Prikaži potpunu verziju : Pomoc pri odabiru Gaming-Slusalica
Pozdrav, potrebna mi je pomoc pri odabiru slusalica, do sada sam koristio neke za 2 soma i skroz su bile ok ali plug in je uspeo da mi se zaglavi i ostane u PC-u pri jacem vadjenju sluska.
Da li bi mogao neko da mi preporuci neke ok sluske za gaming al da cena bude izmedju 3000-5000
Drug mi rece da ove sabijaju za 5 soma
Genius HS-G700V CAVIMANUS, Gaming 7.1
pa rekao cisto dodatno da se raspitam.
Hvala unapred
Pedeseti put: 5.1, 7.1 itd. slušalice nemaju veze s mozgom.
Druga stvar, ovo su USB slušalice, da znaš da se ograničavaš samo na kompjuter i ne možeš da ih koristiš da slušaš muziku ili bilo šta na npr. mobilnom telefonu.
Graficar92
5.4.2014, 11:06
Pedeseti put: 5.1, 7.1 itd. slušalice nemaju veze s mozgom.
Druga stvar, ovo su USB slušalice, da znaš da se ograničavaš samo na kompjuter i ne možeš da ih koristiš da slušaš muziku ili bilo šta na npr. mobilnom telefonu.
Epa vidis sad ta recenica ''nemaju veze sa mozgom'' ne moze biti protumacena od strane nekoga cije znanje u vezi PC slusalica nije veliko, tako da il mi reci u cemu je konkretno prob. i koje bi mogao uzeti il ono ne vidim cemu filozofiranje
Epa vidis sad ta recenica ''nemaju veze sa mozgom'' ne moze biti protumacena od strane nekoga cije znanje u vezi PC slusalica nije veliko, tako da il mi reci u cemu je konkretno prob. i koje bi mogao uzeti il ono ne vidim cemu filozofiranje
Sa (kvalitetnijim) stereo slušalicama ćeš imati isti osećaj prostornosti i moći ćeš da pozicioniraš zvukove...plus, tih 5.1/7.1 se postiže ili softverski (degradira zvuk) ili ugradnjom više zvučnika, što komplikuje stvari, itd. 5.1 nema smisla na slušalicama, samo podiže cenu i više je marketinsška bezvezarija...da su zvučnici u pitanju, drugačije bi bilo.
5000 za Genius slušalice je bacanje para. Upućeniji će ti reći da se maneš "gejmerskih" slušalica jer ćeš platiti za "bling bling", a ne kvalitet...bo5i zvuk ćeš imati sa nekom zasebnom zvučnom karticom (čak ni to nije obavezno) i 5udskim "audiofilskim" sluškama, i samo dodaš neki externi mikrofon, ako ti baš treba. Performanse u igrama će biti iste ili bo5e, muzika će zvučati mnogo bo5e...kupi si neke solidne stereo slušalice zvučnije firme (pod "zvučnije" ne smatram Razer, Logitech, Steelseries...već Sennheiser, Sony, Pioneer, ostala hi-fi imena). Imaš više threadova gde se preporučuju Superlux slušalice u toj cenovnoj klasi (50e)...ostavi "Genius slušalice koje sabijaju" neupucenima.
Graficar92
5.4.2014, 12:55
Okej moze neki konkretni predlog nekih slusalica, nekih sa kojim je neko vec imao dobra iskustva?
Za te pare trebalo bi da odgovaraju Superlux HD681(EVO), Presonus HD7, Samson SR-850 ako ih ima.
Znači upravo to što znači, nemaju veze s mozgom, izmišljotina su, prodavanje magle :)
Surround se radi sa 2 signala (stereo slučalice) obradom (softverski), i za to ne trebaju posebne slušalice.
Ono što trpaju po 3 zvučnika u slušalicu je čista glupost jer na tako malom rastojanju nema surround efekta, pogotovo u slušalici koja je mala zatvorena komora u kojoj je rastojanje od izvora do uha manje od talasne dužine najviše frekvencije koju možeš da čuješ :)
Tako se mlate pare samo. :)
Graficar92
5.4.2014, 19:49
Znači upravo to što znači, nemaju veze s mozgom, izmišljotina su, prodavanje magle :)
Surround se radi sa 2 signala (stereo slučalice) obradom (softverski), i za to ne trebaju posebne slušalice.
Ono što trpaju po 3 zvučnika u slušalicu je čista glupost jer na tako malom rastojanju nema surround efekta, pogotovo u slušalici koja je mala zatvorena komora u kojoj je rastojanje od izvora do uha manje od talasne dužine najviše frekvencije koju možeš da čuješ :)
Tako se mlate pare samo. :)
Eto vidis kako moze lepo da se objasni uz malo truda ;) sad ta tvoja pedeset puta (prvi put od mene cujena) izrecena recenica ima smisla
Eto vidis kako moze lepo da se objasni uz malo truda ;) sad ta tvoja pedeset puta (prvi put od mene cujena) izrecena recenica ima smisla
Da nismo malo previše arogantni?
Ajde malo spusti loptu, nisam ti ja kriv što ne umeš da pretražiš da li je neko pedeset puta do sada postavio isto pitanje kao i ti, niti da pogledaš već postojeće teme tipa "Slušalice do x para".
I ako ti nešto nije jasno možeš lepo da pitaš, a ne tako bezobrazno, a i kad ti neko već lepo odgovori malo da ispoštuješ to, a ne da se ponašaš ko razmaženo derište.
Poz.
Da nismo malo previše arogantni?
Ajde malo spusti loptu, nisam ti ja kriv što ne umeš da pretražiš da li je neko pedeset puta do sada postavio isto pitanje kao i ti, niti da pogledaš već postojeće teme tipa "Slušalice do x para".
I ako ti nešto nije jasno možeš lepo da pitaš, a ne tako bezobrazno, a i kad ti neko već lepo odgovori malo da ispoštuješ to, a ne da se ponašaš ko razmaženo derište.
Poz.
Aj bre ne gubi se naso si tu da mi prosipas pricu sa po ''50x kazem'' ko si ti da meni kazes ista, ovaj forum je napravljen za takve kojima treba pomoc oko tehnike a ti naso da mi solis pamet sa ovaj pa 50x to je *****e, niti zasto niti kako niti predlog, ajde bre ne lozi se i ugledaj se na ljude ispod tvog komentara.
Isto kao sto se ja ne razumem u slusalice ne razumes se ti u kriminalistiku, svako poseduje odredjena znanja a ti tvoja da delis il siris ne znas, tako da psttt sine. I na to tvoje ''kad ti neko lepo odgovori ispostujes to'' ispostovo jesam al gospodu koja mi je LEPO odgovorila a ne po principu isfilozofisi pa protumaci
Za te pare trebalo bi da odgovaraju Superlux HD681(EVO), Presonus HD7, Samson SR-850 ako ih ima.
Predlozio mi je neko vec Superlux al msm da nemaju mic gledam neki head set da nadjem, hvala u svakom slucaju
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.