kvadrat u donjem desnom uglu sa MSAA uključenim.
Inače, update 350.2 ne rešava nestajuće teksture...oh, well...back to Golf Club;)
Ponovo update.
Juce mi je skidalo 350 mb, danas ponovo, izgleda da ce svakog dana da izbacuju update-ove. Inace meni igra radi sasvim dobro osim kvadrata u donjem desnom uglu kad je ukljucen MSAA, kad ce to da rese?
^^Takođe imam kvadrat u donjem desnom uglu sa MSAA uključenim.
I ja sam imao te "kvadrate" u donjem desnom uglu, ali sam rešio to jednostavnom deinstalacijom "GTA optimized" drajvera i ostavio one koji dolaze sa Windows update-om i ni trunke problema sa igrom.
^^Ako možeš da pojasniš: znači deinstaliram drajvere za grafiku (ove beta 15.4), restartujem, i onda forsiram windows update i pustim ga da instalira te drajvere koji dolaze sa njim?
Uradih benchmark za Dirt Rally na Ultra prosek 45fps, bez bagova i gluposti. A za ovo definitivno nemam rešenje. Izvinjavam se za :offtopic:...
Monarch, i ostala ekipa, samo stavite POST FX na High, i resili ste problem sa kvadratima u desnom uglu.
^^I gašenje antialiasinga mi to rešava, nije to nikakav problem, ali nestajanje tekstura mi je problem. A najgore je kad stavim sve na minimum, DX10 i rezoluciju 800x600, tad se pojavljuju već posle 5 sekundi u igri. Mislim da je neki problem sa drajverima za grafičku, refresh rate-om ili tako nešto. Ali ja zasad ne mogu da igram...šmrc...vi ostali se setite mene ponekad kad izađete na striptiz u provod :alealeee::cool:
^^Ako možeš da pojasniš: znači deinstaliram drajvere za grafiku (ove beta 15.4), restartujem, i onda forsiram windows update i pustim ga da instalira te drajvere koji dolaze sa njim?
Ja sam pre nego što sam zaigrao GTA instalirao one 15.4 GTA V optimized drajvere. Imao sam kvadrate (artifakte) u desnom donjem uglu, nestajanje senki, povremene "bljeskove" tekstura, itd, ali nisam hteo da gasim MSAA i druge "pogodnosti" grafike, već da nađem u čemu je problem. I ne samo to, dešavalo mi se da nisam mogao da pokrenem igru, niti da sačuvam grafička podešavanja u igri. Bio sam u očajanju...
Deinstalirao 15.4 i instalirao 14.4 one OMEGA drajvere ili kako se već zovu. Isti slučaj. Onda sam i njih deinstalirao, ušao u REGEDIT(or) i obrisao svaki folder\registry koji ima ATI ili AMD u imenu (nemam AMD procesor, pa...). Restartovao računar, Win 8.1 normalno prepoznao grafičku kartu, pokrenuo igru i mogao sam da počnem sa uživanjem.
Deinstalirao 15.4 i instalirao 14.4 one OMEGA drajvere ili kako se već zovu. Isti slučaj. Onda sam i njih deinstalirao, ušao u REGEDIT(or) i obrisao svaki folder\registry koji ima ATI ili AMD u imenu (nemam AMD procesor, pa...). Restartovao računar, Win 8.1 normalno prepoznao grafičku kartu, pokrenuo igru i mogao sam da počnem sa uživanjem.
Probao-ne radi. Instalirao samo display drajver, ne vredi. Pustio Windows sam da instalira- ne radi. Sad sam već batalio celu stvar...
Monarch, i ostala ekipa, samo stavite POST FX na High, i resili ste problem sa kvadratima u desnom uglu.
U pravu si, smanjivanje POST FX na High je resilo kvadrat a ne vidi se nikakva razlika u kvalitetu.
Ja sam pre nego što sam zaigrao GTA instalirao one 15.4 GTA V optimized drajvere. Imao sam kvadrate (artifakte) u desnom donjem uglu, nestajanje senki, povremene "bljeskove" tekstura, itd, ali nisam hteo da gasim MSAA i druge "pogodnosti" grafike, već da nađem u čemu je problem. I ne samo to, dešavalo mi se da nisam mogao da pokrenem igru, niti da sačuvam grafička podešavanja u igri. Bio sam u očajanju...
Ja koristim 15.4 beta i osim ovog kvadrata nisam imao ama bas nijedan problem, ne verujem da je problem bio u drajverima.
...
Inace, ne zagledam nesto preterano grafiku u igrama vise mi znaci atmosfera, ali V-ica izgleda perverzno dobro. Igrao sam je na PS3 ali ovo sad kao da je potpuno druga igra - malopre sam igrao malo, pala je kisa i bilo je: HOLLY SHIT!!!:eek:
...
Inace, ne zagledam nesto preterano grafiku u igrama vise mi znaci atmosfera, ali V-ica izgleda perverzno dobro. Igrao sam je na PS3 ali ovo sad kao da je potpuno druga igra - malopre sam igrao malo, pala je kisa i bilo je: HOLLY SHIT!!!:eek:
Da, bas je perverzija. Dok letis helikopterom nocu kroz grad, izgleda skroz fotorealisticno.
Auuu Online je bas u raspad fazonu, pre svega zbog uzasnog laga. Da li jos neko ima problema sa lagom? Ne verujem da je do moje konekcije jer brdo drugih igara igram online bez ikakvih problema. Probao sam i PS3 verziju igre i tamo nisam imao nikakvih problema.
https://farm8.staticflickr.com/7665/16725647253_dc7df2e113_c.jpg (https://flic.kr/p/rtZjdv)
https://farm8.staticflickr.com/7708/17345845165_b90075d463_c.jpg (https://flic.kr/p/sqMZrX)
https://farm8.staticflickr.com/7700/17158098110_30ba35ba46_c.jpg (https://flic.kr/p/s9cJML)
https://farm8.staticflickr.com/7690/16725556723_4dc7a9a24c_c.jpg (https://flic.kr/p/rtYRiD)
hide a vehicle in a discreet location to be used as a getaway vehicle....
Muci me ova misija...KOja je to diskretna lokacija ...Sta treba da radim?
nexexcalibur
2.5.2015, 23:42
hide a vehicle in a discreet location to be used as a getaway vehicle....
Muci me ova misija...KOja je to diskretna lokacija ...Sta treba da radim?
Odredjeno vozilo (da nije tvoje i da moze cetvoro da stanu) treba da sakrijes na neko zavuceno mesto, malo dalje od lokacije gde pljackas i da ne bude policijska stanica blizu. Uzmes dok vozis otvoris imenik i stavis na frenklina (ili majkla, zavisno s kim radis to) i pisace ti gore da li moze ili ne moze na odredjenom mestu...
http://i.imgur.com/Na451mx.png
Prijatelji,
Imam konfiguraciju
AMD X4 430 2,80 Ghz
R9 270X OC 2GB DDR3
6GB DDR3(MIČEM PLOČICU OD 2GB STAVLJAM OD 8GB UKUPNO 12GB)
Šta kako da namjestim trenutno kupujem matičnu jer ova mi ne radi ali će biti ova konfa.Koliko fps da očekujem i koju rezoluciju?
Gde si uspeo da kupis ovu graficku :P
Inace imam drugara koji ima sledecu konfiguraciju:
CPU : i5 3xxx mislim da sad nije bitan tacan model razlike su minimalne
RAM: 6GB ddr3
GPU: R9 270x
Na FullHD max settings zakucanih 60fps-a
E sad mene zanima sta mogu da ocekujem sa mojim kompom :)
CPU : Intel® Core™2 Quad Q9550 overklokovan na 3.4GHz
RAM: 6GB ddr2
GPU: MSI TwinFrozrIII HD 7950OC
Inace imam monitor rezolucije 1680x1050
mada imam nameru igrati na 42" TV-u koji je FullHD (da malo koristim xbox controller koji mi dosta cesto skuplja prasinu :P) imacu osecaj kao da igram xbox ONE :D
Ima li nade da teram bar na stabilnih 40fps sa max settings-om
Prvenstveno se brinem da mi je cpu usko grlo a i ram moze da me malo zezne.
Misljenje? :)
poZ
nexexcalibur
3.5.2015, 2:05
Gde si uspeo da kupis ovu graficku :P
Inace imam drugara koji ima sledecu konfiguraciju:
CPU : i5 3xxx mislim da sad nije bitan tacan model razlike su minimalne
RAM: 6GB ddr3
GPU: R9 270x
Na FullHD max settings zakucanih 60fps-a
E sad mene zanima sta mogu da ocekujem sa mojim kompom :)
CPU : Intel® Core™2 Quad Q9550 overklokovan na 3.4GHz
RAM: 6GB ddr2
GPU: MSI TwinFrozrIII HD 7950OC
Inace imam monitor rezolucije 1680x1050
mada imam nameru igrati na 42" TV-u koji je FullHD (da malo koristim xbox controller koji mi dosta cesto skuplja prasinu :P) imacu osecaj kao da igram xbox ONE :D
Ima li nade da teram bar na stabilnih 40fps sa max settings-om
Prvenstveno se brinem da mi je cpu usko grlo a i ram moze da me malo zezne.
Misljenje? :)
poZBrate radice ti u stabilnih 60fps, malo tvikujes podesavanja i na konju si.
Odusevljava me budzenje automobila, svaki model ima svoje posebne mogucnosti sto je fantasticna ideja, bukvalno tonu automobila zelim da odvezem u LS customs. Tacno na nivou nekog NFS undergrounda :D
http://i.imgur.com/yqdlACn.png
Auuu Online je bas u raspad fazonu, pre svega zbog uzasnog laga. Da li jos neko ima problema sa lagom? Ne verujem da je do moje konekcije jer brdo drugih igara igram online bez ikakvih problema. Probao sam i PS3 verziju igre i tamo nisam imao nikakvih problema.
Ja sam danas igrao, nekoliko sati. Lag je bio primetan. Dosta je lagovalo dok sam prelazio misije online...
BTW, za 25 godina zivota i nekih 12 godina otkad igram igre, nisam se skoro navukao kao na gta... Jedan sam od onih koji veruju da su nekako PRERASLI igre i retko sam u zadnjih par godina igrao nesto a da nije FIFA serijal. Medjutim ovo je ludnica... Prosto me je sramota da kazem da sam danas proveo gotovo 5h u igri... Haos... Jedna od onih igara u kojoj sami sebi govorite "samo jos ovo da odradim i izlazim". A to obicno traje po par sati... Skidam kapu R*... :n_klanja:
Nisam listao vise od nedelju dana ovu temu, ali zanima me da li je na kraju resen onaj problem sa Self Radiom? Mislim na onaj problem sto igri pada mnogo fps i secka kada se puste mp3 pesme iz my documentsa?
Meni je novi update unistio igru... Sad imam stuteringa toliko da je neigrivo. A proguglao sam ceo net i nemam resenja...
Generalno nikada nisam rush-ovao gta igre, ovu sam poceo dosta lagano ali poslednjih 5-6 misija su me zakucale za stolicu posteno i eto, zavrsih main storyline.
Rockstar je pravi majstor svog zanata. Ovo uvodjenje tri glavna lika je ogromno osvezenje za serijal. Dinamika i odnosi izmedju njih je ono sto zaista nosi ovu igru.
Najvise sam lunjao sa Majklom, nekako mi se i cini da je on ipak "glavni" lik ovde. Franklin i njegovo okruzenje imaju taj SA vibe i to mi se mnogo svidelo. Trevor mi je bio najmanje omiljen za igru, jednostavno ne mogu da rezonujem sa njegovim mentalnim sklopom. Cim bih zavrsio neku misiju s njim, prebacio bih se nazad na nekog od ove dvojice. Doduse imao je i T neke svoje momente, tipa onaj odnos sa Patricia-om, plakao sam od smeha :rofl:
Misije su odlicne, pljacke naravno dominiraju. Pretposlednji (FIB) heist me je oduvao. :eek: Sam kraj igre mi se medjutim nije preterano svideo. Tj. onaj izbor koji se nudi igracu zapravo i nije neki izbor. Postoji samo jedna opcija koja nudi dostojan zavrsetak igre, druge dve su apsolutna propast. Srecom, napravio sam quick save na vreme tako da sam mogao da isprobam sva tri zavrsetka. Dobro de, probao sam samo dva...
...nemam srca da krenem na Majkla jbt. Kako to :(
Kolicina side-aktivnosti na mapi je vrlo obilata. Los Santos Customs mi je sigurno uzeo par sati gameplay-a, nivo custom-izacije skoro na nivou NFSU2. Tenis djuskao malo, golf nisam jos. Inace, jeste li znali da LS ima metro sistem? Mozete se voziti metroom kroz grad i gledati kroz prozor dok se djirate :D
Za kraj, tehnikalije. Bogovi optimizacije su nam se osmehnuli ovaj put, dobili smo odlican port. Ja sam sa svojom konf. iz profila gurao sve na High u fullHD uz retke padove ispod 60fps. A igra izgleda prelepo... jednostavno prelepo. Pogotovo pred zalaske sunca i nocu dok se vozam helijem, oci su mi ispadale. Najlepsi osecaj mi je bio kad izadjem na terasu Frenklinove vile i gledam u svetla grada u daljini a znam da to nije samo fensi tekstura nalepljena na pozadinu vec "pravi", zivi grad. Zvuk takodje na nivou, dovoljno samo da odete u pustinju i da stanete na sekund i oslusnete malo okolo, neverovatna kolicina detalja u zvuku. I generalno, posvecenost detaljima kroz celu igru je fascinatna, voleo bih da vise kompanija ima tu privilegiju da rastegne razvoj na pola decenije i da ovakve bisere dobijamo cesce. Jedino me je AI vozaca ponekad iritirao, pogotovo kad skrecem u neku ulicu a neki idiot se zakuca u mene sa 50 na sat iako me je video pre 100 metara da skrecem imao je sve vreme sveta da stane.
Imao sam mozda jos neke utiske da prospem ali ne mogu sad da se setim u momentu.
GTA V je svakako jedna od najboljih igara u poslednjih deset godina, a na mojoj listi skida sa trona GTA:SA ciji je puni, pravi naslednik.
http://i.imgur.com/mmRYwz0.gif
Meni nakon poslednje zakrpe je pukao poslednji sejv, znaci kad ucitam- lik stoji rasirenih ruku u raspuklom svetu tekstura.. :) Ali ucitavanjem preposlednjeg sejva - sve radi kao podmazano, cini mi se bolji FPS (nisam merio)... Inace juce sam igrao 2h i na kraju sam skontao da ni jednu misiju nisam zavrsio :D Izgleda da sam se lepo zabavljao uletajuci u raaazne situacije po gradu...kul!
@uros@3D
Meni je Trevor lik koji je ubačen da bi opravdao celo to nasilje koje Grand Theft Auto serijal prati.
Bezbrižno gaženje pešaka, nasumična pucnjava na sve što se kreće, ubijanje prostitutki posle seksa, sečenje udova, maltretiranja i sve ostale poganosti koje ste radili sa ostalim likovima kroz serijal. Ipak, svi likovi kroz ovaj serijal imaju neku savest koja ih po nekoj zdravoj logici koči u tim radnjama, ako se dovoljno uživite u igru. Iskreno, Majkl nije tip ličnosti koji će da pravi haos po gradu, ali je zato Trevor tu koji je napravljen kao mašina za prerađivanje mira u nasilje i haos.
Trevor mu dođe kao Begbi iz "Trainspotting"-a. :to_care:
E dame i gospodo, uglavnom gospodo, dama ni na vidiku, mada mi ovaj deximir miriše na damu, previše prefinjenih postova :D ja reših problem sa nestajućim teksturama na Windows 8.1 64bit, ko je na ovom sistemu, ima nade, nema potrebe vraćanje na 7.
Situacija je daleko od idealne, još je tu onih problemčića razne prirode, stuttering-a i tome slično ali sve se to da rešiti na ovaj ili onaj način, glavni problem sam rešio, a evo valja ga podeliti sa "svijetom" što se kaže, dakle, "without further adieu" ajmo na rešenje:
Primetio sam još i ranije kako mi GTA5.exe startuje u below normal varijanti u task manager-u, začudo se nisam time bavio od ranije, menjao sam proces na high pa sam tu činjenicu STARTNOG below normal potpuno zanemario. Elem, raspitujući se i dalje o pomenutom problemu (u pauzama Golf Club-a :D) naišao sam na jednu sugestiju pisanja batch fajla za automatsko pokretanje GTA5.exe procesa u high priority-u bez ALT+TAB, ali ikakvog ALT+TAB-a dok je igra u radnom režimu!
Pomenuti batch mi nije pomogao, igra i dalje počinje na "below normal" u task manager-u, onda čačkajući tako po webu naiđem na ovo, a ko ima probleme sa neučitavanjem sveta, da skine koliko podhitno:
https://bitsum.com/processlasso/
Jedan fenomenalan programčić koji vodi računa o svim aktivnim procesima. Sad ide glavnica rešenja, NAKON POKRETANJA IGRE IZAĆI PREKO ALT+TAB NA PROCESS LASSO PROZOR, OZNAČITI GTA5.EXE DESNIM KLIKOM, IĆI NA PRIORITY CLASS, PA ALWAYS I OZNAČITI HIGH. (mogu se dodatni procesi poput GTAVLauncher.exe i PlayGTAV.exe spustiti istim principom na idle, da ne opterećuju dodatno). IDU DALJE VELIKA SLOVA :D VRATITI SE U IGRU I IZAĆI. ONDA POKRENITE OPET IGRU I GLEDAJTE KAKO SE SVET GTA V UČITAVA PRED VAŠIM OČIMA SA SVE DETALJIMA POPUT MAJSTOROVOG PIVA NA HLADNOM ASFALTU (ne videh samo koje je marke pivo, ali važno je da je ladno ;))
Ima još tu nekih dodatnih tvikova, bar kod mene na sistemu, za bolju optimizaciju, ali evo, ko ima probleme sa teksturama, pop-in-om, za mene koji sam sve živo probao, rešenje je lansirati GTA5.exe u high priority-u bez izlaska u Windows.
Neko je stavio mene kao metu, ko me ubije dobija lovu. Stizu mi pretece poruke na mob :D. Kako da se izvucem iz toga ? Pricam za online.
EDIT: Ubili su me i sada nisam vise meta xD ! A neko je zaradio 7000 zbog toga...
Predjoh je i ja. Main story mi se razvukao na dobre dve i po nedelje, damn fakultet :D
Sto se mene tice, sve je odlicno - prica, likovi (sva tri lika su mi odlicna i svaki je na svoj nacin interesantan, cak i psihopata trevor), MISIJE (ovo je ubedljivo najveci pomak u GTA serijalu, imao sam osecaj kao da gledam neki akcioni film), i naravno, optimizacija. Kad je izasao GTA IV, mislim da sam ga krsteno odigrao tek posle 1.07 patcha :O
Ono sto mi se nije svidjalo je to sto se auto vise nije mogao prevrnuti (tj. ne za trajno) i sto je previse izdrzljiv, odnosno unistenje automobila je losije odradjeno.
Kad smo kod kraja, mislim da su prve dve opcije odabrali samo oni koji su mislili da ce trecom Frenklin umreti umesto ove dvojice. Jednostavno, ne ide ni uz tok pricu ni uz lik Frenklina. Lik isao na Kineze da spasi Majkla i pomogao Trevoru da rokne onu bracu, a sad ce da ubije nekog od njih zbog pretnje debilcine Devina (retko iritantan lik)
Sve u svemu, GTA V je definitivno kod mene postavio visoku lestvicu za nadolazece Witcher 3 i Arkham Knight igre, s obzirom da su te 3 igre za mene najiscekivanije ove godine.
Gde se čuvaju slike koje uradimo telefonom?
Meni je novi update unistio igru... Sad imam stuteringa toliko da je neigrivo. A proguglao sam ceo net i nemam resenja...
Meni takođe, dobra im "optimizacija" :mad:
Red Marquis
3.5.2015, 23:59
Gde se čuvaju slike koje uradimo telefonom?
Tamo gde su ti i sejvovi. Prebaciš u drugi folder, dodaš .jpg na kraj. Windows Photo Viewer ne otvara, ali ACDSee, Irfanview ili šta već imaš hoće.
Dešava li se kome da mu se nekad ne učita komandna tabla u kolima? Ovo mi se posle poslednjeg patcha redovno dešava...
nexexcalibur
4.5.2015, 1:45
Dešava li se kome da mu se nekad ne učita komandna tabla u kolima? Ovo mi se posle poslednjeg patcha redovno dešava...
Suzbijaju modove i first person kameru za onaj autenticni gta feel :D
Neko je stavio mene kao metu, ko me ubije dobija lovu. Stizu mi pretece poruke na mob :D. Kako da se izvucem iz toga ? Pricam za online.
EDIT: Ubili su me i sada nisam vise meta xD ! A neko je zaradio 7000 zbog toga...
Imaš opciju da ti skinu bounty dal u meniju ili da pozoveš mors mutual nemogu se sjetiti :cool:
Po meni Trevor dize ceo osecaj oko glavnih likova na visi nivo...Franklin i De Santa imaju svoje momente, pogotovu odnosi u familiji De Santa, sa druge strane najvise igram sa Franklin-om jer sa njim imam LS Costumes i jos par zanimljivih biznisa :to_care:. Plus od njega napravih pravog play-boy-a nasvirana kola, nafurana odeca, smuvah vecinu onih striptizeta, a tu je naravnoi Chop.
Sa Trevorom pak letim, svercujem, dilujem, pravim haos sa borbenim avionom koji sam jelte "pozajmio'' od vojkse...divljam po Bone Country, ponekad zakacim podmornicu za helis i bacim se u dubine Pacifika...i naravno nerviram organe reda i mira XD
Sa Michael-om igram trenutno najmanje, doduse najvise bisnis-a i stock berzi imam upravo sa njim, jer mi je nekako logicno da covek koji uziva u ''zasluzenoj'' penziji moze da se bogati od firmi koje je ''posteno'' zaradio. :D
Veoma lep detalj koji su ubacili je: Kad posle vožnje izađeš iz auta i čuješ kako nešto pucketa. Hladi se motor i izduvni sistem. :) :n_klanja:
malo blesav
4.5.2015, 15:54
Da i ja sam to primetio, prelepo.
Zasto mi se daily objectives ne "updateuje" ? Tipa prekjuce sam resio sve tri stavke i dalje mi ne daju nove zadatke. Kako je kod vas ?
Veoma lep detalj koji su ubacili je: Kad posle vožnje izađeš iz auta i čuješ kako nešto pucketa. Hladi se motor i izduvni sistem. :) :n_klanja:
Ali zato odredjeni semafori nece da upale zeleno svjetlo z apjesake ako nema NPC-ova da cekaju sa tobom :(
Zasto mi se daily objectives ne "updateuje" ? Tipa prekjuce sam resio sve tri stavke i dalje mi ne daju nove zadatke. Kako je kod vas ?
Bugovani su daily zadaci, ja odradim recimo nekoliko death mečeva a i dalje mi stoji uncheck...
Bugovani su daily zadaci, ja odradim recimo nekoliko death mečeva a i dalje mi stoji uncheck...
Svasta... Meni cekirano sve, dobio sam rp i kes. I nista. Proslo 2 dana i ne stizu mi novi zadaci za resavanje... Kapiram da bi svakog dana trebalo da se pojavljuju novi.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.