PDA

Prikaži potpunu verziju : Playstation igre

Ocelot
30.10.2006, 3:48
Da ne bi smarali ostale članove koji ne vole konzole ili ih jednostavno ne zanimaju, evo teme gde možete da pišete o omiljenim igrama na ovoj platformi.

Pala mi je na pamet Vigilante 8. Ako ste voleli Twisted Metal, onda ćete obožavati ovo. Pored sjajne muzike većinom od Vanesse Mae, igra je imala i neverovatno zarazan multiplayer. Aj da vidimo ko vam je bio omiljeni lik. Meni je bio Clyde.

nebojsa986
1.11.2006, 14:04
E de se seti vigilantea, pa ja nisam silazio sa toga,stalno sa ortakom u mp na split screen, a najvise sam furao onaj autobus,zaboravih mu ime,davno sam igrao pre 4 godine zadnji put.
Jel radi to preko emulatora da odem odmah da nabavim ??

voodoo_
1.11.2006, 14:18
Sve radi preko emulatora.

Ocelot
1.11.2006, 15:39
@nebojsa986
Hehe, to je Molo, u prvom delu vozi školski autobus a u drugom zatvorski. Njegovo specijalno oružje je bio onaj ogromni auspuh koji je oduzimao dosta energije a uz to ti i ugasi automobil.

nebojsa986
1.11.2006, 16:06
E tako je,a moj ortak je gotivio onaj djubretarski kamion,pa onda uhvatimo pa se trkamo i sudaramo sa tim grdosijama bez pucanja...
Ah ..memories...

Ocelot
1.11.2006, 21:51
To sam i ja radio, ali me je nešto uvek vuklo da ga opalim nekom specijalkom ili onim Bullseye raketicama. Jednostavno nisam mogao da odolim. :dzavo:

Renee
1.11.2006, 22:43
Ja sam na Play Stationu najvise igrao Gran Turismo pa Wining Eleven 2, pa Mortal Kombat 4... To su neke od mojih najomiljenijih igara sa Play Stationa :dzavo:

nebojsa986
2.11.2006, 9:48
E sad sam se setio jedne igre koju bi hteo ponovo da igram, ali ne mogu se setim naslova ajde malo pomoci.Ovako : igra je na 2 CDa ,kamera je kao u resident evil, a igra je mesavina akcije i shunjalice,cela se odvija u vozu ,koji ide prema nekom gradu sa nuklearkom i nekim teroristima,a ja vodim nekog specijalca, koji naravno resava stvar.Jos sam zapamtio da igra ima vise krajeva,ja sam je samo jednom presao, i i dobio sam kraj gde se defuzira nuklearka,ali posto mi ucinak nje bio neki, glavni terorista je pobegao helikopterom.Hteo sam da je igram vise puta , ali tad je bila izasla nova fuca, i totalno sam je bio batalio, a tako bi je rado sad ponovo igrao.Tnx for help.

shin-bojan
2.11.2006, 11:11
1. Metal Gear Solid
2. Tekken
3. Resident Evil
4. Final Fantasy
5. Parasite Eve

choi
2.11.2006, 13:24
@Nebojsa986

Nisam bas siguran, ali da nije Syphon Filter.

Ocelot
2.11.2006, 14:51
To je Chase Express. U jednom delu igre, negde pri kraju ako se dobro sećam, upravljaš ručnim topom i obaraš helikoptere. Dobra igra, ali šunjanja i nema baš nešto mnogo.

Inuyasha
2.11.2006, 16:14
1. Metal Gear Solid
2. Tekken
3. Resident Evil
4. Final Fantasy
5. Parasite Eve
Hehe odlicna lista...dodao bi samo GranTurismo, AceCombat2 i Jame Bond - Tommorow Newer Dies...odlicne igre zabava zagarantovana 100%

Ocelot
2.11.2006, 16:20
A da li je neko probao onu japansku igru, ne sećam se kako se zove, izaberete dva borca, i mlatite se mačevima. Najjače je bilo to što ste samo jednim udarcem mogli da ubijete protivnika. Mape su bile ogromne, mogli ste da bacate prašinu protivniku u oči, da ga gađate malim nožićima, da posečete drvo.... Bila je baš krvava igra.

voodoo_
2.11.2006, 16:32
Soul Edge / Soul Blade (u zavisnosti od tržišta).
Imam rip, težak je oko 20 MB (spakovan).

Ocelot
2.11.2006, 16:39
Nisam mislio na nju, ali dobro si me podsetio. Siegfried mi je bio omiljen. Kako da se dogovorimo da mi ti to meni pošalješ? Koliki beše maksimum za attachmente na Yahoo mail?

Leeroy Jenkins
2.11.2006, 17:16
Metal Gear Solid, Silent Hill, Parasite Eve, Resident Evil, Fear Effect, Final Fantasy, Chrono Cross, Tekken. Hteo sam da zaplacem kada sam cuo da ce Uwe Boll da rezira film Fear Effect :(

voodoo_
2.11.2006, 17:27
Nisam mislio na nju, ali dobro si me podsetio. Siegfried mi je bio omiljen. Kako da se dogovorimo da mi ti to meni pošalješ? Koliki beše maksimum za attachmente na Yahoo mail?
Okačiću negde čim pre, pa ću ti dati link.

shin-bojan
2.11.2006, 17:29
Hehe odlicna lista...dodao bi samo GranTurismo, AceCombat2 i Jame Bond - Tommorow Newer Dies...odlicne igre zabava zagarantovana 100%

Pa hteo sam da stavim i Gran Turismo, ali mi je glupo da pravim top6:) .

A da li je neko probao onu japansku igru, ne sećam se kako se zove, izaberete dva borca, i mlatite se mačevima. Najjače je bilo to što ste samo jednim udarcem mogli da ubijete protivnika. Mape su bile ogromne, mogli ste da bacate prašinu protivniku u oči, da ga gađate malim nožićima, da posečete drvo.... Bila je baš krvava igra.

Bushido Blade 1 i 2.

Soul Edge / Soul Blade (u zavisnosti od tržišta).
Imam rip, težak je oko 20 MB (spakovan).

I nastavak te igre(Soul Calibur) mozete da terate na pc-u u Chanki.

Ocelot
2.11.2006, 17:50
Eto meni nove zanimacije, da se malo podsetim starih dobrih vremena. Kad smo već kod tabačina, preporučujem i Tobal No.1

nebojsa986
2.11.2006, 17:51
E tako je Ocelot, kad bi to negde mogao da nadjem, a vidim pravite neke liste , a niko da stavi Dino Crisiss, mozda jeste klon Resident Evila , ali ipak je extra igra, a ne mogu da verujem da se niko nije setio Crash Bandikota,takodje jedne od najboljih igara na PS1.

Ocelot
2.11.2006, 18:09
Polako, ne možemo da postignemo sve da ih nabrojimo. :)
Dino Crisis me je nekoliko puta dobro preplašio. Sećate se scene kada T-Rex prođe glavom kroz prozor i pokušava da vas ščepa?
Crash Bandicoot je za mene ostao najbolja platforma koju sam ikada igrao. Iza njega sledi Pandemonium.

nebojsa986
3.11.2006, 1:01
Pa setio sam se Crasha zato sto ga sad pikam preko emulatora,nasao sam ga posle 6 meseci trazenja, sad cu prvo 2 pa 3 pa mozda Racing(on mi se ne svidja nesto).
P.S. Jesi li siguran da se ona igra zove Chase Express,nesto mi ne zvuci kao ona koju sam igrao, jel imas neki info ili link da postujes da se podsetim ??

Ocelot
3.11.2006, 2:06
Evo linka:
http://www.chasetheexpress.com/#
Baš me čudi da stranica još uvek radi....

LunaticRS
14.11.2006, 3:52
ALo ljudi naveli ste gotovo sve hitove, a TENCHU serijal, a JACK AND DEXTER serijal, a FATAL FRAME CRIMSON BUTERFLY je li igrao neko kad sa fotoaparatom ubijate duhove.Malo sam marginalizovao sa ovom recenicom igru ali to je igra zbog koje je malo falilo da odem kod psihijatra jer me istraumirala vise od RE i SH serijala.
Bravo Ocelot za ovu temu...Kad se sjetim jos koje igre...

Leeroy Jenkins
15.11.2006, 3:01
Jel zna neko gde mogu da se kupe igre za SP1 ? Imam emulator a imam samo Chrono Cross i Vagrant Story. Sta bih dao da ponovo odigram Final Fantasy IX.

genius
15.11.2006, 10:56
Pa na torrentima ima mnogo toga.

A jel ima neko iskustva sa PS 2? Ja sam probao samo Tekken TAG i radilo mi je mnogo sporo. Kolika azdaja od masine treba da bi se igrao recimo Tekken 4 preko emulatora.

voodoo_
15.11.2006, 12:09
Ovde:
http://www.pcsx2.net/compat.php

piše šta (i kako) radi sa trenutnom verzijom emulatora.

Ocelot
24.11.2006, 18:56
Tecmo's Deception

Igra se iz prvog lica. U ulozi ste mladog princa koji sklapa pakt sa Satanom da bi se osvetio svom bratu koji mu je smestio ubistvo njihovog oca. Nalazite se u svom dvorcu i cilj je da postavljate zamke onima koji probaju da uđu u njega. Imate preko 200 različitih zamki, npr. šiljci koji izlaze iz zida, ogromno klatno, razni otrovi.....

madhatterYU
24.11.2006, 19:40
taman da se uskladi i compatibility lista za psx 1
http://psx.silvanthalas.com/psx.html

voodoo_
24.11.2006, 20:39
To je compatibility lista za pSX. ePSXe je jači po tom pitanju (mada ne zadugo, autor pSX-a se baš zahuhtao).

madhatterYU
24.11.2006, 21:11
samo neka huce i buche, i neka pravi nesto, nemam nista protiv, sto veci obim i kvalitet emuliranja to bolje

H4ppY5t4R
28.11.2006, 0:02
Ne znam o cemu ste razmisljali ali zaboravili ste ABE's EXODUS covece koliko sam samo imao igara za sony 1 a sad sam sve zivo zaboravio!!!:(

LunaticRS
1.12.2006, 6:27
Meni govoris...Toliko sam ih presao da zablokiram kad treba neke gotivnije da navedem.Mogu se sjetiti samo ako ih neko pomene.Inace prodao sam psx2, a jos uvijek imam preko 100 najboljih igara koje su izasle za psx2 u najlonskoj vreci koje mi stoje iza ormara...

Milan Maunic
12.2.2007, 14:32
Ne znam da li se ovo pitanje moze svrstati u ovu temu, ali..
Nabavio sam PSXe emulator ali ne mogu nista da igram jer kako sam program naglasava: no suitable BIOS found.Kaze mi prijatelj da za igranje PS igara treba emulator koji poseduje odgovarajuci BIOS.Zna li neko kako ja to mogu pronaci.

genius
12.2.2007, 15:02
Imam ja BIOS. Posalji mi PM sa mailom pa cu ti poslati (imam dve verzije ukupno 1 MB).

giga
23.2.2007, 12:19
Meni je PS1 bila prva konzola i puno je cenim.Najvise mi se svidjao CRASH i preso sam sve delove.Sad redovno sa drugom igram CTR.Od ostalih igara bih pomenuo Silent Hill,Resident Evil,Army Men(svi delovi)...

Undeno!
28.2.2007, 1:42
Igre koje su ostavile utisak na mene su bile:

Tomb raider 1 i 2
Twisted Metal 1 i 2
Vigilante 8
Fifa 97
Metal Gear Solid

To bi trebalo da bude to...

qwerty
13.4.2007, 18:49
1. Winning 11
2. Legacy of kain: Soul reaver
3. Silent hill
4. Hogs of war:Born to grill
5. Resident Evil

Densetsu
13.4.2007, 19:52
Legend of Dragoon
Legendarna igra koji nikad nece dobiti sequel.

polarnimeda
14.4.2007, 0:08
ace combat 2 i 3!
+ twisted metal 2, crash bandicoot, tekken 3.

Geronimo
14.4.2007, 0:52
Prestao sam da igram playstation kada sam dobio kompjuter negde 2000 godine al evo par igara koje su na mene ostavile jak utisak i kojih cu se uvek secati:
Gran Turismo 2 - najbolja voznja koju sam dosad igrao (nisam igrao ove GTove na ps2)
Tekken 3 - najbolja tuca
Knockout Kings - jedini normalan boks koji sam video
The X Files - avantura sa odlicnom atmosferom
Panzer Front - kad sam video ovo, nisam mogao da verujem da je na konzoli, mislio sam da su ovakve igre samo za PC. Simulacija tenka sa MNOOOGO dobrom atmosferom
Ima tu jos nekih al ne mogu da se setim sada.

Goran Misic
28.4.2007, 22:38
Twisted Metal 4 definitivno!:nov_explo

duschan
28.4.2007, 23:13
Kako vas samo nije sramota, niko da se seti dobrog starog DIABLA:dedica: , e da to je bilo igranje od jutra do sutra, pa jos u multiplayeru

Naslovi koje su na mene ostavili utisak:

RPG: Diablo I
FPS: Quake II, Medal of Honor, Delta Force: Urban Warfighter
Strategije: Dune 2000, Warcraft 2
Avantura: Tomb Raider III
Multiplayer: Star Wars Demolition, Vigilante 8, Twisted metal, Panzer Front
Tuce: Tekken 3, Dead or Alive, Battle Arena Toshinden
Trke: Wipeout, NFS High Stakes, Gran Turismo 2, Colin Mcrae Rally 2
Platforme: Crash
Sport: Fifa 2000, Sampras Extreme Tennis

Probajte obavezno FIFU 96 Soccer. Komentator je najveci car, samo jako shutni u aut on ce da drekne "Oooou whata shoot"

duschan
29.4.2007, 22:36
Moze neko da mi da ime neke dobre RPG igre, ali da nisu JRPG već nesto poput Diabla. Ili moze neka dobra FPS kao Medal of Honor, ili pak ako uopste postoji neki RPG iz prvog lica kao morrowind, ili daggerfall.

Ocelot
29.4.2007, 22:47
Zapadnjačke RPG igre nećeš naći na PS. Što se FPS tiče, evo nekoliko: World Is Not Enough, Delta Force Urban Warfare, Tom Clancy's Rainbow Six: Lone Wolf/Rogue Spear...

voodoo_
30.4.2007, 0:08
Poput Diabla imaš Baldur's Gate Dark Alliance 1 i 2, a Morrowind postoji za Xbox. Iz prvog lica (doduše u "skokovitom" kretanju) za PS2 tu je Wizardry: Tale of Forsaken Land.

duschan
30.4.2007, 12:52
Poput Diabla imaš Baldur's Gate Dark Alliance 1 i 2, a Morrowind postoji za Xbox. Iz prvog lica (doduše u "skokovitom" kretanju) za PS2 tu je Wizardry: Tale of Forsaken Land.

Postoji i za PS jedna RPG igra iz prvog lica, takodje u skokovitom igranju, zove se AZTEC, nije kineska, ali mi se cinila jako glupa. A sto se tice FPS-a jako mi se svideo Quake 2 u multiplayeru, pa me interesuje da li postoji quake 1

Densetsu
30.4.2007, 14:42
Champions of Norrath nije los WRPG.

Zliman
5.5.2007, 10:57
Juce sam bas upalio davno zaboravljeni PS I i sta reci sony je sony, iako je sve kockasto... A Colin mcree reli 2.0 nece da mi radi od silnog igranja a living eleven ima toliko crnih rupa da je to strasno (nismo silazili sa tog fudbala).

Dal ko zna dal ce biti nesto od Vigilante 8 na PS3 ?????

duschan
5.5.2007, 12:12
Pomoc:
Nabavio sam PCSX2 emulator, imam biose (scph10000, scph3004r, scph39001) i kad ocu da pokrenem igricu Evil Dead Regeneration samo izbaci poruku sa send/don`t send. Sta da radim, a igrica je sa CD-a, nije image.
PS. Legend of Dragoon je neverovatno zabavna igrica.

Ukoliko nekom treba neka PS1 igrica neka mi poshalje privatnu poruku

voodoo_
5.5.2007, 12:27
Evil Dead nije igriva u toj verziji emulatora. Sačekaj da se pojavi nova (0.9.4). Eventualno možeš da probaš da koristiš neki drugi grafički plagin, dakle malo čačkaj po opcijama. Taj emulator ni približno nije "plug & play".

Stojadin
13.5.2007, 11:34
A jel igrao neko syphon filter 3(ako se tako pise).

MG-RAY
13.5.2007, 16:30

he...zaboravnost cini cuda...
u svakom slucaju igra je odlicna, mada je davno bilo...:D

jeste li igrali Red Alert na PS1 ... za onim gamepadom je bilo mnoooogo :D zabavno...

Ocelot
13.5.2007, 16:50
Igrao sam Red Alert, Warcraft II, Dune, Warhammer....
Stara dobra vremena...

duschan
24.5.2007, 16:43
Neznam za vas, ali meni je najbolje strateska igra na PS1 bila, i ostala DUNE 2000.Igrao sam i warcraft 2 i red alert, i josh neke strategije ali mi je DUNE ostao kao najbolja strategija za PS1. Predlazem da je svi probate

chris
29.5.2007, 9:42
Dune 2000 sam igrao na starom P1, i jos uvek ga imam instaliranog...
Nego za mene najbolje igre su: Resident evil 1, 2, 3, Directors Cut's; NFS:Porshe unnesto; Metal Slug; Dino Crysis i Diablo...

Stojadin
29.5.2007, 12:20
Dune 2000 sam igrao na starom P1, i jos uvek ga imam instaliranog...
Nego za mene najbolje igre su: Resident evil 1, 2, 3, Directors Cut's; NFS:Porshe unnesto; Metal Slug; Dino Crysis i Diablo...
Porshe unleashed mislim da je bio i da najaca igra tog tipa za sony 1,obozavao sam da vozim kao factory driver a kad otkljucas GT2 ,shark tail i GT1 milina...:D:D:D

Crusader88
29.5.2007, 15:00

3 je ok , ali su 1 i 2 bili mnogo boljii:dedica: ex kad se samosetim tih devedesetih:love:

IYIARKO
29.5.2007, 16:10
Digimon world 1,2 i 3 :D

Tsutomu
5.7.2007, 0:26
RPG: FF 7,8,9 ; Wild Arms 1,2 ; Parasite Eve 1,2 ; Alundra 1,2 ;
Koudelka ; Grandia
FPS: Quake II ; Res. Evil Gun Survivor ; Medal Of Honor
RTS: Warhammer: Dark Omen ; Red Alert Retaliation
Survival Horror: R.E. 1,2 ; Silent Hill ; Countdown Vampires ; Dino Crisis 1,2 ;
Alone In The Dark : The New Nightmare
TBS: FF Tactics ; Romance Of The Three Kingdoms 6
Avanture: Tomb Raider 1,2,3,4,5
Logičke: Worms Armageddon,World Party ; Kurushi ; Oddworld 1,2 ;
Kula World (Rollaway) ; Lost Vikings 2
P&C Avanture: The X-Files ; Echo Night
Multiplayer: Vigilante 8 1,2 ; Twisted metal 1,2,3,4 (Q2,Crash T. Racing...)
Tuče: MK4 ; Tekken 3 ; Dead or Alive
Trke: NFS 3 ; Crash Team Racing ; Rollcage 1,2 ; Tommy Makinen Rally
Platforme/2d Akcije: Apocalypse ; MDK ; Assault ; Pandemonium 2 ;
Castlevania ; Crisis Beat
Flight Sim: Ace Combat 2,3
Pucačine: Spec Ops ; Syphon Filter ; Metal Gear Solid ; N2O
Sport: Winning Eleven 5 (i 'sedmica') ; Madden 2000

NSlayer
28.10.2007, 10:35
Napisite koje su po vama igre za PSX koje su toliko dobre da bi ih ponovo igrali. Ja sam nostalgicar, i skupljam igre za PSX pa me jako zanima.
Skoro sam dwnldwao Final Fantasy 9 i Chrono Cross. Extra su obe igre!!!

Gorankx
28.10.2007, 11:19
Crash Team Racing
Tarzan
Crash Avanture ..... i.t.d

AkulM
28.10.2007, 11:24
Dino Crysis, NFS hot pursuit i twisted metal 4 :D

Densetsu
28.10.2007, 11:52
Castlevania: Symphony of the Night
Spiderman
Spiderman 2: Enter Electro
Twisted Metal (bilo koji deo)
Crash 1, 2, 3, Team Racing i Bash
Final Fantasy Tactics
Legend of Dragoon
Vagrant Story
Suikoden II

itd...
itd.......

nikola87
28.10.2007, 11:55
ja nisam imao PS1 pa mi ne zamerite ako pogresno napisem nazive igara:

1. Winning eleven 3 ,4
2. Crash cart
3. Spyro(onaj mali zmaj)
4. Dino Crysis
5. Resident evil

Pelagijska Argosija
28.10.2007, 12:58
Ne mogu da verujem da niko nije naveo Gran Turismo i Drivera. To i prvi PES su bile jedine igre koje sam ja igrao na konzolama davne 2000.

WhenDarknessFalls
28.10.2007, 16:01
Resident evil (ceo serijal)
Medal of Honor
Medal of Honor: Underground
Syphon Filter 3
Dino Crysis 1/2
Wining Eleven
Parasite Eve
Crash (Trilogija) i Crash Team Racing
Gran Turismo
Tekken 3

@NSlayer: ovo ti je must-have apsolutno, znaci i ja dan danas igram ove igre... :ciao:

jeka93
30.10.2007, 13:49
Zna li neko bilo koju Naruto igricu za playstation 1?Totalno sam se navukao na Naruto mangu:)

WhenDarknessFalls
30.10.2007, 17:20
Zna li neko bilo koju Naruto igricu za playstation 1?Totalno sam se navukao na Naruto mangu:)

Naruto: Shinobi no Sato no Jintori Kassen

branko999999999
30.10.2007, 23:38
Track & Field 2000, MK Trilogy + 4, , Street Fighter EX2 PLUS , Fisherman's Bait, Collin Mcrae 2, Driver, Silent Hill ...

AkulM
30.10.2007, 23:59
Moram da dodam i V-Rally 2 koja je moja omiljena rally igra (sem DiRT ali to je za pc :D).

WhenDarknessFalls
31.10.2007, 0:35
Moram da dodam i V-Rally 2 koja je moja omiljena rally igra (sem DiRT ali to je za pc :D).

Dobra igra... Ali to je arkada, i upravo zbog toga ga Kolin2 shije za sve pare na soniju... :boxing:

MG-RAY
1.1.2008, 19:50
Da malo ozivimo temu :D

Je'l se seca neko igre Xena : Warrior Princess ??? Igrao sam je, ali mislim da je bilo nesto bas davno...
kratak opis:

http://www.mobygames.com/game/xena-warrior-princess

KOSUTA
5.1.2008, 0:46
da li moze pes 6 na sony 2 da se igra na netu

Guterill
12.1.2008, 20:28
Koje igre bi ste mi preporucili za PS2?Ja sam ovo izvukao:

Call of Duty: Finest Hour (http://en.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty:_Finest_Hour)
Call of Duty 2: Big Red One (http://en.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty_2:_Big_Red_One)
Call of Duty 2: Big Red One (http://en.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty_2:_Big_Red_One)
Need for Speed: Carbon (http://en.wikipedia.org/wiki/Need_for_Speed:_Carbon)
Yu-Gi-Oh! Capsule Monster Coliseum (http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Yu-Gi-Oh%21_Capsule_Monster_Coliseum&action=edit)
Yu-Gi-Oh! The Duelists of the Roses (http://en.wikipedia.org/wiki/Yu-Gi-Oh%21_The_Duelists_of_the_Roses)
GUN (http://en.wikipedia.org/wiki/GUN)
Suikoden Tactics (http://en.wikipedia.org/wiki/Suikoden_Tactics)
Spartan: Total Warrior (http://en.wikipedia.org/wiki/Spartan:_Total_Warrior)
Metal Gear Solid 3: Subsistence (http://en.wikipedia.org/wiki/Metal_Gear_Solid_3:_Snake_Eater#Metal_Gear_Solid_3 :_Subsistence)
Medal of Honor: Airborne (http://en.wikipedia.org/wiki/Medal_of_Honor:_Airborne)
Medal of Honor: European Assault (http://en.wikipedia.org/wiki/Medal_of_Honor:_European_Assault)

Koji MoH i Mortal Combat bi ste mi preporucili?

donator99
12.1.2008, 20:34
Od toga obavezno MGS, ovo ostalo ne valja.Prelistaj temu "PS2-univerzalna konzola za malo para", ja sam sastavio spisak must have igara...

Marko Cirkovic
23.1.2008, 11:25
Kapiram da bih ovde trebao da ostavim svoje pitanje koje glasi ovako: Jel ima neko ideju gde bih mogao da nadjem emulator za igre za Sony 1 koji bi radio na windows xp? Ranije sam imao windows 98 i neki emulator koji je radio na njemu,ali kada sam ubacio xp vise nije funkcionisao... Ako neko moze da mi pomogne tj ako zna gde bih mogao da ga nabavim ili ako slucajno ima emulator neka mi pise na ciravozd@yahoo.com

Hvala unapred...

WhenDarknessFalls
23.1.2008, 11:39
@Guterill probaj da nadjes MoH: Frontline za ps2. Igra kida samo tako...
Od ovih sto si napisao, Suikoden je dobar (rpg koliko se secam), Gun, i oba MoH koja si naveo.

@Marko Cirkovic sto se tice emulatora, imas jos tema ovde na forumu, pa pretrazi. Za romove (igre) ne smem da ti dajem linkove, to spada u pirateriju, znaci za to se snadji sam...

Sam emulator se zove ePSXe, i evo ti link: http://www.epsxe.com/files/epsxe160.zip

Doduse moras da nadjes i BIOS. Ako se ne snadjes, slobodno me drmaj na PM...

DragonSlayer
1.4.2008, 23:49
Meni govoris...Toliko sam ih presao da zablokiram kad treba neke gotivnije da navedem.Mogu se sjetiti samo ako ih neko pomene.Inace prodao sam psx2, a jos uvijek imam preko 100 najboljih igara koje su izasle za psx2 u najlonskoj vreci koje mi stoje iza ormara...

Pa daj bre tu kesu da izbucamo da vidimo sxta ima.... Ja imam josx uvek i PS, i PSOne, i pS2.....

wolfologin
13.10.2008, 21:45
Pronashao sam zgodan emulator za Playstation igre. pSX v1.13 :dedica:
Nema podeshavanja. Guta image fajlove bin cue,img ccd sub,guta cd-ove,radi posao.
Testirao sam ga sa nekoliko igara i OK je. Radi kako chujem i pod Vistom :ciao:

Na PM Ako vam treba

paulvandyk68
14.10.2008, 14:51
http://www.youtube.com/watch?v=RI9n85UlfmY&feature=related Najaci emulator.
(http://www.youtube.com/watch?v=RI9n85UlfmY&feature=related)

donator99
14.10.2008, 15:52
Naigraces se Ninja Gaidena npr. na tom sistemu, siguran sam... NOT!

Thunderman
9.11.2008, 22:15
Igrao sam gomilu igra za PSX,jos uvek ga imam i radi mi,iako su mi rekli da mu je radni verk 5 godina,a kupio sam ga davne '99 :D..btw,ako nekog zanima,poslednja igra koja je napravljena za psx je FIFA 05!Malo sam se bio iznenadio....

abcd1
3.12.2008, 4:10
Anticka Grcka + Zevs i ostali + mogucnost biranja izmedju vise likova (secam se da je bilo u opciji i zenski lik) + misija sa nekom kravom koju moras odneti nekoj debeloj lady + kreces se kanjonima i gadjaju te sa visine ogromnim kamenjem + ides po sumi u ubijes Rimske Vojnike (svaka slicnost sa Asteriksom i Obeliskom je slucajna) + putujes morem i naizlazis na sirene + bezis od pirana ...

Da li je nekome kliknulo ?

p.s. iz pticijeg pogleda je igra :icon_scra

Carnex
3.12.2008, 9:58
Hercules, Hercs Adventures... nešto tako

NjegovaWisost
2.6.2010, 0:47
Kako sam se uželio nečeg novog/starog da odigram na PSPu, a sušna je ponuda naslova, šta mi preporučujete od PS one igrica da igram? Nešto osim ovih najpoznatijih, čije nabudžene verzije imaju na PSPu ne mogu da se sjetim ni jedne? :)

LoneWolf
2.6.2010, 0:52
WWF Smackdown 2,NASCAR,Vigilante 8,Syphon Filter,GTA (stari naslovi s kamerom odozgo),Duke Nukem itd.

WhenDarknessFalls
2.6.2010, 2:08
Parasite Eve 2 (mesavina Resident Evil gejmpleja i RPGa)
Syphon Filter 3
Soviet Strike
Assault Retribution
Ace Combat 2/3
Roll Away (poznata i kao Kula World, mnogo zarazna logicka igra)
Hogs of War
Fear Effect
Urban Chaos
Chase the Express
Persona 2

:)

predre
2.6.2010, 4:27
Hellnight

--ComputerBoy--
2.6.2010, 14:30
Preporucujem ti i Mortal Kombat 4, Mortal Kombat Trilogy, sve Tekken-e, VRally, Pepsiman...

Ocelot
2.6.2010, 15:14
Poželjno je i da navedete razlog zašto bi trebalo odigrati igru koju preporučujete.

predre
2.6.2010, 17:48
Hellnight svojevremeno najjezivija horor igra koju sam igrao. Da je (grafički) vreme nije pregazilo, davala bi i dalje lekcije ostalim nazovi horor igrama

WhenDarknessFalls
2.6.2010, 21:27
Parasite Eve 2 - Kao sto rekoh, mesavina Rezi gejmpleja i RPG elemenata, solidna prica, odlicna grafika za to vreme, jedina ozbiljnija mana je sto nema voice actinga, ali to i ne smeta toliko. Ne znam zasto igra nije bila uspesnija, valjda su tad svi igrali RE i Dino Crisis... Ove godine bi trebao da izadje i dugoocekivani treci deo, i to ekskluzivno za PSP, igra se zove The 3rd Birthday, i kako sam video licice na Dead Space po izvodjenju, tako sumnjam da ce biti losa igra :)

Syphon Filter 3 - Third person pucacina, jedna od najboljih igara za PSX, odlicna prica, gejmplej, cak je i multiplejer vrlo igriv i dan danas, mada tebi to nije bitno na PSPu :)

Soviet Strike - Arkadna simulacija helikoptera, jako podcenjena igra. Ako ti se ovo svidi, imas takodje i Nuclear Strike, i jos jednu igru cijeg imena ne mogu da se setim, sve su iz istog serijala.

Assault Retribution - Contra "klon". 'nuff said :) Isti endzin i izvodjenje kao i na Kontrama za psx, ali po meni malo bolja igra od njih. Isto jako podcenjena igra koju retko ko je igrao.

Ace Combat 2/3 - Arkadne simulacije aviona, i to nema bolje za psx. Dvojka ima realne avione i kupovinu/prodaju istih, dok je trojka malkice futuristicka, pa ko sta voli :)

Roll Away/Kula World - Najbolja logicka igra za ps1. Da ne duzim pricu, evo gejmplej videa:
Jcwuy6_QSPk

Hogs of War - 3d varijanta Wormsa sa prasicima koji se makljaju :) Poznatija igra, ali sam opet morao da preporucim.

Fear Effect - Akciona avantura/survival horror u sajberpank okruzenju. Odlicna igra, mada dolazi na 4 diska, i zato je u svoje vreme nije mnogo ljudi igralo.

Urban Chaos - GTA "klon" (pod navodnicima jer je igra izasla pre prvog GTA) u 3d varijanti.

Chase the Express (takodje poznata kao Covert Ops: Nuclear Dawn) - Pucacina iz treceg lica, cela igra se odvija na vozu. Prica i nije nesto originalna, ali je gejmplej odlican, a i igra ima neku svoju atmosferu :)

Persona 2 - Jako opsiran jRPG sa odlicnom pricom, meni verovatno omiljeni serijal u svom zanru posle Final Fantasy :)

Stepski Vuk
2.6.2010, 22:56
IMAO najbolje igra sa nindžama su iz serijala Tenchu.
Zato od sveg srca preporučujem Tenchu I i II za sve one koji vole nindže i šunjalice iz trećeg lica:D

http://static.gamesradar.com/images/mb/GamesRadar/us/Other/Features/Top%207/2008-02-06%20Assassins/Furniture/Artwork_Tenchu_Dark_Secret3--article_image.jpg

DragonSlayer
3.6.2010, 19:51
XenoGears

Zulum
18.7.2010, 17:25
legacy of kain TOP

ringloW
13.8.2010, 18:20
Kupio sam polovni playstation 1, i uz njega sam dobio 20 igara od kojih moze da ucita samo dve. Kada ubacim neku od tih igara pojavi mi se meni sa memory card i CD. Pa, da li nekako kroz taj meni mogu da startujem igru ?

Cofi
13.8.2010, 18:57
Verovatno su diskovi oštećeni.

ringloW
14.8.2010, 20:23
Da li je to mozda zbog memorijske kartice, posto je nisam dobio ?

Cofi
14.8.2010, 21:08
Ne bih rekao.

DragonSlayer
14.8.2010, 22:04
Kada nemaš memorijsku, samo izbaci upozoenje da nećeš moći da snimiš poziciju. Diskovi loši, skini sa neta, reži na x10 CDe.

ringloW
15.8.2010, 0:31
Inace, vecina igara za sony su mi "piratske", a te dve igre koje moze da mi ucita su original.

Cofi
15.8.2010, 0:46
Ne razumem se baš u PS1, ali da li on treba da ima "dodatak" da bi mogle da se igraju piratske igre?

WhenDarknessFalls
15.8.2010, 3:06
Prvo, igre rezi preko ImgBurn-a na 1x. Jeste da ce disk da se reze pola sata, ali bar ima da radi k'o podmazan posle :)

I da, da bi se igrali piratski diskovi potreban je modchip. Ne postoji nikakav softmod/boot disk kao sto je to slucaj sa ps2, dakle chip je neophodan :)

Porsche
15.8.2010, 3:27
Pitaj onog od koa si kupio da li su kod njega radile te piatske igre i da li ima čip ugrađen.

Mada i taj čip je kvarljiv, tako je se pre par meseci kod mog druga pokvario baš taj čip pa je jedva uspeo da neđe da popravi to, a nije imao ni jedan orginalni disk.

Dejan16
14.10.2010, 11:46
Stariji igraci koji su imali playstation 1 verovatno se secaju igrice Syphon Filter 2 i 3 i ja bi ih pitao da li je ikako moguce da se ta igrica zaigra na PC,nemojte se muciti ako ne znate samo pitam posto sam je igrao kao lud kad sam bio klinac:kreza:

bojanh
14.10.2010, 12:51
I ja sam je igrao na soni kecu,pre puno godina i igrica je odlicna.
Jedino da skines tu igru u ISO formatu i da nadjes neki soni 1 emulator,mauntujes je i onda namestas dalje sta sve vec treba,mislim da je to jedino resenje ako nemas soni kec.

Dejan16
14.10.2010, 13:12
Hvala ti bojane,sony mi je pokvaren vec 4 godine tako da cu pokusati sa emulacijom!

doctor
14.10.2010, 14:03
Ja upadam samo da ti kažem da sam je uspešno igrao na PSX emulatoru, radila je sasvim glatko ;)

bojanh
14.10.2010, 14:11
Jel moze da se namesti neka visoka rezolucija da igra ne izgleda kockasto?

Jel mogu da se nameste tipicne kontrole:
-kretanje WASD
-pucanje levi klik
-nisan desni klik
-itd

-ili su kontrole iskljucivo samo preko tastature?

Mocko
14.10.2010, 14:21
Gabriel Logan :cool:

doctor
14.10.2010, 14:41
Ne znam, imao sam onomad PS džojstik kraj mene :D
Inače, mislim da je tako nešto moguće, čak iako nije vrlo je verovatno da postoji odgovarajući plugin za program.

Što se tiče rezolucije može da se pokuša sa filterima i sličnim, ali se kvalitet grafike ne može drastično poboljšati, to vam je to.
Uostalom, povežite preko TV-out računar na "klasični" (CRT; katodaš) TV i nećete ni obratiti pažnju na grafiku :D

EDIT: Ili izdvojite 30-50e i kupite neki čipovani PSX/PSone sa gomilom igara i uživajte, ako vam je baš toliko stalo :D

NjegovaWisost
14.10.2010, 19:17
Ne znam, imao sam onomad PS džojstik kraj mene :D
Inače, mislim da je tako nešto moguće, čak iako nije vrlo je verovatno da postoji odgovarajući plugin za program.

Što se tiče rezolucije može da se pokuša sa filterima i sličnim, ali se kvalitet grafike ne može drastično poboljšati, to vam je to.
Uostalom, povežite preko TV-out računar na "klasični" TV i nećete ni obratiti pažnju na grafiku :D

EDIT: Ili izdvojite 30-50e i kupite neki čipovani PSX/PSone sa gomilom igara i uživajte, ako vam je baš toliko stalo :D

И ја сам читао да нова верзија емулатора доноси подршку за миш.

Даље, и те како се може квалитет побољшати. Играо сам Резидент Ивл (:kreza: ) и ставио високу резолуцију графике... Невјероватно како је добро изгледало.. Опет није у свим играма тако...

WhenDarknessFalls
14.10.2010, 20:33
Syphon Filter trilogija je puna 3d igra, tako da mozes da nabijes rezoluciju do kraja, i neces imati krzave ivice i slicno.
http://www.image-upload.net/images/7nbq83jd9955cxore7a_thumb.jpg (http://www.image-upload.net/viewer.php?file=7nbq83jd9955cxore7a.jpg)

Dakle, teksture su mutne prilicno (ipak je to igra koja ide na 640x480 rezoluciji), ali je generalno slika prilicno ostra i moze da se igra lepo :)

A ako neka igra ne moze da izgleda dobro, to je Resident Evil. Pisao sam o tome vec par puta na forumu, ta igra nije pravi 3d, vec se sastoji od slike (prerenderovane pozadine) i 3d modela koji se setaju po njoj. Ta slika je isto u 640x480, i koliko god da je razvuces, ne moze joj se poboljsati kvalitet. Kao kad bi sliku manje rezolucije resizeovao u 1080p, ne vredi :)

@doctor slazem se. Najbolja je varijanta teranje preko emulatora sa nakacenim CRT televizorom :)

cold beer
21.11.2010, 16:03
Kako narezati multi-track igre, pa da normalno rade na Playstationu (znači ne preko emulatora)?

Ja sam to uradio ovako: skinuo sam igre Tomb Raider i The Italian Job i kada sam ih raspakovao dobio sam gomilu fajlova (npr. Italian Job (track 1), Italian Job (track 2)... itd.). Na folder sa igrom kliknem desnim tasterom miša i izaberem Unpakk.iso i tako je unecm-ujem. Sa istog sajta sa kog sam download-ovao igre skinuo sam i odgovarajući .cue fajl koji sam mount-ovao preko deamon toolsa i igre narezao brzinom 4X. Ovako narezane igre ne rade, The Italian Job nikako (zablokira na prvom loading ekranu), a Tomb Raider pokrenem ali posle nekoliko minuta igranja zablokira.

Jesam li uradio nešto pogrešno ili sam naišao na dvije neispravne igre?

P.S. Playstation je potpuno ispravan i ima ugrađen modchip.

WhenDarknessFalls
21.11.2010, 18:44
Pa ako vec imas .cue fajlove, jel si probao da rezes preko ImgBurna direktno? Ja sam se zezao oko toga pre par godina, znam da je bilo nekog konvertovanja audio fajlova u .wav format.

cold beer
21.11.2010, 22:57
Skinuo sam Carmageddon koji je takođe multi-track i narezao ga direktno preko ImgBurna (normalno posle raspakivanja unecm-ovanja itd.) i radi. :tapsh: Tomb Raider i The Italian Job ću probati kasnije.
Prije sam rezao preko Deamon tools-a. Možda je u tome bio problem :icon_scra , ali od sad koristim samo ImgBurn. :qliranje: Hvala na linku, pomogao mi je.

sloba89
19.9.2015, 20:53
Zanimljiv video vezan za Crash Bandicoot, Universal kao izdavac serijala od ranije mi je bio oduvek poznat i kao studio za proizvodnju filmova pa sam se ponekad pitao kako Crash nikada nije dobio svoj film ili crtanu seriju.

Kad smo vec kod crtane serije bila je takva zamisao medjutim ideja nije zazivela ali zato se na You Tube pojavio ovaj test video, ovaj pristup je vec vidjen i ranije pa Super Mario, Sonic i Earthworm Jim su imali svoje crtane serije na TV, moram da priznam da me je uvodna pesma za Crash Bandicoot seriju zasmejala kad sam je prvi put cuo:rofl:.

6d5651XSuh0

code master
11.8.2016, 16:04
Moja kolekcija PS1 igara koju cuvam i danas.

Ace Combat 3 - japanska verzija na 2 diska.
Army Men 3D
Blasto
Bloody Roar II
Bomberman World
Bugs Bunny - Lost in Time
Bust a Groove
Bust a Move 2 - Arcade Edition
Castlevania Chronicles
Cool Boarder 4
Crash Bandicoot 1, 2 i 3
Crash Team Racing
Crash Bash