Prikaži potpunu verziju : Problem sa ruterom(TL-WR740N)
Imam problem kad su tu 2laptopa,jedan laptop uvek zabode.
Npr. igram cs go,ali cesce kad surfujem po neti odjednom zaledi se ekran,na nista ne reaguje i uvek moram da ga restartujem(laptop).Kad je tu samo 1 laptop to se ne desava.
To zamrzavanje se dešava na oba laptopa naizmenično ili samo na jednom od dva...
Samo na jednom od ta 2.
Tacnije na ovom ASUS K56CB-XX285
Čudan problem, probaj da ta dva laptopa zakačiš na neki drugi ruter pa da vidiš da li će se to ponoviti, meni je malo čudno da ruter može da izazove zamrzavanje računara, ali ajde...
water wizard
30.3.2014, 20:08
instaliraj drajvere za mrežnu nove ako ima
Nutsbre@ker
31.3.2014, 0:35
Probaj jos jednu stvar ako je na ruteru kao mod emitovanja signala ukljucen IEEE 802.11 b/g/n mixed, probaj da postavis u podesavanjima 802.11 b tip emitovanja signala pa vidi kako ce da se ponasa.
Davno je bilo, ali mislim da sam imao sličan problem i verovao ili ne, mislim da sam ga rešio tako što sam na ruteru promenio tip enkripcije npr sa wpa/psk na wep ili obrnuto... Mislim da ima neka fora npr ako ti je na tom jednom laptopu winxp da nekada zeza nešto prilikom korišćenja wpa enkripcije...
Naveo sam ti čisto da probaš, možda bude do toga, jer kako me sećanje služi mislim da nakon što sam ja to promenio da je posle toga radilo sve ok...
Takođe probaj da update-uješ firmware za ruter, možda i to pomogne...
@Fresko - trenutno nisam u mogucnosti da probam drugi ruter,nece niko da mi da.
@Nutsbraker - ne znam kako i gde to da proverim :D
@Wizard - provericu ako imaju novu,al ja to nikad nisam updatovao
@Bokela - ako mozes da mi pojasnis kako da updatujem taj firmware.
Nutsbre@ker
4.4.2014, 13:06
U zvavisnosti od verzije softvera na samom ruteru, trebalo bi da ide ovako:
-Pristupis ruteru na adresi:192.168.0.1 ili 192.168.1.1
-U pristupnom meniju uneses user:admin; password: admin
-Zatim odabares iz padajuceg menija sa strane karticu wireless
-Posle odabira ove kartice otvorice se novi meni
-U polju mode na sredinu stranice odaberes 11b umesto 11bgn mixed osalo nema potrebe da diras, eventualno da promenis kanal, mada ( bez uvrede ) po nivou tvog znanja ne preporucujem.
- To bi trebalo da bude to ruter ce odmah prihvatiti tvoja podesavanja, koliko znam bez potrebe da se rebutuje sam uredjaj ( ruter )
P.s. Tp-link 740 je u nekim serijama ( znam po licnom iskustvu ) imao ili i dalje ima bagovit firmware koji je zaglupljivao sam uredjaj i gubio konekciju kada je bio podesen na mixed mod. Ne kazem da ce to definitivno i tebi resiti problem, ali moglo bi.
Kad stavim na 11b only,Max TX Rate mi sa 150mbps padne na 11mbps,jel mi utice sad to na net kad je prikljuceno vise racunara/laptopova.
Po defaultu sto je bilo http://www.dodaj.rs/t/1G/iG/b5fLod8/hhhh.jpg (http://www.dodaj.rs/?1G/iG/b5fLod8/hhhh.png)
Kada stavim na 11b http://www.dodaj.rs/t/g/128/2kQJlB31/dadadadadadada.jpg (http://www.dodaj.rs/?g/128/2kQJlB31/dadadadadadada.png)
A ovo channel mi je Auto a ima da se bira od 1-11
Nutsbre@ker
4.4.2014, 15:28
Nece ne brini to je maksimalna propusna moc koja ce biti ostvarena izmedju rutera i konektovanog uredjaja ( 11 mbps ), tako da ako nemas neki ozbvilniji net ne bi trebalo da utice, e sada moze doci do malog slabljenja u zvisnosti koliko je uredjaj povezano i sta se vuce u tom momentu. Sto se kanala tice skini aplikaciju za android wifi analyzer proveri koji je kanal najmanje zauzet u tvom okruzenju pa postavi taj.
water wizard
4.4.2014, 15:42
ali kad kopira nešto u mreži biće mnogo sporije...
Nutsbre@ker
4.4.2014, 15:57
Naravno to sam zaboravio da pomenem. Onda ukoliko laptopovi podrzavaju, a siguran sam da podrzavaju :D, neka odabere samo jedan standard na ruteru npr. g, neka proba da izbegava mesoviti mod.
Sta mislite da stavim BG mod,tu mi je brzina 54mbps.
ako stavim g only onda je 54mbps,b mod 11mbps.a n mod 54mbps.
water wizard
16.4.2014, 19:47
ako ti svi uređaji podržavaju N mod stavi N mod ako neki podržava G stavi G a ako neće ni tako stavi nešto drugo
Nutsbre@ker
16.4.2014, 22:11
U principu pokazalo se da brljavi samo na tom "mesovitom" modu, na "pojedinacnim" modovima radi normalno.
Podzravaju i b i g i n.
Stavio sam g mod,za sada je ok. :D
Ako svi podrzavaju 11n onda stavi to, daleko je bolji standard.
Podrzavaju,stavicu posle pa cu da napisem kako se ponasa.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.