PDA

Prikaži potpunu verziju : Uređaj koji prima wireless internet, a predaje ga preko žice?

N3n0
30.5.2014, 11:59
Ne znam da li nešto ovako uopšte postoji.
Imam SBB internet (modem Cisco 3208). Nemam ruter. Kako da dovedem wireless internet iz sobe u kojoj mi je PC u drugu sobu za uređaje koji nemaju Wi-Fi?

Dakle, prvo bi kupio neki ruter, a onda mi treba nešto što prima wireless, a predaje internet preko kablova.

Da li ima neka preporuka za ruter i za ovaj drugi uređaj?

SirDuck
30.5.2014, 12:21
Dakle imaš taj ciskov modem i to je sve? On sam po sebi nema wireless?

U tom slučaju ti treba ruter koji ima wireless, npr. tplink WR841N il bilo koji drugi.

Drugi uređaji trebaju da imaju wireless kartice, ili pci ili usb, zavisi šta može.
Recimo TP-LINK WN751ND kao kartica koja ide u komp i WN722N koji je preko USB-a.

Koliko uređaja imaš koje želiš da povežeš na wireless?

N3n0
30.5.2014, 13:19
Ciskov modem nema u sebi wireless.
OK uzimam tplink WR841N.

Uređaji su WDTV, za njega uzimam WN722N koji je preko USB-a i XBOX 360 za koga neznam kako ide wireless.

SirDuck
30.5.2014, 15:02
Ciskov modem nema u sebi wireless.
OK uzimam tplink WR841N.

Uređaji su WDTV, za njega uzimam WN722N koji je preko USB-a i XBOX 360 za koga neznam kako ide wireless.

Nisam upoznat sa time šta je WDTV :/
Ovo?: http://www.wdc.com/en/products/homeentertainment/mediaplayers/

Ako je ovo on već ima wireless i ne treba ti ništa, a Xbox svakako ima wireless integrisan, u to sam siguran, tako da ti ni za njega ne treba ništa dodatno.

Dakle ako je WDTV ovo što mislim onda ti treba samo ruter i to je to :)

EDIT: Kukulele, sad gledam ovo
http://support.xbox.com/en-US/xbox-360/networking/configure-wireless-settings
i vidim da nemaju sve verzije XBOX-a wireless, ne znam koju imaš al eto pogledaj ovde šta ti treba.

N3n0
30.5.2014, 15:15
Dakle ako je WDTV ovo što mislim onda ti treba samo ruter i to je to :)

...i vidim da nemaju sve verzije XBOX-a wireless, ne znam koju imaš al eto pogledaj ovde šta ti treba.

Nažalost imam originalni Xbox, bez wifi, pa sam zato mislio da postoji neki uređaj koji prima wifi, a predaje preko kabla ili da probam sa ovim wireless adapterom.

Isto tako WDTV jeste ovo što si našao, samo je u pitanju gen2 verzija iz 2009, koja nema wifi u sebi ali može da se iskoristi ovaj WN722N koji je preko USB-a.